X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:44

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik to obie mamy jutro termin :)
    U mnie też zero postępów. Właśnie "poskakałam" trochę na piłce :) Tydzień temu sprzątałam po remoncie: myłam podłogi mopem, nawet ścierką na kolanach, myłam drzwi, nawet 2 okna...i wielkie nic :) To jest wkurzające, że całą ciążę miałam zagrożoną i nic nie robiłam aby wcześniej nie urodzić. Teraz mogę robić praktycznie wszystko i brak oznak zbliżającego się porodu :(
    Powoli mam już dość. Czuję się jak słonica.

Izik lubi tę wiadomość

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Postaram się później nadrobić zaległości w miarę sił..
    O 8.45 przyszedł na świat nasz kochany synuś waży 4 kg i 57 cm dostał 10 punktów i zakochałam się na zabój <3

biedroneczka1910, Izik, natali101, mikado, moremi, Ona_89', haen, szczesciara25, Rozmarzona, Paaula84, MW26, Nymeria, perelka89, Galaretka, Cebulka, olimama, Kitaja, Mala_Czarna_89, Paolka_25, lula.91, MadaLena30, villemo_gbm lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• natali101 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulla gratuluję.

U mnie na obiad uszka z mięsem i barszcz czerwony oraz kluski śląskie z sosem i mięsem. Teściowa rozpieszcza.
    Poprosiłam o bigos. Oczywiście powiedziała co myśli o tym ale obiecała zrobić w tym tygodniu. Najlepszy bigos robi na świecie.

Zaliczyłam z Nati medycynę sportu. Badania zrobione. Jutro tylko lekarz orzecznik.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulla, co tu dużo mówić... Gratulacje :-) byłaś bardzo dzielna :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta - gratulacje i dużo zdrówka dla Was!!!

Marta1986 lubi tę wiadomość

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluję

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Hej dziewczynki :) Postaram się później nadrobić zaległości w miarę sił..
    O 8.45 przyszedł na świat nasz kochany synuś waży 4 kg i 57 cm dostał 10 punktów i zakochałam się na zabój <3
    Jaki duży chłopak :-)
    Gratulacje :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje i tutaj:) i tak jak Moremi napisala kawal chlopaka:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny !:) a ją byłam na mieście 3 godziny na nogach umieram ;D nogi mi do tylką wchodzą ale może coś się ruszy :D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Gratuluje dziewczyny !:) a ją byłam na mieście 3 godziny na nogach umieram ;D nogi mi do tylką wchodzą ale może coś się ruszy :D
    U mnie brzuch się obniżył :-) tak mi się wydaje :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulla i Marta moje wielkie gratulacje ! :) :) :)

Ona, Twój sen mnie rozwalił :P a widzicie, Wam się śni inna płeć niż ta która ma być, a u mnie właśnie od samego początku śni się, że będzie dziewczynka no i to jest dla mnie zastanawiające czy aby na pewno... bo zawsze śni mi sie jednak na odwrót. Ale byłby psikus jakby się okazało, że to jednak chłopczyk.

Izulka, zapomniałam napisać wcześniej, że właśnie śniło mi się w sobotę albo w niedzielę, że urodziłaś migiem :) no a co do tych bóli bioder to współczuję, nienawidzę jak mnie tak kości nawalają :/

Mała, super że wyszłyście już z Nadią :) LAurka się pewnie też Was doczekać nie mogła.

Galaretka, ale przystojniak z Jeremiaszka <3

Skarb, a Twoja kruszynka kończy dziś miesiąc - niesamowite!!

Zorro?? A co tam u Was?

A u mnie bez zmian w sumie, byłam wczoraj na ktg w szpitalu, widziałam, że pisały się jakieś skurcze do 60, ale jakież było moje zdziwinie gdy lekarz powiedział, że zapis bardzo ładny ale porodu nadal nie widać... :( powiedział, że na następne ktg mam przyjechać w nd czyli w dzień terminu. Myślałam, ze może mnie zbada ale gdzie tam.. śpieszył się.
    Także postanowiałam jeszcze raz spróbować z mężem <3 choć wiedziałam czym to pachnie. No i nie myliłam się,o 2 dostałam bóli całego podbrzusza. Ale nie panikowałam tak jak za 1-szym razem, bo już wiedziałam od czego to. No i tak się męczyłam w nocy znowu, a rano zaczął mnie nawalać krzyż :( powiedziałam, że już więcej seksów nie będzie! Potem poodkurzałam całą górę i wymyłam podłogi, brzuch zaczął boleć w miarę regularnie. Początkowo było to co 3 min. ale potem to już co 6, 7. Więc moje nadzieje powoli ustawały, aż tu nagle poszłam siku i co? wyleciało mi trochę czopa z krwią!! łaa! byłam tak podekscytowana, że poszłam to zaraz ogłosić. A teraz najlepsze, po tym jak mi wyleciał miałam tylko jeden skurcz! i teraz już całkowita cisza :( :( :(

izulkaa, Ona_89', olimama, Marta1986, perelka89 lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA!
    <nie jeszcze nie rodze :D>
    Byly seksy hihi :)
    I to z inicjatywy Mezusia.
    Stwierdzil,ze nie moze sie malej doczekac i sie przelamal ze swoja blokada.
    Troche czulam sie opuchnieta potem w srodku i troszke pieklo,ale milo bylo sie tak poprzytulac :)
    Teraz tylko czekac na bole standardowe brzucha po seksie bo jak narazie to w krzyzu mnie lupie.
    Mezu stwierdzil,ze teraz bedzie czekal na eska jak wyjdzie z pracy,ze rodze hehe.
    A tak naprawde to wolalabym by w nocy sie cos rozkrecilo jakby juz mialo,jak chlop wroci z pracy.

Biedroneczka,ale to nie ma co sie smucic.
    Takie objawy co piszesz to juz mega postep!
    Znaczy,ze juz cos sie zaczyna na dobre rozkrecac i nie wiadomo czy w nocy na dobre Cie nie zlapie.
    Z tego co pamietam to buffy miala czop krwisty i jesli nic nie pomylilam to mowila,ze jak jest krwisty to ponoc w ciagu doby mozna sie spodziewac porodu.
    Glowa do gory i lepiej sie szykuj psychicznie :)

Ona, moj tez wlasnie bedzie bral urlop i tacierzynski,ale juz myslami ide do przodu jak sobie wlasnie np w nocy sama bede radzila.
    Nie daj Boze np jak dziecko sie rozchoruje i wiesz takie przemyslenia juz mnie nachodza :)

Marta, gratulacje malego wielkoludka :)

Moremi, to super cos sie zapowiada ;)

Kurcze,a ja czekam tez na jakis znak,a tu cisza.
    Mala leniwa i cos malo sie rusza.
    Jutro ktg i cudow tez sie nie spodziewam.
    Nawet mi sie na nie chce isc bo strasznie niewygodnie i pozniej wszystko mnie boli.

A najgorsze jest to,ze nawet slodycze juz mi przestaly smakowac!

biedroneczka1910, Marta1986, moremi lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, trzymam kciuki zeby cos sie ruszylo... bycie taką tykającą bombą musi być męczące.. ;/

ja mam CC na sobote i nie chcialabym zeby mnie cos wczesniej dopadlo, wrecz sie tego boje...nie lubie takich niespodziewanych akcji, wole miec zaplanowane ;)

ten sen z dzieckiem na prąd - mega :)))))

biedroneczka1910, Ona_89' lubią tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluję synka, duży chłopak z niego :-) Mam nadzieję, że moja Zosia nie urodzi się większa od niego, bo będzie wstyd ;-)

Moremi oby teraz ruszyło pełną parą to jutro będziesz miała swój skarb w ramionach :-)

Ja już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty, mam nadzieję że będzie jakiś przełom ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje :D

201511211678.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, dokładnie tych chorób dziecka się najbardziej boję.. Dobrze ze mam mobilną mamę w swojej miejscowości do której będę mogła zadzwonić o kazdej porze dnia i nocy bo inaczej to bym miała stresa..

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje!! Duży chłopczyk:)Niech rośnie Ci zdrowo:)

zFZwp1.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Rozmarzona, dokładnie tych chorób dziecka się najbardziej boję.. Dobrze ze mam mobilną mamę w swojej miejscowości do której będę mogła zadzwonić o kazdej porze dnia i nocy bo inaczej to bym miała stresa..

Kochana, wlasnie mama to swietna pomoc tez bede pewnie moja telefonami czasem molestowala.
    U mnie jednak jest troszke odleglosci bo rodzice mieszkaja poza miastem i kiepsko z dojazdami nawet jakbym potrzebowala maglej pomocy.
    Tez jednak troche lat minelo i nie wiem czy we wszystkim mama bedzie tak w stanie pomoc, tym bardziej jesli dziecku cos bedzie dolegalo to strach samemu decydowac.
    Maz jak w pracy to wtedy samej kombinowac i gdzies jezdzic np w nocy,a nie mam znowu prawka.
    Trzecie pietro tez mnie przeraza i wnoszenie wozka ehhh.
    Troche sie tego zaczyna zbierac :)
    Czyzbysmy zaczely panikowac :D?

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    Biedroneczka, trzymam kciuki zeby cos sie ruszylo... bycie taką tykającą bombą musi być męczące.. ;/

ja mam CC na sobote i nie chcialabym zeby mnie cos wczesniej dopadlo, wrecz sie tego boje...nie lubie takich niespodziewanych akcji, wole miec zaplanowane ;)

ten sen z dzieckiem na prąd - mega :)))))
    ojj ja też się boję, że mnie dopadnie wcześniej, zwłaszcza że brzuch już od tyg mam nisko no i ja mam termin późno - dopiero na 39 i 1 :/ ciekawa jestem co mi dzisiaj lekarka powie..

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
‹‹ 1792 1793 1794 1795 1796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ