Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolka_25 wrote:Biedroneczka gratuluję!!
Perełka to nie jest czop na pewno a z resztą chyba mi już jakiś czas temu wypadł. To jest taka wydzielina mleczno-różowa, rano było sporo tego ale teraz coraz mniej.
Taka maź.
A z innej beczki dzisiaj na kolację hamburgery!!! Jupi! A po kolacji mogę rodzićKitaja, Paolka_25, Rajska lubią tę wiadomość
-
Molcia wrote:Ona teraz to już nie masz się co przejmować, bo nic już nie zmienisz, a nie wiadomo czy miałaś taki wynik cały czas, czy np od niedawna, zakładam, że wyszła Ci niedoczynność w ciąży? jeśli tak to pewnie i tak lekarz kazał Ci brać euthyrox do rozwiązania, a potem przerwać, biorąc pod uwagę etap na którym jesteś to niedługo i tak odstawiłabyś leki
Euthyrox zlecil mi od 9 tygodnia ciąży bo tsh było na granicy normy. W lipcu kazał zrobic mi tygodniową przerwe zeby zobaczyc czy bedzie stalo w miejscu czy wynik ulegnie zmianie. Tsh znacznie podskoczylo - do 4.9 i powiedzial ze trzeba koniecznie wrocic do lekow. I tak sobie od lipca bralam normalnie i do dzis nie mialam badan i wynik wlasnie 3.54..mimo ze leki przyjmuje codziennie a przed odstawieniem mialam 2.5...
-
ale nie wiesz przecież czy wynik był cały czas tak wysoki, poza tym wielu endokrynologów przy takich wynikach mimo ciąży nie zaleca podawania euthyroxu, bo nie ma jednoznacznych badań wskazujących, że brak suplementacji w takiej sytuacji ma negatywny wpływ na dziecko, ponadto z tego co mnie tłumaczyli lekarze najważniejszy jest I trymestr przy wysokim tsh - teraz już się nie martw, bo nic nie da się już zmienić, na pewno będzie z dzieckiem wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 18:00
Shibuya, haen, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Modiszka, no wlasnie,ale tesciowa nie dzwoni do Ciebie a do Twojego
A mnie cisna na dwie fajery
Jak dla mnie to musi byc jakas granica,ale to wiadomo kazdy ma rozne relacje z tesciami i czasem to nie przeszkadza.
Moi sa naprawde ciezcy pod tym wzgledem, wscibscy i ciekawscy do tego,wiec sprawa wyglada troche innaczej (jeszcze nasyla tesciowka szwagierki do pisania ciaglego eskow,wiec naprawde ciezko) .
No nic nie mam zamiaru sobie nimi teraz zaprzatac glowy i zastanawiam sie czy cos w koncu ruszy, czy nadal nic bo moje samopoczucie pozostawia wiele do zyczenia.
Shibuya, nadal Cie brzuch boli?Jestes juz z nami -
Biedroneczka oj tak czulam,ze cos sie u Ciebie rozwinie po tych Twoich wpisach gratulacje dla dzielnej mamy i czekamy na zdjecia tej malej czarnulki ciekawe jak tam Anula dziś miała mieć cc ,mam nadzieje ze wszystko przebiegło okej i tuli juz swoje maleństwo. No i alus tez w szpitalu,ciekawe czy to wody jej wtedy odeszły mam nadzieje,ze nie długo nas poinformuje MAŁA po Twoich wpisach wnioskuje,ze fajna tworzycie rodzinkę ,to bardzo miłe co Twój maz powiedział,az łezka w oku mi sie zakręciła. MW26 cieszę sie,ze jestes spokojniejsza i ze masz w szpitalu dobra opiekę jeszcze chwila a będzie Twoja kruszynka z Tobą szczęściara są dziewczyny w szpitalach które lezą na patologi lub z jakimiś innymi problemami dlatego o nie sie pytamy z tego co piszesz to u Ciebie wszystko okej zarówno z usg jak i ktg tylko sie cieszyć z takich wiadomości,a jeszcze z faktu,ze jestes pod dobra i stała opieka !
biedroneczka1910 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Molcia wrote:Ona teraz to już nie masz się co przejmować, bo nic już nie zmienisz, a nie wiadomo czy miałaś taki wynik cały czas, czy np od niedawna, zakładam, że wyszła Ci niedoczynność w ciąży? jeśli tak to pewnie i tak lekarz kazał Ci brać euthyrox do rozwiązania, a potem przerwać, biorąc pod uwagę etap na którym jesteś to niedługo i tak odstawiłabyś leki-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Shibuya oj coś mi sie wydaje,ze po tych seksach coś ruszy u Ciebie oby w weekend,bo w tyg maz chyba w delegacji? . Ciekawe jak Izulka i Amelka, mam nadzieje,ze w koncu dali jej pojeść Zorro dobrze,ze sie do nas odezwalas,a jak Julianek? Psoci czy grzeczniutki? Dość spory sie urodził.Ah jak czytam o listopadowkach które są juz po to tak wam zazdroszczę (wdech i wydech zaraz i ja będę po ) to jest takie uczucie jakby ktoś trzymał ulubionego lizaka przed nosem i pytał chcesz polizać to musisz poczekać cierpliwie te pare dni,a ja byłam jestem i będę w gorącej wodzie kąpana paola z tym śluzem podbarwionym może to przez skracajaca sie szyjkę ? Dzwoniłaś do gin? zadzwoń bedziesz spokojniejsza
Ona_89' lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Dobra to trochę wam ponarzekam co tam u nas ,mnie dziś skurcze męczą i strasznie mnie boli jak młody sie wierci,jak robiłam obiad to az zgielo mnie w pół ,szkoda mi tego mojego synka,ze ma mało miejsca w brzuchu.Poza tym miałam takie dziwne uczucie w klatce piersiowej taki ścisk lek az tchu mi brakło pojawiało sie przy skurczach, i to parcie na pęcherz po mimo tego ze był pusty,A z takich dobrych nowin to w koncu dziś sie wyspalam zasnęłam w sumie o 2ej ,ale wstałam o 12:30<szok>Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Dziwne,że zlecił przerwanie euthyroxu po porodzie. Ja mam po porodzie brać połowę dawki co w ciąży i po 6 tygodniach powtórzyć badanie.
Jak mi tsh wchodziło powyżej 3 to od razu większą dawkę mi zlecala. Obecnie biorę 75 i tsh 2,09. Pamiętajcie ze oprócz tsh ważne jest ft 3 i ft 4. -
Rozmarzona brzuch mnie przestał boleć..
Miałam wcześniej skurcze nawet, liczyłam to miałam co 14 minut, potem co 12, co 8, potem znowu co 12 i przeszło
Kitaja, a mi się wydaje że mnie nic nie ruszy. A męża chyba już nie uda mi się namówić.. jesteśmy u rodziców i mówię do niego, że musimy się dzisiaj pokochać a on że mówiłem Ci że dla mnie jest dziwnie i nie chcę się zmuszać... no to jak mi tak już powiedział, to nawet głupio mi go namawiać skoro musi się zmuszać do tego.
Trochę przykro mi się zrobiło, powiedziałam tylko że ja też nie będę się zmuszać po porodzie.. -
Ja albo panikuje nie potrzebnie albo brzucho mi opadl, pytam sie meza,brata, szwagierki ale oni sie znaja jak i ja. Moze to tez efekt innego ulozenia malej bo ewidentnie robi mi pileczke dupcia...
Nie zmienia to faktu ze sie przerazilam ze to blizej niz dalej...
Mala dzis tez mniej aktywna, ale mamusia spedzila caly dzien z tylkiem na krzeselku i zelazkiem w reku wiec moze sie jej udzielilo.
A teraz czekamy na znajomych i brata z bratowa... Takie mini pierwsze i pewnie ostatnie posiedzenie przed porodem
Biedronka gratuluje, tak czulam
Milego wieczoru dziewczynki... Jutro was nadrobie!biedroneczka1910 lubi tę wiadomość
-
Ja albo panikuje nie potrzebnie albo brzucho mi opadl, pytam sie meza,brata, szwagierki ale oni sie znaja jak i ja. Moze to tez efekt innego ulozenia malej bo ewidentnie robi mi pileczke dupcia...
Nie zmienia to faktu ze sie przerazilam ze to blizej niz dalej...
Mala dzis tez mniej aktywna, ale mamusia spedzila caly dzien z tylkiem na krzeselku i zelazkiem w reku wiec moze sie jej udzielilo.
A teraz czekamy na znajomych i brata z bratowa... Takie mini pierwsze i pewnie ostatnie posiedzenie przed porodem
Biedronka gratuluje, tak czulam
Milego wieczoru dziewczynki... Jutro was nadrobie!
Ps. Ja biore eutyrox 150,i raz w tyg. 175 tsh mam ponizej 1, po porodzie mam wrocic do dawki z przed ciazy czyli 125.
Ps. Czy tylko ja nie chce jeszcze rodzic???Paolka_25 lubi tę wiadomość