X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dać znać, że mój synek Antos, urodził się 6 listopada o 3:37, SN, waga 3200, długosc 52 cm. Poród dość ciężki, z oxy i nacieciem. Jesteśmy w domu i uczymy się siebie nawzajem. To był 39+6 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:17

Shibuya, moodliszka, baassiia, Mala_Czarna_89, Ona_89', Micia, Galaretka, Molcia, natali101, Kitaja, lula.91, Rozmarzona, Nymeria, moremi, Zorro, Paolka_25, MW26, justa1234, haen, olimama lubią tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala, gratulacje :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala gratulacje!

anet lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nala <3 Ile już maluszków u nas po drugiej stronie brzuszka.
    Mamy w dwupakach cały czas o Was myślę i trzymam kciuki :*.

Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala gratuluje!

Dziewczyny problem z parowkami nie tylko w ciąży! Tez sobie parowki na twarzy wyobraziłam :D

Będę pic kawę ! Z jednej lyzeczki rozpiszczalna uf ...polozna powiedziała ,ze po karmieniu można :D a spalam ale i tak mi się spać chce. I mam święto wciąż jestem w koszuli nocnej. Mąż ma dyżur wróci rano a ja siedzę z mama seriale oglądam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:41

moodliszka lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala gratuluje :)

Rozmarzona nie boje się spać z Nadia większego stracha mam ze w łóżeczku się obroci na buźkę. Budzika nie słyszę a jak robi kupkę to tak, instynkt chyba :P kładę ja do środka a mamy dość duże łóżko wiec jesteśmy "daleko" od niej

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala gratuluję.

Mała a mi mąż zabronił spać z malutka u nas w łóżku :( pewnie w dzień nam się zdarzy. Jednak rozsądek każe odłożyć do łóżeczka. Nati była ciężkim przypadkiem do samodzielnego spania.

Właśnie zrobiłam syrop piernikowy do kawy. Później zrobię jeszcze cynamonowy. I tak mi pięknie pachnie w mieszkaniu świątecznie :)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala gratulacje :-) rozmarzona kluski śląskie mniam mniam, zjadłabym u mnie dziś nagetsy z frytkami dla męża,a ja mam pomidorówkę z wczoraj. Ja nadal sprzątam jak maz wróci wyciągnę go na spacerek by trochę sie dotlenić ;-)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a jak sie robi taki syrop? Może i ja bym spróbowała ?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ja też wiem z autopsji że spanie z dzieckiem się nie sprawdza.
    Jak się robi taki syrop?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop piernikowy
    Szklanka wody
    Szklanka cukru
    Łyżeczka imbiru
    Łyżeczka cynamonu
    Łyżeczka ekstraktu waniliowego

Wodę,cukier,imbir,cynamon razem wymieszać,doprowadzić do wrzenia. Przekręcić ogień i gotować 15 min mieszając od czasu do czasu. Następnie zdjąć z ognia i dodać ekstrakt waniliowy.

Smacznego :)

Dodawać 2-3 łyżeczki do kawy. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni

Kitaja, Mala_Czarna_89, olimama lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala, gratulacje.

Kitaja, no wlasnie na koniec jestem rozpieszczana bo wczoraj kluski leniwe,kopytka,a dzisiaj slaskie hihi :)

Mala, ciekawe czy ja sie przelamie by mala z nami spala,czy bede sie bala.

Modliszka, no wlasnie nie dopytywalam gina bo bylam pewna,ze do tej pory urodze :)
    Jednak jak kazal z rana na czczo o konkretnej godzinie i zrobil wpis w karte ciazy z pieczatka to mam nadizeje,ze cos beda robic :)

Juz mnie tak krzyz napieprza dzisiaj,ze czuje sie zrezygnowana.
    Mama jeszcze nagle zaczela mnie dopytywac czy ruchy czuje i ze najwazniejsze bym czula,a ja juz schizuje.
    Czuje przekrecanie,ale na pewno nie tak jak wczesniej jednak to juz od dluzszego czasu bo mala ma mniej miejsca.
    Rusza sie dzisiaj wiecej,wiec jestem spokojniejsza,ale takie straszenie mi nie pomaga.
    Dobrze,ze jak nic nie ruszy to na piatek jest cos zaplanowane choc ciagle mam nadzieje,ze cos ruszy..
    DESPERACJAAAAAAAA!!!

Jestes juz z nami :)
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy nie chcecie 13.11 i pewnie któraś i tak urodzi, a ja chcę i pewnie du.. z tego wyjdzie :D

Ja się zabieram do sernika Natali, bo jutro idę w gości to coś trzeba w rękę wziąć:)

Nala gratulacje :D

Modliszka a ty z wyboru masz łóżeczko w drugim pokoju czy z braku miejsca, bo z doświadczenia moich znajomych wiem, że nikomu to się nie udało(albo przenieśli łóżeczko albo spali z dzieckiem) ??

Ja to się zastanawiam czy się przełamie i położę małego do łóżeczka, bo z lenistwa to wezmę go do nas, w nocy cyca wystawię i śpię dalej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 15:49

Ona_89' lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria, łóżeczko jest w drugim pokoju z powodu braku miejsca w sypialni. Nie ma możliwości by coś pokombinować w ustawieniu. Ani w sypialni nie da się nic przestawić by łóżeczko się jakkolwiek zmieściło, a i w pokoiku Małego nie ma miejsca na to by wstawić np. jakąś kanapę, także nie wiem jak to będzie :/ :( zobaczymy :P do łóżka bałabym się go brać, bo jednak z mężem jesteśmy w nocy nieco...rozrzutni, że tak powiem :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Nala gratulacje :-)

Nymeria, no właśnie mi ten 13 w niczym nie przeszkadza. Sama urodziłam się 13, a na dodatek mamy w domu dwa czarne koty ;-)
    Dzisiaj czuję się fatalnie, bo jestem przeziebiona i mam zawalone zatoki aż po uszy (tak to odczuwam). Ból głowy taki, że aż się popłakałam. I nic nie pomaga.

A o parowkach zrozumiałam tak jak Wy :-D

Nymeria lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mąż, ale ty to na pewno będziesz spała tak czujnie, że nic mu nie zrobisz :D Powodzenia zatem modliszka, aby się udało :D

Ja to w ogóle nie wiem jak zasnę, jedyne teraz czego się boję to ta nagła śmierć noworodka ;/ reszta wszystko idzie przeżyć :D

To jest moja mega pozytywna data, ślub piątek 13.09.2013, zeszłam się z mężem 13, obrona mgr 13, no ijeszcze jak mi się tak syn urodzi to będę ryczeć jak bóbr ze szczęścia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 16:03

moremi, moodliszka, Ona_89', haen lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, za siebie jeszcze w miarę mogłabym być pewna, ale za męża mimo wszystko średnio :P także naprawdę nie wiem jak to będzie... Wyjdzie w praniu :D
    Mi też nie przeszkadza data 13 :P mogę rodzić, nie ma sprawy :D

Nymeria, moremi, haen lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się gupia tak nastawiłam na ten 13, że jak nie urodzę to będę zawiedziona hahahaha wariatka ze mnie :D ale szybko sobie pewnie przetłumaczę, że nie m tego złego co by na dobre nie wyszło :D

Edit: ale ogólnie tylko ta data bo tak poza nią to mi się nie spieszy wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 16:17

201511211678.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam się macie dziewczyny ! U mnie bez zmian dwa dni po terminie i dalej w szpitalu :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria ja się tak nastawiałam na październik :D i też byłam zawiedziona gdy stuknął w kalendarzu listopad :D

Szczęściara, powiem Ci szczerze, że dziwię się, że Cię tak trzymają długo. Ja byłam w poniedziałek w szpitalu w związku z tymi jakimiś nieprawidłowościami i już byłam po terminie kilka dni, a mimo tego na oddział mnie nie przyjęli (pomijam już fakt, że miałam skierowanie). Także jak widać, co szpital to obyczaj.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ