X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chcialam was poinformowac iz dnia 8.11 o godz 16.11 w 40t4d ciazy na swiat przyszla Pola z waga 3360 i 58cm dlugosci porod sn trwal 8h nie bylo tak zle :-) pozdrawiam i zycze rowniez szybkich porodow ;-)

Nymeria, moodliszka, Shibuya, moremi, lula.91, Paolka_25, Galaretka, Mala_Czarna_89, MW26, Ona_89', baassiia, Rozmarzona, justa1234, Molcia, haen, olimama lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia, serdeczne gratulacje! :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Maia, zdrówka dla was :D

Heh modliszka październik to jeszcze ma 31 dni a 13.11 24h :P

Damy rade każda urodzi w swoim czasie :D i to na pewno już niedługo

201511211678.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy bardzo, ja również gratuluję tym rozpakowanym i życzę powodzenia reszcie na porodówkach :-) faktycznie szybko się zapomina o bólu :-)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten lekarz mi powiedział że po terminie nie mogą mnie do domu odesłać a dwa dni po terminie to jeszcze nie tak daleko i jeszcze będą pewnie z 3 dni trzymać. :) a co jedzenia to wszystko mam z domu hi hi ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę tydzień po terminie, więc zgodnie z zaleceniem lekarzy się do szpitala wybieram :P ciekawa jestem co będą u mnie działać.
    Z jedzonkiem, to pewnie tak samo będzie u mnie :P choć jeszcze nigdy w szpitalu nie byłam i nie miałam tej "przyjemności" degustować tamtejszej żywności, to same opowiadania wystarczająco mi to wszystko obrzydzają :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala, Maia gratulacje dla Was :)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy właśnie z mężem od teściów, głowa mi pęka! Była babcia męża, która strasznie krzyczy, w dodatku cały czas jakieś zabobony wymyśla. Ale bardziej od głowy bolą mnie plecy...
    Leże... Dziewczyny i nic się nie dzieje?
    U grudniówek już 5 Maluszków i 6 mama w szpitalu! 《SZOK》

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEREMIASZKOWI ODPADŁ PĘPEK!!! UHU ! PO 13 DNIACH :)

Kitaja, Paolka_25, Zorro, Mala_Czarna_89, Ona_89', Rozmarzona, Nymeria, justa1234, moremi, Shibuya, Molcia, lula.91 lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka gratulacje :-) a jak pielegnowalas pepuszek ? Ja kupilam octinosept i ostatnio czytalam opinie i troche zglupialam ! Wiec z checia poslucham bardziej doswiadczonych mam ;-) Maia gratulacje . Paolka my mamy charakterne skorpiony w brzuchach ktore maja nasze prosby gdzies. My wlasnie odpoczywamy po sprzataniu i spacerku bola plecy i brzuch, ale sie nie nakrecam;-) negocjuje z mezem by skonczyl po ciasto do sklepu na bitej smietanie chyba umre jak go dzis nie zjem, naprawde ;-) zaraz sciemnie go, ze jade sama jak mi nie pojedzie ;-)

Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja właśnie zgwałciłam męża :P ale też się na nic nie nastawiam...
    A miałam dzisiaj straszną ochotę na ciasto Ananasek. Jak do weekendu nie ruszę to na pewno sobie zrobię :-)
    I jeszcze Rozmarzona narobiła ochoty na leniwe...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka mój na sexy nie zasłużył nie chce jechać mi po ciasto ;-( jadę sama !!! Bo umrę jak nie zjem

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen czyżby ruszyło?

szczęściara wspolczuje trzymasz się psychicznie jakoś? Pewnie umierasz z nudow

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Julka odpadł pępek dziś nad ranem. Nawet sobie zachowałam ten suchy kawałek :-D Mąż się ze mnie nabijał ;-)

Haen, kibicujemy Ci z całych sił. Trzymaj się tam cieplutko i porozmawiaj z Wandą :-)

Ona_89', Galaretka, Nymeria, Paolka_25, Mala_Czarna_89, justa1234, moremi, Shibuya, lula.91, haen lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć tym ktore do szpitala jechały ze skurczami! Bez sensu tak tkwić w szpitalu, zwłaszcza że nie wywołują tylko ktg robią.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to był fałszywy alarm. Regularne skurcze co 7 min miałam do 10 od 5 rano do tego biegunka, efektem było odpadniecie zakrwawionego czopa i później jeszcze brunatna wydzielina. teraz okropne skurczyki ale nie regularne, bardzo nieprzyjemne :(

3i49io4pumnm9gni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro tez.zostawilam :D będzie do kapsuly czasu razem.z testem ciążowym i bransoletką ze szpitala.

Kitaja nie moczyłam i tylko octanisept i czyszczenie patyczkiem . Polozna mi powiedziała żeby nie bać sie wybierać ten brudek z środka ,ze go to nie boli i czyściłam porządnie do sucha po kąpieli i czasem jak cos wyciekalo przy przebieraniu.

Dziewczyny nie długo polowa listopada wiec bliżej niż dalej do kolejnych porodów!

Zorro lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole caly post mi skasowalo ;/

Paolka, tez czuje niedosyt po tych leniwych bo bardzo je lubie,ale koniec z tymi dobrociami ile mozna ;)

Kitaja, rowniez mialam ochote dzisiaj na cos slodkiego to moj mezu oczywiscie jak byl w sklepie to zapomnial.
    Dlatego najbardziej lubie sama pojsc i kupic to co lubie najbardziej badz co wpadnie mi w oko.
    Z tym,ze kiedy ja ostatnio sama bylam w sklepie to nie wiem bo nigdy mi sie nie chce ubierac i toczyc na to 3 pietro :)

Co do pepuszka to tez zdurnialam bo kiedys zasugerowalam sie ktorejs rada i zamowilam waciki te nasaczane,a tu okazuje sie,ze tym sie juz nie robi.
    Chcialam,wiec kupic ten octanisept czy jakos tak, o ktorym piszecie,ale sie wstrzymalam by nie lezakowalo.
    Zapytalam,wiec polozna czym powinno sie przemywac i pielegnowac to powiedziala,ze niczym teraz sie nie rusza jak dawniej.
    Takze zdurnialam i poczekam moze co powiedza w szpitalu.

Dziewczyny po 40 tygodniu mam pytanie.
    Was tez tak mocno boli krocze (tez jakby przy spojeniu)jak dluzej polezycie i chcecie wstac (ja musze wtedy to rozchodzic bo tak boli) badz przy przekrecaniu sie na bok?
    Pytam bo mnie boli momentami masakrycznie i nie wiem czy az tak powinno?

Kolejna sprawa to cos mi sie wydaje,ze moj do piatku bedzie jak zombie.
    Dzisiaj idzie na nocke wraca z rana,pare godzin pospi i cisnie na 17 do pracy,a w piatek po 7 mamy byc juz w szpitalu.
    Pewnie adrenalina zadziala,ale samo funkcjonowanie po urodzeniu i pojawieniu sie malej mnie zastanawia.
    Ehh kijowo mu te zmiany teraz wypadly.

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm Marta dlugo mialas regularne te skurcze i moze nie powinnas bagatelizowac i pojechac to sprawdzic?

Jestes juz z nami :)
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    hmmm Marta dlugo mialas regularne te skurcze i moze nie powinnas bagatelizowac i pojechac to sprawdzic?
    najpierw skurcze były co 10 min, później co 7 min i ucichło. teraz mam 2 na godzine od jakiejś 16.. sama nie wiem co robić, rano już prawie zbierałam się do szpitala to skurcze odpuściły..

3i49io4pumnm9gni.png
‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ