X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chcialam was poinformowac iz dnia 8.11 o godz 16.11 w 40t4d ciazy na swiat przyszla Pola z waga 3360 i 58cm dlugosci porod sn trwal 8h nie bylo tak zle :-) pozdrawiam i zycze rowniez szybkich porodow ;-)

Nymeria, moodliszka, Shibuya, moremi, lula.91, Paolka_25, Galaretka, Mala_Czarna_89, MW26, Ona_89', baassiia, Rozmarzona, justa1234, Molcia, haen, olimama lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia, serdeczne gratulacje! :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Maia, zdrówka dla was :D

Heh modliszka październik to jeszcze ma 31 dni a 13.11 24h :P

Damy rade każda urodzi w swoim czasie :D i to na pewno już niedługo

201511211678.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy bardzo, ja również gratuluję tym rozpakowanym i życzę powodzenia reszcie na porodówkach :-) faktycznie szybko się zapomina o bólu :-)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten lekarz mi powiedział że po terminie nie mogą mnie do domu odesłać a dwa dni po terminie to jeszcze nie tak daleko i jeszcze będą pewnie z 3 dni trzymać. :) a co jedzenia to wszystko mam z domu hi hi ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę tydzień po terminie, więc zgodnie z zaleceniem lekarzy się do szpitala wybieram :P ciekawa jestem co będą u mnie działać.
    Z jedzonkiem, to pewnie tak samo będzie u mnie :P choć jeszcze nigdy w szpitalu nie byłam i nie miałam tej "przyjemności" degustować tamtejszej żywności, to same opowiadania wystarczająco mi to wszystko obrzydzają :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala, Maia gratulacje dla Was :)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy właśnie z mężem od teściów, głowa mi pęka! Była babcia męża, która strasznie krzyczy, w dodatku cały czas jakieś zabobony wymyśla. Ale bardziej od głowy bolą mnie plecy...
    Leże... Dziewczyny i nic się nie dzieje?
    U grudniówek już 5 Maluszków i 6 mama w szpitalu! 《SZOK》

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEREMIASZKOWI ODPADŁ PĘPEK!!! UHU ! PO 13 DNIACH :)

Kitaja, Paolka_25, Zorro, Mala_Czarna_89, Ona_89', Rozmarzona, Nymeria, justa1234, moremi, Shibuya, Molcia, lula.91 lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka gratulacje :-) a jak pielegnowalas pepuszek ? Ja kupilam octinosept i ostatnio czytalam opinie i troche zglupialam ! Wiec z checia poslucham bardziej doswiadczonych mam ;-) Maia gratulacje . Paolka my mamy charakterne skorpiony w brzuchach ktore maja nasze prosby gdzies. My wlasnie odpoczywamy po sprzataniu i spacerku bola plecy i brzuch, ale sie nie nakrecam;-) negocjuje z mezem by skonczyl po ciasto do sklepu na bitej smietanie chyba umre jak go dzis nie zjem, naprawde ;-) zaraz sciemnie go, ze jade sama jak mi nie pojedzie ;-)

Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja właśnie zgwałciłam męża :P ale też się na nic nie nastawiam...
    A miałam dzisiaj straszną ochotę na ciasto Ananasek. Jak do weekendu nie ruszę to na pewno sobie zrobię :-)
    I jeszcze Rozmarzona narobiła ochoty na leniwe...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka mój na sexy nie zasłużył nie chce jechać mi po ciasto ;-( jadę sama !!! Bo umrę jak nie zjem

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen czyżby ruszyło?

szczęściara wspolczuje trzymasz się psychicznie jakoś? Pewnie umierasz z nudow

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Julka odpadł pępek dziś nad ranem. Nawet sobie zachowałam ten suchy kawałek :-D Mąż się ze mnie nabijał ;-)

Haen, kibicujemy Ci z całych sił. Trzymaj się tam cieplutko i porozmawiaj z Wandą :-)

Ona_89', Galaretka, Nymeria, Paolka_25, Mala_Czarna_89, justa1234, moremi, Shibuya, lula.91, haen lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć tym ktore do szpitala jechały ze skurczami! Bez sensu tak tkwić w szpitalu, zwłaszcza że nie wywołują tylko ktg robią.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to był fałszywy alarm. Regularne skurcze co 7 min miałam do 10 od 5 rano do tego biegunka, efektem było odpadniecie zakrwawionego czopa i później jeszcze brunatna wydzielina. teraz okropne skurczyki ale nie regularne, bardzo nieprzyjemne :(

3i49io4pumnm9gni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro tez.zostawilam :D będzie do kapsuly czasu razem.z testem ciążowym i bransoletką ze szpitala.

Kitaja nie moczyłam i tylko octanisept i czyszczenie patyczkiem . Polozna mi powiedziała żeby nie bać sie wybierać ten brudek z środka ,ze go to nie boli i czyściłam porządnie do sucha po kąpieli i czasem jak cos wyciekalo przy przebieraniu.

Dziewczyny nie długo polowa listopada wiec bliżej niż dalej do kolejnych porodów!

Zorro lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole caly post mi skasowalo ;/

Paolka, tez czuje niedosyt po tych leniwych bo bardzo je lubie,ale koniec z tymi dobrociami ile mozna ;)

Kitaja, rowniez mialam ochote dzisiaj na cos slodkiego to moj mezu oczywiscie jak byl w sklepie to zapomnial.
    Dlatego najbardziej lubie sama pojsc i kupic to co lubie najbardziej badz co wpadnie mi w oko.
    Z tym,ze kiedy ja ostatnio sama bylam w sklepie to nie wiem bo nigdy mi sie nie chce ubierac i toczyc na to 3 pietro :)

Co do pepuszka to tez zdurnialam bo kiedys zasugerowalam sie ktorejs rada i zamowilam waciki te nasaczane,a tu okazuje sie,ze tym sie juz nie robi.
    Chcialam,wiec kupic ten octanisept czy jakos tak, o ktorym piszecie,ale sie wstrzymalam by nie lezakowalo.
    Zapytalam,wiec polozna czym powinno sie przemywac i pielegnowac to powiedziala,ze niczym teraz sie nie rusza jak dawniej.
    Takze zdurnialam i poczekam moze co powiedza w szpitalu.

Dziewczyny po 40 tygodniu mam pytanie.
    Was tez tak mocno boli krocze (tez jakby przy spojeniu)jak dluzej polezycie i chcecie wstac (ja musze wtedy to rozchodzic bo tak boli) badz przy przekrecaniu sie na bok?
    Pytam bo mnie boli momentami masakrycznie i nie wiem czy az tak powinno?

Kolejna sprawa to cos mi sie wydaje,ze moj do piatku bedzie jak zombie.
    Dzisiaj idzie na nocke wraca z rana,pare godzin pospi i cisnie na 17 do pracy,a w piatek po 7 mamy byc juz w szpitalu.
    Pewnie adrenalina zadziala,ale samo funkcjonowanie po urodzeniu i pojawieniu sie malej mnie zastanawia.
    Ehh kijowo mu te zmiany teraz wypadly.

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm Marta dlugo mialas regularne te skurcze i moze nie powinnas bagatelizowac i pojechac to sprawdzic?

Jestes juz z nami :)
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    hmmm Marta dlugo mialas regularne te skurcze i moze nie powinnas bagatelizowac i pojechac to sprawdzic?
    najpierw skurcze były co 10 min, później co 7 min i ucichło. teraz mam 2 na godzine od jakiejś 16.. sama nie wiem co robić, rano już prawie zbierałam się do szpitala to skurcze odpuściły..

3i49io4pumnm9gni.png
‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: