X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dawno mmnie nie bylo ba bbelly.
    Staram,się chociaż podczytwac :P bycie debiutującą mama pochlania wiele czasu:P
    U mnnie tez byl problemm z laktacja.. Teraz Amelka tyle je zee laktator niie potrzebbnyy ale pomogl rozkręcić laktacje:P
    Potem nawal.. Ale to jjuz za mną :) teraz. Musimmy iść na pierwsza wizytę do lekarza.ciekawe czy przybiiera prawidłowo bo ciągle ulewa:/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Shibuya czyli miałaś słuszne obawy co do porodu. Całe szczęście, że masz już to za sobą. Ale najbardziej byłaś nakręcona z nas wszystkich :P
    Molcia, leż i pij gorące wspomagacze a dzisiaj przy niedzieli koniecznie gorący rosołek! :-) ja właśnie swój włączyłam :-)
    Madalena faktycznie gdzieś mi umknęłaś...:-( przepraszam :-* opaski cudne i kuchnia również też w moim typie ale mój projekt musi czekać na nowe mieszkanie. Mnie między meblami marzy się druk na szkle, pędy bambusa albo przekrojona limonka :-)
    Haen podziwiam Cię za spokój i opanowanie. Ja nie wiem jak zachowałabym się w tak stresującej sytuacji.
    Moremi jak u Ciebie sprawa z Ciśnieniem? Będziesz mieć cc?
    Szczęściara działasz coś?
    Kitaja Ty to taki dobry duszek jesteś:) do rany przyłóż :-) zawsze tak ciepło piszesz :-)
    Natali u Ciebie jak skurcze? Jak tak piszesz o swoim mężu Adamie to myślę, że mój synuś będzie mieć fantastyczne imię i będzie wspaniałym, kochanym człowiekiem, bynajmniej tak będziemy starali się go wychować :-)
    A co u Rozmarzonej?? Nadal ją tylko obserwują??
    Kurczę ja też chce skorpionika... Ale jak nic w tym tyg. Nie ruszy to szpital dopiero w poniedziałek 23-go a to już Strzelec... Niecierpliwię się coraz bardziej :-( to czekanie jest najgorsze, zwłaszcza że objawów brak jakichkolwiek...

Kitaja, Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaya- gratulacje !!!!mój pierwszy poród był bardzo podobny do Twojego a spójrz na mnie:) jednak zdecydowałam się na drugi i w sumie musze Ci powiedzieć ze nie pamiętam już tak dokładnie siły bólu przy pierwszym.Choc pamiętam ze bolało masakrycznie to nie umiem sobie przypomnieć siły tego bólu. ..u mnie decyzja o drugim dziecku przyszła po 5 latach wiec tez trochę trauma trwała :) ale mija i to jest najważniejsze ! Powodzenia juz razem

Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

Mijagi
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi ale to Shibiya urodziła s nie Kitaja. Kitaja jeszcze w dwupaku ;-)

Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka u mnie to samo objawów brak i jak nic nie ruszy to szpital 23 w poniedziałek. Ale od jutra zamierzam seksy i schody i spacery o może coś się uda choć poruszyć. ..:)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Mijagi ale to Shibiya urodziła s nie Kitaja. Kitaja jeszcze w dwupaku ;-)
    Yhh przepraszam myślałam cały czas Shibuya a pisze Kitaya:)

Paolka_25, Kitaja lubią tę wiadomość

Mijagi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo bez Rozmarzonej tak cicho...

Anula mam nadzieje ;)

Właśnie zaliczyliśmy pierwszy spacer cale 30.in i tyle spal czyli dzis od 7.30 znowu mój syn robi wszystko.tylko.nie spi.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya gratulacje :-D Mega realistyczny opis, dzielna byłaś, szacun, dałaś radę i to najważniejsze, nie ma takiego bólu co by się go nie zapommialo a już szczególnie narodziny córeczki. Odpoczywajcie, zbieraj siły, karm mała i do domq :-D

A tak mikado jeszcze ty, zapomniałam sorki ;-) jak wygląda sytuacja w takim razie u ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:44

Shibuya lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która dzisiaj rodzi?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja tylko na chwilkę
    Shibuya wielkie gratulacje :) byłaś dzielna, opis twojego porodu hym...robi wrażenie, najważniejsze, że masz to już za sobą i w końcu możesz się cieszyć malutką
    nie rozumiem czemu ci wywoływali skoro byłas jeszcze przed terminem? były jakieś problemy? może gdyby to tak bardziej swoim tokiem poszło to byłoby lżej? no ale to takie głupie gdybanie w sumie, najważniejsze, że Julcia już jest cała i zdrowa a Tobie życzę szybkiego powrotu do sprawności :) teraz już z górki
    dziewczyny w szpitalach trzymać się cieplutko i dzielniutko :)
    całuje i życzę wam miłej niedzieli (ja spadam do kina- chyba już ostatni raz ;))

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja ja ja!!! Tylko nie wiem co Adam na to? :P
    Heh Mijagi uwielbiam to nasze ciążowe rozkojarzenie!! :-) może ustalimy jakiś grafik od jutra? Np pobudka o 8 później śniadanie, o 10 zaczynamy spacery, wracamy do domu o 12 robimy jakiś obiad, po obiedzie oglądamy widok miasta z 10 piętra wracamy do domu, chwilka odpoczynku. Później znowu spacer, wracamy jakaś kolacja a po kolacji seksy :P później kąpiel i porodówka :D
    Natali u mnie właśnie Macchiato z pingwinka :-)

Kitaja, natali101, Nymeria, mijagi lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Witamy się i my już osobno :) Julia ur. 14 listopada o 20:40. 3370 gram i 55 cm. ...

WIELKIE GRATULACJE kochana <3

Cały czas czekałam na wieści od Ciebie.

Pozdrawiamy :****

• Zorro Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Shibuya!!! :-) Moj poród był bardzo podobny (tyle,ze ja wspolpracowalam na partych :-D ) dlatego nie napisałam Wam wszystkiego ze szczegółami. Naprawdę Cię rozumiem. Na tyłku jeszcze dłuuuuugo nie usiądziesz ;-) Ja do tej pory używam tylko lewego uda. Szwy plus lejąca się krew to nie jest nic przyjemnego :-\ Ja co wizytę w toalecie podmywam się Tantum Rosa. Dasz radę! :-)

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero polowa miesiąca a tyle nas juz rozpakowanych :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi hehe dziękuje za gratulacje ;-) ah juz bym chciała być po....
    Shibuya i na belly wielkie gratulacje,najwazniejsze ze Julcia zdrowa, a mama dzielna i szybko sie wykuruje ;-)
    Galaretka gratulacje pierwszego spacerku? A zimno tam u was? Fura wypróbowana i jak sie sprawdza w terenie?
    Poalka Ty dobra duszyczko nasza :-*
    Molcia no juz coraz bliżej jeszcze 2dni i bedziesz tulić Jasia <3 jak sie czujesz dziś ? I jak maz?
    U nas dziś piękne słoneczko maz właśnie wybiera sie na kajak,a ja odpoczywam po nieprzespanej nocy , jak wróci pójdziemy na spacer.Chociaz coraz gorzej mi sie chodzi bo mały tak ciśnie w dół, niech ciśnie bardziej konkretniej ;-) i wyłazi z dziupli :-)

Moremi mam nadzieje,ze juz jestes po wszystkim ?

Paolka_25, Micia, Shibuya lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona i za Ciebie mocno trzymamy kciuki :-*

Rozmarzona lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a mogłoby być więcej rozpakowanych juz ,wcale bym sie nie pogniewala;-)

Zorro lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Rajska Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya- gratulacje!!! Trzymaj się, dasz radę na pewno wytrwać w tym. My wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki!

U mnie dzis noc w miarę przesłana, ale bolalo mnie strasznie krocze, jak wstawalam do toalety. Az myslalam w pewnym momencie, ze cos zaczyna sie dziać. Jednak usnelam..

Teraz zmykam na zakupy :-)

MadaLena- pamietam o zdjęciu, postsram sie wrzucić po poludniu, jak ogarne kuchnie po obiedzie :-D

961lzbmh98495q9y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam makijaż, wypiłam latte, obiad prawie gotowy no i po robocie w sumie jestem. Namawiam męża na kino na "listy do m" ale boi się, że pójdziemy i będziemy rodzić :p Anet tak mi narobiłaś ochoty na kino...
    Kitaja zazdroszczę, u mnie dziś pochmurno i pada więc ze spaceru nici.
    Ale jeszcze dzisiaj nikt nie dzwonił i nie pytał o nic :p
    A wczoraj byłam odważna i powiedziałam teściowej, że wcale nie będziemy jej informować jak poród się zacznie tylko damy znać po wszystkim. I jeśli będzie to w nocy to dopiero rano poinformujemy. I że w szpitalu to najbardziej mąż jest mi potrzebny a nie ona. Jestem z siebie dumna!!! :D może skuma, że w domu też chcielibyśmy jak najwięcej być sami?

moremi, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Galaretka gratulacje pierwszego spacerku? A zimno tam u was? Fura wypróbowana i jak sie sprawdza w terenie?

Zimno nie jest, ale najważniejsze,że nie pada i ,że nie wieje. O wózku się nie wypowiem bo mąż przeją cała zabawe nawet pokłóciliśmy sie o to ,żeby ostatnia prosta była dla babci :)

Moja mama dziś wyjechała po 3 tygodniach , właśnie mąż ją odwozi bo to około 250 km więc on wróci jutro. Z jednej strony po powrocie ze szpitala byłam zła bo wszystko miałam poprzestawiane w kuchnie i inny porządek domu z drugiej strony kąpała ze mną , przynosiłą pieluchy robiłą mleko brała małego rano ,żebyśmy dospali albo mogi jechać na zakupy. Ogólnie mi smutno, szczególnie jak widze jak ją boli rozstanie z małym a kolejny raz zobaczą się na święta.

Do tego myśle co z moim mlekiem jest nie tak...wrciło , leje się z cycków ale mały po jakimś momencie nie chce i zanosi się ...dokarmie butelką i mm ok 40 ml i dopiero uśnie a jak zostawie o samej piersi to albo nie śpi albo krótko. Jakieś mało konkretne to moje mleko. Czekam na laktator bo tym co mam to ściągam tyle co nic nawet nie 10 ml.

Tyle żali...ide spać jak mały spi albo tv chociaż poogladać.

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ