X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mijagi to się może w każdej chwili zmienić.. u mnie szyjka gotowa pod względem miekkości ale ani pół cm rozwarcia na wizycie nie było.. a teraz bede żyć w niepewności dopoki albo nie urodze albo nie przyjdzie czas by zgłosić się do szpitala po terminie u nas w 8 dobie przyjmują.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, wiem,ze nie masz teraz do tego głowy,ale to ewidentnie zakażenie wewnątrzszpitalne. Powinni odpowiedzieć za swoje niedbalstwo. Przez nich nie możesz być teraz z dzieckiem i tak cierpisz, nie tylko fizycznie :-(

Shibuya, na początku karmienia mleko jest mało sycące. Dlatego ważne jest żeby jak najdłużej karmić z jednej piersi (mleko bardziej tłuste i wartościowe znajduje się "głębiej"). Dając obie piersi po trochu dziecko się tylko napije.

Shibuya lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ale u mnie termin już w niedzielę. No i cukrzyca z tarczyca są wskazaniem do rozwiązania ciąży w terminie.
    Tak to grzecznie czekam na akcje i zazdroszczę wszystkim szczęśliwym mamusia. Jednak wiem,że Ali dobrze w brzuchu.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam usg bioderek ma być wykonane 6-12 tydzień my mamy ortopedę. 12.01 a 14.01 skończy 12 tyg. Czyli na styk jak zwykle! Ciekawe czy to ze jest zapisany do ortopedy to znaczy ,ze mu zrobi od razu czy go skieruje na usg dopiero! Musze iść dopytać .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jest! Taka cisza? Jedne rodzą inne karmią olaboga.

Czy jak na MM jest napisane ,ze od otwarcia opakowania trzymać 3 tyg. To co ja mam pól paczki wyrzucić za tydzień?

I nigdy więcej pieluch z rossmana fit &fun!!!

• mijagi Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    mijagi to się może w każdej chwili zmienić.. u mnie szyjka gotowa pod względem miekkości ale ani pół cm rozwarcia na wizycie nie było.. a teraz bede żyć w niepewności dopoki albo nie urodze albo nie przyjdzie czas by zgłosić się do szpitala po terminie u nas w 8 dobie przyjmują.

Mikado u mnie też w 8 dobie czyli w poniedziałek jeśli nic nie ruszy musze wylądować na oddziale
    Gin powiedział ze jeszcze pewno będą ze 3 dni czekania, potem jakiś balonik i jeśli nic nie ruszy to dopiero oksy:(

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to hmm sama nie wiem przy starszym dzieciaczku pewnie bym przetrzymala dłużej ale przy takim malenstwie może strach żeby jakiegoś bólu brzucha nie wywołać. .cholera wie

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero nadrabiam. ..biedna Haen! Trzymaj się dzielnie kochana aż nie wiadomo co powiedziec:( a od kitaji są jakieś wieści?

Mijagi
  • anet Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani do Kitaji nic nie ma, a nic od Rozmarzonej, Szczęściara urodziła, ale nie wiem jak się czuje
    Mdalena o tak, u mnie chyba na razie nic się nie zapowiada, termin na wtorek, więc jeszcze no stress :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado a co cie tak zasmucilo w tym filmie?
    Co do swiat to uwazam ze to beda swieta pelne magii dla kazdej z nas :)
    To jest nas jeszcze kilka...
    Czyli ty Natalii 3masz sie terminu :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tak święta magiczne ze względu na maluszka ale tylko dlatego.... Z całą resztą nie wiem co zrobić..:( do teściów średnio chce jechać bo tam będzie mnóstwo ludzi i już widzę te święta jak będą sobie dziecko z rąk wyrywać... Moi rodzice po rozwodzie z matką się nie odzywam.. dużo by pisać.. chyba zostaniemy u siebie siostra też nad tym myśli zrobimy sobie małą wigilię na spokojnie ale będzie na pewno przykro mimo wszystko.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wrote:
    Ani do Kitaji nic nie ma, a nic od Rozmarzonej, Szczęściara urodziła, ale nie wiem jak się czuje

Hej hej ;-) Kitaja urodziła podobno koło 17 było już po wszystkim. Więcej informacje niestety nie mam. Czekamy na jakieś info od niej ;-)

lula.91, mijagi, Mala_Czarna_89, Nymeria lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wrote:

Hej hej ;-) Kitaja urodziła podobno koło 17 było już po wszystkim. Więcej informacje niestety nie mam. Czekamy na jakieś info od niej ;-)

Zorro lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galatetka, jak wychodziłam ze szpitala to powiedzieli,zeby się zapisać na usg bioderek w 6tygodniu zycia. Lekarka na patronażu powiedziała,ze miedzy 4-6 się robi to badanie. Zapisaliśmy się jakoś koniec 5.
    A dlaczego nie jesteś zadowolona z pieluszek fun&fit? Które masz opakowanie?zolte czy białe?(sa dwie wersje-starsza i nowa)

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja trzymam terminu :)
    Taki urok cukrzycy.
    A ja mam dość. Od wczoraj mam takie skurcze i ból krocza. Leżeć źle,siedzieć źle,stać masakra,chodzić tragedia. Oby do niedzieli. Przed Nati i teściowa udaje ,że jest dobrze. Nati nie chce stresować,a przed teściowa oszczędzam ssobie gadania. Czekam na męża

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja urodziła dzisiaj o 16:40 Jasia 3650g 52cm, było ciężko, ale jest szczęsliwa i zapomniała już o bólu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:48

MadaLena30, Pianistka, mijagi, haen, Aga_502, Mala_Czarna_89, mikado, Nymeria, Kitaja, lula.91, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro a jak będę dawać tylko z jednej podczas jednego karmienia (tak jak np teraz, jadła przez 15 minut z jednego cycka i zasnęła) to co z drugim cyckiem? Jest pełny, ale zostawić go na następne karmienie? Boże czuję się zielona w tym.

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona w końcu mi odpisała bo juz się martwiłam. Urodziła wczoraj. Miała bardzo ciężki poród i póki co kiepsko bardzo się czuje. Jak będę wiedzieć coś więcej to dam znać.

MadaLena30, Micia, Mala_Czarna_89, Nymeria, lula.91, haen, izulkaa, olimama lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja w takiej sytuacji podaje druga pierś ale żeby tylko trochę ściągnął do uczucia ulgi

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen biedna współczuję bardzo trzymam kciuki żeby te 2tyg szybko zlecialy i szybko wrocila do domu.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1903 1904 1905 1906 1907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ