X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja i Rozmarzona przeogromne gratulacje dla Was :) na pewno Maluszki wynagrodzą Wam ból i cierpienie!
    Czyli czekamy na nasze ostatnie Bąbelki :)
    Dziewczyny uważam, że forum jest dla wszystkich dla Większych i mniejszych problemów tak samo jak i dla dużych i małych radości :)
    Nadal się wspieramy I pocieszam i razem cieszymy z naszych sukcesów :)

Mala_Czarna_89, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger tylko jak ona zaśnie to nie ma szans jej obudzić, żeby zjadła z drugiego cyck trochę. Ściągnąć wtedy trochę laktatorem?
    kolejne pytanie jak długo trwa u Was karmienie? Bo u mnie wyjątkowo szybko i się zastanawiam czy to dobrze.
    Bo mała potrafi jeść 15 minut i iść spać na 3 godziny. Potem muszę ją budzić, ale na wadze przybiera, od wczoraj 50gram.
    I ostatnie pytanie czy zawsze staracie się żeby się odbiło? Jak mojej próbuje to dostaje czkawki :/
    zazwyczaj nie odbijm i nic się nie ulewa.. ale sama nie wiem.

Przepraszam za ilość pytań, ale chciałabym wiedzieć jak wy robicie, bo może coś robię źle :)
    odpowiedzi od innych osób niż ginger również mile widziane :)

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya pytaj pytaj, ja wszystkie pytania i odpowiedzi na temat karmienia chłonę jak gąbka! A później i tak będę miała jeszcze mnóstwo pytań... :p

Micia lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen coś dla Wandy ;-) https://www.youtube.com/watch?v=eVGVOQbC7Tw[url][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:38

• mijagi Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen i Rozmarzona gratulacje:),! W końcu się dziewczyny doczekaly:( aż serce rosnie:)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Mijagi
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja i Rozmarzona gratuluje Wam dziewczyny!!!
    Napewno sie nameczylyscie ale dzieciaczki juz sa z Wami!!

Mikado poki co nie stresuj sie jak to bedzie w swieta. Jak Wojtus bedzie juz z wami to wszystko sie zweryfikuje i bedziecie wiedziec co robic/gdzie jechac!!

Shibuya ja ci poki co nie pomoge...

Zgaga mnie meczy jak nigdy przez cala ciaze,ale wlasnie pochlonelam dyn czekoladowy i cisza .. :),

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya u nas na początku też karmienie czasem trwało 10 min i koniec , szedł spać a teraz potrafi wisieć 50 min ale i po 15 jest pełen.

Po mm odbija po moim nie poszłam za radą położnej i kładę na boczku przez jakiś czas po jedzeniu i nie ulewa odpukać.

Co do piersi u nas jedn karmienie jedna piers przez pierwsze dwa tygodnie zapisywał godz i z której piersi ewentualnie ile mm teraz mi już się ne chce bo je mały za często i za długo. Położna tez mówiła, że jak zapisuje to godzina jedzenia to ta z początku karmienia a nie o której maluch kończy.

Kitaja , Rozmarzona gratuluję!

Wczoraj ściągnęłam z jednej piersi 80 ml a dziś z dwóch 30. WTF ???

Zorro żółte. Jak tylko się pojawi coś w pieluszce to jest wrzask i wzbudza się ze spania ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:13

Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość

• Rajska Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, Rozmarzona gratulacje!!! Podczytywałam Was całe popołudnie..

Boziu.. Niech mi się zacznie już poród.. !!! :-(

Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja Rozmarzona ogromne gratulacje!

Galaretka mam to samo. I jeszcze czasem więcej w kilka minut mleka ściągnę niż innym razem w 20.

Shibuya mi mówiła w szpitalu położna ze przynajmniej 15 minut intensywnego picia jest ok. W późniejszym czasie powinno ok pol godziny ale i tak najważniejszy jest przyrost wagi.
    I ze po piersi nie musi się odbijać, o ile nie ma oznak bolacego brzuszka to też ok.
    przepełnione cycki niedługo się umormuja i będą produkować ile trzeba. Ja przy nawale sciagalam, a Nadie zawsze tylko do jednej piersi przystawiam.
    Moja mało pihe- ok 15 minut. Choć jest nadzieje coraz częściej dłużej to trwa nawet ponad 40. A dzis wieczorem pila z piersi + 40ml z butli + zaśnięcie przy cycku, jest sukces ;)

A poza tym padam z nóg. Mam wrażenie ze moje i męża życie coraz bardziej polega na odhaczaniu punktów z listy. Tylko czasu tak jakby coraz mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 23:05

Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cały dom śpi cisza spokój a ja żłopię karmi prosto z butelki chwila spokoju.
    Zdrówko wszystkich nierozpakowanych mam!

MMartaa, perelka89, Paolka_25, MadaLena30 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    No i cały dom śpi cisza spokój a ja żłopię karmi prosto z butelki chwila spokoju.
    Zdrówko wszystkich nierozpakowanych mam!

Bóg zaplac:) to ja się przyłączam i pije zdrówko rozpakowanych i nierozpakowanych mam:) z tym ze ja pije herbata miętowa :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, ja już na oddziale. Jednak pojechaliśmy dziś, przyjęli mnie po 20. Zrobili usg - młody około 3500 waży, potem ktg skurcze przeważnie 10-20%, był moment nawet długi że było 80%. Dobrze ze d z is przyjęli mnie bo jutro rano będzie kocioł na IP a tak już sobie leżę.

Badanie krwi na innym podłożu też 80tys płytek więc raczej będziemy indukowac niż czekać żeby nie spadły drastycznie te płytki. I po rozmowach z lekarzami mówią że lepiej SN, zobaczymy jak ja to przeżyję.

Ale jestem głodna, zjadam jakieś krążki ryżowe z domu i leżę oglądam jakiś film z Lopez bo tu wspoltowarzyszki włączyły. Jestem na sali z dwoma babkami więc jest spoko, doskwiera mi tylko goraaaaaaco!!! Jest tu tak gorąco że pozygac się idzie bleee

Gratulacje Kitaja i rozmarzona :-D

perelka89 lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria zaczyna sie błogo. Film , przekąski ...nie daj sie nabrać.

Mój młody czlowiek chce spać ale jednocześnie nie chce.

Nymeria, haen, Paolka_25 lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kochane jesteśmy juz po :-) poród ciężki , ale warto było jak patrzę na ta kruszynkę obok mnie :-) jak pisałam wam wcześniej dzien przed odeszły mi wody a w szpitalu potraktowali nas nie fajnie dwa razy byliśmy i nas odsyłali ! Wieczorem zaczęły sie silne skurcze zadzwoniłam na szpital ok 3ej kazali czekać ,ok5tej skurcze były takie,ze wyłam dosłownie do księżyca !przyjechalismy do szpitala ja zaryczana maz zły ! Ale jak położne mnie zobaczyły kazały zostać! Główka małego była nisko ale rozwarcie nie chciało ruszyć po mimo skurczy, i 6 masaży szyjki (Boże juz nigdy więcej )! Skurcze były bardzo mocno,powodowały to ze nie pozwalałam by ktoś mnie dotykał czy mówił do mnie !w koncu o 14stej podali mi 2 tabletki na powiększenie rozwarcia , tak cholernie bolało ze podali mi morfinę bo az cała sie trzęsłam,robili mi jeszcze akupunkturę ,ale szczerze nie za bardzo kojarzę,bo byłam juz tak wykończona tym wszystkim ! Miedzy skurczami przysypiałam maz mówił,ze wolałam mamę ;-) ok15:30-40 Polozna przyszla zrobić masaż szyjki a ja dostałam skurczy partych i okazało sie ze rozwarcie juz na 9cm i mogę zapomnieć o epiduralu i tak o 16:40 urodził sie Jasio 3650g 52cm szczęścia ,razem z mężem płakaliśmy jak usłyszeliśmy jego płacz ! Nie ma większej miłości na świecie jak miłość rodziców do dziecka ! Mam 8szwow dupa boli jak cholera,ale to nie ważne najważniejszy człowiek leży teraz koło mnie i pozdrawia cioteczki ;-* wrzucimy zdjęcie jak tylko bedziemy w domu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 01:02

Galaretka, haen, perelka89, Shibuya, Nymeria, Micia, mikado, natali101, Mala_Czarna_89, Rajska, Zorro, Paolka_25, MadaLena30, MW26, Ona_89', olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja i Rozmarzona gratulacje. Super dzielne bylyscie:*

Ja wieczorem mialam reoperacje. Mam zalozone dreny, na szczescie odbylo sie bez otwarcia calego brzucha.
    Pojawil sie temat swiat: poki co nie chce wybiegac, az tak w przyszlosc, bylabym przeszczesliwa, gdybysmy mikolajki spedzili w domu we 3ke.
    A teraz zostalo mi moje zycie w izolatce...:( tu telewizora brak, takze laptop, internet i ksiazki, prawie jak w ciazy, tylko mysl, ze w domu mam tygodniowa corke, ktora sie juz zmienia (naprawde przez tydzien nabrala masy i sily i jest coraz bardziej swiadoma), lamie mi serce. Matko przeciez ona mnie nie pozna, bede dla niej bardziej obca niz babcie:(

Boje sie uwierzyc, ze bedzie lepiej, bo od tygodnia mialo byc lepiej, a jest tylko gorzej, takze z duza rezerwa podchodze do tego wszystkiego

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:24

Nymeria, Rozmarzona lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja gratulacje! W końcu masz swoje szczęście przy sobie :)

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona gratulacje :).
    Kitaja jeszcze raz gratuluje, jak przeczytałam o rozplakaniu się po uslyszeniu pierwszego krzyku/placzu Synka to sie wzruszylam. Wróciły wspomnienia z porodowki. Tyle godzin bolu, ale dzielna bylas :*. Trzymajcie sie cieplo <3
    A Przemcio dzis o 2:30 sie obudzil. Przyssal sie do cyckow na godzine, potem oczy jak 5 zlotowki i co do 5:30 nie spal :P. Przed chwila zostal odlozony do lozeczka i ja moge udac sie na spoczynek :). Mamusie w dwupaku kciuki trzymam :*.
    Haen nie jestem nawet w stanie sobie wyobrazic jak Tobie ciężko. Mam nadzieje ze ten czas szybko zleci i zaraz bedziesz cala i zdrowa ze swoja rodzinka :* Sciskam mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 06:13

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja a tak się balas ze nie poznasz saczacych się wód :) najważniejsze ze Jasio jest juz obok ciebie :)

U nas juz 3 tygodnie kiedy to minęło?!

Ranek a je czuje się tak samo niedospana jak wieczorem. Żeby jeszcze kawę można było wypic

Usg bioderek- u nas przypada jakoś w 5 tygodniu ale Laurce robiliśmy z nfztu i chyba nawet o 3 miesiąc się otarlismy takie były terminy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 07:51

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, Rozmarzona wielkie gratulacje!!! Bardzo się cieszę że Wasze pociechy są już z Wami:)

Haen Panda na pewno pozna swoją ukochaną mamusię-zobaczysz:) Nosilas ją tyle czasu pod swoim serduszkiem. Pewnie jak już dojdziesz do siebie to powrót do domu i przytulnie córeczki będą jak cud drugich narodzin:)

My jesteśmy umówieni na Usg stawów biodrowych w 7 tygodniu życia i do tego o dziwo udało nam się na NFZ....wow sama byłam w szoku że na koniec roku jeszcze mają jakieś punkty.

Miłego dnia dziewczyny!
    Dla nie rozpakowanych szybkiego PLUM!!!
    Dla rozpakowanych grzecznych dzieciaczków, spokojnego dnia i może jeszcze drzemki:)

Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość

zFZwp1.png
‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ