X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka jak dobry jest termin to niech cię puszcza a nie trzymają bez sensu...

Ja jestem nerwowa jak czegoś nie wiem, dlatego zaraz czytam, dzwonię i dlatego jak już ruszalam z informacjami to na każdy temat :-D

Haen ja wyszłam po dwóch dobach tzn generalnie w trzeciej bo mały z 16, pobrali przesiewowe i po 18 puścili do domu.

Mówię o szczepieniach następnych między 6 a 10 tyg, zapisałam się już żeby potem nie mieć problemu bo pełno ludzi :-D

Ja bujam małego na bujaczku jak chce zyskać parę minut lub jak się naje, jest spokojny i nie płacze. Pasy zapinajace całkiem wyjelam bo teraz i tak z niego nie wyjdzie :-P

haen lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam o jeden powod mniej do potencjalnego bólu zębów ;)
    Przed jak zwykle zapytałam czy mogę karmić po znieczuleniu, powiedział że tak. Na koniec zapytałam jeszcze raz wspominając ze mam odciagniete mleko- powiedział żeby najpierw dać pierś (bo do tego mleka juz znieczulenie nie doszło) potem butle z ofciagnietym. I teraz siedzę i kminie czy jednak nie szkodze Nadii która akurat dzis po 80ml butelki tak długo upominala się o cycek aż nie dostała.

Galaretka czy to ten leżaczek o którym myślę? :) jeśli tak to zapytam jak kobieta: jaki kolor?

tiny love: szelki faktycznie tylko na dole.. Ale przy Laurze nigdy nie użyłam szelek w wózku. To chyba zależy od temperamentu dziecka. Z drugiej strony ten leżaczek chyba nie jest na zbyt duże dziecko.
    w każdym razie jest rewelacyjny :) kołyska, krzesełko, bujaczek, karuzela w jednym- Nadia z zaciekawieniem spogląda na ruszają e się zabawki i swiatelka i wsluchuje się w muzyczkę. Wiec i karuzela w łóżeczku juz u nas wisi i się sprawdza

Mata Fisher price- ładna, wytrzymała, latwa w zachowaniu czystości (ma gładka powierzchnię łatwo przetrzeć gdy maluch np uleje). Typowa muzyka + odgłosy natury. Odczepiane zabawki, w porównaniu do innych- dużo bodźców; maskotka, grzechotka, szeleszczą y liść, lusterko, światełka.

Jaen zastanawiałam się jaka decyzje dot. Odwiedzin ja bym podjęła i nie wiem. Ale wątpię ze wytrzymasz kolejny tydzień bez Wandy wiedząc ze możesz ja zobaczyć.
    Wiem ze za bardzo nie masz wyjścia i musisz tam siedzieć.. Ale zero histerii z twojej strony, pelna pokora. Za to szacun.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czerwony. ;) a co do ceny ,maz mówi ze ma 300zl i czy ma wydać ( cena 205zl) a laska ,ze tak no ale w sumie nie miała wkec zaplacil tyle co miał 202,5 :D nie wiem może ja jestem dziwna ale dla mnie to głupie.

Czy któraś nierozpakowana mama ma ochotę teraz wpasc zaopiekować się dzieckiem? Pojedzone, przewinięte tylko bardzo chce teraz porozmawiać sobie !
    Pozytywka zamiast go ululac sprawia ,ze ma jeszcze większe wsłuchane oczy.

Wczoraj minely 4,tygodnie i powiem ,ze nie idzie nam najgorzej...musze popracować jeszcze nad systemem bo albo jest obiad albo ogarnięty dom. A w ogóle jestem w szoku jak we dwoje przez caly dzień potrafimy nabalaganic. Wszędzie są rzeczy małego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera urodziłam Copperfielda !!!! Owinęłam go porządnie ,żeby ręce go nie wybudzały , ściśnięty byl jak maly jedwabnik,ja spocona od mizernego zawijania wyprostowałam sie ,żeby podziwiać. Swoje dzieło i juz miał dwie ręce nad glowa.

To będzie bardzo długa noc...

.
    .

.
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 01:15

haen, Mala_Czarna_89, alus21, biedroneczka1910, lula.91, mikado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4.47 byla jak sie moje dziecko znów obudziło. Wiec sprytna mama butle z mlekiem do podgrzewacza a małego do przewijania. A ,ze charczał dostał woda po nosie i mowie mu ,ze czeka go mleczna nagroda. Butelkę zaczął jesc łapczywie ale ku mojemu zdziwieniu juz konczyl , podnoszę no nie ma mleka a dopiero mu do buzi ....sprawdzam i co butelka nie dokręcona , wylalo sie ale gdzie ??? Kolo podgrzewacza nie ma, pościel sucha i co moje dziecko cale mokre !!! Wylalam na niego 100ml mleka , 100ml zdobywanych caly dzień ! Dostal cyca ale cyc w nocy go nie usypia tak jak butelka ,cycem nie doje do konca i jaki tego efekt ,ze znowu leży i patrzy ,o a teraz do tego z czkawka .

• haen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Galaretka czy piszesz o lezaczku z olx? Kojarze go i teraz dopiero skojarzylam fakty, faktycznie koncowka z dupy:P
    Jak go ogladalam na stronach, faktycznie jest drogi jako nowy.

Mata bedzie prezentem gwiazdkowym od dziadkow i tylko mysze wybrac czy Fisher Price czy Tiny Love no i ktory model konkretnie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 05:46

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka usmialam sie;D
    Wiazanie na weza wygralo hehe
    Ps. mleka szkoda ofc, moze cos sie wchlonelo przez skore?;)

Moj maz przed 2 wyslal mi smsa;
    Zjedlismy, popuszczalismy baki, zasikalismy czyste ciuszki przy zmianie pieluszki, dojedlismy i teraz sie uspokajamy w ramionach, moze zaraz pojdzie spac bo i ja bym poszedl :P

Wy matki, on ojciec a wszystko kreci sie wokol tego samego :D

MadaLena30, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Galaretka usmialam sie;D
    Wiazanie na weza wygralo hehe
    Ps. mleka szkoda ofc, moze cos sie wchlonelo przez skore?;)
    Maz mi to samo w nocy powiedzial!

A Twój to dzielny jest niesamowicie ja sobie nie wyobrażam mojej pierdoly z dzieckiem tak długo. A i ty nie widzisz co on tam z nią robi ;)

• anet Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia przyszla na swiat o 5:20 3 kg 54 cm myslalam ze umre ale dalam rade bez zadnych wspomagaczy mega popekalam w srodku boli jak chplera ale wiem ze to kwestia czasu odpoczywam teraz mala wzieli na szczepienia

Mala_Czarna_89, Rajska, Galaretka, MadaLena30, haen, Nymeria, monia35, alus21, biedroneczka1910, Paolka_25, Shibuya, lula.91, mikado, Aga_502, olimama lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka może nie powinnam ale uśmiałam się czytając ze zalalas dziecko butla mleka :) bywa i tak ;)

Haen twój maz w niczym nie odbiega od mam :)

Nadia przespała wczoraj prawie cala wizytę u dziadków za to w domu odżyła. Żeby grzecznie leżała ale ona krzyczy; aaaaa! I eeeej! Tylko ja nie wiedziałam o ci chodzi, jeść nie, nosić nie, w końcu skapitulowała o 1 mocno we mnie wtulona.
    A ja oczywiście zastanawiałam się czy coś ja boli, czy tak sobie krzyczy.

nie słyszę rano ostatniego budzika. Juz trzeci dzień z rzędu. Fakt ze sama budzę się o przyzwoitej porze ale w końcu zaspie dziecku do szkoły.

Kitaja śniło mi się że bylas u mnie na kawie :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet gratulacje :) ale szybko dałaś nam znać :)

Madzia czas na twój poród!

MadaLena30 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet- gratuluje!! Ehh i ja ide zaraz na oxy. Mega się boję, właśnie tego bólu :-(

961lzbmh98495q9y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet gratuluje! Ty urodzilas córkę a ja topilam syna w mleku.

Mala śmiej sie śmiej ale to post ku przestrodze :P zeby nie zrobić z siebie matki polki debilki :D

Rajska czy to Ci pomoże jak napisze : Bez spiny nie będzie bolalo? A tak serio trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 08:28

MadaLena30, haen, perelka89, Nymeria lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet gratulacje!!!

Mala oj uwierz ze juz bym mogla miec ten bol za soba a to szczescie przy sobie.
    Galaretka noc pelna wrazen ;)
    Rajska rozluznij posladki - dasz rade!!! A powiedz mi wypelnialas w szpitalu ten plan porodu?

Ok to ja wstaje ogarniam sie i jedziemy do gina bo zwolnienie dzis se konczy a ja nadal w dwupaku.... ciekawe co mi powie/zleci/zbada??

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet gratulacje;)

Czyli co zostala Rajska, Paolka i Magda? Ktora z Was wygra palme koncowa?
    Ja obstawiam Magde...:)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję anet :-D szybkiego pozbycia się bólu i zdrówka dla was :-D

201511211678.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma pozmieniana noc z dniem <chlip chlip> całą noc co godzina cycek, jakieś jęki, placzki, wymuszenie spania z nami, jest po ósmej jasno a on śpi- odpadł teraz w najlepsze :-D

201511211678.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole super szybko Cie wypisali Nymeria ze szpitala, zwlszczcza ze to cc bylo. A bedzievie jechsc na kontrole czy zoltaczka sie nie rozkrecila?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka dobra jestes:) tez sie usmialam:)

Rajska czekamy na ciebie:) kciuki trzymamy!

A my dzisiaj nawet fajna nocka zjadl o 21 obudzil sie o 3 zjadl i dopiero rano.
    Zamrozone mam juz trzy pojemniczki po ok 100-120 ml do niedzieli jeszcze cos zamroze wiec w niedziele ze spokojna glowa bede mogla z patrykiem wybyc na pol dnia:)
    Teraz Marcel spi i mam nadzieje ze jeszcze pospi bo mleko odciagnelam wiec musi sie znowu naprodukowac.
    A powiedzcie mi co ile mam sciagac ta metoda 7-5-3 tez co 3 godz zeby laktacje pobudzic?

Obiad zrobiony, czesciowo posprzatane zostalo odkurzanie i wycieranie podlog i po poludniu zakupy bo w lodowce mam az swiatlo :/

No i dzis mam zamiar ogarnac reszte prezentow pod choinke. Mikolaj juz kupiony.

Milego dnia kobitki:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nasze dzieciaczki dzis maja 4 tyg:) jak to leci..

haen, Galaretka, Mala_Czarna_89, Kitaja lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ