Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolka jak dobry jest termin to niech cię puszcza a nie trzymają bez sensu...
Ja jestem nerwowa jak czegoś nie wiem, dlatego zaraz czytam, dzwonię i dlatego jak już ruszalam z informacjami to na każdy temat
Haen ja wyszłam po dwóch dobach tzn generalnie w trzeciej bo mały z 16, pobrali przesiewowe i po 18 puścili do domu.
Mówię o szczepieniach następnych między 6 a 10 tyg, zapisałam się już żeby potem nie mieć problemu bo pełno ludzi
Ja bujam małego na bujaczku jak chce zyskać parę minut lub jak się naje, jest spokojny i nie płacze. Pasy zapinajace całkiem wyjelam bo teraz i tak z niego nie wyjdziehaen lubi tę wiadomość
-
Mam o jeden powod mniej do potencjalnego bólu zębów
Przed jak zwykle zapytałam czy mogę karmić po znieczuleniu, powiedział że tak. Na koniec zapytałam jeszcze raz wspominając ze mam odciagniete mleko- powiedział żeby najpierw dać pierś (bo do tego mleka juz znieczulenie nie doszło) potem butle z ofciagnietym. I teraz siedzę i kminie czy jednak nie szkodze Nadii która akurat dzis po 80ml butelki tak długo upominala się o cycek aż nie dostała.
Galaretka czy to ten leżaczek o którym myślę? jeśli tak to zapytam jak kobieta: jaki kolor?
tiny love: szelki faktycznie tylko na dole.. Ale przy Laurze nigdy nie użyłam szelek w wózku. To chyba zależy od temperamentu dziecka. Z drugiej strony ten leżaczek chyba nie jest na zbyt duże dziecko.
w każdym razie jest rewelacyjny kołyska, krzesełko, bujaczek, karuzela w jednym- Nadia z zaciekawieniem spogląda na ruszają e się zabawki i swiatelka i wsluchuje się w muzyczkę. Wiec i karuzela w łóżeczku juz u nas wisi i się sprawdza
Mata Fisher price- ładna, wytrzymała, latwa w zachowaniu czystości (ma gładka powierzchnię łatwo przetrzeć gdy maluch np uleje). Typowa muzyka + odgłosy natury. Odczepiane zabawki, w porównaniu do innych- dużo bodźców; maskotka, grzechotka, szeleszczą y liść, lusterko, światełka.
Jaen zastanawiałam się jaka decyzje dot. Odwiedzin ja bym podjęła i nie wiem. Ale wątpię ze wytrzymasz kolejny tydzień bez Wandy wiedząc ze możesz ja zobaczyć.
Wiem ze za bardzo nie masz wyjścia i musisz tam siedzieć.. Ale zero histerii z twojej strony, pelna pokora. Za to szacun. -
nick nieaktualnyMala czerwony. a co do ceny ,maz mówi ze ma 300zl i czy ma wydać ( cena 205zl) a laska ,ze tak no ale w sumie nie miała wkec zaplacil tyle co miał 202,5 nie wiem może ja jestem dziwna ale dla mnie to głupie.
Czy któraś nierozpakowana mama ma ochotę teraz wpasc zaopiekować się dzieckiem? Pojedzone, przewinięte tylko bardzo chce teraz porozmawiać sobie !
Pozytywka zamiast go ululac sprawia ,ze ma jeszcze większe wsłuchane oczy.
Wczoraj minely 4,tygodnie i powiem ,ze nie idzie nam najgorzej...musze popracować jeszcze nad systemem bo albo jest obiad albo ogarnięty dom. A w ogóle jestem w szoku jak we dwoje przez caly dzień potrafimy nabalaganic. Wszędzie są rzeczy małego.
-
nick nieaktualnyCholera urodziłam Copperfielda !!!! Owinęłam go porządnie ,żeby ręce go nie wybudzały , ściśnięty byl jak maly jedwabnik,ja spocona od mizernego zawijania wyprostowałam sie ,żeby podziwiać. Swoje dzieło i juz miał dwie ręce nad glowa.
To będzie bardzo długa noc...
.
.
.
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 01:15
haen, Mala_Czarna_89, alus21, biedroneczka1910, lula.91, mikado lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4.47 byla jak sie moje dziecko znów obudziło. Wiec sprytna mama butle z mlekiem do podgrzewacza a małego do przewijania. A ,ze charczał dostał woda po nosie i mowie mu ,ze czeka go mleczna nagroda. Butelkę zaczął jesc łapczywie ale ku mojemu zdziwieniu juz konczyl , podnoszę no nie ma mleka a dopiero mu do buzi ....sprawdzam i co butelka nie dokręcona , wylalo sie ale gdzie ??? Kolo podgrzewacza nie ma, pościel sucha i co moje dziecko cale mokre !!! Wylalam na niego 100ml mleka , 100ml zdobywanych caly dzień ! Dostal cyca ale cyc w nocy go nie usypia tak jak butelka ,cycem nie doje do konca i jaki tego efekt ,ze znowu leży i patrzy ,o a teraz do tego z czkawka .
-
Aa Galaretka czy piszesz o lezaczku z olx? Kojarze go i teraz dopiero skojarzylam fakty, faktycznie koncowka z dupy:P
Jak go ogladalam na stronach, faktycznie jest drogi jako nowy.
Mata bedzie prezentem gwiazdkowym od dziadkow i tylko mysze wybrac czy Fisher Price czy Tiny Love no i ktory model konkretnie:PWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 05:46
-
Galaretka usmialam sie;D
Wiazanie na weza wygralo hehe
Ps. mleka szkoda ofc, moze cos sie wchlonelo przez skore?
Moj maz przed 2 wyslal mi smsa;
Zjedlismy, popuszczalismy baki, zasikalismy czyste ciuszki przy zmianie pieluszki, dojedlismy i teraz sie uspokajamy w ramionach, moze zaraz pojdzie spac bo i ja bym poszedl
Wy matki, on ojciec a wszystko kreci sie wokol tego samegoMadaLena30, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaen wrote:Galaretka usmialam sie;D
Wiazanie na weza wygralo hehe
Ps. mleka szkoda ofc, moze cos sie wchlonelo przez skore?
A Twój to dzielny jest niesamowicie ja sobie nie wyobrażam mojej pierdoly z dzieckiem tak długo. A i ty nie widzisz co on tam z nią robi -
Zuzia przyszla na swiat o 5:20 3 kg 54 cm myslalam ze umre ale dalam rade bez zadnych wspomagaczy mega popekalam w srodku boli jak chplera ale wiem ze to kwestia czasu odpoczywam teraz mala wzieli na szczepienia
Mala_Czarna_89, Rajska, Galaretka, MadaLena30, haen, Nymeria, monia35, alus21, biedroneczka1910, Paolka_25, Shibuya, lula.91, mikado, Aga_502, olimama lubią tę wiadomość
-
Galaretka może nie powinnam ale uśmiałam się czytając ze zalalas dziecko butla mleka bywa i tak
Haen twój maz w niczym nie odbiega od mam
Nadia przespała wczoraj prawie cala wizytę u dziadków za to w domu odżyła. Żeby grzecznie leżała ale ona krzyczy; aaaaa! I eeeej! Tylko ja nie wiedziałam o ci chodzi, jeść nie, nosić nie, w końcu skapitulowała o 1 mocno we mnie wtulona.
A ja oczywiście zastanawiałam się czy coś ja boli, czy tak sobie krzyczy.
nie słyszę rano ostatniego budzika. Juz trzeci dzień z rzędu. Fakt ze sama budzę się o przyzwoitej porze ale w końcu zaspie dziecku do szkoły.
Kitaja śniło mi się że bylas u mnie na kawie -
nick nieaktualnyAnet gratuluje! Ty urodzilas córkę a ja topilam syna w mleku.
Mala śmiej sie śmiej ale to post ku przestrodze zeby nie zrobić z siebie matki polki debilki
Rajska czy to Ci pomoże jak napisze : Bez spiny nie będzie bolalo? A tak serio trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 08:28
MadaLena30, haen, perelka89, Nymeria lubią tę wiadomość
-
Anet gratulacje!!!
Mala oj uwierz ze juz bym mogla miec ten bol za soba a to szczescie przy sobie.
Galaretka noc pelna wrazen
Rajska rozluznij posladki - dasz rade!!! A powiedz mi wypelnialas w szpitalu ten plan porodu?
Ok to ja wstaje ogarniam sie i jedziemy do gina bo zwolnienie dzis se konczy a ja nadal w dwupaku.... ciekawe co mi powie/zleci/zbada?? -
Galaretka dobra jestes:) tez sie usmialam:)
Rajska czekamy na ciebie:) kciuki trzymamy!
A my dzisiaj nawet fajna nocka zjadl o 21 obudzil sie o 3 zjadl i dopiero rano.
Zamrozone mam juz trzy pojemniczki po ok 100-120 ml do niedzieli jeszcze cos zamroze wiec w niedziele ze spokojna glowa bede mogla z patrykiem wybyc na pol dnia:)
Teraz Marcel spi i mam nadzieje ze jeszcze pospi bo mleko odciagnelam wiec musi sie znowu naprodukowac.
A powiedzcie mi co ile mam sciagac ta metoda 7-5-3 tez co 3 godz zeby laktacje pobudzic?
Obiad zrobiony, czesciowo posprzatane zostalo odkurzanie i wycieranie podlog i po poludniu zakupy bo w lodowce mam az swiatlo
No i dzis mam zamiar ogarnac reszte prezentow pod choinke. Mikolaj juz kupiony.
Milego dnia kobitki:)