Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie spodziewałam ze bedzie jadl i spal tylko, a tu nie ma tak dobrze
-
witam mamusie :*
Anet gratuluję kochana dużo zdrówka dla Was!! :*
Paolka wreszcie coś się dzieje;)
Perelka nie, dopiero 16 bo 1 termin mi uciekł bo nie mialam z kim małej zostawic.
Byłyśmy na bioderkach i jest wszystko w porządku mamy się zgłosić za miesiąc na kontrole.
Nikusia ma dyŻur tak od 22 do 7 wtedy to idzie cycek kupa ryk i zgrzytanie zębów. U nas też krepowanie pieluszka już nie pomaga co to zrobię to sekunda i ręce nad główką -
Czesc dziewczyny! 16.11. przyszła na świat nasza córeczką Basia 3770g 57cm. Poród szybki ale z komplikacjami. Przed 8 byłam na porodowe a Basia urodziła się o 11.50. Tylko że ją całą popekalam, jestem mocno i głęboko nacieta, bo Malenstwo pchalo się na świat a ja jeszcze byłam pozamykana, masaż szyjki macicy na szybkie poszerzenie rozwarcia, oxy i w ostateczności szybko vacum bo małej tętno spadało i lekarze się już przestraszyli. Coś okropnego ale kto milo wspomina poród ważne że jesteśmy razem w szpitalu była aniolkiem, a w domu nie daje nam spac w nocy bardzo lubi sobie pomarudzic, a w dzień ma mniej energii życzę powodzenia jeszcze pzosotalym nierozpakowanym
biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Nymeria, Galaretka, moremi, justa1234, lula.91, Kitaja, alus21, Aga_502 lubią tę wiadomość
-
Hanula ; Gratuluję. Dużo zdrówka
Co tu takie pustki na forum??? Czy aby na pewno jestem na Listopadowkach??
Co u Rozmarzonej wyszła już może do domu?
A Olcia się odzywala??
-
Paolka : Jestesmy z Tobą!! Silna babeczka z Ciebie trzymam kciuki by wreszcie ruszyło szybciutko! :*
-
Nie będę ukrywać śni mi się po nocach
Kitaja : Hop hop teściowo mojej córki gdzie jesteś ??
ps : no i ta moja Nikolcia w suwaczku za szybko zasuwaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:18
moremi, Kitaja lubią tę wiadomość
-
To ja bede wredna ....
Zjadlam kebaba i popilam szklaneczka coli
Wszystko w imie dobra dziecka bo dzis jest bardzo leniwa i ja prowokuje...mamusia zreszta tez wlasnie ocknelam sie z drzemki.
Hanula grtulacje!!! -
Kochane nie nadrobie teraz wszystkiego bo jesteśmy z Kaja wciąż w szpitalu.jesli jutro wszystko będzie dobrze wyjdziemy do domku.wielkir gratulacje dla mam rozpakowanych i trzymam mega kciuki za mamy z brzuszkami.rzeczywiscie dziwnie nie mieć brzuszka:)
moremi lubi tę wiadomość
Mijagi -
Paolka twarda sztuka z Ciebie;)
Na mnie podzialala dopiero 2ga oxy pod sam koniec.
Trzymajcie mocno kciuki za mnie jutro, mam miec kolejny zabieg, wiec sie boje i stresuje, bo dopiero jak bedzie lekarz to podejmie decyzje co i jak.Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
Zjadlabym kebaba i popila cola..
Chciałam dzis wam ponarzekać na brak czasu ale.. Nie miałam czasu tu wejść! Chciałam ponarzekać ze się nie wyrabiam. Ze jak chce na chwile po całym dniu na pełnych obrotach przysiąść to Nadia zaczyna marudzic. Ze maz kupił mi tydzień temu nowy telefon a ja nie miałam czasu karty przełożyć i wvisz korzystam ze starego.
Ale udało mi się posprzątać cały dom. Iść pobiegać z psem. Iść na spacer z dziewczynkami i na zakupy. Iść do przychodni z Nadia. Zrobić 3 różne obiady (choć dość prymitywne, przyznaje). Obejrzeć z Laurka rzeczy które zamówiła u Mikołaja na allegro. Zrobić kilka rundek do piwnicy by w piecu nie zgasło i kilka rundek z psem na dwór na samo siku. Zaprosiłam wszystkich gości na chrzciny i mam nadzieje dokończyć projekty kalendarzy dla babc i dziadków pod choinkę. Jest błysk, Jestem zadowolona
Przetrzymalam Nadie od 18 by nie spala. Dopiero teraz kąpiel i zasypia przy cycu może dzięki temu nie będzie wariować o 23.
Z pozytywów: poszłam ją dzis zważyć i 300g w tydzień, wiec przestaje się przejmować, jest dobrze
I baaaaardzo moje maleństwo reaguje na Laurę, ciągle odwraca głowę w jej stronę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:57
monia35, MadaLena30, Nymeria, moremi, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Mala jestes hardcorem!!!
Ja dzis sie zastanawialam nad tym co Mikado pisala:jak sie przestawic z etapu ciaza na etap dziecko?
Jaki to jest prymitywny obiad w Twojej wersji?? Bo az jestem ciekawa?? -
Madzia nie na problemu z przestawieniem się, chyba instynkt się budzi.
Dla Laury makaron z białym serem
Dla Męża schabowy z kością, ziemniaki i sałatka
Dla mnie (uwaga to w ogóle jest poezja, dla mnie nie starczyło czasu) hot dogmoremi, MadaLena30, haen, monia35, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Hehehe mała pewnie zrobiła lasagne, gołąbki i rybę w galarecie hehehe same prymitywy
Ja Dziś też zrobiłam dwa obiady mielone na parę dni i karkówka na parę dni. Zaraz sobie poporcjuje i będzie na parę dni. Jedno pranie zdjelam, drugie zrobiłam, poprasowalam, zrobiłam deserek, nakarmila małego tak, że spał ponad 2h i dał nam obejrzeć film spał smacznie między naszymi nogami a my kino domowe
Ehhh spóźniłam się już napisała
Edit parę dni parę dni i parę dni.. Chyba mi się spać chce
Edit 2 paolka nie wierze ale twarda sztuka z,ciebie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:30
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Paolka_25 wrote:Dziewczyny ja jak już kiedyś pisałam jestem chyba ze stali!! Oxy na mnie nie działa. Skurcze miałam ledwo ledwo, już miesiączki mam silniejsze.
Jutro kolejna próba, jesli się nie powiedzie to cc.
Aga, jeżeli mozesz, to zmien datę urodzenia mojego Ignasia na 17
Trochę ciężko mi się jeszcze ze wszystkim ogarnąć. W szpitalu zostalismy do niedzieli z uwagi na żółtaczkę, ale bilirubina już jest w normie została tylko walka z tym zmacerowanym naskórkiem (efekt przenoszenia) i ropiejącymi oczkami (efekt naświetlania).
Widziałam, że Molcia rozpakowana, Kitaja też, Natali również gratuluję i trzymam kciuki za kolejne porody
Co u Rozmarzonej? Dlaczego została w szpitalu?
Edit: doczytałam cieszę się, że juz jest w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:48
Kitaja, Antonelka lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mala wcale nie taka prowizorka - u mnie pewnie byly by kanapki max na cieplo
Maz dzowni i sie pyta co robilam jak wyszedl a ja mowie ze znowu ucielam sobie drzemke... a on do mnie " jak nic w nocy sie zacznie, bo co ty bedziesz robila "
Wiem ze nie moze sie doczekac, podczytalam tez ze dostaje smsy od kolegow czy Hania jest juz z nami i chyba to wplywa na jego stresior...
No a ja sie wyspalam to wkoncu ogarnelam prowizorycznie mieszkanie, odkurzylam, zmylam naczynia i wstawilam pranie!
Mam ambitny plan: zdazyc jeszcze przed porodem wybrac fotki do fotoksiazki slubnej- jak myslicie zdaze??moremi lubi tę wiadomość