X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza co znaczy, że źle zniosła?
    Ja jem codziennie jogurt natualny, wczoraj zjadłam ser żółty i jajko - zobaczymy :P

Mi zaczyna brakować towarzystwa! Jadę dzisiaj do mojej mamy. Mój mąż jedzie do teścia na imieniny, już widzę teściowej minę, że ja pojechałam do mojej mamy a nie do nich :P
    ale cóż, ustaliliśmy, że mała ma nie mieć do świąt kontaktu z dziećmi, a tam będą dzieci (i jedno przeziębione) dlatego tam nie jadę :D
    W ogóle mam jakieś nerwy dzisiaj. Nie wiem czemu, ale z jednej strony brakuje mi towarzystwa, z drugiej zamknęłabym się z małą za szybą, żeby nikt jej nie nosił i nie dotykał i tylko patrzył. Z trzeciej chciałabym się nią chwalić wszystkim dookoła. Weź tu człowieku zrozum kobietę :P

km5s8ribzosjb8kh.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro obys mialam racje :)
    Po sniadaniu bylo nikle przeciagniecie, teraz po kawkce i ciasteczku troszke wiecej, ale nie to co zawsze ...

Galaretka bo ta kolezanka wie ze juz czas i temu tak napisala ;)

Zmobilizowalam sie i poszlam zrobic male zakupy zeby chodz zupe wczesniej ugotowac, boze dziewczyny masakra - ledwo wrocilam do domu. W jedna strone ok ale w druga .. co krok to uczucie wbijania noza w posladek, parcie na krocze i bol!

Na dzis limit spacerow wyczerpany, sunia musi czekac na Pancia :/

Paolka, Rajska co sie nie odzywacie - rodzicie :D ???

Zorro lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, Rajska, Moremi wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek - chciałam odezwać się do Was na priv :)

Anulaa, moremi lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb żyje w świecie zombi ;-) mam tylko czas tu zajrzeć jak Jasko stołuje sie z cyca ;-) trochę cieżko was nadrobić, mam nadzieje ze u każdej z was i waszych maluchów wszystko dobrze :-)

Wszystkim rozpakowanym mamusia gratulacje :-) niech maluchy rosną i dadzą rodzica pospać w nocy ;-)

Paolka trzymam kciuki obyś szybko urodziła, biedna tyle sie męczysz kochana,duże całusy :-*

U nas pomału wszystko sie normuje, dzien zaczyna jako tako wyglądać jak dzien. Mały ładnie je z cyca,ale potrzebuje trochę czasu. Mamy problem z odbijaniem,rzadko kiedy sie mu odbija i trochę nas to martwi, w następnym tyg mamy pierwsza wizytę u położnej wiec podpytam ja o to! W dzien jest dość ok mam możliwość zrobienia obiadu i posprzątania domu( dzięki Bogu wróciła energia sprzed ciazy);-).W noce zaś mamy dość barwne ;-) młody budzi sie często karmienie-kupa-długie odbicie( jeżeli w ogole) i przytulanie jak odkładam do łóżeczka krzyk dlatego mały śpi w leżaczku z tiny love, dobrze ze ma on taka funkcje ,ale i tak pospi góra 1,5-2h i powtórka która zajmuje nam ok 2h.Narazie maz jest w domu i dużo mi pomaga, śmiejemy sie, ze brakuje mu tylko cycków by mógł karmić buhaha ;-) niestety w czwartek wraca do pracy, a w piątek przyjeżdzają teście na 10dni ,i tak to u nas wyglada

Madzia Jasio przed porodem bardzo słabo sie ruszał także może juz tuż tuż ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja moja też nie odbija, teraz biorę ją na 3 minuty do góry, jak nie obije to kładę na boczku i tyle.
    W ogóle to gdzieś wyczytałam, że karmiąc piersią nie trzeba odbijać także może coś w tym jest ;)

Ja z kolei mam problem jak mała zaczyna jeść to się krztusi, bo jej leci ciurkiem. Staram się wyciskać trochę w pieluchę tetrową, ale normalnie zawał przechodzę za każdym razem..

km5s8ribzosjb8kh.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Kitaja moja też nie odbija, teraz biorę ją na 3 minuty do góry, jak nie obije to kładę na boczku i tyle.
    W ogóle to gdzieś wyczytałam, że karmiąc piersią nie trzeba odbijać także może coś w tym jest ;)

Ja z kolei mam problem jak mała zaczyna jeść to się krztusi, bo jej leci ciurkiem. Staram się wyciskać trochę w pieluchę tetrową, ale normalnie zawał przechodzę za każdym razem..
    ja jak nie odbije małej po cycu to mi pawia puszcza :(.. no i też mi tak tryska z lewego cyca że mała mi się krztusi co chwile i też zawały mam :P, dopiero jak odciagne z 20 ml to jakos lepiej jej sie ssa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:48

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat które szczepionki wybrać... Naczytałam się w necie i mam mętlik w głowie... Skojarzone czy sanepidowskie? Jezeli skojarzone to 5 czy 6w1? Podjęłyście już jakieś decyzje?

Na rota i pneumo na pewno zaszczepię

Synuś :-)
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno skojarzonych nie będę brała, czytałam ostatnio że jest udwodnione, że w iluś tam przypadkach dziecko nabawiło się autyzmu jako skutku ubocznego.

A cały czas się waham czy szczepić na rota i pneumo...

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weszłam dziś na wagę i jest 10kg mniej :D jeszcze 3 i waga sprzed ciąży będzie :D

izulkaa, Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po zabiegu (dla odmiany znieczulenie ogolne), jeszcze nie wstawalam. Wyjeli mi dreny i zaszyli.
    Po operacji bolalo, wiec dostalam ketonal i morfine...
    Teraz na nowo musze nauczyc sie wstawaci w ogole. Zmeczona juz tym jestem, szpitalem, wenflonami, gimnastyka jak wstac zeby bylo ok, nie moge patrzec na to szpitalne jedzenie mimo, ze jest ok.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen tulam <3 jeszcze z tydzień musisz wytrzymać

201511211678.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepienie mamy 11 grudnia i cały czas się zastanawiam ale chyba jednak skojarzone i pneumokoki ze względu ze Patryk ze szkoły przynosi różne chorobska

A ubranka teraz już prasuje tylko z zewn strony.

izulkaa, moremi lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen dzielna kobito jesteśmy z tobą!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prasuję już ubranek i tak to jeden dzień i noc max nosi, bo zwykle mi zasika, więc zmieniam te ubranka bardzo często i nie chce mi się prasować co chwila :D

Ja szczepionki robię na pewno pojedyncze, dodatkowo rota, a nad pneumo i meningo się zastanawiam.

201511211678.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    My szczepienie mamy 11 grudnia i cały czas się zastanawiam ale chyba jednak skojarzone i pneumokoki ze względu ze Patryk ze szkoły przynosi różne chorobska

A ubranka teraz już prasuje tylko z zewn strony.

Ginger a to powinno sie prasowalac z zew i wew strony ??

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen dalas i dasz rade wytrzymac! Dzielna Kobieta z Ciebie!!
    A powiedz zdecydowalas sie na spotkanie z Panda?

Kurde co z Paolka i Rajska???

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment nie chce, zeby ja tu przynosili...
    Po jutrzejszym obchodzie chce spytac sie jeszcze lekarza, ale z tylu glowy mam mysli, ze to jednak szpital, ja bardzo sie wycierpialam przez to miejsce i wiem, ze prawdopodobienstwo, ze cos moglaby zlapac jest takie jak to, ze w rane po cc wda sie zakazenie bakteryjne, ale jednak sie zdarza...
    Kazdy mi powtarza, ze teraz najwazniejsze jest, zebym doszla do zdrowia i ja tez tak czuje. Tesknie za corcia i mezem, za nimi razem, ale co im po mamie/zonie, ktora wymaga jeszcze wiekszej opieki... Nic, wiec priorytetem dla nas i naszych rodzin jest to, zebym wyZdrowiala:)

MadaLena30, Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najwazniejsze Haen!!
    Juz nie dlugo wrocisz do domu i bedziesz z bliskimi, a wtedy zobaczysz - szybko dojdziesz do siebie!

haen lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje po wewnętrznej stronie. Bo to chyba chodzi o zabicie tych bakterii, a ubranko 'od środka' dotyka dziecka a nie z wierzchu :P
    na razie jeszcze prasuje, ale nie wiem ile jeszcze będę bo też mam dosyć :P

A czy wy wrzucacie ubranko do prania od razu po jednym założeniu? Bo się zastanawiam, teraz tak robię, ale w sumie takie dziecko się nie brudzi i nie wiem czy tak trzeba. Ubranko po nocy (pajacyk) to ok, bo na noc zakładamy świeże. Ale jakieś skarpetki, bluzeczka, sweterek?

I mam kolejne pytanie. Po jakim czasie to co zjemy przenika do pokarmu? Chcę zacząć wprowadzać nowe rzeczy i wiem, że podobno najlepiej rano. Jak zjem jutro rano płatki z mlekiem i banana to do kiedy mam obserwować małą i po jakim czasie mogę uznać że te produkty zostały zaakceptowane i mogę już normalnie je jeść? :D

Edit: i mam prośbę. Czy mogłybyście napisać swój przykładowy dzienny jadłospis? :) Potrzebuję inspiracji bo jestem ciągle głodna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 17:33

moremi lubi tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam :P twz jestem głodna :P

Shibuya tzn Amelka miała zielona kupkę po tym... Co zjem z,nabialem to zielona kupka :/

Jak nie są,brudne czyt. Okupane, osikane, śmierdzące ulanym mlekiem to zakładam jeszcze raz :P

Właśnie tez mi się nie chce juz pradowac tych ciuszków.. I tak w domu jestesmy teraz wiec wyjsciowo nie musi byc ubrana :P
    Z reszta moja juz ma 3 tyg,wiec juz chyba najgorszy okres minal.. Z reszta skąd mam wiedzieć czy e szpitalu prasowali? A miała szpitale ciuchy

alus21, moremi lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1939 1940 1941 1942 1943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ