X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Mysz, dlaczego tak się dzieje ile można :(. Ja w tej ciąży też co chwilę pod górkę, w piątek mam wizytę okaże się co i jak. Nie powinnyśmy się stresować jednak to od nas silniejsze. ech...

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • monia30 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.

Ja wrocilam do domu, bylam na pobraniu krwi. Upuscili ze mnie 4 fiolki, a taka glodna bylam az mi nie dobrze bylo, ale teraz brzuszek zaspokojony :)

Co do imiona to mi sie podoba Blanka albo Lilianna i jak bedzie dziewczynka to jedno z tych imion wybiore, maz mowi ze bedzie syn i bedzie Filip :) Wogole z mezem sie umowilam ze jak bedzie corcia to imie wybieram ja a jak syn to on, teraz tylko czekac pozostalo.

Nie wiem czy to przez ta wiadomosc Myszy, ale snilo mi sie ze poronilam, kapalam sie a tu nagle woda cala czerwona i malenki dzidzius w wodzie. Z przerazenia usnac pozniej nie moglam. Dobrze ze jutro wizyta... miala byc dzisiaj ale przesuneli mi niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:48

201510241762.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 jakoś udało się zasnąć ale często się budziłam..

A teraz to mam żołądek chyba w gardle ze stresu...

skarb15 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez bardzo przezywam takie sytuacje.... Jednak wierze bardzo,ze tym razem mi sie uda, ze dzidzia jest silna i ze rosnie, choc mialam juz wiele momentow zwatpienia to staram sie myslec pozytywne dla dobra dziecka,wizyte dopiero mam w nastepny czwartek napewno przed bede przezywala,ale mam nadzieje ze wtedy poznam osobiscie mojego malego lokatora i bede spokojniejsza :-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dostałam jakiegoś stanu zapalnego dziąsła - nie wiecie może co można na to w ciąży stosować? myślałam, że przejdzie, ale się trzyma, wiem, że płukanie rumiankiem pewnie nie zaszkodzi, ale nie wiem czy można coś jeszcze?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Izzy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 okropny sen :(
    Mnie się dzisiaj śniło, że urodziłam w 33/34 tc ale wszystko było ok :)

U nas imiona:
    Dziewuszka: Alicja, Oliwia, Natalia
    Chłopak: Piotr, Artur

Ale pewnie z milion razy się to jeszcze zmieni..

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia moze podejdz do apteki i spytaj farmaceutki

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podobaja imiona : Liliana,Zosia a chlopiec Filip,Jan ale jeszcze z mezem nie rozmawiamy na ten temat . Mysza wiem ,ze pomyslisz sobie latwo sie mowi ,ale nie poddawaj sie!tutaj na ovu trafilam po pierwszym poronieniu na watek "aniolkowe mamy" poznalam wiele kobiet po stracie 1,2,3 a nawet 5 ciaz ,jedne szybko przechodzily na fioletowa strone niektore z niej wracaly, ale kazda z nich walczyla i walczy nadal! Poznalam tez dziewczyne ktora stracila 5 ciaz,a obecnie nosi pod sercem maluszka i nie dlugo bedzie rodzic! Wierze,ze nie dlugo LOs i do Ciebie sie usmiechnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:52

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko Was nadrobic dziewczyny, ale udalo sie ;-)
    My dzid wychodzimy ze szpitala, bo juz mniejsze i coraz rzadsze te skurcze :-) no i dzus mialam robione usg przed wypisem- JEST SERDUSZKO!!! :-D jak sie okazalo ciaza mlodsza o tydzien, czyli jestem w 6t4d:-) mam sie oszczedzac i w poniedzialek do mojego gina na kontrole :-)

Mysz wspolczuje :-( trzymaj sie :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:49

skarb15, olcia88, ~~Ania~~, suzie lubią tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Dziś przeszły mi mdłości a po wiadomości od Myszy zaczęłam się martwić, że może być coś nie tak... o matko to takie niesprawiedliwe :(
    Nasze imiona to Nina i Maksymilian

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz strasznie mi przykto...:-(
    Nie pamiętam czy Ty też brałas clexane?

Sorry dziewczyny, że mało się udzielam, ale po pracy ciężko mi przebrnąć przez tyle wpisów ;-) Wczoraj też byłam na wizycie i wszystko dobrze. Pierwszy raz słyszałam serduszko, bo wcześniej to tylko widziałam, że bije. Dzidziuś ma ok. 2,31cm i obecnie wydaję się być młodszy.
    Wcześniej miałam problem z odklejajaca się kosmowka, ale juz wszystko wróciło do normy. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:56

Mala_Czarna_89, szczesciara25, Aga_502, skarb15, ewulek lubią tę wiadomość

17u9j44jl3novlzi.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Dzień dobry :)) ja już w pracY.. mam zwolnienie, ale nie możemy znaleźć nikogo do pracy.. :/ zazdroszczę wam tych chęci do oglądania i omawiania imion :) ja o 20 marze tylko o tym żeby położyć się na wznak w swoim łóżku bo z bolu nie moge wytrzymać, ciągle od godzin popołudniowych lapią mnie takie silne skurcze żołądka; ( ze nie mam siły juz na nic, myślę tylko o tym żeby jak najszybciej zasnąć. lekarz powiedział ze to od leków które biorę, zmniejszyłam dawkę ale ulgi nie poczułam..
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!;))
    A to nie jest trochę niebezpieczne, w sensie w razie kontroli masz L4 a jesteś w pracy. Żeby się kochany zus nie doczepił.

Mój powiedział, że jak będzie kolejna dziewczynka to kupi sobie psa ;) a może będzie chciał trzecie dziecko, o! Ja bym chciała i trójeczkę, ale chciałabym każdemu z dzieci zapewnić też wszystko czego potrzebuje (zachcianki też). Powiem wam, że teraz tablety, telefony (dotykowe ;) ) są na porządku dziennym już u małych dzieciaczków. I można mówić, że to za wcześnie, ale jak cała grupa rówieśnicza ma to co..

Wstałam dziś wcześnie, chyba zaczynam potrzebować mniej snu :)

Nuffeq lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Dziewczyny postanowiłam, że dzisiaj po pracy idę do mojego gina.
    Tyle osób mi mówi, żebym nie panikowała i w sumie racja - ale nikt nie jest na moim miejscu.
    Zdałam sobie sprawę, że jeżeli coś tam się jednak dzieje, to może jest sposób, żeby to powstrzymać.
    I tak się nie uspokoję do najbliższej wizyty w maju, a ten stres jest przecież niewskazany.
    Nie daruję sobie, jeżeli się coś stanie a ja będę wiedzieć, że mogłam iść to sprawdzić a nic w tym kierunku nie zrobiłam.
    Mogę zostać uznana za nienormalną i największa panikarę świata - ale jak będzie trzeba to będę chodzic do lekarza nawet co tydzień, w końcu chodzi o moje dziecko.
    Taka mnie teraz naszła refleksja.
    Trzymajcie kciuki proszę, bo się boję tej wizyty.
    i bardzo dobrze, idź na kontrolę to się uspokoisz :)

Shibuya, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya miałam dokładnie to samo- niby wiedziałam, że raczej wszystko gra i nawet trochę głupio było mi lecieć do tego gina (lekkie różowe plamienie). I biłam się z myślami. Ale potem pomyślałam, że co mnie obchodzi, co lekarz o mnie pomyśli i na pewno będę spokojniejsza, a tak zamartwiałabym się każdego dnia, nawet jakby nie było więcej niepokojących symptomów. A więc poszłam i zobaczyłam zdrowego dzidziusia- bezcenne :)
    U ciebie będzie tak samo! :)

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya trzymam mocno kciuki. Ja tez bardzo się bałam, szczególnie po tych złych informacjach :-(

Shibuya lubi tę wiadomość

17u9j44jl3novlzi.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh właśnie dzwoniłam do kliniki, nie ma szans na wcześniejszą wizytę niż 7 maja ;[. I to jeszcze prywatnie wrrrrrrr.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 a dzieje się coś niepokojącego, czy tak po prostu chciałaś się upewnić, że wszystko jest ok?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.. pewnie że może się przyczepić, ale jako właściciel moge kogoś zastąpić itp. 'Na chwile być'..
    wiecie co? Ja tez nie wytrzymałam i ide na usg dzisiaj, mam zaprzyjaźnionego lekarza, wcześniej pracowałam w lab z przychodnia i moge zawsze tam sobie podejść, jakoś przeraziło mnie to.. ze ponad miesiąc różnicy w moich wizytach.

km5supjy0xczfwah.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kłucia w brzuchu, ostatnie usg 3.04. Ciągle jakieś brudzenia, ale ostatnio lekarz nie wiedział od czego są. Do tego doszła opryszczka wargowa (wirus już jest w moim organizmie od lat), jestem niespokojna i cholera wie czy coś się nie stało. Plus 2 godziny przed tą moją wizytą mam USG genetyczne i tu też koszty się kłaniają - bo zapłacić 250zł i dowiedzieć się, że jest źle a potem iść i płacić 150 za normalną wizytę po chwili... to będą 2 usg jednego dnia, może taka ilość szkodzi. Jak wezmę Pappa to dodatkowe 250zl dochodzi. Pochlastać się tylko można :(, na NFZ też kolejki kilkumiesięczne.
    I znowu mnie dzisiaj boli jak na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:32

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety tez takie zapisy... chociaż jakby coś się działo to dzwonie bezpośrednio do lekarza i przyjmuje jak najszybciej.

km5supjy0xczfwah.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ