Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miu95 wrote:Izzy - ja tak miałam w czasie największych mdłości, kiedy mało jadłam. Teraz jest już ok, ale jak rano nie zjem to jest masakra, bóle wewnętrzne jakby mi jelito umierało czy cos
.
ewulek lubi tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:Mała_Czarna trzymam mocno kciuki na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz-musi być..
Dziewczyny czy Wy też macie bóle głowy w ciąży mnie tak od niedzieli dopadły a nie chcę brać tabletek.. -
Wczoraj dopadły mnie takie skórcze że z bólu wstawałam z krzesła
Pojechałam na ip, nie widziałam bo mieli stary sprzęt ale lekarka powiedziała że wszystko ok
Staram się być optymistką, wierzyć że wszystko będzie dobrze... skąd te bóle?dzisiaj też mam, chociaż troszkę mniejsze już
-
Mała czekamy.
Moja noc była najgorsza ze wszystkich w ciąży. Wieczorem odwiedziliśmy znajomych. 2 ciężarówki z mężami z terminami na 22 maja i 25 czerwca. Śliczne brzuszkiByło pyszne jedzenie ! Ale za dużo, zatoczyliśmy się do domu o 23 a ja o 7 pobudka do pracy i generalnie ciężki dzień. Nadal mieszkamy u teściów i pilnujemy psa więc do pracy nie mam 5 min tylko 40. Całą noc się budziłam patrząć która godzina i ile mi zostało ( co 20-30 min!) Wstawałam do łazienki bo wróciło mi zaostrzenie przez nieprzestrzeganie diety i zmiejszanie dawki sterydów więc z krwistą biegunką i skurczami byłam gdzieś z 6 razy. Potem nocne poty !! Najgorsza zmora ! Budzę się cała mokra, ciuchy mokre ! Kilka razy w nocy. To się potrafi wydarzyć np w 10 min. Obudzę się, spojrzę na zegarek, zasnę i za 10 minut wszsytko dookoła mnie mokre ! No i na koniec taki ból głowy, jakby miała pęknąć na 100 kawałków a od bólu od razu na wymiotowanie. Stwierdziłam, że nie dojadę w takim stanie do szkoły, prędzej wypadek spowoduję z taką otępiałą głową. No i godzinę przed zajęciami zadzwoniłam do dyrekcji, że nie dam rady wstać z łóżka
Nadal leżę struta z bólem głowy ale mężuś przyniósł śniadanko do łóżka, bo już plecy go mniej bolą a nadal na zwolnieniu
Obiecuję wrócić dziś do ryżu i kurczaczka na parze. No i koniec z glutenem, za bardzo sobie pofolgowałam
Poleżę i muszę się ogarnąć bo popołudniowe zajęcia chcę odbębnić bo coś zarobić jednak trzeba...
-
Witam mamusie cieplutko. :*
Wlasnie przed chwila wstalam nie liczac tego ze chodz raz w nocy musze isc na sikuchwile polezalam pochrupalam troche chrupkow kukurydzianych no ale widze ze to mo nic nie pamaga dalej mam mdlosc
ale bajka mdlosci moga byc ale zebym wymiotow nie miala
no nic zobaczymy
Jeszcze strasznie bola mnie piersi zapomniec sie o nich nie daaaa i apropo ciazy jeszcze straszny pojawil mi sie tradzik
celine89: trzymam kciuki za ciebie za malesnstwo bedzie dobrze jak cos sie bedzie dziac jestes pod opieka lekarzy wiec nie masz sie co martwic , bedzie dobrze!
Nie wiem gdzie masz te bole bo ja mialam po bokach i na dole brzucha i gin mowila ze to rozciagajaca sie macica
nie martw sie .:*
Mala Czarna : gdzies sie podziala .zaczynam sie martwic na pewno nie dali jej spac w szpitalu bo budza o 6 .
Czytal ze piszecie o bolach glowy u mnie tez sie pojawily od czasu do czasu .celine89 lubi tę wiadomość
-
A kochane mam male pytanie odnosnie becikowego wiem ze trzeba byc pod opieka lekarska przed 10 tyg do dnia porodu , ale trzeba cos gdzies wnosic jakies papiery czy dopiero po porodzie hmm . ?
-
Mala Czarna Trzymaj sie!!!
Skarb Moze ma badania albo zasnela z wycienczenia. Jak sie tsk wczoraj zdenerwowala to na pewno nieprzytomna dzisiaj. Oby wszystko bylo dobrze...
Ja znowu na lotnisku pokazalsm papierek od poloznej i nie musialam przechodzic przez bramki ale ta co mi robila personalne stwierdzila ze ona sie pytala lekarza i ze niby bardziej niebezpieczne jest latanie. Malo mnie to cieszy bo mnie czeka przynajmniej 6 lotow w nastepnych 3 miesiacach -
Jestem. W nocy nie mogłam spać. Musiałam iść siku na szczęście było czysto. Dziś wkladka też czysta tylko jak na mokrej chusteczce wsadze palec trochę w siebie to takie brązowawe. Ludze się ze to resztki ze wczoraj. troche mnie bolal brzuch ale juz sama nie wiem z czego. Czy coś nie tak, czy ze stresu. Jak się rano wysiusialam i wygazowalam to przeszło.
Dopiero był obchod usg będę miała jutro. Gin powiedział ze teraz walcze o ciążę a nie o oglądanie.
Mimo wszystko w porównaniu do wczoraj jestem pelna nadziei. Rozmawiam sobie z groszkiem i modle się na okrągło. Uspokoilam się trochę.
Mam 3x duphaston, 3x nospe i 2x relanium.
Pozdrawiam was dziewczyny!
Ps. Szpitalne jedzenie doprawdy okropne -
Hej Dziewczyny dawno mnie tu nie było ostatnio mam stresujący czas odnośnie co do ciąży. Na weekendzie byłam w szpitalu bo plamienie, okazało się, że to krwiak się zrobił, który powinien się wchłonąć. Inny problem to pęcherzyk ciążowy nie rośnie zatrzymał się na 6 tyg. i 6 dniu a dzidziuś ma 8 tyg. i 2 dni. Ogólnie ciąża młodsza i od ponad tygodnia nie mam żadnych pobolewań w dole brzucha ani rozrastania, boję się, że przez nie rosnący pęcherzyk ciąża się zatrzyma. Ogólnie od ponad tygodnia nie czuję w ogóle, żeby coś tam na dole się działo ech. Jutro mam wizytę o 12;00.
Mala_Czarna_89 może u Ciebie tez krwiak się zrobił i będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:03
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Cześć dziewczyny
Tak się cieszę, że Wasze brzuszki rosnąi niewiele dziewczyn podzieliło mój los...
Ściskam Was mocno i trzymam kciuki!!!
Trzymajcie za mnie kciuki, żeby w kwietniu teścik pokazał dwie kreseczki ...buziaki!!Nuffeq, ewulek lubią tę wiadomość