Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Quote:
A ja szukam cos przeciw rozstepom, ale sa tak rozne opinie, ze nie mam pojecia co kupie. Moze wy cos polecacie? Bo podobno po 12 tygodniu trzeba sie juz smarowac.
Zostalo jej jedno opakowanie. Dala mi ale mnie zapach strasznie drażni i póki co smaruje sie Mixa ktorej uzywalam przed ciąża zwykly nawilżający.
Mala czarna bedzie dobrze odpoczywaj myśl pozytywnie. A jesli o lekarzy chodzi to ja tez bym zrobiła awanturę o Usg przeciez moga zrobic bardziej bezpieczne przez powloki brzuszne a napew o cos zobaczą. -
Gianna ja czuję, że będziesz jako grudniowa mama 2015 lub styczniowa 2016☺.
Rozstępów się boje, bo mam sporo po okresie dojrzewania, szczególnie na piersiach bo szybko urosły. Póki co jadę z oliwka, a potem chyba bio Oil i tolpa na zmianę. A ciążowe rzeczy w normalnych cenach to albo allegro albo lumpki, gdzie indziej to można zbankrutować -
Nala85 wrote:Gianna ja czuję, że będziesz jako grudniowa mama 2015 lub styczniowa 2016☺.
Rozstępów się boje, bo mam sporo po okresie dojrzewania, szczególnie na piersiach bo szybko urosły. Póki co jadę z oliwka, a potem chyba bio Oil i tolpa na zmianę. A ciążowe rzeczy w normalnych cenach to albo allegro albo lumpki, gdzie indziej to można zbankrutować
aa i fajne spodnie mają w h&m moja koleżanka tam kupowała, można też przez neta teraz kupowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:35
-
Kremy tylko zapobiegna troche roztepa a one i tak sie pojawia bynajmniej nie w nadmiarze .. szkoda bo to brzydko wyglada no ale taki urok ciazy . wazne zeby z dzidzami bylo dobrze .
A ja nawet odpukac dzis dobrze sie czuje bie wymiotowalam mdli mnie ale to dobrze bo jak bym sie calkiem dobrze to bym panikowala ze cos nie tak jest -
ja cos musze jutro zrobic by byly pierozki kocham usmarzone juz dawno ich nie bylo chet przed swietami
na to to mam smaka a na inne rzeczy nie
Pisze jak analfabetka troszke ale to mi sie telefon zacina co kawalek skasuje kasuje sie wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:55
-
Nala85 wrote:No w HM tak, ale właśnie o to mi chodziło, że spodnie tam kosztują normalnie 120 czy 150 zł, nawet z tym ich kuponem drogo wychodzi, jedyna szansa to wyprzedaże niedługo☺
-
Skarb to tak jak ja ciesze sie,ze sa mdlosci,ale jak tylko zaczynam sie lepiej czuc odrazu panika,ja jeszcze mam tak jak boli brzuch(macica sie rozciaga) to martwie sie,jak nie boli to tez rozmyslam- to wszystko hormony.Najwazniejsze to myslec pozytywnie
ja jeszcze 6dni i bede w Polsce home sweet home
i zobacze w koncu moje malenstwo
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Mala_Czarna trzymaj się! Będzie dobrze! Nie ma świeżej krwi, więc będzie tylko lepiej!
Gianna - kciukasy mocno zaciśnięte!
Co do środków na rozstępy to ja używam oleju kokosowego jak mi się przypomni.Jak mi się skończy to będę używać oleju migdałowego, bo i do masażu krocza ponoć dobrze jest go stosować. Rozstępów już i tak mam sporo ze względu na wagę plus na plecach z okresu szybkiego wzrostu w okresie dojrzewania, więc jakoś kolejne mnie tak bardzo nie przerażają. Poza tym tak jak któraś z Was napisała, duże znaczenie ma tutaj genetyka i często kosmetyki niewiele dają.
Bio Oil to według mnie wyrzucanie pieniędzy w błoto. W składzie przede wszystkim parafina. Pojemność niewielka, a cena z księżyca. Poza tym z tego co czytałam to jest tam retinol, którego ponoć w ciąży należy unikać w kosmetykach. Tych drogich jeszcze nie sprawdzałam, ale jak przeczytam skład to pewnie też uznam, że nie warto.Marcia28 lubi tę wiadomość
-
Ja bym poszla do szkoly rodzenia,ale watpie by w tym zacofanym kraju byla mozliwosc tu wszystko natura.... Wszystko musi odbywac sie zgodnie z natura:-/.....Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Co do szkoły rodzenia to pewnie się zapiszę. U nas prowadzi ją położna, która pracuje z moim lekarzem prowadzącym. Z tego co słyszałam to są też spotkania z lekarzami w ramach tej szkoły rodzenia i zwiedzanie oddziału w szpitalu.
Ale szkoła rodzenia to chyba później - druga połowa/koniec II trymestru albo i później? Ja to bym chciała najwcześniej w wakacje, bo w czerwcu mają oddać nowy oddział po remoncie, więc jak zwiedzać to już taki nowiuteńki.
Najgorsze, że trudno nam będzie pójść z mężem razem, bo musielibyśmy wcześnie sklep zamknąć. Ale zobaczymy, może zorganizujemy do tego czasu jakieś zastępstwo. -
Do szkoły rodzenia nie chodziłam i teraz też nie pójdę. Najważniejsze to wsłuchać się we własne ciało i to co mówi położna. Mieć świadomość swoich praw i o ile sobie tego życzycie, kogoś u boku w trakcie porodu. Ale to moje zdanie
Sprawdźcie w waszych przychodniach jak chodzicie na NFZ, często jest organizowana darmowa szkoła rodzenia. Ale to jakoś w okolicach 26 tygodnia. -
Szczerze mówiąc to ja nie liczę na jakoś szczególnie dużo rad w kwestii samego porodu.
Raczej tego co później. Ogólnie lubię się uczyć i lubię wiedzieć, więc nawet jeśli Ameryki tam nie odkryję to po prostu samo uczestnictwo doda mi trochę pewności siebie.