Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwulek śliczne body
Ja za to wg usg mam termin na 29.10, ale pewnie jeszcze nie raz się zmieni więc zostawiam suwaczek tak jak jest. Zresztą poznam datę sporo wcześniej, gdyż nastawiam się na planowane CC
Co do daty II trymestru to wg tej strony zaczyna się po skończonym 14 tygodniu
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html#TRNavSST
A mam też kilka aplikacji na tablecie to tam jest różnie, raz skończony 13 a raz 14
Nie przejmuję się tym za bardzo mówiąc szczerze, teraz to i tak mam wrażenie, że czas szybko leci -
ania 2071 ja nadal biore duphaston 3 x 1 tabl i lekarka na razie nic nie mówiła o odstawieniu. co do detektora to wczoraj przyszedł do mnie zamówiony na Allegro - AngelSound i szczerze powiem , ze nie jestem w stanie znalezc nim tetna dzidziusia
słysze swoje tetno takie 90 uderzen na minute i wyczuwam je ciagle w jednym miejscu , co znaczy , ze to na pewno moje naczynie krwionosne
poczekam moze pozniej gdy dziecko bedzie wieksze łatwiej bedzie znalezc.
Ja dzis o dziwo nie wstalam z checia na boczekzjadłam kaszke manna i zabieram sie do pracy ( mam dzis mase papierkowej roboty )
wszystkim ciezaróweczkom zycze miłego piatkufajnaaga -
Mandi
a mnie o dziwo głowa tylko lekko boli i nie zawsze. Za to jelita siadają bo ja mam od początku ciąży "biegunkę" taki mój urok, hormon tak na jelita działa dlatego zamiast doustnych mam dopochwowe a jeszcze po doustnych miałam depresje ech. Mi za to po asparginie niedobrze,a ogólnie mi niedobrze heheh zwłaszcza wieczorem
.
Dzięki Mandi :)za słowa otuchy bo jakaś przewrażliwiona jestem na początku nie miałam takich bóli, ale może teraz wszystko się bardziej powiększa i coraz szybciej.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
fajnaaga wrote:ania 2071 ja nadal biore duphaston 3 x 1 tabl i lekarka na razie nic nie mówiła o odstawieniu. co do detektora to wczoraj przyszedł do mnie zamówiony na Allegro - AngelSound i szczerze powiem , ze nie jestem w stanie znalezc nim tetna dzidziusia
słysze swoje tetno takie 90 uderzen na minute i wyczuwam je ciagle w jednym miejscu , co znaczy , ze to na pewno moje naczynie krwionosne
poczekam moze pozniej gdy dziecko bedzie wieksze łatwiej bedzie znalezc.
Ja dzis o dziwo nie wstalam z checia na boczekzjadłam kaszke manna i zabieram sie do pracy ( mam dzis mase papierkowej roboty )
wszystkim ciezaróweczkom zycze miłego piatku
Nie martw sie ja gdzies czytalam ze oficjanie to sie powinno ich od 16tc albo nawet 18tc uzywac ale ze czesto dzialaja wczesniej dlatego wszyscy probuja. To nie tak ze jest cos zle moze po prostu jest za wczesnie. -
Ania ja miałam odstawić dupka po jednej paczce tzn 20 kwietnia ale stało się tak jak się stało.
Skarb tylko 5% dzieci rodzi się w terminie. Przy Laurze to ja sobie odjelam 2 tyg od najwcześniejszego terminu i dodałam 2 tyg do najpóźniejszego wyznaczonego i w tym czasie się jej spodziewałamprzyszła na świat 3 dni przed terminem wg @ na życzenie mamusi bo jakby urodziła się dzień później to mialybysmy święta w szpitalu a tak wyszlysmy w wielka sobotę
Ja się jednak bardziej nastawiam na termin z usg bo nie wiem kiedy dokładnie miałam okres. A na badaniu juz dwóch niezależnych lekarzy stwierdziło ze 2 dni starsze.
Kurcze pisałyśmy tu juz kiedyś od kiedy II trymestr, Shibuya by wiedziała -
ewulek wrote:Nie martw sie ja gdzies czytalam ze oficjanie to sie powinno ich od 16tc albo nawet 18tc uzywac ale ze czesto dzialaja wczesniej dlatego wszyscy probuja. To nie tak ze jest cos zle moze po prostu jest za wczesnie.
-
dzieki ewulek:) tak myslalam , ze chciałbym wszystko za szybko i za wczesnie
choc powiem wam , ze to co pisza na forach, ze jesli tym chinskim detektorem dziewczyny nie znajduja tetna to wpadaja w panike i leca do doktora...wstyd sie przyznac ale ja wczoraj zrobiłam tak samo. Niby podchodziłam do tego z przymruzeniem oka , ale jak nie znalazłam tetna to zaraz poleciałam do swojej doktorki
na szczescie ona jest wyrozumiała ( choc powiedziała mi , ze dawno nie prowadziła takiej wariatki
) zrobiła mi usg i oczywisci u bombelka wszystko dobrze.
Takze dziewczyny nie wpadajmy w panike:) czasem tam zakłuje...zaboli... cos szrrpnie ...ale pamietajcie NAJGORSZY OKRES JUZ ZA NAMI !!!!! juz teraz bedzie tyklo dobrze:)ja sie staram tak podchodzic , wtedy łatwiej sie zyje a i maluszek korzysta jak mamusia w dobrym humorze
Micia, Izzy, ewulek lubią tę wiadomość
fajnaaga -
Najgorzej chyba jest jak się siedzi w domu to pełno głupich myśli w głowie. Niestety ja póki co mam się oszczędzać przez krwiaka, więc nie wychodzę zbytnio. Może za 2 tygodnie po wizycie lekarz powie, że krwiaka nie ma i będę mogła latać na zakupy ciążowe hehe
.
fajnaaga, Mandi :) lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia wrote:Najgorzej chyba jest jak się siedzi w domu to pełno głupich myśli w głowie. Niestety ja póki co mam się oszczędzać przez krwiaka, więc nie wychodzę zbytnio. Może za 2 tygodnie po wizycie lekarz powie, że krwiaka nie ma i będę mogła latać na zakupy ciążowe hehe
.
Micia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny II trymestr zaczyna się w 13t0d ciąży.
fajnaaga - ja używa detektora od 12tc. Tętno dziecka na początku było BARDZO nisko, musiałam się (sorry, że tak wprost) wydepilować porządnie żeby dobrze słyszeć. Są dni że szukam tego łobuza 15 minut i znajdę puls tylko na kilka sekund bo nie usiedzi w miejscu dłuższą chwilę. A dzisiaj tylko przyłożyłam detektor i akurat trafiłam. Nie denerwuj się, podejdź do tego spokojnie i cierpliwie. To naprawdę nie jest łatwe. Ale dla mnie ciąża zmieniła się o 180 stopni z detektorem. Już się tak nie martwię.
Mandi :), fajnaaga, ewulek lubią tę wiadomość
-
Ja wiem ze prawdopodobnie nie urodzi sie w terminie ale chce wiedziec w jakim tak dokladnie tyg jestem czy 12 czy 11
-
dzieki Izzy
to mnie pocieszyłas:) ja taka cierpliwa nie jestem i 15 minut nie szukalam
spróbóje pozniej tak jak mowisz baaardzo nisko i zobaczymy moze sie uda. gdybym znalazla to tetno na pewno duzo spokojniej przechodziłabym ciaze
Izzy lubi tę wiadomość
fajnaaga -
Kurcze, wstałam, ogarnęłam trochę kuchnię, ubrałam się zjadłam śniadanie, usiadłam i... wkurzyłam się, że znów nie mogę nic robić, nigdzie wyjść, tylko siedzieć a najlepiej to leżeć
Przepraszam, wiem, że to dla maluszka i do tej pory nie miałam z tym większego problemu, ale jakoś mi tak morale opadły. Zamiast się cieszyć, że nic (puk, puk, puk w niemalowane) złego się nie dzieje, zero plamień, choćby najmniejszych..
chciałabym wyjść z domu i cieszyć się ciążą. I paradować z brzuchem i łąpać słońce. Ok, chyba mi ulżyło -
Ehh dziewczyny. Przedwczoraj w końcu czułam się jak w ciąży, wczoraj obudziłam się z takim lękiem, że chyba już po wszystkim i nic nie czuję, nawet jakby brzuch wracał do normalnych rozmiarów. Dzisiaj to samo... do tego dowaliły mi stresowo sprawy pracowe, dzisiaj jeszcze obejrzałam ulubiony serial i uśmiercili ulubioną postać, wyłam masakrycznie xD....
A usg mam dopiero w środe za tydzień. Teraz żałuję, ze nie mam tego detektora tętna ;/ -
Skarb, na pewno niedługo kwestia wieku ciąży się nieco wyklaruje. Ale pamiętam też, że moja koleżanka praktycznie do porodu miała dwa terminy, które się lekko zmieniały. Więc chyba trzeba wrzucić na luz. (Wiem, wiem, ciężko)
Co do detektora to się długo zastanawiałam, ale w końcu stwierdziłam, że sobie daruję. Jeszcze kilka tygodni i będziemy czuć ruchy. Nie będę sobie dodatkowych stresów fundować jak nie będę mogła znaleźć tętna.
Ewulek super ciuszek! Ja na razie się pilnuję, żeby nic nie kupować, bo obawiam się, że jak kupię jedno to już lawina pójdzie i nie będę mogła się opanować.Raz tylko oglądałam jak byłam w TESCO, ale to tak bardziej, żeby się zorientować co w ogóle rynek oferuje.
I jakie są ceny pieluch, bo tak mnie tymi pieluchami wszyscy straszą, że dużo potrzeba.
skarb15 lubi tę wiadomość
-
Magu wrote:Miu - czy Derek Shepherd nie żyje?
Ostatnio zrobiłam przerwę i teraz zaczęłam nadrabianie zaległości od innych seriali, ale to co piszą na fb sugeruje, że tak właśnie jest.
Teraz to bez paracetamolu nie dam rady ;[[[[[[Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:39
-
Do mnie może detektor przyjdzie dziś. Mam taką nadzieje. 2 tętn (?) na pewno nie rozróżnie, ale chciałabym poprostu siedzieć i słuchać.
Micia ja miałam wcześniej luteinę 2x2 po 100 teraz też plus 2x50 pod język bo mnie już tam szczypie. Dupka nie mam żeby nie przechodziło nic więcej przez układ pokarmowy bo i tak mam 13 tabletek na jelita dziennie. No i też mam biegunkę, ale to przez chorobę. Załatwiam się tak z 5-7 razy dziennie zawsze z krwią( na poczatku 15!!) czasem samą krwią. Nie mam jeszcze anemii bo mam mega silny organizm, ale mi ginka od razu powiedziała, żebym brała witaminy prenatalne i dha i tam są te jody, magnezy, żelazo więc to napewno pomaga na moje niedobory ze wzg na wchłanianie.
Mi ginka w środę powiedziała, że lutke czy dupka stosuję się do wytworzenia łożyska ok 16tc czasem do 19tc a czasem dłużej jeśli nadal jest krwiak czy coś. Ale jak nie masz brać to znaczy, że wszystko jest na pewno okskarb15, Micia lubią tę wiadomość