Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na 56mialam kilka kpl a wiecej na 3-6 itp jesli za 5cio pak to akurat cena tania bo na moja 18msc corke to sie cenia ostatnio mi podobala sie fajna ogrodniczka z bluzeczka kpl a cena 90zl no to wole jechac na 50procent i kupic za 45 ogolnie na mala teraz kupuje next reserved zare ale uwaga uzywki bo nie dalabym 100zl za jedna rzecz na 2msc jak bylam w de to odwiedzalam czesto primark za dobre jakosciowo rzeczy placilam dla malej grosze
brakuje mi tego sklepu
-
nick nieaktualnyJa też właśnie zastanawiam się nad kolorem, bo w wakacje będziemy szykować pokój dla malucha
Chciałam coś fajnego i kolorowego dla dziecka, ale też żeby nie męczył się w zbyt zywych barwach
Póki co stawiam na coś z zieleni, może trochę odcieni żółtego...
Magu lubi tę wiadomość
-
Ja wynajmuje mieszkanie wiec nic zmieniac nie bede co do dziecka to lozeczko bd wenge z bialym bokiem i bodajze zyrafka
ale gdybym robila cos dla dziecka to zywe wesole kolory ostatnio kumpela za 10dni rodzi syna zrobila mu swietny pokoj i sama namalowala misie swietnie to wyglada
Magu lubi tę wiadomość
-
Magu mam na imię Gośka.
U mnie z plamieniem to jak dojechałam do szpitala to na wkladce nie było żadnego śladu. Teraz leżę i zastanawiam się jaką jest przyczny odklejania kosmówki. Co zrobiłam nie tak?
Ja ostatnio dostałam cynk od koleżanki ,że u mnie w pracy mają przecene produktów firmy MAM więc kupiłam butelki, smoczki. Za ciuszkami jeszcze się nie rozgladalam. Wszędzie ode mnie daleko i muszę jechać autobusami lub autobusem i tramwajem. -
Ja się właśnie zastanawiam czy czegoś sama nie namalować na ścianie. Na pewno będziemy chcieli sami zrobić stelaż na gondolę (będzie robić za kosz Mojżesza). W sensie mąż zrobi, a ja ozdobię. Maia też oglądałam kiedyś łóżeczko z żyrafą, może takie samo.
Buffy, a pamiętasz co to za blog?Bo ja na początku dużo czytałam, tak trochę na wariata, a teraz nie pamiętam gdzie, a do niektórych informacji chciałabym wrócić.
maia1991 lubi tę wiadomość
-
Gosiu myślę, że nie mamy na to jakiegoś specjalnego wpływu. Któraś kiedyś pisała o zabobonach związanych z myciem okien, że kobieta w ciąży nie powinna. Ponoć nie powinno się unosić do góry rąk, bo może się odklejać łożysko. Może więc nie do końca jest to taki zabobon. W końcu część zabobonów wzięła się z tego, że ludzie szukali wyjaśnień dla rzeczy nie do końca dla nich zrozumiałych i były to pewnego rodzaju zasady. Przecież kiedyś kobiety nie wiedziały nic o łożyskach czy kosmówkach, więc może w ten sposób z pokolenia na pokolenie przekazywano mądrości ludowe, biorące się prawdopodobnie z doświadczeń.
Tak w ogóle to dobrze, że ja nie mam żadnej koleżanki, która ma promocje u siebie, bo nawet nie wiedziałabym co kupić.Może powoli trzeba się zacząć interesować co i do czego będzie potrzebne i za czym warto się rozglądać.
-
Mi to się teraz podoba sypialnia niebiesko biała taka a la morska, ale nie będę już molestować mężusia
Chciałabym coś stonowanego, a zarazem nie smutnego.
MW26 to nie twoja wina, choć ja się zastanawiam, czy nie nadwyrężyłam się trochę- godzinę przed krwawieniem byliśmy na 2h spacerze, no i pogoniłam trochę za Laurą, która jechała na rowerze. Ale jakbyśmy miały tak myśleć, to najlepiej od razu się położyć i przeleżeć 9m. A jeszcze 2 tygodnie temu umawiałam się z małą, że na rolki pójdziemy razem, bo ciąża to nie choroba -
nick nieaktualnyMagu wrote:Ja się właśnie zastanawiam czy czegoś sama nie namalować na ścianie. Na pewno będziemy chcieli sami zrobić stelaż na gondolę (będzie robić za kosz Mojżesza). W sensie mąż zrobi, a ja ozdobię. Maia też oglądałam kiedyś łóżeczko z żyrafą, może takie samo.
Buffy, a pamiętasz co to za blog?Bo ja na początku dużo czytałam, tak trochę na wariata, a teraz nie pamiętam gdzie, a do niektórych informacji chciałabym wrócić.
Magu ten chyba http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2012/09/jaka-wyprawka-dla-niemowlaka-do-porodu.html
Ja talentu plastycznego za grosz nie mam wic sama malować nic nie będęZa to tapetę strzelę
Co do łóżeczka to chcę bez aplikacji żadnych, takie zwykłe najlepiejZa to kupię baldachim ;p
-
Jak córcia była młodsza to miała pokój zielony i namalowałam flinstonów
http://i283.photobucket.com/albums/kk297/ag0ooo0sia/1pok_zps4d2rdzn8.jpg
Teraz ma pokój jedna ściana biała z cytatami,a druga w paski błękit,kremowy,brąz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:56
Mala_Czarna_89, ewulek, olcia88, perelka89, Izzy, majeczka8, Micia, agulla03 lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 : " bo ciaza to nie choroba " normalnie mowisz teraz jak swoj maz
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Agnike, właśnie to połączenie brązu i niebieskiego mi się podoba
A co do cytatów, to mi się podoba taki:
-Puchatku?
-Tak Prosiaczku?
-Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.MW26, agulla03, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Gosia a Ty nie byłaś z Gdańska ? Jeśli tak to na jakim IP byłaś ? Ode mnie też daleko, autobusem do tramwaju trzeba dojechać, żeby dojechać do centrum.
Mała też mam ochotę na rolki, skoro jeżdżę bardzo dobrze i nie wywróciłam się jakieś 15 lat, to czemu niby teraz miałabym to zrobić ? No ale.. wzrok innych na moją zachciankę mówi sam za siebie. ( Już widzę jak lecę na szczupaka i padam akurat prosto na brzuch) Czasem gdzieś biegnę, latam w szkole po schodach a w przedszkolu ganiam się z dziećmi i tańczę. No teraz aktualnie to od środy popołudniu leżę, żeby jak najszybciej krwiaczek się wchłonął i za każdym razem jak wstaje to czuję się jak jakaś chora i obolała.
Podobno w 2 trym będziemy miały mnóstwo energii. Ja już powoli czuję, że więcej mi się chce. I zapominam jakie straszne były te mdłości na początku. Teraz tylko nie lubię, że mnie boli głowa, ale ja uparta nic nie wezmę, za dużo już innych leków mam. I że brzuch mnie boli- biedaczek jest twardy i napięty, nie daje sobie rady z nową sytuacją. -
olcia za rok pojeździmy na rolkach
choć miałam teorię, że nigdy się na brzuch nie wywalisz, jak coś to na kolana. Ale środek ciężkości nam się zmienił (przynamniej u mnie
) no i co tu gadać, kto jak kto, ale my możemy zapomnieć
Energia też zaczyna mi się udzielać. Lub tak mi się tylko wydaje, bo niewiele robię