Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny. Ja właśnie godzinę temu wróciłam z IP. Rano obudziłam się bo zrobiło mi się wilgotno pobieglam do toalety i niestety śluz z krwią. Wpadłam w histerię . Mąż zawiózł mnie do szpitala. Maleństwo ok, diagnoza: odklejanie kosmówki. Zwiększona ilość luteiny i dodatkowo magnez z b6 i odpoczywanie.
-
Ja magnez z witaminą B6 biorę sama z siebie profilaktycznie już od dość dawna, bo mam zawsze dość wysokie tętno i ponoć magnez na to pomaga. MW26 będzie dobrze!
Tylko odpoczywaj. A tak w ogóle jak masz na imię? Może powoli zapamiętam.
Mala (Aniu) ja często robię zakupy w TESCO, bo mamy najbliżej. Na zmianę z Kauflandem, w zależności gdzie promocje mnie bardziej zainteresują. Ceny są całkiem niezłe (wiadomo, zależy co). W sumie jak tak porównuję ceny produktów, które mnie interesują to chyba tylko Auchan wychodzi lepiej, ale tam mam daleko. Na Tesco ezakupy też czasami zamawiam, muszę przyznać, że jeśli chodzi o świeże produkty (owoce, warzywa, mięso) to śmiało można zamawiać, bo tak ładnych, świeżych, a jednocześnie dojrzałych to ze świecą szukać normalnie na stoisku (specjalnie pakują ładne, żeby zwrotów nie było). Jedyny minus tych zakupów internetowych to fakt, że jak czegoś nie ma, to przynajmniej w moim przypadku, rzadko kiedy trafiają z zamiennikami.
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze ciuchy w TESCO są niezłe. Dla dziecka na pewno tam sporo będę kupować, bo podoba mi się jakość bawełny tam, a i wzory są ładne.
Bolą mnie migdałki przy przełykaniu.Wczoraj zjadłam loda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:24
-
Dlaeczego mnie z tą samą diagnozą zostawili w szpitalu na prawie 6 dni? Mam coraz większe wrażenie, że tu chodzi o jakieś durne statystyki, ilość dni spędzonych w szpitalu, zwroty z nfztu itd..
MW26 będzie ok (ja to mówię!), mi gin powiedział, że czasem ok 12tc organizm matki trochę się buntuje i tak reaguje. U mnie krwawienia nie było już na następny dzień
Magu, właśnie to chciałam usłyszeć, no to mój pojechał na ost zakupy właśnie do auchana. Kaufland mam po drugiej stronie ulicy, ale nie mam zamiaru tego nosić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:27
-
Mala możesz mieć rację z tymi statystykami. Znajomy mi kiedyś opowiadał, że jego syna przyjęli do szpitala na oddział, na odczulanie czy jakieś testy alergiczne, zrobili co mieli zrobić (może godzinę, może dwie), a potem wypuścili na "przepustkę". W ten sposób NFZ zwrócił im pieniądze, inaczej by nie dostali.
-
Mala_Czarna_89 : a nie mowilam tez mam tak dzisiaj
jestem taka glupiutka
jezeli chodzi o to czy jezdze do tesco to nie bo za daleko
Ty mialas plamienie i w szpitalu z tego co pamietam nie mogli Cie wypuscic z tym do domu .zreszta sama sie balas czy to nie za szybko :*
MW26: a nie mowilam bys gdzies sie zglosila . Teraz lez i odpoczywaj i dbaj o dzidziusia :* bedzie dobrzeMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Ja jak bylam w szpitalu od piatku przyszlam po 22 a do domu wrocilam we wtorek po 12 , zrobili wszystkie potrzebme badania mnie przestal brzuszek bolec wiec wypisali mnie do domu pytali sie czy mam warunki i zebym leczeniee w domu kontynulowala.
-
Tylko, że jak jechałam do szpitala, to z torebką i niczym więcej, bo podświadomie miałam nadzieję, że mnie puszczą do domu. A położna na wstępie mi mówi, że albo się zgodzę, żeby mnie położyli na odzdział, albo lekarz w ogóle mnie nie zbada :o mimo, że ten szpital wyświetlił mi się jako ostry dyżur. Więc dopiero po przyjęciu, pełnej papierologii i wskoczeniu w szpitalną piżamę mnie przebadali.
Laurę rodziłam w innym szpitalu. I nie wiem, czy do niego nie wrócę
Skarb, czyli 3 pełne doby przeleżałaś, czy nie tyle trzeba, żeby oni dostali kasę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:38
-
Ja do tesco jezdze rzadko bo mi sie nie chce jade tam tylko jak maja promocje na odziez dziecieca bo tak to ceny z kosmosu za maly kawalek maerialu
co do zakupow to kupuje w biedronce mam tu najblizej wedliny moj szwagier kupuje mi w trasie jak jest a owoce i warzywa kupuje na bazarku u nas mam 5metrow od domu swieze i ladne
-
Maia Ty masz większe rozeznanie w cenach ciuszków dziecięcych. Ja do tej pory kupowałam tylko w prezencie, ale nie wydawało mi się drogo. Ostatnio jak się dowiedziałam o ciąży to przy okazji zajrzałam na dział dziecięcy i na przykład komplet 5 par śpioszków, bardzo ładnych, kosztował 49zł i to była cena bez promocji, więc wydało mi się niedrogo.
-
nick nieaktualnyW Coccodrillo na promocji można trafić na fajne rzeczy, wczoraj jak byłam w galerii pozaglądałam do różnych sklepów pooglądać i gatunkowo naprawdę dobre wydają się w Mothercare, trochę drogo, ale żeby po praniu się nie zniszczyło to chyba kilka tam kupię
Za to w 5-10-15 szału nie ma, tak samo na dziale ubraniowym w Auchan. Smyk ma kilka fajnych, choć znowu szał jest na dziale na dziewczynek, bo na chłopcu jakieś takie słabe wydawały mi się. Jeszcze następnym razem pozwiedzam sieciówki
-
Izzy-to raczej taki ból,który raz jest,raz nie ma..po spacerze jest lepiej,ale jak jest tak jak dziś czyli pochmurno i parno to jest tragedia
..chociaż odpukać,póki co przeszło.Można apap,panadol,paracetamol ja apap w ostateczności biorę,chociaż i tak nie zawsze pomaga.
-
Mala_Czarna_89; nie mam pojecia moza powiedziec ze lezalam 4
porobili mi badania bete i wgl i jak wszystko byli juz ok wypisali . Nie zwracam na to uwagi czy tam kase dostali czy nie wazne ze w pore zareagowali i ja
-
Jeśli chodzi o Laurkę, to ja uwielbiam h&m, reserved, c&a (choć ost nic fajnego nie było), 5-10-15, coccodrillo, i wcale nie trzeba wydać fortuny.
Ale jeśli chodzi o niemowlę, to przyznaję, że też się czuję jak dziecko we mgle, a mam jednak sporo do kupienia. Trzeba też wziąć poprawkę na to, na ile te ciuszki starczą.
Lola by nam się w tym temacie przydała.. -
nick nieaktualny
-
Ja gdzieś czytałam, chyba na jakimś blogu, żeby tych ubranek w najmniejszym rozmiarze kupić co najwyżej 3 komplety. Lepiej kupić te 62 i 68 (takie są chyba "przedziały"). Myślę, że z czasem też będziemy mogły się trochę spodziewać tego jak duże urodzą się nasze dzieci i to może będzie dla nas jakąś wskazówką. Ja zawsze jak kupowałam w prezencie jakieś ciuszki jak się znajomym maleństwo rodziło to zawsze kupowałam takie dla 3-6 miesięcy albo nawet 6-9 miesięcy, bo spodziewałam się, że tych małych to rodzice mają już pod dostatkiem.
Buffy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A jak już jesteśmy w takich przyjemnych tematach, to chcemy wytapetować sypialnię przed listopadem. I oglądam sobie różne sypialnie i nic mi nie podchodzi. Meble mamy w kolorze wenge, łóżeczko też takie będzie.
Ja oczywiście chciałam coś szarego, ale mąż stwierdził, że już salon biało-szary, kuchnia turkusowo-szara i wystarczy. Oczywiście zdanie należy do mnie, ale zero pomysłu. Chyba przydałby się jakiś wesoły akcent kolorystyczny dla dzidzi?Magu lubi tę wiadomość