Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Każda chętna niech dołącza na FB do nas
nie pytajcie tylko dołączajcie: https://www.facebook.com/groups/1423929751235195/?fref=ts
Ja ogólnie MASZI4AAM nie potrafię na zawołanie, a w ciąży zwłaszcza na początku jestem ostrożna. Oboje wiemy że trzeba delikatniej, zresztączuć że w środku wszystko się pozmieniało. Partner Twój jest bardzo egoistyczny myśląc tylko o swoich potrzebach. A co gdy lekarz zabroni Wam seksu ? Musi jakoś własne emocje okiełznać szanując w tym siebie i Ciebie - Was. Nie jesteśmy maszynkami do zaspokajania, w ogóle i w ciąży to samo. -
fajnaaga wrote:nie wiem czy nie zaszkodzi... mam nadzieje , ze nie... zajmuje mi to kilka sekund dziennie tym bardziej, ze detektor nie wystła zadnych fal... jedynie wzmacnia odgłosy:)
co do bujaczka - czemu ten który ogladalysmy starcza na krótko??
najlepiej jest wybierac taki bujaczek, który jest dosc twardy ( ten, ktory ogladalysmy mialmateracyk ) i idealnie byloby gdyby mogł rozłozyc sie do plaskiej pozycji lezacej, wtedy maluch bedzie mogl poprzebywac w nim dluzej w ciagu dnia( troche w poz. pollezacej, troche zupelnie na plasko) - taki bujaczek sprawdzi sie tez jako łózeczko -dla bardzo malutkich dzieci , bedzie prawdopodobnie lepiej , bo one nie lubia duzo przestrzeni w okół siebie:)
Cieszę się, że uważasz że nie szkodzi bo czekam na swójAle gdzieś było, że dzieci nie lubią usg i detektorów, oczywiście nie wiem ile w tym prawdy, ale lampka mi się zapaliła
-
Kurcze Madzia no nie fajnie
Trzeba chłopa jakoś nastraszyć ! Ale to trochę drastyczne... Może zacznij inaczej. Faceci zostają ojcami przeważnie jak zobaczą dzidzie albo chociaż większe brzusio. Zabrałaś męża na usg żeby zobaczył ? Mój był w szoku, przeżywał, że już się tam "coś rusza". Dostał książkę, zaczął czytać, kolejny szok. Mężczyźni są zadaniowi- trzeba im coś zlecić. Tak sobię myślę nad jakimś planem. Może musisz poudawać, że się bardzo źle czujesz Duże mdłości, ból głowy - żeby się Tobą zajął, wziął wolne, ugotował obiad ?
-
Mala czarna ja wlasnie spr przed lustrem i mi sie brodawki powiekszyly, zauwazylam to wczesniej a teraz potwierdzam sa wieksze hmm niech beda mnie martwi to ze wczoraj wieczorem mnie przeczyscilo i dzis rano po sniadaniu rowniez i juz sie zaczynam martwic...
moze powinnam pojsc na kontrolne usgMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89: wiesz ze nie , przedtem tak teraz czasem mnie zakluje tak to nie . Wiec lepiej
Co do tego pytania powiem tak jestem krotko po porodzie wiec mam powiekszone sutki zyly i wgl , nawet ta siare jak nacisne, teraz w ciazy dalej tak mam ale lekko piersi sie powiekszyly i zrobily bardziej jedrniejsze
madzi4aam: co do spraw intymnych to zawsze ja bylam chetna i on tez no ale nie bede tego opowiadac no nie ? Wiec tak powiem ze w pierwszej ciazy to co do spraw seksu nie ograniczalismy , mialam taka ochote jak zawsze , z nowu w tej ciazy juz rozmawialam z moim na ten temat i stwierdzilismy ze jak nie bedzie mozna to trudno najwazniejsze by malenstwo donosic , a jak bedzie mozna inna sprawa.
Moze porozmawiaj na ten temat ze swoim i powiedz co czujesz co kochana ? -
skarb15 wrote:Marta1986: z pogoda to masakra calkiem mam nadzieje ze na nastepny tydz sie rozpogodzi bo mysle juz w czwartek isc do szkoly ..
Wlasnie kochana przed wizyta przewaznie tak jest ktora mamusia sie nie stresuje ? Po prostu martwimy sie o nasze malutkie skarby
Troche nie wyraznie ale widac sliczniutki dzidzius :*
Mam nadzieję że będzie ładnie bo zamierzam od II trymestru wychodzić na spacerki
Kochana niewyraźne bo robione z ręki telefonem muszę zeskanować wszystkie na kompa -
Ania poczytałam o tym bujaczku opinie, bo też się napaliłam i to na 2, tak jak pisałam, że na olx na moim osiedlu znalazłam kilka.
Piszą, że nie jest idealny, ale że innego twardego raczej nie ma. Że niestety się nie nadaje do transportu bo się nie składa. Ale, że ma pasy, że jest ślisko tylko jak jest sam materacyk i nic innego dodatkowego. Że jako siedzisko może być używany do 18 kg więc ponad rok. Oczywiście trzeba byłoby wybrać się do smyka i obadać co i jak i czy to prawda. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu
Na rynku pojawił się drugi wózek z pojedynczą gondoląsporo tańszy, ładny i polskiej firmy. Mała- kiedyś wstawiałaś zdjęcie jakiegoś produktu nie przez tinypics - jak to zrobiłaś ? Bo nie chce mi się ściągać grafiki i wrzucać ją na tiny żeby wam pokazać jakiś produkt. Co innego własne zdjęcie.
Mala_Czarna_89, natali101 lubią tę wiadomość
-
Mnie się powiększyły i brodawki i sutki. Poprzednio tak samo było. Żyły też wyskoczyły, oby siara szybko się nie pokazała.
Ja bym też chciała siębardziej rozchodzić od 2 trymestru. Ale póki co ciągnie mnei w pachwinach tak dziwnei dokuczająco już kolejny dzień. Chyba rosnę.
Ćwiczycie mięśnie Kegla ?Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Majeczka, jeśli chodzi o skurcze jelit i o przeczyszczanie czy zatrucia to myślę, że nie musisz się obawiać, bo fasolka tego nie odczuwa bo inaczej już dawno bym poroniła. Gastroenterolożka powiedziała mi, że progesteron dobrze chroni macice przed skurczami.
Mama mi wczoraj powiedziała, że muszę mieć bardzo mocną ciążę i silne dzieci bo jak byłyśmy w 5 tyg w tym Londynie na zwiedzaniu i zakupach to pierwszy raz nie miałam jak się chować, żeby mnie bliscy nie widzieli ze skurczami. Biedna mama widziała jak siadam co 5 min na kraweżniku ulicy, na przystankach, kucam na chodniku z dreszczami i blada. Co 15 min szukałam toalety. Byłam wycieńczona a od ilości straconej krwi kręciło mi się w głowie. To nie był mądry pomysł, ale też nigdy nie mogę przewidzieć czy ten dzień będzie lepszy czy całkowite zatrucie i skurcze. Na szczeście jelitka się dużo polepszyły a od 16 tyg ma nastąpić jakaś rewolucja, wiele ciężarnych chorych na CU to potwierdziłoPonadto, istnieje szansa, że po ciąży nastąpi całkowite "zaleczenie" choroby, albo całkowita lipa. A, że jestem niepoprawną optymistką to na pewno dzieci uratują moje zdrowie i nie będą mi wycinać tego jelita
moremi, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
Martulka : dokladnie kochana juz w 2 trym bedzie tak bezpieczniej
Jeszcze mi do niego zostal tydz i trzy dni
-
Mała_czarna-mój eM mówi że mam sutki jak "wentyle od stara"
..ale niech rosną by Lilka nie miała problemu z łapaniem
Madzia-kurde,przykre zachowanie twojego,powinien zrozumieć..
Mój eM w sumie pierwszy trymestr sam się bał i chciał przeczekać,teraz sam wczytał się w artykuł jakie pozycje są bezpieczne w ciąży,że trzeba z prezerwatywą jeśli chce się stosunek do końca.. etc ale nie naciska na mnie,jeżeli mamy oboje ochotę to się "tulimy" i jakoś nie zauważyłam by to coś zmieniło między namiMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Podgladam was na fejsie i jakos tak dziwnie widac,ze ladne i sympatyczne z was babeczki, ale jakos inaczej kazda z was sobie wyobrazalam
lepiej mi tu na ovu
Mala Czarna co do sutkow moje przed ciaza byly dosc duze, a teraz to juz w ogole,piersi urosly o dwa rozmiary i sa bardzo zylaste
a co to seksu, sa inne sposoby zaspakajania
my narazie mamy zakaz i po dwoch stratach moja psychika jest tak zablokowana,ze seks nie byl by dla mnie przyjemnoscia tylko stresem maz to rozumie i bawimy sie troszke inaczej
. Majeczka nie martw sie tym przeczyszczeniem ja ostatnio obrzarlam sie kapusta kiszona, a potem mialam takie rewolucje
majeczka8 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Agnike wrote:Mała_czarna-mój eM mówi że mam sutki jak "wentyle od stara"
..ale niech rosną by Lilka nie miała problemu z łapaniem
Madzia-kurde,przykre zachowanie twojego,powinien zrozumieć..
Mój eM w sumie pierwszy trymestr sam się bał i chciał przeczekać,teraz sam wczytał się w artykuł jakie pozycje są bezpieczne w ciąży,że trzeba z prezerwatywą jeśli chce się stosunek do końca.. etc ale nie naciska na mnie,jeżeli mamy oboje ochotę to się "tulimy" i jakoś nie zauważyłam by to coś zmieniło między nami
Z prezerwatywa? A dlaczego?
-
nick nieaktualnyTo mój mąż twierdzi, że masturbować się nie będzie i trzyma ;p
Dziś mam zamiar jakieś seksy w końcu zainicjować, bo nic tylko odmawiam od kilku dni, choć fakt, że czułam się kiepsko, mało snu, dużo nauki
Ja mu nawet mówiłam, że jak sobie ulży to ja nie mam nic przeciwko, ale on twierdzi, że warto czekać :p
Magu, Ona_89', Sajgonara lubią tę wiadomość
-
W spermie zawarte są prostaglandyny, które pobudzają czynność skurczową macicy i przyśpieszają dojrzewanie szyjki macicy. Ale czytałam, że ich ilość (zawarta w spermie) sama w sobie nie jest groźna. Jedynie na krótko przed porodem może przyspieszyć pojawienie się akcji porodowej. Dlatego my pozwalamy sobie na jazdę na całego.
-
A jeśli chodzi o masturbację to z nas dwojga to raczej ja lubię się zabawić w samotności.
Jeśli nie zasypiam na stojąco to ochotę mam. Mąż raczej na częstotliwość nie narzeka i zauważyłam też, że on chyba przed wizytami unika seksu, za to jak jestem po wizycie to mu libido skacze do sufitu.
-
Mój jest w tej kwestii bardzo wyrozumiały. Podziwiam Go, że tyle wytrzymał już bez. Czekam teraz do wizyty jak okaże się, że krwiak się wchłonął i wszystko jest jak powinno i lekarz uzna, że nie ma przeciwwskazań to zaczniemy
. Teraz to nawet bym się bała, a co to za przyjemność w stresie.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc