Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya ja też nie mam ochoty w ogóle mam nadzieję, że to się zmieni w II trymestrze. Zwalam winę na mdłości, bo przez nie odechciewa mi się wszystkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:17
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
My tez nic nie uzywamy. Wreszcie nie trzeba sie martwic ze sie zajdzie w ciaze
Ja nie moglam ze wzgledu naleki jakie przyjmowalam. Na tabletki zle reagowalam, gumki nie dosyc ze smierdzace to ja nie toleruje tego uczucia wiec ufalam mojemu. No chyba by sie zalamal jakbym mu teraz prezerwatywy kazala zakladac
-
Ja tak jak mowilam tez nie mam na to ochoty tyle ze moj potrafi wytrzymac ale jak ma ochote to na mnie naciska mowi ze pozniej bd miala brzuch i bd ciezko tak jak z vika bylo wiec czesto sie godze hehe
co do bolu po to raz mialam ostry bol ktory trzymal mnie 15minut myslałam ze na ip pojade ale przeszlo
mam pyt czy dziewczyny ktore sa blisko || trymestru lub sa w nim boli was kregoslup?bo mnie boli co rano i trzyma przez caly dzien a w necie przeczytalam ze to normalne na tym etapie
-
Ona-Skopiowałam Ci artykuł
"..W pierwszym trymestrze obwód brzucha i waga kobiety różnią się tylko nieznacznie od stanu sprzed ciąży, dzięki czemu wybór pozycji seksualnej nie nastręcza kłopotów. Wystarczy unikać pozycji uciskających brzuch i powodujących głęboką penetrację. Stymulacja pochwy powinna być raczej płytka i przedsionkowa.
Od drugiego trymestru do końca ciąży należy wybierać pozycje, które nie wymagają leżenia na plecach, a co za tym idzie – nie powodują ucisku żyły głównej dolnej i aorty (stan ten utrudnia odpływ krwi do serca, może powodować dyskomfort, duszności i omdlenia). W drugim trymestrze wskazane jest współżycie z prezerwatywą, by prostaglandyny nie przyczyniły się do przyspieszenia porodu. Należy również zrezygnować z dążenia do orgazmu, ponieważ skurcze macicy mogą stanowić zagrożenie dla ciąży."
Maia-Mnie boli ! i biodra..czuję się każdego ranka połamana !
-
Kurde, chwile mnie nie było i już ciężko nadrobić w informacjach
właśnie z tym sexem to jest tak, że też bardziej bym się skupiała nad maleństwem niż nad orgazmem, ale spokojnie nadrobimy po porodzie
mała czarna, ja mam wizytę 20 maja, lekarz powiedział że nie ma potrzeby wcześniej, też tak myślę że musi być wszystko w porządku, jak nie chce mnie widzieć wcześniej
.
Te moje cyce mnie martwią najbardziej, troszkę sutki mi urosły i są czasami sine, ale nie bolą, bolały tylko na początku....
ja jestem jakaś psychiczna,zamiast się cieszyć że nie przechodzę początków tak strasznie jak inne dziewczyny to ja wymyślam... ;/ -
Jesteście śliczne i bardzo sympatyczne na fb ! Aż miło popatrzeć a Ania ma przesłodką małą miniaturkę !!!
Co jak co, ale zdecydowanie wolę tu pisać o spuchniętych cyckach i orgazmachMojego bolały plecy, a teraz jak zakaz to zakaz, on pierwszy do przestrzegania. Ostatnio był bardzo kochany więc chyba zasłużył na "ręczną robotę" dziś go zaskoczę
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
adzia88 ja jakoś w tej ciąży nie mam strasznych bóli piersi, sutki ciemniejsze i większe i żyłki widoczne. Bolały kilka raz i ból przychodził i odchodził, więc przestałam się tym martwić. Raz mam nabrzmiałe raz nie, jak wiatr zawieje. Jedynie mdłości są stałe he, a nawet mocniejsze
.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ja mam zamiar od poniedziałku zrobić mojemu niespodziankę, ale zawsze mnie czymś wkurzy i chęci mi przechodzą
Przyznam się wam do czegoś: postanowiłam zrobić eksperyment i sprawdzić jak reaguje moje ciało na podniecenie. I zafundowałam sobie chwilę przyjemności w samotności <zawstydzona> efekt tego taki, że orgazm wcale nie taki gigant jak się spodziewałam, boli mnie pochwa w środku (choć tam nawet nie zajrzałam) i wydawało mi się, że boli brzuch, ale już sama nie wiem.
Za to wczoraj coś mówiliśmy o nabiale i wypaliłam spontanicznie do mojego "a gdzie twoje białko, spłynęło w kibelku?" to zrobił wielkie oczy i stwierdził, że czeka na mnie. I że jestem nieromantyczna.
Olcia ja się chyba jednak skuszę na ten bujaczek, żaden inny mi tak nie podpasował.
A co do miniaturki to było o mnie? ;)Z tym fb czuję się jakaś taka rozebrana dzisiaj -
Moje piersi tez cale w zylkach i krostkach. Mam skore na dekocie jak papier scierny
A moje sutki urosly tylko troche ale za to sie ciemne zrobily jak u mulatki
do tego cale w gozkach ale czytalam gdziez ze to normalne. Niestety jedna mnie dzis strasznie boli a mialam z nia przed ciaza isc na biopsje ale nie zdazylam a tu nie chca mi nic zrobic bo nieby za mloda a jak recznie sprawdzaja to nic nie czuc. Zawsze mnie przed okresem bolalo i teraz pewnie zaczely znowu rosnac dlatego boli ale bardzo mnie to martwi.
Jak sie bede cieszyc jak juz sie stad wyprowadze bo jak bede chciala isc do lekarza to najwyzej zaplace a nie jak tu ze odsylaja z kwitkiem a ty sie martw.
Plecy mnie bola caly czas. dziwne ze bardziej po lewej stronie bo zawsze mnie bolalay po prawej. U mnie to objaw odstawienia teningow i siedzacego trybu pracy. -
Mi sutki tez sie powiększyly a brodawki z dnia na dzien sa coraz wieksze.
Co do tego artykułu to slyszalam ze trzeba by bylo kochac sie kilkanaście razy w ciągu dnia zeby sperma doprowadzila do przedwczesnego porodu w drugim trymestrze ciąży. Z tym orgazmem to tez cos naciagane. Mi lekarz powiedzial ze jak ciaza nie jest zagrożona to sex jest bezpieczny dla dziecka i czuje wtedy przyjemne bujanie.
-
Micia, dlatego wszystko na pewno będzie dobrze
z mdłościami u mnie różnie dopadają mnie w najmniej odpowiednich momentach.
Staram się, mężusiowi troszkę pomagać by mu ulżyłoprzed ciążą nasze życie sexalne było bardzo bogate i mi ciężko a co dopiero jemu..
Micia lubi tę wiadomość
-
Mi tez polozna powiedziala zeby w zadnym wypadku nie resugnowac ze wspolzycia ze wzgledu na ciaze. Jak nie jest zagrozona oczywiscie. Ja tam nie mam jakis duzysz skurczow macicy... w suensie nie takich zebym sie bala o dzidzie. Zastanawiam sie wtedy tylko co ona tam czuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 14:36
-
Też jestem zdania że w zdrowiej ciąży sex jest jak najbardziej wskazany. I żadne nasienie ani orgazmy nie przeszkadzają, nie dajmy się zwariować.
Mała o miniaturce do Ciebiesorry za skan profilu ale masz udostępnione zdjęcia publicznie to trochę podejrzałam i w sumie tak sobie Ciebie wyobrażałam
Ja w bujaczki też się wkręciłam, na dodatek boję się, że to będzie mój pierwszy zakup, zamiast ciuszków. Wtedy mnie mąż zabije za przedwczesne zagracenie mieszkania przed przeprowadzką. Muszę się ogarnąć.
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
To mnie uspokoiłyście z tymi sutkami
Ale mnie to zdziwiło, wiem, że w ciąży rosną i ciemnieją, ale w pierwszej tak nie miałam. Widać kolejna ciąża inna pod każdym względem.
Ona co do spermy wywołującej poród- polecam pod koniec ciąży, sprawdzone, działaPo każdym zbliżeniu czułam delikatne skurcze przez kilka godzin, a gdy w końcu pojechałam do porodu, to było 8cm rozwarcia
Czas się wziąć za drugie danie, co dobrego robicie?
U mnie mielone z sosem jak do spaghetti, ale zawinięte w naleśniki i zapieczone w piekarniku z serem
Olcia spoko, ja tam raczej nie mam nic intymnego, zresztą wy wiecie o moich orgazmach to co tu dużo gadać
Kto znalazł ten bujaczek? Bo ja pierwszy raz tu na forum widziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 14:40
-
czesc dziewczyny
od wczoraj mam migrene , okropienstwo ... nikomu tego nie zycze
co do piersi to zawsze mialam duze sutki ..teraz ciut sie powiekszyly
a przytulanie ze swoim.... praktycznie codziennie,nic sie nie dzieje wiec mysle ze malenstwu nie zaszkodzi///dobra.. wczoraj nie bylo bo bol straszny glowy...dzis zapewne tez nie bedzie....ale moj wyrozumialy wiec problemu nie bedzie
jutro wizyta usg... tylko martwie sie bo tu nie sprawdzaja nic poza mierzeniem calego ciala ...zadnych przeziernosci karkowej,nosowej//a ja juz po 36r ... a szkoda gadac
chyba pojade do PL ginekologa do dublina na usg prywatnie za pare tyg
mam pyt; jezdzi ktoras z was rowerem teraz? bo ja tak
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]