X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, monia35, zastanawiałam się nad rowerem, ale boję się że mogę się wywrócić więc odpuściłam...

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    Z orgazmem to chodzi o to że jeżeli po nim będzie się odczuwało skurcze macicy to należy z niego "zrezygnować",o tym nawet mi moja gin mówiła.Oczywiście jeśli nic takiego nie ma miejsca to można dochodzić do orgazmu.
    Skurcze to to nie są, ale tak dziwnie czuję w brzuchu..
    Ale jak z ciążą jest ok, to moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać i korzystać :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciaza dlugo jezdzilam..... zazwyczaj zawoze najmlodszego synka do i z przedszkola....w foteliku/na bagazniku.
    troche sie balam bo tu mam do pokonania 2gorki...w sumie 8 razem

dlugo sie zastanawialam czy jezdzic
    ale stwierdzilam ze i tak jeszcze 2mies mlody do przedszkola jeszcze bedzie chodzil a z malenstwem wpozadku/w brzuchu/ to jezdze
    jakby cos bylo nie tak to przestane

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia je tez dzisiaj umieram.... juz odliczam do konca pracy... normalnie zaraz oszaleje. Wzielam paracetamol ale nic nie pomogl :(

Ja sie przymierzam do wskoczenia na rower ale jako ze caly czas wieje a my mieszkamy przy samym morzu to sie boje ze sie od razu rozchoruje. Mialam nadzieje na lepsza pogode ale sie chyba nie doczekam. Rower jest ok... a stacjonarny podobno nawet wskazany. Niestety ze spinningu kazala mi zrezygnowac :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadu to u nas na pierwsze zupa z botwinki na drugie mielone :D na deser muffiny z kaszy jaglanej :D ( przed ciążą nie znosiłam kaszy :P)

A przed nami majówka..jak się plany nie zmienią to uciekamy na 3 dni na wieś na działkę i zaspokoję się nareszcie grillem :P

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaka robicie... a ja mialam na lunch najgorsza saladke swiata. Juz na pewno nigdy tam nie zjem. Niestety obiad mnie czeka na lotnisku :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na piątek właśnie zapowiedzieli się goście. W sensie kuzyn ze swoją ciężarną żoną (wrzesień) i córką. To będzie o czym gadać :) Ale trzeba jakieś żarełko szybkie przygotować

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek, dlaczego nie pójdziesz na zwolnienie? męczysz się tylko :(

my jedziemy na majówkę w góry, pooddychać świeżym powietrzem, bo z tym nas na śląsku bywa różnie ;)

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszcze tych orgazmów! U mnie libido na minusie... :( Jak tu się.. pobudzić? Mąż już skacze po ścianach..

Monia35 rower to nie jest najlepszy pomysł na początku ciąży. Dziecko źle znosi takie wstrząsy.

A majówka, jak na Polaczki przystało - grillujemy w ogródku :)

ewulek, Micia lubią tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :). Maleństwo żyje, jest dokładnie co do dnia takie jak być powinno :D i lekarz mówił, że ma rączki i nóżki :P. A dokładnie będą mi wszystko oglądać 7 maja na genetycznym. Maluch chyba miał czkawkę, bo go rzucało na badaniu! ;)

Za to złapała mnie infekcja, popłakałam się bo po tych wszystkich żelach i gumkach na badaniu to juz w ogóle zaczęło piec jakby mi kwas ktoś zapodał, więc znowu na globulkach będę jechać.

A jutro wizyta u babeczki od cukrzycy ciążowej :).

ewulek, Mala_Czarna_89, Molcia, Nala85, adzia88, olcia88, Kitaja, monia35, Micia, haen, Izzy, Nuffeq lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja w szwecji mieszkam i tu nie ma zwolnien.

Miu super! Widzisz nie ma sie co zamartwiac. Zobaczek sobie spokojnie rosnie :) Moj mial tez czkawke pod koniec ostatniego usg. :)

Miu95 lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz jak super!

Miu95 lubi tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Ponawiam pytanie do dziewczyn z krk i okolic czy nieacie ochoty się zapisać na warsztaty świadoma mama?;) są juz za miesiąc ;D
    Ja bardzo chetnie moze jeszczy Buffi sie skusi?

relg6iyefsp2hc2t.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że mieszkasz w Szwecji.

Dziewczyny, kiedy można poczuć pierwsze ruchy dziecka?

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę nad plackami po węgiersku ale jakoś zebrać się nie mogę ;P
    Hehe ja tak myślę, że ja będę częściej sama sprawiać sobie przyjemność, bo nie jestem jakoś zachwycona naszym pierwszym ciążowym razem;)

Mala_Czarna_89, ewulek lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnika ale mi zrobilas smaka na ta zupe z botwinki <rozmarzona> a tu w Norwegii nie ma :-( ale za tydzien bede w Polsce lece na badania genetyczne to kupie i zrobie :-) u mnie dzis kopytka i pieczen w sosie ;-) micia gratulacje pochwal sie nam zdjecjem:-) ile dzidzia mierzyla?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia88 wrote:
    Nie wiedziałam że mieszkasz w Szwecji.

Dziewczyny, kiedy można poczuć pierwsze ruchy dziecka?

Różnie, jedne dopiero 22tc, mamy które już rodziły wcześniej. Niektóre piszą że 15tc (moje życzenie). Słyszałam też o "przypadkach" w 12tc, ale mój gin twierdzi, że to niemożliwe.

Skusiłam się na nospę, bo coś mi niewyraźnie w tym brzuchu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja to Miu była na USG nie ja ;). Cieszę się Miu, że dzidzia ma się super :).
    Kopytka bym z chęcią zjadła, naleśniki z sosem bolońskim również nie wspominając o placku węgierskim :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 16:11

Kitaja lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale duzo piszecie:) nie nadazam Was czytac.
    Jacdzis jeden dzien sie urlopuje, wiec na obiad piecxony losos+frytki..,(troche sumienie mnie gryzie za te fryty).
    A w majowke usluteczniamy spotkania ze znajomymi.
    Aha i bylam u lekarza, szybko przez brzuch podejrzal, ze jest ok. Kolejne genetyczne z testem Pappa 8 maja.

Micia, ewulek, Molcia, Mala_Czarna_89, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze ruchy w 1ej ciazy czulam w 16tyg

2ch nastepnych nie pamietam..... za to pare dni temu siedzialam na kanapie i schylilam sie do laptopa i cos poczulam...sama w to uwierzyc nie moge
    na pewno to nie flaki....odrazu w necie pogrzebalam i pare dziewczyn tez poczuly w 11 tyg
    wiec byc moze...tymbardziej ze to moja 5ta ciaza/jedna stracilam :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ