X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, monia35, zastanawiałam się nad rowerem, ale boję się że mogę się wywrócić więc odpuściłam...

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    Z orgazmem to chodzi o to że jeżeli po nim będzie się odczuwało skurcze macicy to należy z niego "zrezygnować",o tym nawet mi moja gin mówiła.Oczywiście jeśli nic takiego nie ma miejsca to można dochodzić do orgazmu.
    Skurcze to to nie są, ale tak dziwnie czuję w brzuchu..
    Ale jak z ciążą jest ok, to moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać i korzystać :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciaza dlugo jezdzilam..... zazwyczaj zawoze najmlodszego synka do i z przedszkola....w foteliku/na bagazniku.
    troche sie balam bo tu mam do pokonania 2gorki...w sumie 8 razem

dlugo sie zastanawialam czy jezdzic
    ale stwierdzilam ze i tak jeszcze 2mies mlody do przedszkola jeszcze bedzie chodzil a z malenstwem wpozadku/w brzuchu/ to jezdze
    jakby cos bylo nie tak to przestane

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia je tez dzisiaj umieram.... juz odliczam do konca pracy... normalnie zaraz oszaleje. Wzielam paracetamol ale nic nie pomogl :(

Ja sie przymierzam do wskoczenia na rower ale jako ze caly czas wieje a my mieszkamy przy samym morzu to sie boje ze sie od razu rozchoruje. Mialam nadzieje na lepsza pogode ale sie chyba nie doczekam. Rower jest ok... a stacjonarny podobno nawet wskazany. Niestety ze spinningu kazala mi zrezygnowac :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadu to u nas na pierwsze zupa z botwinki na drugie mielone :D na deser muffiny z kaszy jaglanej :D ( przed ciążą nie znosiłam kaszy :P)

A przed nami majówka..jak się plany nie zmienią to uciekamy na 3 dni na wieś na działkę i zaspokoję się nareszcie grillem :P

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaka robicie... a ja mialam na lunch najgorsza saladke swiata. Juz na pewno nigdy tam nie zjem. Niestety obiad mnie czeka na lotnisku :(

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na piątek właśnie zapowiedzieli się goście. W sensie kuzyn ze swoją ciężarną żoną (wrzesień) i córką. To będzie o czym gadać :) Ale trzeba jakieś żarełko szybkie przygotować

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek, dlaczego nie pójdziesz na zwolnienie? męczysz się tylko :(

my jedziemy na majówkę w góry, pooddychać świeżym powietrzem, bo z tym nas na śląsku bywa różnie ;)

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszcze tych orgazmów! U mnie libido na minusie... :( Jak tu się.. pobudzić? Mąż już skacze po ścianach..

Monia35 rower to nie jest najlepszy pomysł na początku ciąży. Dziecko źle znosi takie wstrząsy.

A majówka, jak na Polaczki przystało - grillujemy w ogródku :)

ewulek, Micia lubią tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :). Maleństwo żyje, jest dokładnie co do dnia takie jak być powinno :D i lekarz mówił, że ma rączki i nóżki :P. A dokładnie będą mi wszystko oglądać 7 maja na genetycznym. Maluch chyba miał czkawkę, bo go rzucało na badaniu! ;)

Za to złapała mnie infekcja, popłakałam się bo po tych wszystkich żelach i gumkach na badaniu to juz w ogóle zaczęło piec jakby mi kwas ktoś zapodał, więc znowu na globulkach będę jechać.

A jutro wizyta u babeczki od cukrzycy ciążowej :).

ewulek, Mala_Czarna_89, Molcia, Nala85, adzia88, olcia88, Kitaja, monia35, Micia, haen, Izzy, Nuffeq lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja w szwecji mieszkam i tu nie ma zwolnien.

Miu super! Widzisz nie ma sie co zamartwiac. Zobaczek sobie spokojnie rosnie :) Moj mial tez czkawke pod koniec ostatniego usg. :)

Miu95 lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz jak super!

Miu95 lubi tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Ponawiam pytanie do dziewczyn z krk i okolic czy nieacie ochoty się zapisać na warsztaty świadoma mama?;) są juz za miesiąc ;D
    Ja bardzo chetnie moze jeszczy Buffi sie skusi?

relg6iyefsp2hc2t.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że mieszkasz w Szwecji.

Dziewczyny, kiedy można poczuć pierwsze ruchy dziecka?

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę nad plackami po węgiersku ale jakoś zebrać się nie mogę ;P
    Hehe ja tak myślę, że ja będę częściej sama sprawiać sobie przyjemność, bo nie jestem jakoś zachwycona naszym pierwszym ciążowym razem;)

Mala_Czarna_89, ewulek lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnika ale mi zrobilas smaka na ta zupe z botwinki <rozmarzona> a tu w Norwegii nie ma :-( ale za tydzien bede w Polsce lece na badania genetyczne to kupie i zrobie :-) u mnie dzis kopytka i pieczen w sosie ;-) micia gratulacje pochwal sie nam zdjecjem:-) ile dzidzia mierzyla?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia88 wrote:
    Nie wiedziałam że mieszkasz w Szwecji.

Dziewczyny, kiedy można poczuć pierwsze ruchy dziecka?

Różnie, jedne dopiero 22tc, mamy które już rodziły wcześniej. Niektóre piszą że 15tc (moje życzenie). Słyszałam też o "przypadkach" w 12tc, ale mój gin twierdzi, że to niemożliwe.

Skusiłam się na nospę, bo coś mi niewyraźnie w tym brzuchu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja to Miu była na USG nie ja ;). Cieszę się Miu, że dzidzia ma się super :).
    Kopytka bym z chęcią zjadła, naleśniki z sosem bolońskim również nie wspominając o placku węgierskim :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 16:11

Kitaja lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale duzo piszecie:) nie nadazam Was czytac.
    Jacdzis jeden dzien sie urlopuje, wiec na obiad piecxony losos+frytki..,(troche sumienie mnie gryzie za te fryty).
    A w majowke usluteczniamy spotkania ze znajomymi.
    Aha i bylam u lekarza, szybko przez brzuch podejrzal, ze jest ok. Kolejne genetyczne z testem Pappa 8 maja.

Micia, ewulek, Molcia, Mala_Czarna_89, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze ruchy w 1ej ciazy czulam w 16tyg

2ch nastepnych nie pamietam..... za to pare dni temu siedzialam na kanapie i schylilam sie do laptopa i cos poczulam...sama w to uwierzyc nie moge
    na pewno to nie flaki....odrazu w necie pogrzebalam i pare dziewczyn tez poczuly w 11 tyg
    wiec byc moze...tymbardziej ze to moja 5ta ciaza/jedna stracilam :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ