Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger84; Witam nowa mamusie i gratuluje :* bedzie dobrze my tu wszystkie za nas wszystkie zaciskamy kciuki :*
Ja kwas foliowy biore po wyjsciu ze szpitala czyli ( od 4 tyg i 3 dnia ) - czyli od samiusienkiego poczatku. Nie mysle kwasu foliowego nawet odstawiac tylko brac do konca tylko od 14 tyg zaczac brac kwas foliowy z DHA bede musiala sie o to upomnac na wizycie :
-
skarb15 wrote:Ginger84; Witam nowa mamusie i gratuluje :* bedzie dobrze my tu wszystkie za nas wszystkie zaciskamy kciuki :*
Ja kwas foliowy biore po wyjsciu ze szpitala czyli ( od 4 tyg i 3 dnia ) - czyli od samiusienkiego poczatku. Nie mysle kwasu foliowego nawet odstawiac tylko brac do konca tylko od 14 tyg zaczac brac kwas foliowy z DHA bede musiala sie o to upomnac na wizycie :
Dziękuję :*
Ja właśnie myślę nad witaminami z DHA tylko zapomniałam dopytać gina od kiedy najlepiej bo słyszałam że ok 16 tyg. A mój gin wyjechał na urlop. No nic poczekam do kolejnej wizyty a to dopiero 03.06.skarb15 lubi tę wiadomość
-
Witaj Ginger, ja też jestem ze Śląska i też pierwsza ciąża była totalnie bezproblemowa
Damy radę, teraz już powinno być z górki
Anitka, to zjedz coś, ja mam ostatnio takie fazy (np teraz)- bułka, sałata, jajko sadzone, laysy i ketchup. Brzmi groźnie, ale pychotka -
Ginger84: Alez prosze kochana :*
Ja wlasnie bylam przekonana ze od 13 tc sie bierze witaminy z DHA - po femibionie natal 1 kotory biora kobiety starajace sie i do 12 tyg , a femibion natal 2 z DHA od 13 tyg i matek karmiacych piersiaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:08
-
Mala_Czarna_89: To tak mozna ?
łał ja tylko raz na poczatku ciazy mialam taka faze ze pierniczki przegryzalam ogorkiem kiszonym
Teraz poczlapie po jogurt bo niea swierzego pieczywa tylko ze wczoraj -
Aniu .. ja Cie nie oswiece chodz bardzo bym chciala , ale ja tylko biore kwas foliowy jak i w 1 i 2 ciazy
-
skarb15 wrote:Mala_Czarna_89: To tak mozna ?
łał ja tylko raz na poczatku ciazy mialam taka faze ze pierniczki przegryzalam ogorkiem kiszonym
Teraz poczlapie po jogurt bo niea swierzego pieczywa tylko ze wczoraj
Hehe można przypomniało mi się jak w pierwszej ciąży pół kromki posmarowanej nutella a pół śledziami w pomidorach i to razem złożone. Mojego męża i mamę aż dzwigało jak na to patrzyli:p w tej ciąży póki co nie miałam takich smakówjusta1234, ewulek, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Ginger84: To daj nam znac odrazu co i jak bo ja sama ciekawska
A tak na marginesie wlasnie jak w 1 ciazy bralam te witaminy z DHA to mdlilo mnie nie milosiernie i bralam na wieczor i na wieczor mnie meczylo -
Skarb hehe to taka kanapka jak z fast fooda
Wczorajsze pieczywo ja lubię wrzucić na patelnie na masełko i mam grzankibo wyjść do sklepu by mi się nie chciało.
Pierniki z ogórkiem, nutella ze śledziem- szacun!teraz już nie czuję się dziwna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:14
ewulek lubi tę wiadomość
-
Witaj Ginger84 fajnie ze szczęście się do nas usmiechnęło i spotykamy się po fioletowej stronie mocy
A co do śniadań to ja jadam dość nietypowo bo jedną kanapka jest z wedlina i dużo chrzanu a druga kanapusia musi być na słodko i przeważnie jest to dżempychota
Kenya lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Czy ktoś mnie oświeci na czym polega różnica w braniu witamin?
Ginger ja pochodzę z Tarnowskich Gór, a teraz mieszkam w małym miasteczku obok
Wybieramy się do aqua parku w TG tzn moi się wybierają a ja zobaczę jak się będę czuła.
Ale to troche drogi ode mnie.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Ginger84: Myslalam ze to tylko takie gadanie na tak dziwne zachcianki a tu widze czytajac Was ze jednak
Narobilas mi smaka na kakao .. jednak musze wstac
Mala czarna : Lepsza niz z fast fooda bo w tamtej bog wie co jest a w twojej swierze pelna klasahaha widzisz nie jedna masz takie fajne odchyly
Jeszcze o grzankach mi nagadaj nie wiesz ze ja jem oczami ?Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość