X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb dziś okna też się do mnie uśmiechały :) ale bardziej uśmiecha się do mnie mój maluszek, więc bez obaw ;)

znalazłam "nasz" bujaczek, tzn filmik o nim, coraz bardziej się w nim rozkochuję :) I widzę, że cena w dół poszła? Zastanawiam się, czy nie odkładać co miesiąc 100-200zł, bo jak przyjdzie co do czego, to zbankrutujemy ;)

http://www.tinylove.pl/index.php?p2359,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-tiny-love-18kg

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się on bardzo podoba. Myślałam wcześniej o bujaczku + kosz Mojżesza, bo wygodny można go kolo łóżka postawić i spokojnie spać ale ten leżaczek to wszystko w jednym, chyba się na niego zdecyduje :)

km5supjy0xczfwah.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam, mięśnie są już porozciągane od poprzedniej ciązy a i czuplakiem nie jestem więc może dltego tak wybrzusza. Chwila moment i u Ciebie brzusio wyskoczy nagle :)

Mala Czarna - podobają mi się te bujaczki ale chyba starczają na krótki czas. Ja mam taki z Fisher Price, ale go dam do dziadków a do nas kupię coś innego chyba :)

Ja pomalu co miesiąc coś będę kupować, bo inaczej nei wyrobię. Jeszcze wyprawka przeszkolaka mnie czeka po drodze.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ale ci zazdroszczę tych wypadów. Tym bardziej że ja z tych osób które na 4 literach usiedzieć nie umieją i zawsze gdzieś wybywamy w teren a teraz dom 4 ściany masakra. Ale w przyszłym roku sobie odbijemy w czwórkę i napewno gdzieś za granicę polecimy. Bo mój syn już marudzi że w tym roku żadnych wakacji i czy nie możemy w takim razie wyjąć brata wcześniej z brzucha i jednak lecieć:p

Uff pokój młodego ogarnełam.. obiad zrobiłam wczoraj na dwa dni więc dziś mam luz.

ewulek lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe cieszę się, że spodobał się wam bujaczek, który zaproponowałam :) Przyznam się, że jak byłam na zwiedzaniu w smyku to od razu rzucił mi się w oczy :)

Dziś kupuję detektor ;p Wizyty u lekarza co miesiąc a ciężko wytrzymać bez znaku od maluszka :)

Kenya lubi tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka dziewczyny ja tez nie nadrobie czytania ale chodze do pracy i wieczorem musze odpoczac bo ostatnio czuje sie dosc zmeczona. Fajnie tak codzien odpoczywac wtedy chyba czlowiek wiecej czasu ma na sprawy zwiazane z ciaza. Ja mysle zeby isc na urlop od 1wrzesnia..dziewczyny pracujace do kiedy zamierzacie pracowac?

Dzis nie poszlam bo musze troche polezec ostatni wzdelo mnie okropnie jak przyszlam do domu az sie przestraszylam..

Witajcie nowe dziewczyny :-)

Kitaja trzymam kciuki za badania! Ja ide za kilka dni :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:22

klz920mm8wuzprdr.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wydatki to ja większość rzeczy mam po patryku nie pozbywałam się ich. więc jedynie zostaje dokupić parę ciuszków bo część miałam od kuzynki rzeczy kosmetyczne i nowe łóżeczko chce. wybrałam takie
    http://allegro.pl/ms-lozeczko-zyrafa-sonoma-z-szuflada-i5282640746.html
    i nie wiem co z wozkiem. mam od przyjaciolki ale troche poobijany jest a ja lubie mieć wszystko idealne. i nie wiem czy kupic czy lepiej odpuscic i potem kolo maja kupic sama spacerowke. jesli chodzi o wozek to pdoba mi się:
    http://allegro.pl/wozek-tako-baby-heaven-alu-exclusive-wys-kurier24h-i5081763339.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:54

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad śliczne maleństwo i uroczy brzuszek pewnie dumnie go prezentujesz:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja byłam zmuszona od razu po pozytywnym teście iść na l4 ze względu na poronienie w listopadzie i złe samopoczucie. Ale w ciąży z Patrykiem pracowałam do 7 mc. Z tym że ja mam pracę siedzącą w banku więc fizycznie się nie przemęczałam.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 8 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. ja mam taki sam brzuch, a w poprzedniej ciąży na tym etapie niewiele było widać, więc coś w tym jest, że z drugim wszystko wcześniej :)

Buffy baaaaardzo się podoba :) mój mąż też zaakcptował, więc myślę, że raczej go kupimy. Szkoda tylko, że nie da się go złożyć w malutki, co prawda mamy wielki samochód, ale wiem po Laurze (a wtedy mieliśmy kombika), że jak się zapakuje wózek i torby to miejsca brak :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie... czy USG genetyczne, które należy wykonać pomiędzy 11-13 tyg. ciąży wykonywane jest zawsze przez powłoki brzuszne? Bardzo chciałabym, aby mąż był obecny przy tym badaniu, a nie chciałabym czuć się skrępowana, gdyby badanie było jednak "od środka" ;)

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka wrote:
    Kochane mam pytanie... czy USG genetyczne, które należy wykonać pomiędzy 11-13 tyg. ciąży wykonywane jest zawsze przez powłoki brzuszne? Bardzo chciałabym, aby mąż był obecny przy tym badaniu, a nie chciałabym czuć się skrępowana, gdyby badanie było jednak "od środka" ;)

Zazwyczaj już w tych tyg jest przez brzuch chyba że słabo widać to wtedy dowcipnie. Czego ty się krępujesz kobieto? Przecież twój mąż wie jak wyglądasz;) mój chodzi od początku na wszystkie wizyty i ani on ani ja ani lekarz nie ma z tym problemu. Także bierz chłopa ze sobą bo to dla niego też niezapomniane przeżycie i niczym się nie martw:)

ewulek, justa1234 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała u mnie plamienia ustały:-D kosmówka przykleiła sie. Mogę już wychodzić tylko się nie przemeczac.
    Właśnie zwymiotwałam śniadanie i dostałam biegunki chyba po mleku:-(

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne te wasze maluszki! :) Mój brzuch wygląda ciągle tak, jakbym za dużo zjadła ;D.

Pracowałam z mężem do 4, dzisiaj rano trochę wolnego i pofikaliśmy... 2 razy. Tym razem juz nie czułam dyskomfortu, bólu czy czegokolwiek, co wydawałoby mi się złe :).

Miłego dnia dziewczyny i wybywam na spacer, na pocztę i kupić rozmaryn do doniczki na balkon :D

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya krzesełko super bardzo funkcjonalne jak już dziecko chce normalnie przy stole siedzieć.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 8 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya dla mnie ten bujaczek ma spełnić funkcję przede wszystkim przenośnego łóżeczka, jeśli chodzi o zajęcie malca to mam dwie maty edukacyjne po Laurce (z fisher prica polecam), wydaje mi się to najzdrowsze. A dlaczego nie chciał w nim przebywać?
    Fajnaaga zerkniesz na bujaczek Shibui fachowym okiem? ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW z tymi biegunkami to cos w powietrzu chyba siedzi mnie wczoraj meczyla a dzisiaj spokoj jeszcze w kibelku nie bylam..
    Jesli chodzi o USG genetyczne to moj idzie ze mna czy będzie przez brzuch czy dowcipne to i tak wejdzie. Mam nadzieje zr lekarz pozwoli :) Bo w sumie nie pytalam na wizycie czy mąż moze byc..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka, przezbrzuch robią USG chyba że maluch bardzo nie chce współpracować wtedy ewentualnie przezpochwę. Ale spokojnie weź męża, fajne przeżycie :)

Mala Czarna, no moj brzuch w poprzedniej ciazy byl malusienki na tym etapie :P
    o taki:

brzusio%2B12tc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 11:21

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te brzuszki!! Moj dzisiaj normalnych rozmiarow:P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ