Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa za to na pewno kupię kojec, ale to tam będę wkładała dzidzię jak już będzie ciut starsza
W domu wiadomo, że czasem trzeba coś zrobić a taka opcja jak kojec z zabawkami w środku wydaje mi się najlepsza. Moja siostra była w kojcu jak mama obiad gotowała (między nami jest spora różnica wieku) i swoją funkcję pełnił wzorowo
-
Shibuya, polecam zainwestować jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka. Kupiłam fotelik najpierw do kompletu z wózkiem. Był bardzo płytki i szybko z niego wyrosła. Polecono nam fotelik Maxi Cosi Citi 0-13(nie potrzebowałam fotelika na isofix) jest naprawdę fajny, pojemny i swobodny dla malucha. Jeździła w nim mając powyżej roczku ! A nie należała do małych dzieci. Nie będę kupować innego bo jest to dobry fotelik. Następny też mam po córce Maxi Cosi Priori XP 9-18kg. A teraz kupowałam na Isofixie. Tylko bez sensu mi kupować na nowo foteliki maluchowi jak mam dobre.
Polecam blog: http://osiemgwiazdek.pl/
I własny rozsądek. Testy ADAC są ważne, bo chińskei foteliki mają tylko homologację... i są nie stabilne, dziecko często się w nich poci , szybko wyrasta albo fotelik lata.
To ten nasz fotelik:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 11:27
Shibuya, moremi lubią tę wiadomość
-
Mad.: jaki malusienki duzy !!!
Ja mysle o zrezygnowaniu ze szkoly na czas ciazy , bo jak widac dzieje sie co badz , a takie warunki z dojezdzaniem sa nie bezpieczne dla maluszka . Wiec rozwazam wlasnie ta kwestie . . -
Mała Czarna bujaczek który Ci się podoba jest na allegro w idealnym stanie za 249 zł.
http://allegro.pl/tiny-love-3w1-lezaczek-bujaczek-brazowy-ideal-i5316273191.html
Nie wiem dziewczyny, czy wy będziecie kupować wszystko nowe? Jak przeczytałam listę rzeczy to się załamałam psychicznie a finansowo to dopiero się załamie -
Pierwszy fotelik 0-13 można kupić za fajną cenę. Nasz 3 lata temu kosztował 360zł, teraz są tańsze. Więcej zainwestować trzeba w te następne foteliki, nas trzeci najwięcej kosztował ale też najwięcej lat ma służyć. Dla mnie bezpieczeństwo jest mega ważne.
Jest o tyle fajny że wiele wózków ma adaptery do dokupienia i wówczas możliwość nakładania fotelika na stelaż wózka. Ja komplety 3w1 odradzamMiałam i sprzedałam po 5 miesiacach, ciesząc się lekką i zwinną spacerówką.
Sajgonara - szkoda kasy na wszystko nowe, naprawdęZwłaszcza wózek który po użytkowaniu gondoli zwykle jest sprzedawany bo jest za ciężki i wartość spada o prawie 50%. A co taki maluch zniszczy. Ja stawiam na używane rzeczy. Co mogę to uszyję, kilka nowych ciuszków kupie też. Butelki, smoczki to nowe. A tak serio szkoa kasy. Choć są osoby które muszą mieć wszystko nowe.
-
Dziewczyny po USG
. Dzidziuś ma 5,2 cm fika ładnie skończony 11 tydz. i 5 dzień. Serduszko bije 169/min. Przezierność 0,14 cm. Moje szczęście
Mamusia taka panikara
. A objawów ciąży brak i brzuch mały
. Ciekawe jak Kitaja :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 12:22
Sajgonara, majeczka8, Shibuya, perelka89, Molcia, haen, Mala_Czarna_89, ewulek, moremi, Kitaja, Ona_89', moodliszka lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Dzieki dziewczyny za odp
ginger ja tez poronilam, na wczesnym etapie i przyczyny nie znam..teraz czuje sie ok siedze caly dzien przed komputerem w pracy i potem czuje jak moj brzuch jest zmeczony wzdety i wogole zawsze musze lezec caly wieczor zeby odpoczac..nie wiem czy ta pozycjá siedzaca caly dzien jest wskazana..zaczynam coraz bardziej zastanawiac sie bo jak was czytam to slodko odpoczywacie i jakos inaczej to wyglada..
Shibuya jak to wyglada u ciebie idziesz na zwolnienie lekarskie czy po prostu odchodzisz?
Perelka ty widze szybko zalatwilas sprawe pracy i od razu podjelas decyzje tak czasem najlepiej
Fajne rzeczy znalazlyscie zaraz sobie przegladne likniperelka89 lubi tę wiadomość
-
Micia: a mowilam ze nie masz co sie martwic :* ? No to swietna wiadomosc :* Moze bys wstawila zdjecie maluszka jak masz ?
Natali w poniedzialek o widzisz ja tez mam wizyte na poniedzialek i Mala Czarna teza Ty na ktora masz godz bo ja 14.30;)
Micia lubi tę wiadomość
-
Mala czarna mam inhalator kupilam bo duzo inhalacji jej robilam
no musze dac rade nie ma innej opcji
Co do bujaczka ja mialm dla malej fp tez byl fajny bo mala w nim spala
Teraz nie mam pojecia co kupic bo zaczynam od 0 od ubranek po kosmetyki wanienke wozek itp wiec bd plakac hehe bo juz sie boje zapomnialam jak to sie robi po 18msc przerwie hehe
U mnie bd ciezko bo mala zazdrosna o mnie jak nigdy nikt mnie dotknac nie moze bo placz jest oszaleje jak sie to nie poprawi dobrze ze moj mi pomaga bo nie wiem co bym zrobila jak by go nie bylo -
nick nieaktualny
-
Skarb ech bo ja taka panikara po ostatnim incydencie. Ale pora zapomnieć o przeszłości i żyć teraźniejszością
.
Zdjęcia nie wstawię bo niestety nie za wyraźne są przez brzuszek robione, a nie pomyślałam, by komórką nagrać - stres. Ważne, że wszystko jest dobrze zapowiada się udany weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 12:55
Kitaja lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc