X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja też nie znam przyczyny. Wtedy tez od początku bolał brzuch i się napinal po chwili siedzenia ale chodziłam do pracy i to był mój błąd może gdybym siedziała w domu..ale nie ma co rozpamietywac. Dlatego teraz poszłam od razu na l4 zresztą moja dyr by mi nie pozwólila pracowac po ostatnim wiec nie miałam problemu w pracy.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się bujaczek Małej Czarnej podoba bardzo, ale ja nie chce jeszcze nic kupować. Za wcześnie... Może ubranko jakieś gdybym coś wypatrzyła ale na takie poważne zakupy to jeszcze czas.

moremi lubi tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Majeczka, idę normalnie na zwolnienie, mam umowę na stałe.

Tak teraz sobie myślę, że może jak będę już na tym zwolnieniu, to będę miała więcej czasu na szukanie rzeczy dla dziecka i może skuszę się na używany fotelik. Wtedy mogłabym kupić taki jak chcę, z bazą i nie wydawać na niego 700 zł. Zobaczę czy będzie mi się chciało szukać ;)

Ja na początek chcę samą gondolę, więc jakby się trafiła gdzieś blisko mnie do kupienia używana w bardzo dobrym stanie to też nie musi być wózek nowy.

Niby jeszcze za wcześnie na kupowanie, ale jakbym wydała miesięcznie parę stówek na dziecko to byłoby łatwiej, niż potem na raz wydać kilka tysięcy...

Dzieci swoich jeszcze nie mam, ale fotelika uztwanego nie polecam, bo nie bedziesz wiedziala czy nie byl po wypadku...to jak z kaskiem rowerowym: po wypadku powinien trafic do smieci

Shibuya lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb ja na 11:40 mam wizytę.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia ja kupiłam dziś Angelsounds właśnie :) Mąż mnie tylko napomknął bym się nie stresowała jak nie znajdę serduszka :)

Micia, ewulek lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    Mała Czarna bujaczek który Ci się podoba jest na allegro w idealnym stanie za 249 zł.
    http://allegro.pl/tiny-love-3w1-lezaczek-bujaczek-brazowy-ideal-i5316273191.html
    Nie wiem dziewczyny, czy wy będziecie kupować wszystko nowe? Jak przeczytałam listę rzeczy to się załamałam psychicznie a finansowo to dopiero się załamie
    No faktycznie, ja bym kupiła, ale mój jest gadżeciarz i już zapowiedział, że musi być nowy.

Micia no widzisz, super!!! A tak się bałaś ;)

A ten leżaczek to Buffy znalazła, ja tylko jestem na niego chętna ;)

A mnie naszło na coś dobrego do jedzenia, włączyłam sobie playlistę- od kultu, przez perfect, happysad i róże europy i tak oto śpiewając sobie w najlepsze zrobiłam nugetsy (z płatków, chipsów, bułki tartej i mąki), szpinak na gęsto i pieczarki z serem i pietruszką w sakiewkach z ciasta francuskiego- czarna wraca do formy :D

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Micia ja kupiłam dziś Angelsounds właśnie :) Mąż mnie tylko napomknął bym się nie stresowała jak nie znajdę serduszka :)
    Dlatego ja kupię nauczę się jak znajdę serduszko to dam mojemu posłuchać, może wtedy zmieni zdanie co do tego ;).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 8 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja nie umiałam kompletnie nic jak zamieszkaliśmy razem, wszystkiego się sama uczyłam, a teraz uwielbiam gotować i jeść :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nauczylam sie gototowac jak zamieszkalam sama z moim wiec daje rade ;-) nic trudnego a tak sie balam :-D nugetsy mmm uwielbiam wpadne mala na nie :-D

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    I teraz się zastanawiam nad detektorem bo sobie obiecałam po USG :), ale oczywiście kupie w ukryciu przed swoim póki co ;). Tylko jak nie usłyszę serduszka hm :P. Wy macie ten angelsounds?

Ja tez mam angelsounds. Pierwszy raz najwiecej czasu zajmuje znalezienie bo sie nie umie a potem juz latwiej. Ja najczesciej znajduje pomiedzy tluszczykiem na brzuchu a bikini. tez pewnie bym sie pierwszy raz zestresowala ale jak Izzy pisala ze tyle czasu zajmuje to sie nie przejmowalam. Na zmiane z moim probowalismy. Nie mozna tylko za bardzo na boki zjezdzac bo wtedy lapie sie swoj puls.

Micia lubi tę wiadomość

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez angela sounds uzywke i sb chwale ;-) 1raz ciezko ale nauczysz sie trening czyni mistrza kochana ;-) ja mam teraz latwiej bo czuje ruchy juz i tam gdzie czuje tam znajduje serducho <3

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya widzę masz tak samo jak ja. Też postanowiłam ze nie kupię detektora bo juz niedługo ruchy będą nas uspokajac ale przed chwila oglądałam na allegro heh. Ale też nie kupię chyba..;)

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 8 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam używany angel sounds i jestem zadowolona. Dziś dla odmiany znalazłam serduszko po sekundzie ;)
    A teraz po obiedzie maleństwo standardowo pobudzone :) Już się nauczyłam, że rusza się po posiłkach, po dłużyszym spacerze i kiedy kładę się spać :D Nawet dwa wieczory z rzędu się nie modliłam, bo wsłuchiwałam się w ruchy..
    Życzę wam wszystkim szybkich ruchów!

O której Kitaja ma wizytę?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pomocy dopadł mnie paskudny katar macie sprawdzone sposoby żeby tak nie męczył..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek - ja uzywam po kazdej kapieli Bio oil - jest wydajny, nie trzeba wylewac go na siebie. Ja daje odrobine na dlonie i rozcieram na brzuszku. W aptekach stacjonarnych jest dosc drogi - polecam zakup przez internet. Osobiscie mam zamiar stosowac go na przemian z olejem kokosowym :) Pozdrawiam wszystkie listopadowki :)

ewulek lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim występują tam gdzie jest macica, bo już kawałek dalej można pomylić z ruchami jelit. hmm takie coś jakby ktoś puszczał bańki mydlane i one rozbijały się o wnętrze mojego brzucha. Albo jakbyś bardzo delikatnie przejechała opuszkiem palca po dłoni, tak mi się skojarzyło ;p najbardziej wyczuwalne gdy leżę na wznak, ale zdarza się, że czuję, gdy np stoję.

ewulek, Shibuya lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie fikalo wczoraj caly dzien. Dzis w polowie zasnelo najwyrazniej. Wydaje mi sie ze coraz bardziej czuc i tez coraz wiecej sie rusza. Ja na poczatku czulam tylko jak lezalam teraz czuje juz w kazdej pozycji i nie ma znaczenia czy cos robie czy leze. Najbrdziej aktywny jest wieczorem jak mama juz sie polozy... Widocznie mu nudno jak nie podskakuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:31

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 8 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya doczekasz się, to już za momencik :)

Ewulek a z samego rana jak tam? Bo ja nie czuję, aż czegoś nie zjem, albo taki śpioch (dla mnie może być :D ), albo jeszcze nie wszystko jest wyczuwalne.
    U nas też po 23 zaczyna się impreza :) ciekawe czy po porodzie będzie podobnie, czy złapiemy całkiem inny rytm.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia tak sie ciesze :-* pierwsze,co to musialam znalesc post Twoj czy wszystko dobrze <3 dzis placze ze szczescia naszego .Musimy myslec terazniejszoscia,wszystko bedzie dobrze :-) po badaniu czuje sie wspaniale,asystentka Pana doktora byla moja dawna znajoma(dostalam ekstra foteczki ) dzidzia zostala obejrzana z kazdej strony,ma raczki nozki i jajeczka ;-) takze rosnie nam maly chlopczyk 5,64cm :-) dzis moglabym gory ze szczescia przenosic ;-) dziekuje wam za wasze wsparcie i mysli ,tak dobrze,ze jestescie <3

Mala_Czarna_89, skarb15, perelka89, Micia, Shibuya, haen, Ginger84 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupilam detektor,ale chyba nie bede go juz dzis wiecej meczyla dzis zostal obejrzany synek z kazdej strony <3 i powiem wam w sekrecie,ze po badaniu poszlam na kebaba,a co tam jeden nie zaszkodzi ;-) wrzuce wam zdjecia dopiero w poniedzialek jak bede w domu,bo teraz pisze przez telefon:-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ