X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja tak strasznie panikowałam i niepotrzebnie dzidziuś zdrowy fikał nieźle chociaż jest młodszy o jakieś 4 dni, ale od początku był o jakieś 6 dni, więc tym się nie przejmuje. Na tym etapie wszystkie przynosiłyśmy tylko dobre informacje po wizycie, więc na pewno jest wszystko dobrze :D. Trzymam kciuki za jutro :).

perelka89 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb powtórzę sie,ale tej dziewczyny raczej nie można nazwać koleżanka.Osobiscie staram sie trzymać z daleka od takich ludzi chyba naprawdę lepiej być w domu sama.Pisalas,ze Twój facet jest w Norwegii, napewno nie raz wspominał ze wszystko jest tu drogi,ale nie wiem czy wiecie sa tu bardzo tanie pampersy i sa bardzo dobej jakosci( przywozilam przyjaciolka do Polski i bardzo chwalily) nazywaja sie Libero i najlepiej kupic w sklepie Kiwi,bo wtedy dostane karte przy kasie i co 4paczka gratis ceny roznia sie od rozmiaru te najmniejsze kosztuja 8-10zl za 36szt w tym jak wezmie 4paczki zaplaci za 3;-) buffy oj kuruje sie i duzo zdrowka dla Ciebie,przeziebilas sie? Mala Czarna mnie tez pobolewa brzuch tlumacze sobie,ze maluch robi sobie miejsce chociaz najgorzej jest jak pochodze dluzej.Olcia spoznione zyczenia,ale szczere wszystkiego dobrego z okazij urodzin ,oby Twoje wszystkie marzenia i postanowienia sie spelnily:-* ja wczoraj wrocilam do Norwegii i juz tesknie,a jeszcze z mezem ciagle sie klocimy :-( hormony szaleja....

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna i Skarb powodzenia dzisiaj Ja tak myślę, że dzisiaj te Wasze wizyty będą fajne,bo będzie takie podglądanko malucha.Ja dopiero za tydzień, gdyby nie detektor i rzadkie delikatne bąbelki, to chyba bym zglupiala. Ja tez dzisiaj mam mdłości, aż mi jest tak dziwnie...

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb ja odpukać na razie jestem spokojna. Nie nastawiam się na usg bo w tej ciąży juz miałam 6 razy ale chciałabym znać płeć :) mam do odbioru wyniki z krwi i moczu chyba nie mogło się zbyt wiele zmienić od poczatku ciąży? Serduszko wiem ze bije, ruchy czuje coraz intensywniej, plamien nie ma.
    Mój się wykazał i mam wszędzie porządek wiec myślę tfu tfu ze dziś nie przeforsuje brzucha.

Za to mam tak idiotyczne sny ze szkoda gadać.

Buffy duzo zdrowka!

Buffy, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja kupowałam na olx i odebrałam osobiście, ale są też na allegro Angelsound, tak się chyba nazywają.

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zapomniałam Buffy, kuruj się szybko, chyba coś krąży w powietrzu, bo mnie też kręci w nosie i gardło pobolewa, ale mam nadzieje, ze to nic poważnego

Buffy lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Molcia ja tak strasznie panikowałam i niepotrzebnie dzidziuś zdrowy fikał nieźle chociaż jest młodszy o jakieś 4 dni, ale od początku był o jakieś 6 dni, więc tym się nie przejmuje. Na tym etapie wszystkie przynosiłyśmy tylko dobre informacje po wizycie, więc na pewno jest wszystko dobrze :D. Trzymam kciuki za jutro :).
    no wiem, że musi - ale stres mnie nie opuszcza od kiedy zobaczyłam 2 kreski ;) mój też na ostatnim usg był młodszy o jakieś 2 dni, mam nadzieję że nie za wcześnie na to badanie w związku z tym - mam nadzieję, że nadgonił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:28

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

Buffy, Kitaja lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia po tym USG się uspokoisz :). Ja się strasznie stresowałam do ostatniego USG ze względu na przejścia wcześniejsze. Teraz wyluzowałam i jakoś bardziej dotarło do mnie, że tam maleństwo na dobre się rozwija (bo na początku tego tak nie czuć) po zobaczeniu na USG fikającej miniaturki człowieczka :).

perelka89, Kitaja, Molcia lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dzisiaj na USG! I Mała_Czarna, trzymam kciuki, abyś jednak płeć poznała :).

Powiem wam, że od dwóch tygodni w ogóle się nie stresuję maluchem. Wiem, że wcześniej strasznie panikowałam, np. bałam się kucnąć aby zabrać coś z ziemi itp. Teraz widzę, że mam odruch chronienia brzucha rękoma, albo jak przechodzę w ciaśniejszym miejscu, to bardzo uważnie, aby mnie ktoś w brzuch nie uderzył. Ale poza tym wyluzowałam, wierzę że dzieciaczek jest silny i nie potrzebuje aż takiego dmuchania (oczywiście, jeśli nie ma wskazań medycznych). I od razu mi lepiej w tej ciąży, czego i wam życzę!

Jak to jest z tą gorącą kąpielą? Nie mogę się polewać wrzątkiem po brzuchu czy ogólnie? Bo ja z tych, którzy potrzebują gorącej wody do życia :P.. ostatnio oszukuję i np polewam sobie nogi czy ręce cieplejszym.

Od 3 dni czuję w jednym miejscu łaskotanie. Jak patrzyłam na zdjęcia z USg to właśnie w tamtym miejscu lekarz trzymał sprzęt... myślicie, że to już naprawdę TO? :DDD Oooo właśnie znowu załaskotało!

perelka89, Kitaja, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara ja rowniez kupilam na Olx i odebralam osobiscie,ale na allegro jest tego troche.Dziewczyny udanych wizyt dzis i czekamy na wiadomosci jak tam wasze maluchy :-)

Micia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Micia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja nie napisałaś mi na kiedy masz teraz wizytę już ostatnio pytałam :( ?

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc

Wysłany: 11 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja też z tych, co kupiły detektor na olxie, ale poprosiłam o przesyłkę ;)

Miu jeśli chodzi o płeć, to mi wszystko jedno, ale bardzo chciałabym kupić po badaniu jakiś ciuszek dla chłopca, zapakować i dać w prezencie mężowi, ale by się ucieszył :) Jak wyjdzie dziewczynka, to tak nie zrobię, bo on tak bardzo chciałby syna. No ale mówię- usg raczej nie będzie, z resztą mój gin ma chyba kiepskiej jakości- wiem, że później prywatnie zaprasza do szpitala robić usg i jak ja ost miałam robione w szpitalu to jakość o wiele lepsza. Więc podejrzewam, że na tym w przychodni nie będzie widać :(
    TO MOGĄ BYĆ RUCHY!!! :) a upewnisz się na 100% jeśli będą się powtarzać w tym samym miejscu i zyskiwać na sile <3
    A, i zazdroszczę tego dbania o brzuch- ja przyznaję, że w pierwszej ciąży niejednokrotnie zahaczałam brzuchem gdzie się dało.
    A jeśli chodzi o kąpiel, to kiedyś Izzy przestrzegała, żeby nawet stóp w gorącej wodzie nie moczyć. Ja też z tych, co uwielbiają gorące kąpiele, ale chyba się przyzwyczajam. Też czasem doleję troszkę cieplejszej wody, ale bez przesady, bo od razu mi się lampka włącza, żeby nie przegrzać brzucha. Jednak gorąca woda to pojęcie względne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:50

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trudno Was nadgonic ;D podziwiam ze znajujecie czas na wpisy itp u mnie ciężko z czasem ;p a co dopiero jak maluch przyjdzie na świat:)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 11 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęściara, bo to uzależnia ;) mój już powoli jest zazdrosny :)

Właśnie stuknął mi 100 dzień ciąży :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis czuje sie lepiej. Cale szczescie ,bo juz sie martwilam , ze to jakies zatrucie.Dzisiaj jeszcze poleze , bo jestem jeszcze slaba . Jutro musze jechac na badania , bo 14.05 mam planowana wizyte kontrolna.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to ja czekam na usg i bardzo się denerwuje.
    W lidlu kupiłam spodnie i leginsy. Wracając wejdę kupić jeszcze jedne spodnie, bo są super

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 11 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te spodnie w lidlu to są z dresu?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cienki materiał

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia przepraszam musialam nie doczytac,wizyte mam teraz 25maja :-) takze za dwa tygodnie znowu lece do Polski,ale pobede troszke dluzej:-)

Micia lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ