X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy tu na forum była o tym mowa ale jest możliwe zrobienie badania na konflikt płytkowy kobiet w ciąży do 20 tyg bezpłatnie Ja robiłam w diagnostyce. Dziś otrzymałam wyniki na meila. Podaję stronkę gdyby któraś była zainteresowana.
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to ja muszę się przyznać, że sama nie mogę się doczekać. Już miesiąc bez seksu, ostatni raz taką abstynencję mieliśmy w połogu :D
    Wczoraj widziałam, że mój chodzi cały nabuzowany, zresztą ja też. Mam nadzieję, że mnie nie wkurzy dzisiaj niczym i sobie delikatnie odbijemy ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do osob, ktore maja detektory: czy obe dzialaja jak usg, ze wysylane sa fale? Orientuje sie ktos:)?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ginger to ja muszę się przyznać, że sama nie mogę się doczekać. Już miesiąc bez seksu, ostatni raz taką abstynencję mieliśmy w połogu :D
    Wczoraj widziałam, że mój chodzi cały nabuzowany, zresztą ja też. Mam nadzieję, że mnie nie wkurzy dzisiaj niczym i sobie delikatnie odbijemy ;)

Mnie jakoś specjalnie nie brakuje seksu:( przy patryku kochaliśmy się normalnie po porodzie też dosyć szybko zaczęliśmy. A teraz od lutego nic ze względu że to ciąża z ivf mieliśmy zakaz a potem bóle i wiecznie coś. A teraz po prostu strach mnie ogarnia poza tym moje libido zakopało się kurna chyba głęboko pod ziemią:( a wszędzie pisze ze w II trym niby ma wrócić to moje chyba konkretnie zabłądziło cholera:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 11 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Pytanie do osob, ktore maja detektory: czy obe dzialaja jak usg, ze wysylane sa fale? Orientuje sie ktos:)?
    na podobnej zasadzie "Działanie detektora opiera się na wykorzystaniu fal ultradźwiękowych oraz zjawiska Dopplera"

Ginger pewnie jeszcze wróci ;) Ale fakt, pójść do łóżka z musu to i po przyjemności dla męża.
    Dla mnie niesamowite jest to, jak całkiem inna jest druga ciąża od pierwszej. Ale myślę, że już teraz jest bezpiecznie i będzie tylko lepiej :)

Musiałabym zrobić porządek w swoich ciuchach i córki, posegregować co na teraz, co po ciąży, a z młodą znów trzeba się wybrać na zakupy bo śmigła mi do góry tak, że wszystkie spodnie przykrótkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:14

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy tu na forum była o tym mowa ale jest możliwe zrobienie badania na konflikt płytkowy kobiet w ciąży do 20 tyg bezpłatnie Ja robiłam w diagnostyce. Dziś otrzymałam wyniki na meila. Podaję stronkę gdyby któraś była zainteresowana.
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl
    dla dziewczyn z krakowa - mam też informację, iż można się poddać darmowemu badaniu HCV - w falck medycyna na mazowieckiej - tylko na wyniki czeka się 6 tyg.

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna no ja mam nadzieję że nie zakopała się gdzieś bezpowrotnie heh:)
    Ja już zrobiłam porządek w szafach ciuchy robocze (czyt. białe eleganckie koszule sukienki spódnicę) spakowane do worka próźniowego i schowane w łóżku:p szafa złożona bo ciuchy do pracy miałam w osobnek materiałowej szafie a w to miejsce pójdzie komoda a w miejsce komody łóżeczko młodego:)
    Patryk już obkupiony. Jednynie zostało przed wrześniem wyprawka do szkoły ale za to się wezmę po spotkaniu w czerwcu jak już będę wiedziała jakie wymagania mają. U nas najczęściej kupuję spodnie dresowe bo moje dziecię jeździ chyba na tych kolanach bo wiecznie dziury. Babcia je potem przerabia na krótkie spodenki więc letnich spodenek to mam zapas że hoho..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    dla dziewczyn z krakowa - mam też informację, iż można się poddać darmowemu badaniu HCV - w falck medycyna na mazowieckiej - tylko na wyniki czeka się 6 tyg.

szkoda że tylko kraków:( bo akurat mam to badanie do zrobienia..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    szkoda że tylko kraków:( bo akurat mam to badanie do zrobienia..
    nie wiem czy to tylko Kraków - sprawdź na stronie, wiem na pewno że w Krakowie można zrobić - bo zrobiłam to badanie

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 11 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to ja się cieszyłam rok temu, że podręczniki za darmo, przyoszczędzimy, a w sumie wyprawka (przybory szkolne, plecak, ubrania) kosztowała nas 1000 zł :/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki starałam się Was podczytywać ale zwyczajnie nie dałam rady przez ten tragiczny katar :( Dopiero dziś czuję poprawę i niesamowitą ulgę że wracam do świata żywych :)
    Tym bardziej że jutro mam wizytę u Gina bo zwolnienie mi się kończy to muszę się wyszykować i wyjść z domu może też pójdę do rodzinnej żeby mnie osłuchała dla spokojności..

Ugotowałam sobie rosołek na wzmocnienie z makaronem któraś ma ochotę :D

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ginger to ja się cieszyłam rok temu, że podręczniki za darmo, przyoszczędzimy, a w sumie wyprawka (przybory szkolne, plecak, ubrania) kosztowała nas 1000 zł :/

No co ty aż tyle wyszło? A ja sobie myślę że skoro podręczniki bezpłatne to nie będzie tak źle a tu widzę że i tak sporo wydatków nam się szykuje.
    W takim razie młodego zaczynam obkupować od lipca pomału wszystkie kosmetyczne rzeczy. Bo jak wszystko zostawię na wrzesień to będzie kiepsko. Jeszcze we wrześniu Patryk idzie na zabieg do szpitala mąż będzie przy nim więc też parę dni nam odpadnie. Muszę to jakoś wszystko zorganizować.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    nie wiem czy to tylko Kraków - sprawdź na stronie, wiem na pewno że w Krakowie można zrobić - bo zrobiłam to badanie

niestety w mojej okolicy nie ma:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja sie pisze na ten rosolek ;-) dobrze, ze juz wracasz do zdrowia :-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zapraszam kochana :)

Kitaja lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• natali101 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie licze ile kosztuje wyprawka. Same podręczniki to koszt 600 zł, a gdzie reszta? Na wakacje tylko spodenki krótkie kupię Nati, koszulek ma dużo

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 11 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosołek bym zjadła :)

Dlatego doceniam to, że książki są za darmo.
    Ale sam porządny plecak sporo kosztuje, poza tym w pierwszej klasie potrzebują wszystkiego (bibuła, blok rysunkowy, techniczny, z kolorowymi kartkami, plastelina, farby takie i śmakie i duuuuużo więcej), potem coś do ubrania na rozpoczęcie roku + ubrania na jesień/ zimę, nie wiem jak radzą sobie osoby, które mają kilkoro dzieci.

Ginger a co to za zabieg was czeka?

My z Laurką po obiadku, córka poszła do ogródka, a ja poleżę trochę, żeby odpocząć po weekendzie ;) Jednak wolę tak, niż się stresować, że z dzidzią coś nie tak.

Skarb czekam na ciebie!

natali101, Marta1986, skarb15 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja tez mam od czasu do czasu napiety brzuch, dzis znowu tak czuje jak dotykam to jest troche twardy..dlaczego tak sie dzieje?

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb i mala czrana 3mam kciuki za wizyty ja mam za 2tyg <3
    a ja sobie wlasnie wypilam warke radler 0.0% mm pycha :)

skarb15 lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Jesteśmy po lekarzu :) wszystko dobrze, dzidzia ma się świetnie :) ma już prawie 10 cm i..nasza pani dr do końca nie była pewna dziewczynki :P..z poprzedniego usg prenatalnego,dziś wyjątkowo bobas nie chciał współpracować,więc musimy czekać na 8 czerwca by mieć pewność 100% :D..

ar83r3kuc2l1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:13

Mala_Czarna_89, Shibuya, moremi, Ginger84, Kitaja, moodliszka, Molcia, ewulek, Marta1986, skarb15, majeczka8, justa1234, Ona_89' lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ