Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarb no to dzidzia podgonila
super wiadomości a to juz w ta środę idziesz?
Buffy tak na granicy włosów lonowych. Czasem trochę niżej czasem trochę wyżej. Serduszko brzmi.. Jak serduszkoa ruchy jak babelki lub uderzanie w detektor.
Nala nie potrafię kontrolować tego co jem bo zawsze jadłam co chciałam i waga wahała się 48-52kg. Z drugiej strony to tempo tycia może zostać (w pierwszej ciąży +17kg a miesiąc po porodzie -18kg) byle szybciej nie przybywało. Tłumacze to sobie też tym ze w ostatnim czasie musiałam ruch ograniczyć do minimumskarb15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja też zawsze jem co chcę i waga raczej stabilnie, tłuszczyku nie za dużo
To moja pierwsza ciąża i muszę przyznać, że jedyne co brzuch zaokrąglony i moja twarz lekko spuchnięta od nagromadzenia wody w organizmie, a tak to w zasadzie jak przed ciążą.
W pierwszym trymestrze jadłam mnóstwo słodkiego, codziennie batoniki, czekoladki, paczki toffie czy ciasta/ babeczki... :p Teraz już nie mam takiej wielkiej fazy na słodkie, ogólnie jakoś tak nie chce mi się jeść. -
Perelko ten bol brzucha sobie tłumacze rozciąganiem macicy polezalam godzinę i przeszło. Mi to tam nawet nie przeszkadza może sobie bolec tylko od razu się martwię o dziecko.
Skarb a na płeć ginka nie zarknela?
Ja mam fazy na mleko czego nigdy nie piłam. Organizm się chyba dopomina. A tak to jem co 2-3 h w niewielkich ilościach.
Naszło mnie na tosty z nutella i bananemale nie mam żadnego składnika to sobie poczekam do jutra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:44
perelka89, skarb15 lubią tę wiadomość
-
Skarb no to dzisiejsza wizyta wynagrodzila ci ostatnie ekscesy z koleżanką.. super ze wszystko dobrze ze udało się wywalczyć ten szew.teraz juz będziesz spokojna.
Nie znam twojej historii i jesli nie masz ochoty to nie odpowiadaj. Ale co się wydarzyło w poprzedniej ciąży?były jakieś sygnały ze cos się złego dzieje?
Kurde leżę. Zrobiłam kolacje Patrykowi a brzuch dalej boli i napięty nie wiem co o tym myśleć,skarb15 lubi tę wiadomość
-
haen wrote:Ucielo mi mojego posta wrr;/ chodzi mi o grzybice pochwy - wyszla mi w wymazie i dostalam na nia Nystatyne i jestem ciekawa czy ktoras z Was stosowala w ciazy?
a teraz w sumie od poczatku ciąży. Chyba na fb pisalysmy o tym albo tu pare stron wstecz.. Troche mi sie juz dublują watki z fb i forum.
Najpierw mialam pimagucin a teraz mam jakies na N. Nie pamiętam nazwy opakowanie wyrzucil mąż jak sie okazalo zostały mi same tabletki z kosmetyczce. W piątek badania i widzę po sobie ze niewiele pomogly wiec pewnie dostane kolejne. -
Ale Mała mi nie chodzi o to, że Ty dużo masz na plusie, bo ja podejrzewam, że będę miała więcej. Ja wiem, że się odżywiam tak sobie, staram się zjeść coś zdrowego, a potem mi niedobrze, a jak zjem niezdrowo, to czuję się świetnie
.
Skarb super wieści, fajnie, że ginka tak pozytywnie zareagowała -
agulla03 wrote:Rozmarzona wszystkiego próbuje,wcześniej też tylko miałam mdłości, a teraz padam, dzisiaj pójdę do lekarza, po poradę, bo inaczej naprawdę się odwodnię.
To niedobrze,ze az tak Cie trzyma cholercia mysle co by Ci tu doradzic,ale nie mam juz pomyslow:( Masz racje koniecznie poinformuj lekarza o tych mdlosciach moze cos Ci podpowie bo w koncu nie mozesz sie tyle biedna meczyc:)Jestes juz z nami -
Ginger84 wrote:Mała Czarna my też dostaliśy zielone światełko od gina co do seksu wiadomo bez wariactw. Ale ja jakoś się strasznie boję. I chyba jednak sobie darujemy. Dla mnie to żadna przyjemność tak się stresować podczas a poza tym nadal mam twardnienie i bóle brzucha. Na szczęście mąż wyrozumiały choć chodzi już biedny cały nerwowy.
Natomiast moj Maz to juz wgl ma blokade bo boi sie,ze zrobi jakos Dzidzi krzywde i wez mu tu babo wytlumacz,ze Dzidziusiowi nic sie nie stanie:)I tak wlasnie oto w ten sposob jedno i drugie sie powstrzymuje :)Tak sie zastanawiam co to bedzie jak juz wgl brzuszek urosnie:)Jestes juz z nami -
Skarbie sliczny brzuszek juz Ci urosl:)! Mi troche podrosl,ale to jeszcze nie to:)Ciesze sie bardzo,ze badania wyszly w porzadku i ze widze u Ciebie usmiech:)!
Edit: Czy ktoras z Was ma problemy ze zlogami w nerkach i bolami typu kolka nerkowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:27
skarb15 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Agnike : Jak sie ciesze ze u Cb wszystko dobrze
jaka dzidzia już duża :* A jak fajnie uchwycila Ci moment jak machala reka
mala czarna : O widzisz podczytalam i wiem ze nic ciekawego z wizyty sie nie dowiedzialas , a pytalas o bole brzucha ? I jak ze stosunkami?
Tak jade w srode , moge w kazdej chwili nawet teraz ale ja sie wole do tego psychicznie przygotowac
A o plci ginka mi nic nie mowila wysprawdzala wszystko ale o tym nie powiedziala
I co biore zazy dwa ?
Ginger84: wlasnie nie , ciaza przebiegala ksiazkowo , ale nagle z dnia na dzien dostalam malutkiego plamienia pojechalam do szpitala polezalam dzien , mnieli mi szew zakladac nie zdarzyli zaczelam krwawic zrobilo sie rozwarcie i przeniesli mnie do innego szpitala , dla dobrej opieki dla wczesniakow , a na 3 dzien urodzilam
-
Wezmę druga. Mój gin kazał mi brać 2x dziennie ale jak jest ok to nie biorę. Staram się zrelaksować ale kurde zawsze mnie te bóle niepokoją
tym bardziej ze myślałam że na tym etapie juz ich nie będzie
Rozmarzona my to już przyjęliśmy do wiadomości ze do końca ciąży raczej będzie post:(