Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny kochane!
Przepraszam,ze Was tak zaniedbalam! Obiecuje doczytac WAS jak znajde chwile czasu
Mam nadziej, ze u kazdej z wasz wszytsko w jak najlepszym pozadku
Moge odetchnac,... robilam co tydzien badania krwi i hormony tarczyc ida w dol! Czyli opcja mojej edno ze beta hcg stymulwala hormony .. potwierdzily sie obejdzie sie bze lekow uff
Ja juz 16 tydzien i nie moge uwirzyc gdzie ten zcas zlecial.. lokator moj malutki daj mi juz znaki o sobie:) poki co deliktane..kolejne usg lipiec moze czerwiec.. i chyba ze stresu fikne fikolka;)
Chce ejdnak isc troche wczesniej, nie dam rady tak dlugo czekac... ostanie mialm w 12..
Pozdrawiam Was Cieplo BUZIOLE -
Agnike super wieści i śliczne zdjęcie:)
Mała Czarna wycięcie 3-go migdałka i drenaż uszu:/ najbardziej mnie ten drenaż martwi bo ja nawet nie wiedziałam że to na skierowaniu było wpisane:/ a jak będzie miał dreny założone w uchu to nie może tam woda nalecieć i nici z basenu itp:/ a ze szkoły maja podobno dwa razy w mc basen i jak ja mu wytłumacze że nie może jak teraz raz w tyg jeździ na zajęcia z pływania:/ ehh mam jeszcze nadzieje że w szpitalu powiedzą że ten drenaż nie jest potrzebny.
Majeczka właśnie nie mam pojęcia czemu:/ ja mam takie napięcia od początku teraz już lepiej bo na pocz miałam problem przejść z sypialni do łazienki od razu się stawiam. teraz jak chwilę pochodzę czyli wystarczy 15 min:/ czy dłużej posiedzę to też się tak robi. biorę nospę i magnez ale średnio pomagają. gin nie widzi nic niepokojącego więc staram się nie martwic tylko ciężko.
-
Dziewczyny Kochane, ależ się napisałyście
Ale w końcu udało mi się Was nadrobić
Ja od soboty zdecydowanie bardziej spokojna. Naprawdę odetchnęłam z ulgą. W końcu to już drugi trymestr, więc trzeba się tylko cieszyćDopiero dzisiaj mąż się przyznał, że zrobiło mu się słabo w gabinecie, gdy lekarz zaprosił go na badanie USG
Taki Kochany ten mój mężczyzna z krwi i kości
Powiedział, że już przyzwyczaił się do myśli, że będzie dziewczynka i jeśli na następnych badaniach lekarz powie, że jednak chłopak, to znowu będzie w szoku
Na szczęście też wychodzi z założenia, że najważniejsze jest to, że dzieciątko rośnie jak na drożdżach, ponieważ nadrobiło już w sumie pięć dni
Skoro tak rośnie, to znaczy, że jest silne i zdrowe. Nie dopuszczam do siebie innej myśli
moremi lubi tę wiadomość
-
Ginger no to kolejne stresy cię czekają, ale na pewno będzie dobrze
A czemu tyle musicie czekać? W sensie szkoda roku szkolnego, a teraz przedszkole, potem wakacje.. Problemy ze słuchem synuś ma pewnie?
Veoh ciebie to ja tu chyba miesiąc nie widziałam!
Mi się też brzuch znów odzywa. Już sama nie wiem, czy to rozciąganie macicy, czy co.. -
To był najszybszy termin jaki udało się mi znaleźć wszystko na przyszły rok. Też mi nie pasuje ten wrzesień, Termin ma na 08.09 wiec pójdzie tylko dwa dni do szkoły i potem laba bo musi byc calkiem zdrowy do zabiegu wiec musze go kilka dni przetrzymac w domu no ale nie przeskoczę tego:( jakiś czas temu zauważyłam że gorzej słyszy ale jest to spowodowane tym trzecim migdalkiem więc jeśli go usuną to może obędzie się bez drenażu ale tego dowiemy się dopiero jak będzie w szpitalu. chciałabym być przy nim ale po pierwsze nie dam rady calej doby wysiedziec na krzeselku, po drugie tez go nie podniose po narkozie po trzecie nie chcialabym nic zlapac pod koniec ciązy a wiadomo jak to w szpitalach:/
-
"Pojawiająca się bolesność w podbrzuszu jest czymś naturalnym, ponieważ powiększająca się macica zmienia warunki anatomiczne w Twoim organizmie, przyczynia się do rozciągania się więzadeł macicy, dając uczucie pobolewania dołem brzucha, ciągnące do pachwin, oraz bólów w okolicy kości krzyżowej."
Takie cos znalazlam, troche mnie uspokoilo. tez wlasnie przynioslam koldre i troche odpoczne moze przejdzie. nie chce sie znow faszerowac nospa. -
Mała Czarna w 4 kl na plastykę co zajęcia nosimy coś nowego.farby plakatowe,akwarele, pastele suche,olejne, kartki w różnych barwach i rozmiarach, bibuły itp badziewia również. myślę że do końca podstawówki wyprawka niewiele ulegnie zmianie.
Ginger odpoczywaj, nie ma co się forsować.
Ja w pracy, ale jak tylko okazja odpoczywam. Dziś córka ze mną jest,bo jutro jedzie na 4 dni i taka steskniona będzie. Przynajmniej czas mi szybciej zleci -
natali101 wrote:Mała Czarna w 4 kl na plastykę co zajęcia nosimy coś nowego.farby plakatowe,akwarele, pastele suche,olejne, kartki w różnych barwach i rozmiarach, bibuły itp badziewia również. myślę że do końca podstawówki wyprawka niewiele ulegnie zmianie.
Potem się dziwią, że dzieci nie potrafią sobie czasu zorganizować, jak żyją z tabletem w ręce i naklejkami w podręcznikach szkolnych, co by się czasem rączka od rysowania nie przepracowała... -
nick nieaktualny
-
Mała_Czarna-Pytałaś o badanie ginekologiczne,ja mam co wizytę czyli co miesiąc
w sumie dla mnie to normalność
..bo wtedy sprawdza szyjkę,jej miękkość itp
W ogóle dziś termin znów się o dzień przesunął na 29.10 jeszcze trochę i dobijemy do 24.10 a wtedy nasza rocznica ślubuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 17:51
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Buffy co to znaczy strasznie nisko? Bo u nas faktycznie jest niziutko
Zrobiłam porządek w swoich ciuchach, podzieliłam na dwie części, te na ciążę i te w które już nie wchodzę. Ułożyłam na różnych półkach.
Wydawało mi się, że nie przybieram teraz zbyt dużo. Ale dziś jak mierzyłam, to nawet getry mnie cisną. Na badaniu dziś +1,5kg od ost wizyty. W sumie +4,5kg, dużo. -
My już po wizycie
Mój malutki skarbek ma 7.6 cm.
Slicznie sie ruszal, nawet machal do mamusimoja mala wiercipietka
normalnie az do gin mojej przeżywałam haha
Co do szwu , gin mowila ze szyjka ma 3.6 cm wiec nie ma potrzeby , ale ja sie uparlam mowilam jak bylo przed tem i ze wole dla bezpieczenstwa szew , ta zrozumiała i otrzymałam skierowanie do szpitala - mysle wybrać się w środę, zeby brat mnie zawiózl i zeby autobusem sie nie tłuc
Dopiełam swego
Aaa i wyszlo ze jak termin z usg byl na 14.11 to teraz zmienil sie na 10.11
Jeszcze schudlam kolejny kilogram wiec , na poczatku przytylam + 2 kg teraz schudlam -2 kg wiec jestem przy swojej wadze wyjsciowej
Chyba tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:07
Shibuya, perelka89, Kitaja, haen, Nala85, majeczka8, justa1234, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shibuya: Taka jestem szczesliwa
Nawet dlugo nie dala sie prosicbede miala zalozony szew bede spokojniejsza , gin mi mowila ze szew wiaze sie z pobytem w szpitalu chwile ale bajka
Wazne ze udalo mi sieShibuya lubi tę wiadomość