X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Rozmarzona ile kosztuje? Nie wierzyłabym jednak w to "bezboleśnie" i "na całym ciele"

To reklamuja,ale ile w tym prawdy to nie wiem:) Niby po kilku kuracjach zaczyna juz dzialac. Moj jak sprawdzal na necie to ok.2000 tysiecy masakra.. Na reklamie niby nawet wasik usuwa:)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Bezbolesne to wcale nie jest. I ja sie zastanawiam czy to jest bezpieczne bo u lekarza mi laska caly czas sprawdzala odcien skory itd. No chyba ze ten domowy nie jest taki silny. Skora boli po zabiegu niesamowicie nawet jak jest wszystko ok i ja nie mialam zadnych obrzekow wiec nie chcialabym sie poparzyc czym takim...

No wlasnie,wiec jak Ty masz Kochana doswiadczenie to wiesz lepiej i pewnie ten domowy tez moglby sie okazac bolesny:) Z drugiej strony ciekawe co na forach o tym pisza:)

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, może faktycznie spróbuję z tym żelem kamuflującym :) Dzięki za podpowiedź :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka: ja jestem na świeżo... u mnie taka krew z wylewu pod paznokciem zeszła po pół roku, był to mały palec, więc obstawiam że z większymi może być jeszcze dłużej. Generlanie schodzi to z rosnącym paznokciem. A na lato to sobie walnij nieprzezroczyste lakiery i tyle :D.

Mała_Czarna - bo ty jesteś kosmetolożką, prawda? Czy zabiegi oszczyszczania twarzy z zaskórników i innego zła :P są bezpieczne w ciąży? Nigdy nie byłam u kosmetyczki, ale to co się teraz na mojej twarzy wyprawia to już nie daje mi spokoju. Dzisiaj chyba maseczka z glinki zielonej, bo dobrze na mnie działa, choć mam uczulenie na nią i potem ryjek czerwony :P.

Rozmarzona: współczuję takiego lekarza buraka :(. W sumie od znajomej też słyszałam, że jej lekarz kiedyś powiedział, że do końća 1 trymestru to niech ona nawet nie mysli ze jest w ciąży, bo dużo się może stać :/.
    Ja w sumie jeszcze mam PCO, pewnie największa cholera, która blokowała mi te cudowne chwile. Ciekawe, czy po urodzeniu dziecka organizm się przestawi, bo i takie historie słyszałam :).

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    To reklamuja,ale ile w tym prawdy to nie wiem:) Niby po kilku kuracjach zaczyna juz dzialac. Moj jak sprawdzal na necie to ok.2000 tysiecy masakra.. Na reklamie niby nawet wasik usuwa:)
    Profesjonalny laser kosztuje od kilkunastu tysięcy, niektóre nawet 200 tysięcy i też nie zawsze są skuteczne. Chyba lepiej wybrać się zrobić to gdzieś pod okiem specjalisty. Im ciemniejsze włosy, tym lepszy efekt. I nie można golić w międzyczasie. Efekt po 6-10 zabiegach. Po kilku latach trzeba "odświeżyć".

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu, skoro na małym paznokciu trwało to u Ciebie z pół roku, to u mnie będzie to rok jak nie dłużej :P ech, będę musiała to przeżyć :D

Miu95 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Moodliszka: ja jestem na świeżo... u mnie taka krew z wylewu pod paznokciem zeszła po pół roku, był to mały palec, więc obstawiam że z większymi może być jeszcze dłużej. Generlanie schodzi to z rosnącym paznokciem. A na lato to sobie walnij nieprzezroczyste lakiery i tyle :D.

Mała_Czarna - bo ty jesteś kosmetolożką, prawda? Czy zabiegi oszczyszczania twarzy z zaskórników i innego zła :P są bezpieczne w ciąży? Nigdy nie byłam u kosmetyczki, ale to co się teraz na mojej twarzy wyprawia to już nie daje mi spokoju. Dzisiaj chyba maseczka z glinki zielonej, bo dobrze na mnie działa, choć mam uczulenie na nią i potem ryjek czerwony :P.

Rozmarzona: współczuję takiego lekarza buraka :(. W sumie od znajomej też słyszałam, że jej lekarz kiedyś powiedział, że do końća 1 trymestru to niech ona nawet nie mysli ze jest w ciąży, bo dużo się może stać :/.
    Ja w sumie jeszcze mam PCO, pewnie największa cholera, która blokowała mi te cudowne chwile. Ciekawe, czy po urodzeniu dziecka organizm się przestawi, bo i takie historie słyszałam :).

Dla mnie to jest wgl chore,ze wielu lekarzy i osob np pracujacych w szpitalu mowi "Wie Pani na poczatku ciazy moze byc roznie".Tez tak mialyscie? Dla mnie to jest chore,a slyszalam to bardzo czesto i to mnie strasznie wkurzalo i powodowalo ciagly stres tym bardziej,ze mialam plamienia. Teraz mam fajnego lekarza prowadzacego i ciesze sie ,ze ma ludzkie podejscie do pacjenta:)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    technik usłuch kosmetycznych i szkoła wizażu. Odpowiem ci jak koleżanka a nie kosmetyczka ok? Manualne oczyszczanie twarzy najlepiej usuwa zaskórniki, prosaki i krostki, jednak kosztuje ok 100zł, boli, twarz tuż po wygląda okropnie, a jeśli ma się tendencje do zaskórników to po tygodniu problem wraca. Moim zdaniem lepiej wycisnąć sobie samemu. Ważne tylko, żeby skóra była rozpulchniona (np po kąpieli), imaczej mogą zostać rozszerzone pory. Jeśli masz ochotę iść do kosmetyczki, to lepiej coś relaksującego i bezbolesnego, a skóra na pewno będzie widocznie odżywiona, nawilżona i gładka ;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Profesjonalny laser kosztuje od kilkunastu tysięcy, niektóre nawet 200 tysięcy i też nie zawsze są skuteczne. Chyba lepiej wybrać się zrobić to gdzieś pod okiem specjalisty. Im ciemniejsze włosy, tym lepszy efekt. I nie można golić w międzyczasie. Efekt po 6-10 zabiegach. Po kilku latach trzeba "odświeżyć".

Kiedys nad tym myslalam,ale skonczylo sie na planach:) Teraz bedzie mi szkoda kasy bo bede wolala ja przeznaczyc na dzidziusia:)Pozostaje,wiec nam lusterko:D!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 16:11

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ewulek, no właśnie- to jest ogromna moc, trzeba przejść specjalne wielogodzinne szkolenia, by móc pracować na laserach, wątpię, że daliby takie coś do rąk klientek. A skoro coś dają, to na mój gust dużo słabsze (czyt. mniej skuteczne)

Po za tym w zaleznosci od miejsca robi sie co 4-8 tygodni. Jak sie ma w domu to na pewno kusi zeby czesciej zrobic. Poza tym pamietam ze chcialam wasik mimo iz nie mam jakiegos silnego a w pakiecie bylo taniej to na mnie laska prawie nawrzeszczala ze ona mi tego nie zrobi bo lato idzie i sie kobietom wydaje ze darza rade ukryc a to niemozliwe i pozniej maja pretenssje ze sie przebarwienia robia. Szczerze gdzie jak gdzie ale na twarzy wolalabym unikanc przebarwien.
    Nogi ponad rok zasnalanialam. Dopiero jak do Tajlandii pojechalismy zrobilam przerwe bo chcialam troche opalic i od razu poparzylam bo takie biale byly mimo iz uzywalam silnych filtrow.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wasika -.- Wyobrazcie sobie,ze w tamtym roku przed slubem pokusilo mnie glupia usunac sobie drobny wasik.Oczywiscie dzien przed slubem robilam paznokcie i wpadlam na ten dziwny pomysl. Zapytalam kosmetyczke czy nic nie bedzie jutro widac zebym sie nie zblaznila, na co ona ze nie nic z tych rzeczy. Ooo ludzieee na drugi dzien dobrze,ze nie mocno tylko leciutko,ale mialam jednak slad przy ustach bo zaczepila przypadkiem o nie:O Myslalam,ze ja zabije bez kitu. W dniu slubu nie bylo nic prawie widac bo szminka i jeszcze na swiezo,ale na poprawinach to az moja mama myslala,ze mi jakis liszaj wyszedl i nic sie juz nie odzywala by mnie nie denerwowac:D Szminka zrobila swoje,ale jednak sam fakt bylam wsciekla:O

• ewulek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Kiedys nad tym myslalam,ale skonczylo sie na planach:) Teraz bedzie mi szkoda kasy bo bede wolala ja przeznaczyc na dzidziusia:)Pozostaje,wiec nam lusterko:D!

Ja wlasnie dlatego zrobilam wczesniej ale dalam rade tylko 5 razy bo przestalam jak zaczelismy sie starac o dzidzie.... wiedzialam ze jak dziecko bedzie to juz nie bedzie kasy na takie wybryki. Ale jest duza roznica bo mialam ciemne grube wlosy na lydkach a teraz jasne parwie niewidoczne. Poza tym depilowalam przez pare lat ale strasznie zaczely mi wrastac i blizny zostawaly.
    Najmniejszy efekt pod pachami ale mnie przestrzegali ze tam i na twarzy najtrudniej sie pozbyc.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek to i tak fajnie Ci sie trafilo,ze dalas rade zrobic taki zabieg przed ciaza choc tak jak mowisz minusy jakies tego sa:)

• ewulek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    A propo wasika -.- Wyobrazcie sobie,ze w tamtym roku przed slubem pokusilo mnie glupia usunac sobie drobny wasik.Oczywiscie dzien przed slubem robilam paznokcie i wpadlam na ten dziwny pomysl. Zapytalam kosmetyczke czy nic nie bedzie jutro widac zebym sie nie zblaznila, na co ona ze nie nic z tych rzeczy. Ooo ludzieee na drugi dzien dobrze,ze nie mocno tylko leciutko,ale mialam jednak slad przy ustach bo zaczepila przypadkiem o nie:O Myslalam,ze ja zabije bez kitu. W dniu slubu nie bylo nic prawie widac bo szminka i jeszcze na swiezo,ale na poprawinach to az moja mama myslala,ze mi jakis liszaj wyszedl i nic sie juz nie odzywala by mnie nie denerwowac:D Szminka zrobila swoje,ale jednak sam fakt bylam wsciekla:O

Ja to mam alergie i krosty mi sie robia na drugi dzien wiec planuje min tydzien przed jakism wyjsciem. Najlepiej jak kiedys nie mialam plastrow i kolezanka mi dala. cala warga mi spochla... normalnie zajecza... i tak przez tydzien chodzilam. Wygladalam jakby ktos mi w gebe trzasnal.
    W sumie szkoda ze zdjecia nie zrobila ale wtedy malo mi bylo do smiechu :)

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mykam do domu. Czas dlugi weekend zaczac choc pogoda nie sklania do radosci :( i na dodatek moj dzwonil ze moze sie spoznic na samlolot :( a tak sie cieszylam na te kila dni razem...
    Milej reszty tygodnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 16:24

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • haen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jestem po manicure, a wczoraj depilacja woskiem wasika (maly, ale mi sie wydawalo, ze b.widoczny), ud i bikini. Od razu mi lepiej:) niestety lydki musialam ostatnio ogolic maszynka i wloski byly za krotkue na wosk. Ja mam tragiczne stopy, bardzo suche i popekane, az wstyd isc na pedicure, chociaz lepszy bylby podolog chyba u mnie...takze nie chodze w sandalach, bo stopy po prostu mam brzydkie;(
    A manicure nie umiem sobie zrobic, probowalam, ale bez skutku, wiec chodze sobie do jednej babeczki

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Miu95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    technik usłuch kosmetycznych i szkoła wizażu. Odpowiem ci jak koleżanka a nie kosmetyczka ok? Manualne oczyszczanie twarzy najlepiej usuwa zaskórniki, prosaki i krostki, jednak kosztuje ok 100zł, boli, twarz tuż po wygląda okropnie, a jeśli ma się tendencje do zaskórników to po tygodniu problem wraca. Moim zdaniem lepiej wycisnąć sobie samemu. Ważne tylko, żeby skóra była rozpulchniona (np po kąpieli), imaczej mogą zostać rozszerzone pory. Jeśli masz ochotę iść do kosmetyczki, to lepiej coś relaksującego i bezbolesnego, a skóra na pewno będzie widocznie odżywiona, nawilżona i gładka ;)
    Hmm jeśli nie ma dłuższego efektu to w sumie bez sensu. Mam całe życie trądzik, zaskórniki itp. Do tego wąsik i niestety włosy na brodzie, które codziennie wyrywam i już nawet nie mówię jak to wpływa na moją "kobiecość". Mąż ma zakaz wchodzenia do łazienki jak tam jestem, tak mi z tym źle. Wszystko przez tarczycę i testosteron, od ok 2 lat wszystkie hormony utemperowane przez leki a nic się nie zmieniło. Przynajmniej nauczyłam się jak oczszczać twarz, żeby nie było dramatu, ale jak mnie szlag trafi to czasami potem muszę z konsekwencją chodzić na twarzy przez tydzień :P. Podkład Revlonu to mój sprzymierzeniec :P, chociaż teraz się przerzuciłam na lżejszy i jakoś żyję.
    Na pewno pomęczę o to lekarza po urodzeniu, bo miałam zakaz na wszelkie leki poprawiające urodę przez staranka :). Może jest jeszcze szansa XDD.
    Teraz muszę natychmiast pofarbować włosy bo wyszedł mi mój mysi kolor plus siwych włosów też sporo mam, przez to chyba ludzie przestali być myli w sklepach XDD. Tylko muszę pogrzebać jakie farby są ok dla ciężarnych :).

uhh ależ mnie dzidzia dzisiaj łaskocze w brzuchu!

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Ja to mam alergie i krosty mi sie robia na drugi dzien wiec planuje min tydzien przed jakism wyjsciem. Najlepiej jak kiedys nie mialam plastrow i kolezanka mi dala. cala warga mi spochla... normalnie zajecza... i tak przez tydzien chodzilam. Wygladalam jakby ktos mi w gebe trzasnal.
    W sumie szkoda ze zdjecia nie zrobila ale wtedy malo mi bylo do smiechu :)

Hihi cos o tym wiem:D Czlowiek sie uczy na bledach,ale czasem w najgorszych momentach:)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Ewulek i milego wypoczynku:) Buziaki

• Agnike Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się depilowałam sama aż do końca :D pomimo sporego brzucha:D

Moja lekarka jest kochana nigdy nie usłyszałam od niej słów które by mnie zestresowały,od początku mówi że super,silny dzidzius w brzuchu :)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ