Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarb, jakoś lubię z tobą chodzić do lekarza
ale tym razem nie spodziewałam się, że znów się uda, fajnie
A ja dalej nie kupiłam baterii do detektora, jednak nie jestem tak bardzo uzależnionaAle dziś postaram się kupić. Jeszcze do pepco wejdę po jakieś długie bokserki (bluzki), bo mi brzuchol wyłazi dołem
a jak nie będzie to wieczorem zakupy na allegro. A wam pasują bluzeczki sprzed ciąży?
-
ailatan: kochana nie dziwie sie ale na pewno bedzie dobrze nie masz sie czym stresowac bo czesto tak wlasnie jest a jak sie prowadzi oszczedny teyb zycia wszystko wraca do normy wiec glowka do gory i dbaj o siebie :*
Co do opalania tak sie w 1 ciazy naopalam przez godz siedzialam na sloncu i plama na dloni mi sie zrobila hah i trzyma.sie do dzisiaj jak bym miala znamie jakies
ja w szpitalu co sie naslucham masakra , jak nie panie co czekaja na zabieg bo dzidzius sie nie rozwija to wczoraj przyszla pani w 18 tyg ktora nie ma wcale wod plodowych i nie wiadomo co bedzie z jej dzidziem matko :o
Mala czarna tym razem wlasnie mam wizyte tak bo na nastepny tydz mojej ginki nie ma tylko na nastepnyale fajnie razem sie stresujemy
przepraszam ze pisze jak analfabeta ale z tel pisze i mi sie tnie cholerstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:35
-
nick nieaktualnyIzzy wrote:Cześć Dziewczyny
Staram się Was nadrabiać ale ostatnio ciągle boli mnie głowa i tylko bym spała..
Dzięki Bogu!!! I nie to kochana Izzy ,ze źle Ci życzę ale mam to samo i myślałam ,że tylko ja w II trym. nie tryskam życiem i radoscią.
Do tego dzwonili z luxa i zakończyli współpracę z moją endokrynolog!!! Fak!
-
Dziewczyny tak was czytam i się zastanawiam. Wy na każdej wizycie macie USG??
Ja chodzę do gina, ale to są wizyty kontrolne, a na usg muszę się oddzielnie zapisywać. Wolałabym aby ten sam robił mi usg...
Korzystacie z wizyt prywatnych czy chodzicie do lekarza w szpitalu?
-
Dziewczyny zaszalałam, jadę na zakupy do Londynu - ciekawe co na to mój lekarz. Nic się nie dzieje a wyjazd za miesiąc mam nadzieje, że się zgodzi - będzie to mój 20tc. Mieliśmy jechać nad morze ale jak policzyłam koszty i godziny jazdy samochodem (ok.8 ) to wole 4 dni w Londynie
Wizytę mam w piątek i na listę wpisałam już pytanie o wyjazd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:46
-
MadaLena30: tak mam na karzdej wizycie a wizyty mam co 2 tyg ze wgledu na moja ciaze wlasnie . Chodze na NFZ .
-
nick nieaktualnyMadaLena30 ja chodze na NFZ i usg jest robione osobno i dziś jest moje drugie na nfz więc więcej niż w standardzie:) a do luxa chodzę ( chodziłam) do endo i do internisty bo najszybciej się dostać mogę.
Dziewczyny puchne! mam wrażenie ,ze puchnie mi brzuch i ja zawsze miałam tłuszczową oponkę i on jest teraz wypchana przez dzidzię więc zamiast ładnego ciązowego brzuszka mam wielkie sadło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:50
-
skarb15 wrote:MadaLena30: tak mam na karzdej wizycie a wizyty mam co 2 tyg ze wgledu na moja ciaze wlasnie . Chodze na NFZ .
Skarb czytałam Twoją historię i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Lekarz musi sprawdzać i robić kontrolnie badania, a ty tez czujesz się przez to spokojniej!!
To jest moja pierwsza ciąża, a lekarz do którego chodzę twierdzi, że wszystko jest ok - do tego stopnia że poinformował mnie ze położna może prowadzić ciąże. W Pl to jest jeszcze rzadko spotykane, ale na zachodzie kobiety rzadko spotykają się z lekarzami.
Ja jednak uważam, że co by nie było lekarz to lekarz, a położna to położna. W pewien sposób wytwarza się pewna więź pomiędzy pacjentem, a lekarzem, dlatego tym lepiej kiedy ten sam wykonuje usg... -
Magdalenko no wlasnie chodze dmucham chucham a infekcji nie wykryla jak by nie ten szpital i pessar to nie chce wiedziec xo by to bylo ( tfu tfu ) !
Polozna ? pierwsze slysze dziwnie tak nie ? Ja bym wolala lekarza nawet jak u mnie by ciaza przebiegala idealnie tez zalezy czy bym miala co do gadania . -
Galaretka to możemy sobie podać ręce.. Wszystko mnie teraz tak szybko męczy, a najgorzej to mycie włosów. Nadużywam suchego szamponu.. Musze je podciąć.
AaaaaMłody tak kopie że padne zaraz!
A dziewczyny.. Czasem tak palcami przygniote delikatnie brzuszek i czuje pod palcami taką gulke. To musi być dziecko bo ona za chwile znika i czuje ruchy. Ale czy ja nie zrobie dziecku krzywdy jak tak pukam w ten brzuch? To dziecko jest jeszcze takie malutkie.. -
Skarb - będzie dobrze, dbasz o siebie i to najważniejsze!!
Na ostatniej wizycie tez miałam posiew pochwy wiec zobaczymy czy wszystko ok wyjdzie.
Z ta położna - bardzo dziwnie!! Słyszałam od koleżanek które mieszakają w GB że tak u nich jest, a pierwszy raz się spotkałam z tym u nas. Oczywiście zapisuje się regularnie na wizyty do lekarza i nie ma mowy żebym położna prowadziła mi ciąże. Do położnej chodzę na lekcje edukacyjne i niech tak pozostanie:)
Shibuya, a Ty w Wawie chodzisz priv do lekarza?
Czytam jak opisujecie, że wasze bąble się ruszają.... zastanawiam się kiedy ja to poczujęWczoraj nawet mój mąż sie oto mnie pytał, a mi szczerze jeszcze przez głowę to nie przeszło bo wydaje mi się że jeszcze za wcześnie (12t3dz), prawda? Chodz w brzuchy kiszki marsza mi grają, ale to chyab nie to
-
nick nieaktualny