Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarb, jakoś lubię z tobą chodzić do lekarza
ale tym razem nie spodziewałam się, że znów się uda, fajnie 
A ja dalej nie kupiłam baterii do detektora, jednak nie jestem tak bardzo uzależniona
Ale dziś postaram się kupić. Jeszcze do pepco wejdę po jakieś długie bokserki (bluzki), bo mi brzuchol wyłazi dołem
a jak nie będzie to wieczorem zakupy na allegro. A wam pasują bluzeczki sprzed ciąży?
-
ailatan: kochana nie dziwie sie ale na pewno bedzie dobrze nie masz sie czym stresowac bo czesto tak wlasnie jest a jak sie prowadzi oszczedny teyb zycia wszystko wraca do normy wiec glowka do gory i dbaj o siebie :*
Co do opalania tak sie w 1 ciazy naopalam przez godz siedzialam na sloncu i plama na dloni mi sie zrobila hah i trzyma.sie do dzisiaj jak bym miala znamie jakies
ja w szpitalu co sie naslucham masakra , jak nie panie co czekaja na zabieg bo dzidzius sie nie rozwija to wczoraj przyszla pani w 18 tyg ktora nie ma wcale wod plodowych i nie wiadomo co bedzie z jej dzidziem matko :o
Mala czarna tym razem wlasnie mam wizyte tak bo na nastepny tydz mojej ginki nie ma tylko na nastepny
ale fajnie razem sie stresujemy 
przepraszam ze pisze jak analfabeta ale z tel pisze i mi sie tnie cholerstwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:35
-
nick nieaktualnyIzzy wrote:Cześć Dziewczyny
Staram się Was nadrabiać ale ostatnio ciągle boli mnie głowa i tylko bym spała..
Dzięki Bogu!!! I nie to kochana Izzy ,ze źle Ci życzę ale mam to samo i myślałam ,że tylko ja w II trym. nie tryskam życiem i radoscią.
Do tego dzwonili z luxa i zakończyli współpracę z moją endokrynolog!!! Fak!
-
Dziewczyny tak was czytam i się zastanawiam. Wy na każdej wizycie macie USG??
Ja chodzę do gina, ale to są wizyty kontrolne, a na usg muszę się oddzielnie zapisywać. Wolałabym aby ten sam robił mi usg...
Korzystacie z wizyt prywatnych czy chodzicie do lekarza w szpitalu?
-
Dziewczyny zaszalałam, jadę na zakupy do Londynu - ciekawe co na to mój lekarz. Nic się nie dzieje a wyjazd za miesiąc mam nadzieje, że się zgodzi - będzie to mój 20tc. Mieliśmy jechać nad morze ale jak policzyłam koszty i godziny jazdy samochodem (ok.8 ) to wole 4 dni w Londynie

Wizytę mam w piątek i na listę wpisałam już pytanie o wyjazd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:46
-
MadaLena30: tak mam na karzdej wizycie a wizyty mam co 2 tyg ze wgledu na moja ciaze wlasnie . Chodze na NFZ .
-
nick nieaktualnyMadaLena30 ja chodze na NFZ i usg jest robione osobno i dziś jest moje drugie na nfz więc więcej niż w standardzie:) a do luxa chodzę ( chodziłam) do endo i do internisty bo najszybciej się dostać mogę.
Dziewczyny puchne! mam wrażenie ,ze puchnie mi brzuch i ja zawsze miałam tłuszczową oponkę i on jest teraz wypchana przez dzidzię więc zamiast ładnego ciązowego brzuszka mam wielkie sadło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:50
-
skarb15 wrote:MadaLena30: tak mam na karzdej wizycie a wizyty mam co 2 tyg ze wgledu na moja ciaze wlasnie . Chodze na NFZ .
Skarb czytałam Twoją historię i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Lekarz musi sprawdzać i robić kontrolnie badania, a ty tez czujesz się przez to spokojniej!!
To jest moja pierwsza ciąża, a lekarz do którego chodzę twierdzi, że wszystko jest ok - do tego stopnia że poinformował mnie ze położna może prowadzić ciąże. W Pl to jest jeszcze rzadko spotykane, ale na zachodzie kobiety rzadko spotykają się z lekarzami.
Ja jednak uważam, że co by nie było lekarz to lekarz, a położna to położna. W pewien sposób wytwarza się pewna więź pomiędzy pacjentem, a lekarzem, dlatego tym lepiej kiedy ten sam wykonuje usg... -
Magdalenko no wlasnie chodze dmucham chucham a infekcji nie wykryla jak by nie ten szpital i pessar to nie chce wiedziec xo by to bylo ( tfu tfu ) !
Polozna ? pierwsze slysze dziwnie tak nie ? Ja bym wolala lekarza nawet jak u mnie by ciaza przebiegala idealnie tez zalezy czy bym miala co do gadania . -
Galaretka to możemy sobie podać ręce.. Wszystko mnie teraz tak szybko męczy, a najgorzej to mycie włosów. Nadużywam suchego szamponu.. Musze je podciąć.
Aaaaa
Młody tak kopie że padne zaraz! 
A dziewczyny.. Czasem tak palcami przygniote delikatnie brzuszek i czuje pod palcami taką gulke. To musi być dziecko bo ona za chwile znika i czuje ruchy. Ale czy ja nie zrobie dziecku krzywdy jak tak pukam w ten brzuch? To dziecko jest jeszcze takie malutkie.. -
Skarb - będzie dobrze, dbasz o siebie i to najważniejsze!!
Na ostatniej wizycie tez miałam posiew pochwy wiec zobaczymy czy wszystko ok wyjdzie.
Z ta położna - bardzo dziwnie!! Słyszałam od koleżanek które mieszakają w GB że tak u nich jest, a pierwszy raz się spotkałam z tym u nas. Oczywiście zapisuje się regularnie na wizyty do lekarza i nie ma mowy żebym położna prowadziła mi ciąże. Do położnej chodzę na lekcje edukacyjne i niech tak pozostanie:)
Shibuya, a Ty w Wawie chodzisz priv do lekarza?
Czytam jak opisujecie, że wasze bąble się ruszają.... zastanawiam się kiedy ja to poczuję
Wczoraj nawet mój mąż sie oto mnie pytał, a mi szczerze jeszcze przez głowę to nie przeszło bo wydaje mi się że jeszcze za wcześnie (12t3dz), prawda? Chodz w brzuchy kiszki marsza mi grają, ale to chyab nie to 
-
nick nieaktualny