X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Rozmarzona: ja mialam pobierany posiew i wyszlo 4 rozne rodzaje bakterii ..
    A mocz to inna bajka

A chyba,ze tak nie doczytalam wybacz:)
    To trafilas na jakis w miare szpital widze,ze lekarze tacy kontaktowi do pacjentek.Tutaj bylo bardziej cos w rodzaju "Jak sie Pani czuje? I szli dalej.."dopiero moj lekarz powiedzial mi cos wiecej. Z wynikami tez sie ciezko bylo dowiedziec,wiec wypytywalam polozne,ktore mialy stycznosc w danym momencie z lekarzem. No niestety co szpital inny.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna, wstretu do miesa i jego zapachu podczas gotowania nie masz:)?

• adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Adzia dzięki za podpowiedź, ale czy zajady nie tworzą się w kąciku? u mnie jest jakby poza linią ust.

Micia no to maluszek na pewno! :D

U mnie w kąciku, pękła skóra a poza linią ust jak piszesz zrobiły się takie ropne bable. Miód jest dobry na wszystko więc co kolwiek by to nie było powinien pomóc :-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młode małżeństwo przychodzi na wizytę do ginekologa, kobieta jest w ciąży. Badanie, USG, rozmowa... no i wkońcu mąż pyta lekarza jak to jest z seksem w ciąży.
    - Ze względu, że Pana żona dobrze się czuje, nie ma żadnych plamień, problemów można kochać się dowoli. W pierwszym trymestrze wszystkie pozycje dozwolone, nie ma jeszcze brzuszka, nie ma utrudnień. W drugim trymestrze brzuszek już jest, powiększa się z każdym dniem, najlepiej na pieska, boczkiem, od tyłu, tak by brzuszka nie uciskać. Natomiast w trzecim trymestrze to pozostaje pozycja na wilka.
    - Ale Panie Doktorze, na wilka? Jak to jest na wilka??
    - Leżysz pan koło dziury i wyjesz!!!

Taki tam kawal dla usmiechu na twarzy:)

Mala_Czarna_89, Micia, agulla03, Kitaja, Galaretka, ailatan, olcia88, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Mala Czarna, wstretu do miesa i jego zapachu podczas gotowania nie masz:)?
    Na początku miałam problem z dotykaniem surowego mięsa, ale tak czy siak mężowi musiałam gotować, więc trzeba się było przyzwyczaić :P a teraz wcale. Ja w ogóle nie mam wstrętu do jedzenia, jem 3x tyle co wcześniej, na czym cierpi moja waga.. :( Miałam zacząć się kontrolować a jak żarłam, tak żrę nadal

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to tylko pozazdroscic bo ja tak wybredna do jedzenia,ze szok:O I ciagle zle mi sie kojarzy ten zapach kurczaka <krzyk> . Z rana musze jakos tak delikatnie banana albo jogurt, na obiad tez nie wszystko zjem. Zapachy gotowania mi nie pasza az sie odechciewa gotowac:)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak siedze i przegladam rozne artukuly dla ciezarnych i mnie to przeraza.. Wieszac firanek by nie podnosic rak nie wolno to rozumiem,ale:
    -schylac sie (posprzata sie samo??)
    -uzywac chemii do sprzatania by nie wdychac
    -uzywac gumek podczas stosunku (wydzielaja sie jakies tam fiski:P)
    -bzdure taka,ze orgazmu powinno sie unikac (geniusz jakis po co wiec seks-.-)
    -jesc miliona rzeczy

Mowia,ze ciaza to nie choroba,a kogo,wiec chca z nas zrobic-.- straszyc tylko potrafia pfff..

Wysłany: 19 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mąż dzielnie znosi? ;) pewnie dzięki temu waga nie ruszyła ci zbytnio z miejsca. Ja pocieszam się tym, że jem zdrowe rzeczy, a wręcz takie, których wcześniej bym nie ruszyła (teraz np musli z jogurtem naturalnym). Więc pewnie organizm dopomina się o to, czego mu brakuje.

A piszą w tych artykułach że coś można? Może tylko leżeć? ;)

Ja powoli myślę, że jakby po jednym oknie dziennie myć to też się nic nie stanie nie?

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, Maz akurat ma gotowane spokojnie:) Nie mialabym sumienia go tak maltretowac, chyba ze naprawde nie mam sily to odpuszczam albo gotuje cos na dwa dni wtedy:)

Co do mycia okien i firanek powiem Ci,ze akurat czesto slysze,ze sie nie powinno. Nie ryzykowalam,wiec i poprosilam mame o pomoc,wiec moze tez kogos pofatyguj:)?.Mysle,ze nasz stan usprawiedliwia czasem czyjas pomoc hihi:) Stwierdzilam tez,ze i tak za dnia za duzo sie podnosi rece w gore cos robiac i juz to zaczelo mi oczywiscie dawac do myslenia:)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jogurty itp znudzily sie przy diecie sprzed ciazy. Mam niedoczynnosc tarczycy,wiec przeszlam na diete bezlgutenowa wtedy. Jadlam 5 posilkow dziennie,regularnie,omijalam slodycze,cukier itp, szok mowie Wam:O Jednak efekt koncowy byl zdumiewajacy bo zgubilam prawie 9 kg w dwa miesiace i wazylam 59kg:) Latwiej pozniej zaszlo mi sie w ciaze,wyniki tsh sie unormowaly i co najlepsze z mniejsza waga wystartowalam w ciazy:)Plusow bylo multum,ale minusy tez by sie znalazly:D

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:13

maia1991, Rozmarzona, perelka89, Mala_Czarna_89, Shibuya, haen, adzia88, Galaretka, Buffy, olcia88, Izzy, Marta1986 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cebulka gratuluje synka i udanej wizyty :) mala czarna jak cos ci wpadnie w oko to podpowiedz bo ja tez szukam i nic nie moge znalezc :) skarb jak sie czujesz nie odzywasz sie na fb a tutaj rzadko teraz zagladam bo mam lenia strasznego :( ale od jutra postaram sie was czesciej odwiedzac :)
    ja mam problemy z jedzeniem i jem malo mniej niz przed ciaza wiec nie czuje sie ciazowo niestety bo w 1 tez zarlam hehe :P

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam wstręt do wszelkich zapachów. Mięsnych. Teraz to czego nie mogę to czekolada w każdej postaci. Po prostu mnie mdli. Mięso jakoś mnie nie ciągnie, za to owoce i owszem. Arbuz w każdej ilości :-D

Jutro wizyta i mam stresa dużego. Nowa gin i niby poleca ją ta moja, a w necie negatywne opinie. Staram się nie uprzedzać do niej, ale jednak strach jest

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wstręt do mięsa. Od kilku dni na śniadanko kasza manna wchodzi jak nigdy ;)
    Odebrałam dzisiaj wyniki, morfologia i tarczyca super - dawno nie miałam tak ładnych wyników.

Micia lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam wstręt do wszelkich zapachów. Mięsnych. Teraz to czego nie mogę to czekolada w każdej postaci. Po prostu mnie mdli. Mięso jakoś mnie nie ciągnie, za to owoce i owszem. Arbuz w każdej ilości :-D

Jutro wizyta i mam stresa dużego. Nowa gin i niby poleca ją ta moja, a w necie negatywne opinie. Staram się nie uprzedzać do niej, ale jednak strach jest

Jak to sie smaki w ciazy zmieniaja hihi:) Czekolade tak samo moglam kiedys tonami jesc,a teraz zjem raz na dluuugi czas i to niewiele:)
    Spokojnie podejdz do tej wizyty, nie stresuj sie:) Najpierw zbadaj sytuacje czy jest w porzadku lekarka, jezeli cos Ci w niej nie bedzie odpowiadalo to zawsze mozesz zmienic lekarza:) Jestem zdania,ze nie ma co sie meczyc ze zlym czy tez wrednym lekarzem,poniewaz on ma nam pomagac,a nie szkodzic stresem.

Edit: arbuza tez uwielbiam,ale martwi mnie,ze cos po nim mnie swedzi jama ustna jak na alergie;/ Nigdy nie bylam na niego uczulona, a od paru lat cos sie zmienilo tak samo z truskawkami. Jednak wiem,ze bez tego przez cale lato nie wytrzymam i na pewno bede podjadala:) Pytanie tylko czy to sie nie odbije na malenstwie. Na pewno slyszalam,ze truskawek powinno sie jesc mniej bo sa bardzo alergenne i dziecko potem moze miec uczulenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 19:13

Wysłany: 19 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te truskawki to w ciąży też obowiązują? Wiem ze przy karmieniu należy unikać ale w ciąży?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapisałam się już do szkoły rodzenia. Chciałam do konkretnej położnej jak się okazało zostało kilka wolnych miejsc na termin październikowo/listopadowy. Pierwsze zajęcie na początku lipca ;)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziś pomalutku bez gimnastyki umylam dwa okna, nie zmęczylo mnie to nawet. Myślę że jeśli wszystko jest w porzadku to nie zaszkodzi.
    Jutro kolejna wizyta u lekarza :-) juz nie mogę się doczekać zresztą jak zawsze :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 19:59

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wracam po usg maluszek większy. 16t i 3 dc i ma o ile dobrze zrozumiałam lekarza 17 cm...ale oczywiście opis do odebrania na wizycie. I co najgorsze nie potwierdził płci ! Na prenatalnym na 70% chłopak a teraz byłam na innym usg pan mówi ,ze słaba jakość ale on tu "cycka" nie widzi!

Co do truskawek ja zjadłam wczoraj co najmniej kilogram...

A i dziewczyny od kilku dni wyskakują mi na bokach takie krosty wypełnione krwią wyglądają jak małe czerwone pieprze najpierw swędzą potem ciut bolą przy dotyku..co to?

perelka89, Mala_Czarna_89, Izzy lubią tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ