X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Rozmarzona: ja mialam pobierany posiew i wyszlo 4 rozne rodzaje bakterii ..
    A mocz to inna bajka

A chyba,ze tak nie doczytalam wybacz:)
    To trafilas na jakis w miare szpital widze,ze lekarze tacy kontaktowi do pacjentek.Tutaj bylo bardziej cos w rodzaju "Jak sie Pani czuje? I szli dalej.."dopiero moj lekarz powiedzial mi cos wiecej. Z wynikami tez sie ciezko bylo dowiedziec,wiec wypytywalam polozne,ktore mialy stycznosc w danym momencie z lekarzem. No niestety co szpital inny.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna, wstretu do miesa i jego zapachu podczas gotowania nie masz:)?

• adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Adzia dzięki za podpowiedź, ale czy zajady nie tworzą się w kąciku? u mnie jest jakby poza linią ust.

Micia no to maluszek na pewno! :D

U mnie w kąciku, pękła skóra a poza linią ust jak piszesz zrobiły się takie ropne bable. Miód jest dobry na wszystko więc co kolwiek by to nie było powinien pomóc :-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młode małżeństwo przychodzi na wizytę do ginekologa, kobieta jest w ciąży. Badanie, USG, rozmowa... no i wkońcu mąż pyta lekarza jak to jest z seksem w ciąży.
    - Ze względu, że Pana żona dobrze się czuje, nie ma żadnych plamień, problemów można kochać się dowoli. W pierwszym trymestrze wszystkie pozycje dozwolone, nie ma jeszcze brzuszka, nie ma utrudnień. W drugim trymestrze brzuszek już jest, powiększa się z każdym dniem, najlepiej na pieska, boczkiem, od tyłu, tak by brzuszka nie uciskać. Natomiast w trzecim trymestrze to pozostaje pozycja na wilka.
    - Ale Panie Doktorze, na wilka? Jak to jest na wilka??
    - Leżysz pan koło dziury i wyjesz!!!

Taki tam kawal dla usmiechu na twarzy:)

Mala_Czarna_89, Micia, agulla03, Kitaja, Galaretka, ailatan, olcia88, moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Mala Czarna, wstretu do miesa i jego zapachu podczas gotowania nie masz:)?
    Na początku miałam problem z dotykaniem surowego mięsa, ale tak czy siak mężowi musiałam gotować, więc trzeba się było przyzwyczaić :P a teraz wcale. Ja w ogóle nie mam wstrętu do jedzenia, jem 3x tyle co wcześniej, na czym cierpi moja waga.. :( Miałam zacząć się kontrolować a jak żarłam, tak żrę nadal

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to tylko pozazdroscic bo ja tak wybredna do jedzenia,ze szok:O I ciagle zle mi sie kojarzy ten zapach kurczaka <krzyk> . Z rana musze jakos tak delikatnie banana albo jogurt, na obiad tez nie wszystko zjem. Zapachy gotowania mi nie pasza az sie odechciewa gotowac:)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak siedze i przegladam rozne artukuly dla ciezarnych i mnie to przeraza.. Wieszac firanek by nie podnosic rak nie wolno to rozumiem,ale:
    -schylac sie (posprzata sie samo??)
    -uzywac chemii do sprzatania by nie wdychac
    -uzywac gumek podczas stosunku (wydzielaja sie jakies tam fiski:P)
    -bzdure taka,ze orgazmu powinno sie unikac (geniusz jakis po co wiec seks-.-)
    -jesc miliona rzeczy

Mowia,ze ciaza to nie choroba,a kogo,wiec chca z nas zrobic-.- straszyc tylko potrafia pfff..

Wysłany: 19 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mąż dzielnie znosi? ;) pewnie dzięki temu waga nie ruszyła ci zbytnio z miejsca. Ja pocieszam się tym, że jem zdrowe rzeczy, a wręcz takie, których wcześniej bym nie ruszyła (teraz np musli z jogurtem naturalnym). Więc pewnie organizm dopomina się o to, czego mu brakuje.

A piszą w tych artykułach że coś można? Może tylko leżeć? ;)

Ja powoli myślę, że jakby po jednym oknie dziennie myć to też się nic nie stanie nie?

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, Maz akurat ma gotowane spokojnie:) Nie mialabym sumienia go tak maltretowac, chyba ze naprawde nie mam sily to odpuszczam albo gotuje cos na dwa dni wtedy:)

Co do mycia okien i firanek powiem Ci,ze akurat czesto slysze,ze sie nie powinno. Nie ryzykowalam,wiec i poprosilam mame o pomoc,wiec moze tez kogos pofatyguj:)?.Mysle,ze nasz stan usprawiedliwia czasem czyjas pomoc hihi:) Stwierdzilam tez,ze i tak za dnia za duzo sie podnosi rece w gore cos robiac i juz to zaczelo mi oczywiscie dawac do myslenia:)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jogurty itp znudzily sie przy diecie sprzed ciazy. Mam niedoczynnosc tarczycy,wiec przeszlam na diete bezlgutenowa wtedy. Jadlam 5 posilkow dziennie,regularnie,omijalam slodycze,cukier itp, szok mowie Wam:O Jednak efekt koncowy byl zdumiewajacy bo zgubilam prawie 9 kg w dwa miesiace i wazylam 59kg:) Latwiej pozniej zaszlo mi sie w ciaze,wyniki tsh sie unormowaly i co najlepsze z mniejsza waga wystartowalam w ciazy:)Plusow bylo multum,ale minusy tez by sie znalazly:D

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:13

maia1991, Rozmarzona, perelka89, Mala_Czarna_89, Shibuya, haen, adzia88, Galaretka, Buffy, olcia88, Izzy, Marta1986 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cebulka gratuluje synka i udanej wizyty :) mala czarna jak cos ci wpadnie w oko to podpowiedz bo ja tez szukam i nic nie moge znalezc :) skarb jak sie czujesz nie odzywasz sie na fb a tutaj rzadko teraz zagladam bo mam lenia strasznego :( ale od jutra postaram sie was czesciej odwiedzac :)
    ja mam problemy z jedzeniem i jem malo mniej niz przed ciaza wiec nie czuje sie ciazowo niestety bo w 1 tez zarlam hehe :P

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam wstręt do wszelkich zapachów. Mięsnych. Teraz to czego nie mogę to czekolada w każdej postaci. Po prostu mnie mdli. Mięso jakoś mnie nie ciągnie, za to owoce i owszem. Arbuz w każdej ilości :-D

Jutro wizyta i mam stresa dużego. Nowa gin i niby poleca ją ta moja, a w necie negatywne opinie. Staram się nie uprzedzać do niej, ale jednak strach jest

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wstręt do mięsa. Od kilku dni na śniadanko kasza manna wchodzi jak nigdy ;)
    Odebrałam dzisiaj wyniki, morfologia i tarczyca super - dawno nie miałam tak ładnych wyników.

Micia lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam wstręt do wszelkich zapachów. Mięsnych. Teraz to czego nie mogę to czekolada w każdej postaci. Po prostu mnie mdli. Mięso jakoś mnie nie ciągnie, za to owoce i owszem. Arbuz w każdej ilości :-D

Jutro wizyta i mam stresa dużego. Nowa gin i niby poleca ją ta moja, a w necie negatywne opinie. Staram się nie uprzedzać do niej, ale jednak strach jest

Jak to sie smaki w ciazy zmieniaja hihi:) Czekolade tak samo moglam kiedys tonami jesc,a teraz zjem raz na dluuugi czas i to niewiele:)
    Spokojnie podejdz do tej wizyty, nie stresuj sie:) Najpierw zbadaj sytuacje czy jest w porzadku lekarka, jezeli cos Ci w niej nie bedzie odpowiadalo to zawsze mozesz zmienic lekarza:) Jestem zdania,ze nie ma co sie meczyc ze zlym czy tez wrednym lekarzem,poniewaz on ma nam pomagac,a nie szkodzic stresem.

Edit: arbuza tez uwielbiam,ale martwi mnie,ze cos po nim mnie swedzi jama ustna jak na alergie;/ Nigdy nie bylam na niego uczulona, a od paru lat cos sie zmienilo tak samo z truskawkami. Jednak wiem,ze bez tego przez cale lato nie wytrzymam i na pewno bede podjadala:) Pytanie tylko czy to sie nie odbije na malenstwie. Na pewno slyszalam,ze truskawek powinno sie jesc mniej bo sa bardzo alergenne i dziecko potem moze miec uczulenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 19:13

Wysłany: 19 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te truskawki to w ciąży też obowiązują? Wiem ze przy karmieniu należy unikać ale w ciąży?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapisałam się już do szkoły rodzenia. Chciałam do konkretnej położnej jak się okazało zostało kilka wolnych miejsc na termin październikowo/listopadowy. Pierwsze zajęcie na początku lipca ;)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziś pomalutku bez gimnastyki umylam dwa okna, nie zmęczylo mnie to nawet. Myślę że jeśli wszystko jest w porzadku to nie zaszkodzi.
    Jutro kolejna wizyta u lekarza :-) juz nie mogę się doczekać zresztą jak zawsze :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 19:59

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wracam po usg maluszek większy. 16t i 3 dc i ma o ile dobrze zrozumiałam lekarza 17 cm...ale oczywiście opis do odebrania na wizycie. I co najgorsze nie potwierdził płci ! Na prenatalnym na 70% chłopak a teraz byłam na innym usg pan mówi ,ze słaba jakość ale on tu "cycka" nie widzi!

Co do truskawek ja zjadłam wczoraj co najmniej kilogram...

A i dziewczyny od kilku dni wyskakują mi na bokach takie krosty wypełnione krwią wyglądają jak małe czerwone pieprze najpierw swędzą potem ciut bolą przy dotyku..co to?

perelka89, Mala_Czarna_89, Izzy lubią tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ