Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarbie, to troszke pospalas zazdroszcze
Ja juz mojemu robilam pobudke o 8 hihi :)Co bedzie spal jak ja i Dzidzia nie mozemy a jak
!
Masz racje Maz sie od Ciebie nie bedzie mogl i Dzidzi odkleicWiesz ja tak czasem mysle,ze Nam chyba tez by sie chwilowa rozlaka przydala bo teraz taka nerwowa jestem i zeby to facet jeszcze do konca rozumial
Moze by bardziej zatesknil i by bylo tak blogo hihi
Co do seksu, to prawda jak nie wolno to nie ma co, tez bym wtedy sobie nie pozwolila, a Moj zreszta wtedy to juz wgl by sie bal
No wlasnie bol brzucha taki moze delikatniusi choc wlasnie bardzo uwazalismy,ale uczucie inne mam podczas przytulania :)Jesli chodzi o pieszczoty to nie mam pojecia zapewne lekarz musi dac zielone swiatlo, warto zapytac
Moja Dzidzia chyba spi bo cos nie czuje narazie jej
skarb15 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Dokladnie z rana brzuch zazwyczaj jakby "maleje",a jak Dzidzia dostanie papu i troche dnia minie to wtedy dopiero nabiera
Edit: a plec dopiero poznam za jakies 4 tyg na polowkowych,ktore lekarz mowil by zrobic miedzy 20-22 tyg. Dziwne bo przeciez polowkowe juz mozna nawet chyba od 18 jesli dobrze pamietac robicPewnie specjalnie tak odczekuja zeby byl wiekszt odstep od pierwszych prenatalnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:25
Jestes juz z nami -
Rozmarzona mi niestety wszystko smakuje
Skarb śniadanie? Jest popołudnie, już, ja kończę robić obiad, o śniadaniu już zapomniałamWysyłam ci ziemniaczki, mizerię ze szczypiorkiem z ogródka i kotleciki drobiowe w panierce
Ale jestem szczęśliwapoza wszystkimi obawami, to mam tyle radości z tego, że będziemy mieli drugie dziecko
skarb15, Rozmarzona, monia35 lubią tę wiadomość
-
Rozmarzona: kochana juz nie pamietam kiedy tyle spalam hehe
Dokladnie i prawidlowo skad ja to znam haha co bedzie sie wylegiwal jak Wy juz na nogach
Ooo tak nie mozemy juz sie doczekac ech byle do 10 czerwcakochana jak rozlaka to na rozsadny czas bo to za dlugo ile my sie nie widzimy od 25 lutego
jak bedzie mial jechac to ja go nie puszcze zamkne w domu powaznie
!
kochana co do serduszkowania nie masz co sie martwic na prawde jak mozecie i wgl
`wlasnie jak bede na wizycie 1 czerwca to sie zapytam tylko nie wiem jak hmm ?
Moj chyba trafi jak wroci na wizyte wiec pojdzie wreszcie ze mna podgladnac naszego szkraba - ale bedzie szczesliwyRozmarzona lubi tę wiadomość
-
Rozmarzona tak tak mozna od 18 do 22 tygodnia zrobic ja mysle isc w 21 - czyli po 20 czerwca
Aniu : hahha dopiero przelknelam sniadanie a co do obiadu chyba nic nie zrobie bo sily nie mam
Mmmm ale bym zjadla moze na czas ciazy zakoczuje u Ciebie bys nas karmila hah
Ja tez mam ochote was wszystkie ze szczescia usciskacRozmarzona lubi tę wiadomość
-
Akurat moj sie zalapie na jedna wizyte haha bo mam 1 czerwca powinnam miec nastepna za 2 tyg czyli 15 czerwca , moj wroci 10 wiec sie zalapie tralalal
Wyjezdza 20 - cos takiego bo ma byc 10 dni i nie zalapie sie akurat na polowkowe biedak
-
Wybaczcie,ale przymknelam na chwile oko,ale i tak nic z tego chocbym chciala to nie zasne
szok
!
Mala Czarna, dobrze ze macie z maluszkiem apetyt przynajmniej nie musisz sie zmuszac jesc
Skarbie, uu to faktycznie dluga rozlaka az tyle to jednak kawal czasu, podziwiam Was za wytrwaloscCiesze sie bardzo,ze Twoj sie zalapie na wizyte to przeciez cos niesamowitego ogladac skaczacego Maluszka
! Mi moj gin jak chodze do niego nie robi usg raz zrobil,a tak to mowi,ze tylko te okresowe co sa. Jest zdania zeby czesto nie robic,a ja juz mialam bardzo duzo robione jak mialam problemy z plamieniem i jak bylam w szpitalu. Tak,wiec musimy miec cierpliwosc co do plci i zobaczenia Malenstwa ponownie
Z drugiej str pewnie bym byla spokojniejsza jakby czesciej monitorowali bo tak nie byloby tyle wkretow
Jestes juz z nami -
Rozmarzona: kochana zeby tego jeszcze bylo malo wraca na 10 dni i spowrotem za granice
by mnie dobic chyba
Czekamy na siebie nawet nie wyobrazamy sobie innej opcji
Hoho a jak moj sie cieszy przed tem caly dzien jak bylam z mala w ciazy wszystkim opowiadal co dzidzius robil i tak dalej hahataki dumny tatus teraz na pewno bedzie tak samo
Czy zdjecia brzuszka wyslylam czy zdj usg opowiadam mu co szkrab robil to ten sie cieszy jak dziecko
Tak ? czyli masz usg przy tych prenatalnych polowkowych i tych po 30 tyg ?Ja mam ze wzgledu na moja ciaze co wizyte - co 2 tyg
Kochana jeszcze chwile dowiesz sie o plci na polowkowych jezeli nie bedzie sie malenstwo wstydzilo hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:35
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
To masz nieziemska cierpliwosc do tych wyjazdow
! A Twoj Maz ma wspaniale podejscie odrazu po opowiesciach mozna to stwierdzic,ze bardzo przejety
Yhym, dokladnie juz teraz na polowkowych i po 30 tygA tak wczesniej moj mi raz robil gin usg,a wczesniejsze to rozni lekarze bo mialam male przygody zanim swojego znalazlam
Takze pamiatki bede miala usg juz od pecherzyka samego ciazowego z plamka
Widac jak roslo sobie slodko
To mnie troche uspokoilas bo sie balam,ze tyle razy mi robili usg,a ja sie balam,ze to niezdrowe choc czytalam opinie,ze to nie szkodzi Dzidzi
Jednak mowie sa rozne opinie i moj gin np nie jest za ciaglym robieniem i mi nie robi, musze wiec wytrzymac
Jestes juz z nami -
Skarb zapraszam
Rozmarzona ja też już nie potrafię zasnąć w ciągu dnia, choćbym nie wiem jaka była zmęczona.
Muszę się przyznać, że umyłam dwa okna w łazience- nieduże, takie pół na pół metra, ale syf nieziemski... oczywiście mój m gorąco protestował, ale jakoś przez tyle miesięcy ani mama, ani teściowa, ani nikt inny nie zaproponował pomocy w tym względzie.Rozmarzona, skarb15 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jakos mnie pozytywnie natchnelyscie dzisiaj
! Tak jakos rozne mysli mialam,a teraz sie ciesze
Balam sie tez tych zakupow,ale moze cos dzisiaj sie odwaze Maluszkowi kupic niesmialo
Zobaczymy co bedzie i na ile bede miala odwagi
trzymajcie kciuki
Narazie sie zebrac nie moge do wyjscia hihih
Jestes juz z nami -
Mala Czarna, powiem ci jak ja to zalatwilam na przyszlosc hihi
Powiedzialam do mamy,ze musze sie w koncu zebrac do okien i firan,ale ze przeraza mnie wieszanie ich
Mama jak uslyszala to sama sie zaoferowala
Mysle jednak,ze jak niewielkie i ostroznie to robilas to nie ma sie co martwic. Najlepiej takich rzeczy unikac,ale nie wszystko jest takie latwe bo mam to samo. Wiem,ze nie powinnam czegos robic ,a sie za to biore bo kto inny za mnie to zrobi:) Wazne zebysmy sie nie przeciazyly (no i a pro po wczoraj sama tez troszke sie zdzwigalam:) i duzo po danej czynnosci odpoczywaly by zregenerowac silyJestes juz z nami -
Ale jak fajnie to zabrzmialo jak na spowiedzi "Musze sie przyznac.." hihhi az sie usmiechnelam
! Sama tak mam,ze chce sie po czyms wyspowiadac co uznam za malutki grzech w ciazy
No tak Maz zawsze protestuje,ale sam sie za to nie wezmie co? Faceci nie zawsze domyslni i trzeba ich gonic :)Ja nawet kminilam z moim,ze okna jakos umyje bo jest dokladny jak cos robi,ale co z firanami
<krzyk> az strach pomyslec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:43
Jestes juz z nami -
U mnie trochę inna sytuacja, bo leżałam na podtrzymaniu i miałam kategoryczny zakaz robienia czegokolwiek. Ale minęło już trochę czasu, staram się rozsądnie do tego podchodzić, nie przeginać i przede wszystkim słuchać swojego organizmu. Leżenie plackiem bardziej mi szkodzi.
Dziś pierwszy raz miałam ochotę przątać naprawdę porządnie. Więc kuchnia i łazienka naprawdę lśnią. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
Jeszcze podłoga w przedpokoju i kończę na dziś.
Kochana, to że kupisz coś maluszkowi nie ma żadnego wpływu na to, czy z nim wszystko w porządkuwkurzają mnie te zabobony, że trzeba czekać. Jeśli masz ochotę, to pokręć się po sklepach, pooglądaj, rozeznaj w cenach i jeśli masz ochotę- kup
Jeszcze raz powtarzam: szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
Rozmarzona, skarb15 lubią tę wiadomość
-
Rozmarzona : ta ja za to jakis medal powinnam dostac
ciesze sie ze moj taki jest na pewno bedzie dobrym ojcem o to sie nawet nie boje
Nie masz co sie martwic jezeli nie ma.wskazan do tego to nie trzeba robic usgNajwazniejsze badanie
Ale podziwiam ze tyle wytrzymujesz bez tego usg ja widze co 2 tyg i potem dalej sie doczekac nie moge
Wiesz co az mi przypomnialas ja mam 5 zdjec a mialam 6 wizyt - na jednej nie dostalam , od fasoleczki w ktorym nie bylo widac nawet dzidziolka , sliczne pamiatki .
Kochana od tego tu jestesmy nie masz co smutac jeszcze chwila bedzie listopad i na swiat przyjda nasze slodkie kruszynkiale sie ciesze potanczylabym ze szczescia ale to zrobie na porodowce jak urodze haha chodz nie bede miala sily
z mala to ja ledwo co po naturalnym porodzie ledwo co chodzilam i wgl
Aneczko ty bys chyba sie nie powstrzymala - chlopa bylo zapedzicno nic odpocznij sobie zeby nie bylo za duzo na dzis
Wiesz ze chetnie male mialabys mnie juz dosc
A ja mam ochote na zeberka z sosikiem z ziemiaczkami i ogorkiem mmmwlasnie nastawilam
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Aniu - my mamy jak zawsze wszystko podobnie nawet terminy na 8 listopada
Ja od 4 tyg lezalam plackiem potem z 2 tyg cos wyszlam na pole czy cos ale i tak duzo lezalam pozniej dalej lezenie , teraz mam sie oszczedzac i duzo lezec jal to przy pessarze i tak do konca ciazy - wiec zrobil sie ze mnie wielki len . Wiecie co dziwie sie ze moja waga spada a nie rosnie powaznie moze i duzo nie jem ale mam malo ruchu i wgl -
Mala Czarna,wiec uwazaj na siebie mocno juz My cie tu przypilnujemy bys nie szalala za bardzo z mopem
!
Macie racje,ale tyle sie tych zabobonow czlowiek naslucha,ze sie boi zeby nie zapeszycJuz makijaz trzasnelam,jeszcze trzeba sie ubrac,a co ciezarnej to juz nie wolno
? hihi
Ehe po porodzie bedziemy mialy nogi wygiete jak kowboje po jezdzie konnej
Jestes juz z nami -
hahahha ale sie usmialam nogi wygiete jak kowboje
Co do zabonow to nie masz sie co na tym opierac na prawde co z dzidziusiem masz latac po sklepach i kupowac mu wszystko co jest najpotrzebniejszeno wlasnie wiec jak chcesz to kupuj teraz jak najbardziej
Kochana ja w ciazy to ubieram sie ladnie i seksowniemakijarz obowiazkowo, paznokcie maluje i takie tam po prostu wszystko jak przed ciaza a inni niech sobie gadaja i zazdroszcza ze mamuska dba o siebie jak dzidzius bedzie to tez sobie poradze
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Mala zazdroszcze tych obiadow...ja przez ciaze nie mam ochoty na cos konkretnego...sniadanua czy przekaski w ciagu dnia sa ok, ale jak mysle o obiedzie to sama nie wiem czego chce;( i jak wszyscy die pytaja czy mam zachcianke, to nue mialam zadnej do tej pory (ze tu i teraz musze cos zjesc) i jak maz sie mnie pyta co chce na obiad to odpowiadam, ze nie wiem;(
Bylam dzis w sklepie i wybralismy piekna kanape skorzana, tylko jest kosmicxnie droga...i sie bije z myslami kupic czy nie. Gdyby nie koty, ktore ja moga poniszczyc, to bym przebolala te cene. W ogole gdyby nie koty, to kupilibysmy tapicerowana, ale cala siersc i alergeny wchodza, a ja uczulona m.in.na koty. -
Za to po obiedzie padlam pod kocykiem na kanape i nie ma mowy żebym umyla te trzy talerze. Odpoczywamy z Laura przed tv (od rana jeździła na rowerze) maz poszedł auto umyć, a później na ogródek do teściów na urodziny babci mojego m. Juz planuje żeby włosy wyprostować. Wydaje mi się ze mam wieksza ochotę fajnie wyglądać niż przed ciąża. I najlepiej żeby brzuszek jak najbardziej rzucał się w oczy
skarb15, monia35 lubią tę wiadomość