Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie sie pytali tylko o kwas foliowy i nikt nie zalecal witamin (eh co lekarz to opinia). W ogole jakis msc temu mialam kryzys, poniewaz tak naprawde nie bralam kwasu foliowego tylko inofolic (ale 2 saszetki) bo 1 ma w sobie tylko 200 μg, a zaleca sie 400 i zaczelam sie schizowac czy w inofolicu jest w ogole kwas foliowy, to byl juz koniec 1ego trymestru czyli czas, kiedy przyjmowanie kwasu bylo najwazniejsze. Teraz jeszcze biore inofolic, zeby go wykonczyc, ale kupie cos tanszego (bo inofolic na msc w najtanszej aptece to 100 zl/msc!!)
-
a mozecie napisac jakie witaminy konkretnie bierzecie? (nazwy)
w poniedialek sie podpytam tej innej gin. i zobaczymy co powie
odnosnie luteiny: ja jestem w trakcie odstawiania (zmniejszylam do 1 tab. na noc), teraz przez tydzien co 2 dni, 1 tab. i koniec. Poki co nie zauwazylam niczego niepokojacego -
Wychodzi na to,ze co lekarz to inna opinia,a my potem zielone
Poczytalam na opakowaniu jeszcze raz z tymi vitaminami i jest tam dawka jaka trzeba kwasu,wiec jestem spokojna-wszystkie vitaminy razem
Haen, to widze nie tylko ja zaczynam wariowachmm,a inofolic to nie jest kwas foliowy tylko pod inna nazwa? Tak jak nieraz w aptekach sa zamienniki jak im np tych typowo znanych marek zabraknie. Bo tak cos mi swita czy kiedys babka wlasnie mi w aptece nie mowila,ze kwas foliowy jej sie skonczyl,ale ma to samo tylko pod inna nazwa i to inofolic mi sie kojarzy cos.
Pytalas o vitaminy to ja od poczatku wlasnie biore pregne plus. Lekarz pochwalil,ze wlasnie te biore i na forach tez czytalam dobre opinie na ich temat. Tylko kosztuja prawie 50zlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:08
Jestes juz z nami -
Ja biorę cały czas Femibion. Najpierw jedynkę, a od drugiego trymestru dwójkę. W tej dwójce jest dodatkowa kapsułka z kwasami DHA. Zalecił mi to lekarz
Shibuya, my mamy nawilżacz powietrza, bo moj mąż okropnie chrapie. Jak go uzywamy to jest znacznie lepiej. U nas ogólnie suche powietrze (30 pare%),wiec sie przydaje.
Niektóre sa okropnie glosne, więc trzeba miec tę kwestię na uwadzeShibuya lubi tę wiadomość
Synuś
-
cos mi poranny wpis tutaj ucielo:/tak to jest jak sie pisze z telefonu.
Madzia,sliczna coreczka i piekne imie Adriana-moja imienniczkaAdy to fajne dziewczyny i nie zle rozrabiary;)
Izzy ja tez czesto czulam taki dyskomfort i pobolewanie w podbrzuszu,na wizycie pon okazalo sie z cytologii,ze mam grzybka,dostalam antybiotyk lekarz powiedzial,ze jak boli brzuch to zwiekszyc magnez narazie mam 2*2 dziennie a wtedy mam brac 3*2tablekti i nospe,oczywiscie lezec i odpoczywac. Dzwon kochana do lekarza albo jedz na IP jezeli bol nie przechodzi ,malenstwo jest najwazniejsze!
Skarb a co tam u Ciebie? kontaktowalas sie z doktorka? odezwji sie ,bo sie martwimy.Napewno z malenstwem wszystko jest dobrze,bo jest duze i silne
Rozmarzona mi lekarz kazal lykac dawke podwojna kwasu foliowego w 1trymestrze, a od drugiego kazal przestac ,bo powiedzial,ze wystarczajaca jest dawka w witaminach ktore biore(pregna plus)
Micia ,a co u Ciebie cos sie nie odzywasz ostatnio na forum:( jak sie czujesz kochana?w nastepnym tygodniu masz wizyte-jak dobrze pamietam?Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Jestem bylam na wizycie u swojej dawnej gin z przed pierwszej ciazy .. Pessar jest dobrze ulozony tylko wystaje tak smiesznie ta krawedz czy cos tak mi tlumaczyla .
Ale ! dostalam skierowanie do szpitala przez ciagniecie dolem brzuszka i mam podostawac kroplowki na wzmocnienie , maja mi posiew dalej pobrac .
Wiec dalej szpital.
co do kwasu . Bralam od poczatku do 14 tyg kwas foliowy . Od 14 witaminki z DHA ktore ten kwas zawieraja .
Biore Prenalen multivit z DHA -
Skarb a moze to od tego passera Cie pobolewa?w szpitalu bedziesz pod ciagla opieka i napewno dobrze sie Toba zajma,tule Cie mocno kochana:*Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Jeśli w witaminach prenatalnych jest kwas foliowy to spoko. Ja biorę jeszcze dodatkowo ale to indywidualna decyzja
Mój mąż też bierze bo to jest witaminka, nie zaszkodzi
Mnie z kolei lekarz mówił, że nawet po porodzie trzeba brać.
Mój kangurek się rusza i kopie.. Lek na całe zło -
Shibuya wrote:Ja właśnie nie mogę się zdecydować na nawilżacz...
Niektóre są z jakimś filtrem, który trzeba wymieniać, czyścić. Ta żabka mi wpadła w oko, ale nie wiem czy to nie jest tylko pic na wodę - czy on w ogóle będzie cokolwiek dawał czy to raczej służy jako element dekoracyjny.
Ja też biorę Femibion Natal 2 Plus i też się zastanawiałam nad tym kwasem, ale odstawiłam normalny Folik. We wtorek na wizycie zapytam czy ten Femibion nie za mało tego kwasu zawiera.Shibuya lubi tę wiadomość
-
Hej, hej, przecież ciągle nam powtarzają, że ciągnięcie jest normalne, bo macica się powiększa. No to o co chodzi w końcu, bo zgłupieję..
Cieszę się, że z pessarem wszystko w porządkuA do szpitala kiedy się wybierasz?
Rozmarzona, nie wydaje mi się, żeby składniki przeniknęły do dzidzi, ale nie jestem lekarzem, więc wolę się nie wypowiadać. Z drugiej strony to jest działanie chemiczne hmm, naprawdę nie chciałabym ponosić odpowiedzialności za to, ja tego nie używam i nie mam pojęcia. A jak depilowałaś się wcześniej? Bo powiem ci, że na mnie te pianki nie działają.. tzn włosy mam za mocne. Ale np moja szwagierka używa i sobie chwali.
Ja łykam wita-miner prenatal + dha. ogromne tabletki -
ja pomalutku zaczynam sie szykowac jade dzis do tesciow na tydzien czasu strasznie sie ciesze,ale martwie ,bo bedzie tam wstretna narzeczona brata mojego T.
Boze daj mi cierpliwosci bym jej nie zabila;)
Mandi ja wlasnie odstawiam duphostan i tez sie zastanawiam,czy pojawia sie plamienia czy nie!mam nadzieje,ze nie ,bo krew w ciazy nawet brazowa wywoluje u mnie straszny stres...
Rozmarzona powiedz mi kochana czy jak bralas duphostan narzekalas na wieksze mdlosci/wymioty?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Mandi :) wrote:Ja biorę femibion natal 2 o jestem zadowolona
tylko trochę drogie są te witaminy
Tez tak myślałam do czasu, gdy kupowałam w stacjonarnej aptece (prawie 50zl). Pozniej wyszukałam go w internetowej i odebrałam osobiscie- za opakowanie zapłaciłam 30zł!Mandi :) lubi tę wiadomość
Synuś
-
moj maz jest swiruskiem;) pisze mu smsa, ze zaraz zjem obiad, a potem sie poloze, bo mi brzuch wywalilo i mnie wkurza (brzuch nie mąż), na co dostaje odpowiedz: znaczy sie fasola puszcza baki
w listopadzie przyjdzie mi sie opiekowac noworodkiem i 29 letnim chlopem jak nic:)Kasia Kraków, Izzy lubią tę wiadomość
-
Mala czarna : juz jestem w szpitalu
Ja to mam przeboje ech ...
Mnie tak boli kluje ze idzie sie przekrecic -
Ale mnie Kropcia straszy ze zawalu do listopada dostane
Trzymajcie kciuki za dzidziolka by juz wszystko dobrze bylo :*
Zorro, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość