Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izzy dzidzi też nikt za ciebie nie donosi.. Ty masz swoją działalnośc, nie?
Haen kwas foliowy mam w witaminach z DHA, więc od II trymestru samego kwasu niełykam
Shibuya mam nawilżacz powietrza (Laura często miała zapalenie krtani jak była malutka). Używałam go bardzo rzadko. Teraz praktycznie wcale, chyba, że jest chora i ma cały zatkany noc, to do spania. Moim zdaniem i tak mamy wilgotne powietrze w domu (musiałam skuć całą ścianę, żeby się grzyba pozbyć). Ja mam Sanico, opinia hmm.. no nawilżaShibuya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzzy ja wczoraj byłam u ginekologa i miałam podobną sytuację do ciebie. Powiedziała mi, że ból jest niepokojący gdy mimo odpoczynku i leżenia nie przechodzi. Jeśli po położeniu się ustępuje to oznacza, że ból jest raczej związany z układem ruchu niż macicą, bo ona boli niezależnie od pozycji czy ruchu.
-
Izzy, spokojnie nie denerwuj sie powiem Ci,ze to tez zalezy od organizmu nieraz. Ja jak miewam bole to tez dosyc silne i wtedy musze duzo lezec. Jesli lekarz kazal brac leki to wez i sie poloz. Nie zamartwiaj sie Kochana dodatkowo, strasznie Ci wspolczuje z ta praca
Haen, kwasu foliowego samego nie biore,ale biore pregne plus i tam wlasnie jest juz zawarty kwas foliowy. Wydaje mi sie,ze kwas foliowy bierze sie od poczatku do konca,a Wy co mysliscie Dziewczyny?
Ja wzielam sie z rana lekko za sprzatanie i powiem Wam,ze nawet kucanie sprawia dyskomfort i nie da sie tak spokojnie posprzatac.Jakos zaraz sie boje,ze sie nadwyreze albo za duzo rekami bede operowala czy cos paranoja jakas -.-
Chcialam sie wybrac tez do fryzjera by sciac troche koncowki bo mam straszne i grzywke,ale jakos len mnie dopadlOgolnie to strasznie mi wypadaja wlosy przez niedoczynnosc, jeszcze wszedzie je widac na bialych kafelkach,ale szkoda mi sciac ;/
Jestes juz z nami -
To ja ostatnio nie mam problemu ze sprzątaniem itd. Leń leniem, ale fizycznie nie ma problemu. Czasem zapominam o ciąży i wtedy mnie ponosi
Rozmarzona, moje włosy też lecą na całego, aż się boję co będzie po porodzie, bo pamiętam, że na poduszce co rano znajdowałam ich masę.. -
Mala Czarna, no wlasnie jak lenia pokonam to jakis strach sie we mnie zbiera,ze za duzo sie schylam wtedy itp jak sprzatam. A to wszystko przez to,ze tyle czasu Dzidzi nie widzialam na usg bo mialam w 13 tyg robione prenatalne,a tak mam czekac do 20-22 tyg na kolejne.. I wiesz lekarz jak bylam 22 teraz to tylko badal mnie na fotelu,a tak usg tez nie robi. Wizyta kolejna oczywiscie bez usg bedzie 19 i moze dlatego tak swiruje. Tym bardziej,ze ostatnio cos mnie nie kopie i glowa zaraz robi swoje.
Masakra z wlosami z tym,ze u mnie wlasnie i jak ciazy nie bylo bo leca ciagle,a ja tak dlugo je zapuszczalam i nie chce scinac. Wiesz jak sie Dzidzia urodzi to pewnie po czasie dla wygody troche skroce,ale teraz jeszcze chce miec,ale wkurza mnie to niemilosiernie jak wszedzie je widzeJestes juz z nami -
Moim zdaniem włosy wypadają (przynajmniej u mnie), bo osiągnęły już swoją maksymalną długość i teraz po prostu lecą. W II trymestrze podobno stają się mocniejsze i rośnie dużo nowych, bo po porodzie będzie wzmożone wypadanie
Ja też nie zamierzam ścinać, lubię długie i jednak wygodniej spiąć, a krótkie zawsze trzeba ułożyć.
Co do witamin to nie zaszkodziłaś, po prostu na początku brałaś witaminki, których nie musiałaś brać, ale to przecież nic złego. Ja i tak mam mieszane uczucia co do syntetycznych witamin. Zdrowa dieta to jedno, a łykanie pastylek- drugie. Cieszę się, że zaczyna się sezon na warzywa i owoce, w końcu zaczynają mieć smak -
hm, mi chyba wlosy sie wzmocnily, ale prawda jest tez taka, ze przed ciaza mialam ladne
pytalam sie o ten kwas, bo moja gin na ostatniej wizycie nie zalecila mi zadnych witamin, ja sie nie zapytalam o nie (i o kilka innych rzeczy, eh musze wrocic do notowania pytan), aczkolwiek wyniki badan krwi i moczu z wczoraj jak popatrzylam mam w normie, dodatkowo biore od poczatku jod i wit. D, a na poprzedniej wizycie mowila, zeby brac kwas do konca 2ego trymestru no i tak sie zastanawiam...z 2ej strony mam mieszane uczucia co do witamin.
w pon ide do innej gin w ramach abonamentu med., to moze sie jej podpytam czy jej zdaniem pry takich wynikach jak mam powinnam co lykac -
Niby racja,ze chemia,ale znalazlam nawet watek u dziewczyn w innym dziale,ze tez bardzo chwala te vitaminy
Teraz wszystko prawie chemia napedzane, nawet owoce zazwyczaj pod sztucznymi lampami dojrzewaja i traca wtedy najwiecej zawartosci,wiec nie zawsze mozemy przyswoic ich tyle ile trzeba
No,a samego kwasu foliowego wlasnie nie bralam tylko byl juz w nich i nie chcialam jakos przedawkowax :)Co do owocow masz racje,ze w koncu zaczna tez dojrzewac w ogrodach jak u mojej mamy i mam pewnosc,ze zdrowe i zjem ze smakiem np takie truskawki
W sklepach jak kupuje to narazie sama tektura i papier w smaku,ktorego zreszta wgl nie maja
Masz racje Czarnulka nie scinaj podpisuje sie pod tym
Jestes juz z nami -
Dzięki za dobre słowa Kochane
Jest mi naprawde lepiej jak leżę.
Mała Czarna mam 'swoją' działalność bo nie jest zarejestrowana na mnie tylko na mamę. Jeśli mama mnie zatrudni to zus skieruje sprawę do sądu za fikcyjne zatrudnienie. Także jestem w sytuacji bez wyjścia. Chyba pierwszy raz w życiu..
Kwas foliowy trzeba brać cały czas. Bardzo opłacają się takie duże opakowania po 250 tabletek. -
No wlasnie haen tez mam problem,ze mam tyle pytan do lekarza,a na wizycie dziura w glowie. Jednak zawsze jak na poczatku u roznych bylam to mowili aby vitaminy brac ,a pregna z tego co czytalam to jedne z lepszych. Tutaj raczej jestem spokojna bo te vitaminy dla ciezarnych musza spelniac jakies normy i przynajmniej wiem,ze nie bedzie Dzidzia miala jakiegos niedoboruJestes juz z nami
-
Haen ja w pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy bralam i zelazo na anemie- gin powiedzial, ze jakby jakis niedobor witamin wystapil, to bedziemy brac cos innego. od II tr kazal kupic witaminy z dha, dha duzo dziewczyn bierze,a tam cala gama innych witamin jest
-
Mandi, ja bralam dhupaston i wczoraj wzielam ostatnia tabletke, narazie odpukac zero niepokojacych objawow.
Izzy, a powiedz mi jesli ja caly czas wlasnie bralam kwas foliowy w tej pregnie plus bez takiego samego osobnego to tez jest ok? Bo sie teraz boje,ze za malo moze czy cos.. choc tam pisze,ze to dzienna dawka jest tam juz zawarta kwasu.
Wybaczcie mi dzisiaj,ale mam chyba gorszy dzien..Jestes juz z nami -
Mala Czarna Kochana, a powiedz mi juz dawno mialam Cie pytac. Czy te pianki/zele do golenia z veet sa wskazane w ciazy? Chodzi mi o te co usuwa sie potem wloski szpatulka. Nigdy z tego nie korzystalam,a zastanawialam sie czy to nie zaszkodzi bo moze byloby mi szybciej i wygodniej sie depilowacJestes juz z nami