Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymadzi4aam wrote:Buffy jak robisx tego kurczaka? Proszę o instrukcje bo chyba czegos takuego właśnie mi się chce
Składniki:
1. kurczak
2. brokuła
3. czerwona papryka
4. pieczarki (opcjonalne)
5. śmietanka 30% (duże opakowanie jeśli chcemy więcej sosu)
6. serek almette śmietankowy
Przepis:
Kurczaka kroimy w kostkę/paski jak lubimy i w misce posypujemy ulubinym zestawem przypraw (u mnie to czosnek granulowany, bazylia, oregano, czerwona papryka, sól, pieprz cytrynowy).
Brokuła dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie aż będzie aldente.
Kroimy czerwoną paprykę i pieczarki w kostkę/paski.
Mało rozpuszczamy w dużej i głębokiej patelni. Na to wrzucamy kurczaka i dusimy. Do Jak się średnio zrobi dodajemy paprykę i pieczarki do kurczaka. Przykrywamy i na mniejszym ogniu dusimy mieszając co jakiś czas aż wszystko będzie miękkie. Jeżeli borkuł jest już gotowy to odcedzamy go i dodajemy do tego co na patelni. Na małym ogniu dusimy. Jak już wszystko jest odpowiedniej miękkości dodajemy śmietanę - całą. Po jakimś czasie dodajemy cały serek almette. Jak zacznie się gotować kosztujemy i doprawiamy do smaku - ja dałam te same przyprawy co do kurczaka.
U mnie zajadaliśmy kurczaka z kaszą gryczaną, do której dodałam starty czosnek
-
Izzy, mnie tez czasem dopada taki nastrój. Az tak bardzo Cię boli? Ja ruchy czuję dokładnie jak mówisz-czyli nisko, tam gdzie detektor odnajduje bicie serdusia. Ale zeby bylo ciekawie, to zauwazylam zależność. Czuję maleństwo tylko po lewej str od pępka. Jak się wcześniej stresowałam,ze nic nie czuję, to zawsze detektor pokazywał,ze maluch siedzi po stronie prawej. Pewnie łożysko jest tak umiejscowione i amortyzuje.
Synuś
-
Shibuya serduszko słysze normalnie i maluszek normalnie się rusza.
Nie boli mnie bardzo dlatego wiem, że to panika.. Musze więcej odpoczywać.Ale jak dalej będę mieć takie bóle to podjade do lekarza.
Haen odruchowo zaczełam oddychać mocniej jak przeczytałam Twojego posta.
Zorro, też tak mam, czuje tylko z jednej strony. Z drugiej bardzo sporadycznie. I czasami mam wrażenie, że czuje skurcz w macicy a to dziecko się rusza. Dziwne..
-
Ja zlapalam dola i sie nie moge uspokoic od 20 .. przypomnialam sobie o moim Aniolku nie wazne przy jakim temacie. Ach.. az nie mam juz sily
-
A jutro dzwonie do ginki znaczy dzis i mowie o tym pessarze bo mi sie raczej zsuna bo mam go praktycznie przy wejsciu do pochwy...
-
Jak juz to pojade jutro do szpitala bo raczej nic sie nie zmieni bo nadal jest tak nisko.. by sie dzieciatku przez to nic nie stalo..
-
Jak tu byc spokojnym ... to na pewno nie jest normalne .. Na poczatku mysle sb pewnie tak musi byc ale zaraz kawalek przy wejsciu w tym brzuch mnie pobolewa jak na okres myslalam a dzidzius sie rozpycha .. a to zestresu sratatata no pessar sie zwyczajnie obsunal..
-
a brzuszek to mnie boli coraz gorzej
Widze ze sie jeszcze Mala czarna zagubilaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 07:58
-
Skarb jedziesz na ip? Daj znać kochana co i jak. Jak to możliwe żeby pesar się zsunal? Spokojnie wszystko będzie dobrze.
Izzy a ty jak się dziś czujesz? Podejrzewam ze u ciebie to poprostu rozrastanie się wszystkiego ja małego tez czuje bardzo nisko kawałek nad wzgorkiem łonowym. Jeśli się niepokoisz to zadzwoń do gina.
-
Izzy najlepiej pojechać i się upewnić ze nic złego się nie dzieje.
Ja cały czas w takim stresie jestem bo mnie boli cały czas + kilka razy na dobę bolesne skurcze. I niby wiem ze z dzidzia ok to i tak się boję. U mnie cały czas ból jak na @. I dziewczyny stres potęguje ból. Jak się zdenerwuje to od razu zaczyna boleć bardziej. Prędzej niż na porodowce wyląduje w psychiatryku. I nie zapowiada się żeby te bóle miały mi minąć. Dziwne ze boli cały czas.