Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia ja też drżąc czekałam na twój wynik. SUPEEEEER!
Caen przypierwszej ciąży miałam przynieść gince papierek od stomatologa i internisty a teraz nikt mnie nie prosił o to..
Piękna pogoda, po 9 sciagnelismy z naszego ogródka. Aż się skusilam na warke rafler 0.0 oczywiścieolcia88 lubi tę wiadomość
-
Wiem ze mam zeby do leczenia boje sie strasznie raz tak mnie wystraszyl na kanalowym dentysta rzeznik jak mialam 15 lat do dzis sie boje i nie potrafie sie przemoc
-
Cześć
czytam Was codziennie. Dziś pierwszy raz postanowiłam napisać. Jestem Aniołkową Mamą. Teraz czekam na nasz skarb tu na ziemi. Po 3 stratach po raz pierwszy jestem w drugim trymestrze (dokładnie 16 t. 5 d.).
Przysiądę u Was w wątku... jeśli możnaMadaLena30, haen, perelka89, Galaretka, Kasia Kraków, Izzy, agulla03, Ona_89', kehlana_miyu lubią tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Skarbek jestem jestem tylko cały dzień poświęciłam Patrykowi bo miał wolne z powodu wizyty u okulisty wiec wiekszosc dnia byliśmy na ogródku trochę spałam a tak mi się fajnie spało ah
Postaram się jutro zajrzeć Na 13 mam wizytęMicia lubi tę wiadomość
-
Shibuya wrote:Dziewczyny! Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Maluch waży 162g, na początku nie chciał pokazać co tam ma między nogami, ale w końcu się udało i będzie Mikołaj
Gratuluję!!
A widzisz opłacało się czekać w tej kolejce
Shibuya lubi tę wiadomość
-
haen wrote:Zapodajcie strone o jaka duagnostyke chodzi, kilka razy widzialM haslo, ze sa tani i szybko wyniki, wiec moze w Warszawie rez sa?
chociaz obok siebie tez mam tanie labiratorium bo beta hcg czy inne hormony w cenie 20 Zl, wiec tez w porzadku.
Olcia ciesze sie, ze wyniki ok;) teraz trzeba badac i kontrolowac, zwlaszcza po ciazy, ale Ty zaprawiona w bojach lekarskich jestes to pewnie wiesz i pilnujesz takich spraw;)
A czy w ciazy powinno odwiedzic sie dentyste tak kontrolnie? Przed staralam sie wyleczyc zeby i nie wiem czy ot tak jak nie czuje, ze cos sie dzieje, powinno sie isc?
Wpisz diagnostyka laboratorium Warszawa. Jest dużo oddziałów w Warszawie. -
Anastazja85, cieszę się że dołączyłaś
!!
Micia, Olcia ja też sie leszcze na niedoczynność. Kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży moje tsh spadło do 0,147 i mój endo obniżył mi dawkę, troszkę wzrosło (jakieś 0,159), a później skoczyło na ponad 5! Oczywiście się wystraszyłam. Endo wytłumaczył mi że TSH będzie się wahać, ważniejsze jest FT3 i FT4. Dostałam większą dawkę eutyroxu i moje TSH z wczorajszych badań wynosi 3,57 (więc też nie najlepsze)... sama nie wiem już co o tym myśleć...
-
MadaLena, ale ja się nie leczę na tarczycę, zrobiłam TSH tylko tak bo przed ciążą nie miałam problemu, a ostatnie badanie miałam pod koniec 2012r. i TSH wynosiło 0,7,więc było ok. I dziś odebrałam wynik a tu taki psikus, chociaż naczytałam się, że w ciąży TSH może szaleć. Jutro mam wizytę dowiem się co mój ginekolog na ten wynik. Może każe badanie zrobić ft3 i ft 4, albo wyśle do endokrynologa oby nie
.
Witaj AnastazjoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:27
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
skarb15 wrote:Wiem ze mam zeby do leczenia boje sie strasznie raz tak mnie wystraszyl na kanalowym dentysta rzeznik jak mialam 15 lat do dzis sie boje i nie potrafie sie przemoc
Moze wsrod rodziny/znajomych ktos moze polecic Ci dobrego i zaufanego stomatologa? Wyobrazam sobie, ze uraz do takiego lekarza zostaje na dlugo, ale moze po ciazy uda Ci sie przelamac? Wierze w to:)
MadaLena faktycznie mocno skaczy Ci to tsh...
Witam Anastazja:) -
Micia a bierzesz teraz jakies tarczycowe leki? (Jesli pisalas, to przepraszam, ale korzystam z tel)? Lepiej zrobic ft3 i 4 i ew.wdrozyc leki...ja np.obie te rzeczy mam ok, ale jefnych przeciwcial tarczycowych za duzo, dostaje minimalne dawke leku. Jesli bedziesz pod opieka lekarza, to nic zlego nie powinno sie dziac, a tak jak gin mowi, tarczyca w ciazy moze wariowac, takze mysle, ze nie ma co martwic sie na zapas:) a i moze lekarz skuetuje Cie na usg tarczycy? (Chyba w ciazy mozna, ale 100% pewnosci nie mam)
-
Micia... nie panikuj, tym bardziej że nie leczyłaś się przed ciążą
Teraz po prostu Twój organizm tak zareagował pójdziesz do lekarza i się wszystkiego dowiesz. Gin zapewne wyśle Cię na konsultacje do endo...
Micia lubi tę wiadomość
-
MadaLena, bo już mi się chyba stres udziela przed jutrzejszą wizytą, a jeszcze to TSH sama sobie zrobiłam z ciekawości bo dawno nie miałam, a nie chce niczego przeoczyć i może niepotrzebnie je robiłam
. Ech byle wytrzymać do jutra
. Dzięki za postawienie mnie do pionu, bo rzeczywiście panika mi się włączyła
.
Haen nie, nie brałam nigdy żądnych leków na tarczycę i nie biorę, bo wcześniej nie miałam z tym problemu, myślę, że to tylko i wyłącznie wpływ ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:35
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Dawno się nie odzywałam, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie
Skarb, miałam z dentystą dokładnie to samo, co Ty. Nie byłam 10 lat u dentysty z powodu tragicznego leczenia kanałowego. Teraz bardzo żałuję, bo jak już się przemogłam i poszłam, to kasy poszło jak nie wiem co, a jeszcze sporo pójdzie. Tydzień temu byłam na wizycie ciążowej i ogólnie nie jest źle, jakieś małe dziurki, ale do wyrwania chirurgicznego ósemki, a nie każdy chirurg chce robić takie rzeczy w ciąży. Więc i tak idealnie nie będzie.
Ogólnie chodzi mi o to, że dla dobra maleństwa powinnaś się zebrać w sobie i pójść. Naprawdę wiem co czujesz i byłam pewna, że nigdy nie pójdę i umrę bez zębów. Ja powiedziałam od razu, że stan mojej szczęki jest taki a nie inny i dentysta nie zszedł na zawał hehe. Obiecaj sobie jakąś nagrodę za to i będzie dobrze.
haen, olcia88 lubią tę wiadomość