Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, ja dziś rano wstałam i pojechałam na badania, nawet szybko poszło, i już jestem po śniadaniu. Przedwczoraj miałam najgorsza noc i dzień w ciąży, chyba za bardzo najadlam się frytek i hot dogow w dzień dziecka i wieczorem, cała noc i następny dzień miałam taki ból jelit że myślałam że nie wyrobię. Od wczoraj zajadam samo zdrowe lekkie jedzenie ale moje bebechy jeszcze tamto odczuwają... Piszecie że taka ładna pogoda a u mnie tylko ciepło ale slonko za chmurami
a ja jadę dziś na dwa tygodnie nad jeziorko i przydałaby się ładna pogoda.
-
Molcia rozumiem, teraz każdy grosz się przyda, jak mus to mus, dlatego pisałam, że gdybym musiała to też bym pracowała, ale ja mam taką sytuacje, że na L4 mam wliczane wszystko, więc wypłata podobna.
Molcia lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Witam mamusie :*
Anastazja : Witam nowa mamusie bardzo cieplutko :*
Dziewczyny wlasnie nie bardzo ale popytam o jakiegos dobrego dentyste i przelamie sie dla malenstwa jakos. :*
Ginger : no bo juz wlasnie sie nie odzywalas mysle moze cos sie stalo .jeszcze dlugo nie odzywa nam sie Rozmarzona ..
O ktora juz apeluje 3 raz.
Ginger i Mala : Gratuluje 19 tyg :*
dziewczyny ciesze sie z udanych wizyt :*
Ii zycze powodzenia na dzisiejszych wizytach. :*
A i ta dziewczyna odpisala zaczela mi wpierac ze ona mnie nie usowala i bym jej nie oskarzala pochopnie . Zal bo ja dobrze wiem ze nie dawno bylam a teraz jestem usunieta . Nie bede komentowac tego nawet wiec nie klucilam sie bo po co .
Kasia Kraków: tak kochanaja spodziewam sie coreczki i bedzie Nikola - mysle ze nie zrobi nam psikusa hehe
Anastazja85 lubi tę wiadomość
-
My imie dla dziewczynki mamy, poki co nie zdradzam:) dla chlopca nie mamy, bedziemy myslec, jak okaze sie, ze dziewczynka zamienila sie w chlopca.
Co do l4: ja jestem, pierwotnie myslalam, ze bede pracowac do konca lipca, jednak ze wzgledu na organizacje pracy latwiej mi i moim szefowym bylo zorganizowanie zaastepstwa dlugofalowo, bo jak bylam na l4 byly telefony z pracy. Inna sprawa, ze w pracy lapaly mnie bole glowy, a przy takiej pogodzie i braku klimy mialabym permanetny bol glowy.
Obecnie przezywam kryzys 3 tygodnia...nigdy nie mialam przerwy dluzszej od pracy niz 2 tygodnie (czyli urlopu) i teraz trocge swiruje i zaczynam miec wk..wa. Jednoczesnie wiem, ze gdybym chodzila do pracy mialabym jeszcze wiekszego, mimo ze bardzo lubie swoja prace i dobrze sie w niej odnajduje. -
hej dziewczyny , wiem , że to jeszcze wczesnie ale ja siedze w pracy i marzę.. Patrzcie jakie śliczne łóżka dziś znalazłam na stronce homebook.
http://www.decomania.pl/pl_PL/p/Lozeczko-70-x-140-z-funkcja-sofy-Bellamy-Good-Night-PURE/34590
http://www.decomania.pl/pl_PL/p/Lozeczko-60-x-120-cm-z-szuflada-i-komoda-Bellamy-PasoDoble/12600
http://www.decomania.pl/pl_PL/p/Lozeczko-70-x-140-z-funkcja-sofy-Bellamy-Good-Night-MINT/34593
http://www.ahh.sklep.pl/pl_PL/p/Lozeczko-dzieciece-A-STAR-IS-BORN-130x65x120%2C-krem/2871 -
Kasia- jeśli nadal dzidzia pozostanie dziewczynką, to na pewno Nadia
Z chłopcem gorzej, miał być Wiktor, ale mężowi się odwidziało.
Zakupy zrobione, zaczyna do mnie docierać, że jedziemySzybko zatrybiłam hmm.. jakoś wcześniej o tym nie myślałam.
Ja na pogodę nie narzekam, o ile nie pracuję to uwielbiam słońce i upał.
Jest dziś pięknie, pod każdym względemMicia lubi tę wiadomość
-
ania2071 wrote:A dziewczynki Wy już siedzicie na L4 czy wytrwale chodzicie do pracy?
Ja też pracuję, planuję jeszcze około 1,5 m-ca ... takie upały nadeszły, że nawet się cieszę że w pracy jestem gdzie mam klime
To wszystko kwestia podejścia, samopoczucia i innych czynników.
Molcia jeśli masz umowę o pracę na zwolnieniu dostajesz 100% wynagrodzenia.. no chyba, że inna forma zatrudnienia to wtedy gorzej
-
Ja jestem na L4 od początku. Miałam wskazania do zwolnienia, a teraz po prostu nie opłaca mi się wracać. Szefostwu tez na rękę, bo załatwili juz za mnie zastępstwo, wiec ta osoba będzie mogła dłużej popracować. Zresztą stres w pracy zawsze miałam duży, wiec i tak zdecydowałabym się na L4. Poza tym w ciąży jest przecież 100% płatne, wiec finansowo wychodzę teraz lepiej, gdy płaci mi już Zus. No i wcale za pracą nie tęsknię.
Dzisiaj znowu zaatakowały mnie mdłości :p
W ogóle wczoraj trzymałam dłoń na podbrzuszu tak z lewej strony i poczułam nagle takie pojedyncze PUK, myślicie, że to Maluszek?
Rozmarzona! Ja też się o Ciebie martwię i upominam tak jak Ty wcześniej o mnie! Gdzie się podziewasz? Odezwij się ;* -
MadaLena30 wrote:Ja też pracuję, planuję jeszcze około 1,5 m-ca ... takie upały nadeszły, że nawet się cieszę że w pracy jestem gdzie mam klime
To wszystko kwestia podejścia, samopoczucia i innych czynników.
Molcia jeśli masz umowę o pracę na zwolnieniu dostajesz 100% wynagrodzenia.. no chyba, że inna forma zatrudnienia to wtedy gorzej -
No właśnie Molcia, zgadzam się z Małą Czarną. Może warto spróbować i pogadać? Musi być jakieś dobre wyjście z sytuacji, bo bez sensu żebyś się w pracy męczyła. Ja wiem, że teraz przy tych upalach nie dałabym rady, nie mamy w pracy klimatyzacji + remont czyli pył, kurz, spaliny wszędzie.
-
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tego zwolnienia... Mój lekarz jakoś średnio do tego się składnia. Mimo, że miałam jedno poronienie, jeszcze teraz ciągle biegam do lekarza (ginek, endokrynolog i hematolog), mam problemy z krzepnięciem ;/ W prazy też stresująco i mnóstwo zarazków, bo szpital. Jak tak dalej pójdzie to chyba muszę zmienić lekarza:(
-
Kasia Kraków wrote:A jak z imionami dziewczyny macie juz ostatecznie powybierane?
Decyzji podjętej jeszcze nie mamy w tej sprawie, a jak mój mąż rozmawia z naszym pieskiem (Mika), to za każdym razem tłumaczy Mice że będzie ... - i tu wymienia coraz to inne imie
Ja to chyba jestem troszkę staroświeckadla chłopczyka podoba mi się Aleksander albo Franek, o dziewczynce zawsze myślałam Hania, albo Marysia...
Ahh ciężka decyzja
Kasia Kraków lubi tę wiadomość