Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moodliszka Dominika to moje imię
. Ja dla dziewczynki jeszcze nie znalazłam imienia, chłopak Przemcio
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 11:05
Kasia Kraków lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Aniu, ja sobie planuję ze pójde na L4 za jakiś miesiąc kiedy znajdą zastepstwo i koleżanki wrócą z urlopu... ale czy dostanę L4 od lekarza to inna sprawa... póki co na żadnej wizycie nie było o tym rozmowy. Jeśli będzie problem pójdę po prostu priv i poprosze o zwolnienie.
Na tym etapie chyba ciężko o zmianę lekarza, więc lepiej załatwić to w ten sposób.
-
MadaLena30 wrote:Wiem Molcia, dlatego pisałam że są różne czynniki... a czasami też dobrze jest być wśród ludzi -po prostu
co do dogadania się z pracodawcą - to nie będzie mi się i tak opłacało - bo pracuję dłużej niż rok, a wtedy liczy się średnia - musiałabym dłużej niż miesiąc sobie te składki płacić więc pewnie i tak wyjdzie na to samo .. te obciążenia są ogromne..
-
Ja jeszcze nie wiem jaki ktosiek siedzi w środku. Cały czas mówię do fasola jak do chłopczyka. Mój z kolei najpierw twierdził, że to będzie dziewczynka, teraz ze chłopiec. Po Naszych przejściach tak naprawdę wszystko mi jedno, oby było zdrowe
Jeśli chodzi o L4 podziwiam pracujace dziewczyny. Sama chciałam jeszcze popracować, ale że względu na duży kontakt z klientami (niektórymi bardzo roszczeniowymi) dałam sobie na wstrzymanie. Od 3 tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim a wolny czas nadrabiam robótkami ręcznymi. Robie bransoletki i naszyjniki z koralików Toho na szydełku. Bardzo odprężające zajęcie i przy okazji mam kilka prezencików na zbliżające się urodziny przyjaciółek i rodziny
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Najważniejsze to aby dobrze się czuć !!
Dziewczyny co dziś u was na 2 śniadanko ???
Ja wcinam witaminki dla chłopczyka i dziewczynki - sałatkę owocową: jabłuszko, kiwi, banan mhhh pycha -
Kasia Kraków u nas prawdopodobnie Marcel;) myślę że tak już zostanie:)
Jeśli chodzi o l4 to jak wiecie jestem od początku i finansowo super bo miałam wysokie premie kwartalne a 100% liczone jest ze wszystkim wiec w tym mc np dostałam 600 zł więcej niż jakbym chodziła do pracy:) tak wiec nie narzekamMala_Czarna_89, Micia, Kasia Kraków lubią tę wiadomość
-
Kasia Kraków wrote:A jak z imionami dziewczyny macie juz ostatecznie powybierane?
A chłopiec chyba Artur, ale nie wiem sama.. Rodzina chce żeby był Antek po dziadku.
I też jeszcze pracuje. Swoja działalność innymi prawami się rządzi i pewnie jeszcze na porodówce będę z laptopem i telefonem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 11:18
Mala_Czarna_89, MadaLena30, Kasia Kraków lubią tę wiadomość
-
Izzyy fajnie wykombinowałaś z imieniem dla dziewczynki
No i ja własnie tak pracuję... od kiedy przyszłam do pracy włączyłam kompa i myślę : a sprawdzę co u listopadówek:) ...a praca leży... może sama się zrobi ;pIzzy lubi tę wiadomość
-
A w ogole to uwazam, ze urlop macierzynski powinnien byc OBOWIAZKOWY dla ojcow, tzn.zeby kazdy tata niewazne czy ma dg czy umowe o pracy musial wykorzystac jakas czesc i to nie mala typu min.2-3 mac., zeby zobaczyl jak to jest opiekowac sie po 8-10h czy wiecej dzien w dzien maluchem, bo wierze ze to zmieniloby nadtawienie pracodawcow do zatrudniania kobiet i ich pensji. Niestety kobiety wv Pl zarabiaja mniej i to one glownie biora roczny macierzynski czy zwolnienia na dzieci, bo finansowo sie tak bardziej oplaca...
-
Mala_Czarna_89 wrote:Molcia, ale potem jeszcze jest rok macierzyńskiego, jesteś pewna, że to się nie opłaca?
-
MadaLena30 wrote:Aniu, ja sobie planuję ze pójde na L4 za jakiś miesiąc kiedy znajdą zastepstwo i koleżanki wrócą z urlopu... ale czy dostanę L4 od lekarza to inna sprawa... póki co na żadnej wizycie nie było o tym rozmowy. Jeśli będzie problem pójdę po prostu priv i poprosze o zwolnienie.
Na tym etapie chyba ciężko o zmianę lekarza, więc lepiej załatwić to w ten sposób.
Hehe problem w tym że ja chodzę prywatnie! i taka masakra:( -
witam sie z wami w ten sloneczny piekny dzien ja dzis zabiegana ide z corka do lekarza jak mala wstanie i zobaczymy co jej tam na pluckach siedzi miala kaszel 3 tyg i poprzedni pediatra zamiast nas na rtg skierowac to nam nowe leki zapisal a tu wyszlo ze ma cos na pluckach i lekarz musi to skonsultowac dodatkowo przez choroby ma problem z prawym uszkiem i prawdopodobnie jest 3 migdal taka mala istota a tyle przechodzi
mnie natomiast lapia skurcze w nocy ryczalam z bolu i mojego myslalam ze pogryze taki to bol
natomiast witam sie w 19tc i za tydzien bezie to polmetek juz
MW26 lubi tę wiadomość
-
haen wrote:A w ogole to uwazam, ze urlop macierzynski powinnien byc OBOWIAZKOWY dla ojcow, tzn.zeby kazdy tata niewazne czy ma dg czy umowe o pracy musial wykorzystac jakas czesc i to nie mala typu min.2-3 mac., zeby zobaczyl jak to jest opiekowac sie po 8-10h czy wiecej dzien w dzien maluchem, bo wierze ze to zmieniloby nadtawienie pracodawcow do zatrudniania kobiet i ich pensji. Niestety kobiety wv Pl zarabiaja mniej i to one glownie biora roczny macierzynski czy zwolnienia na dzieci, bo finansowo sie tak bardziej oplaca...
Molcia mam znajomą, która była zatrudniona na pół etatu Gdy zaszła w ciążę popracowała jeszcze 3 miesiące nadpłacając ze swojej kieszeni składki tak, żeby wyszedł pełny etat. Teraz siedzi na l4 i dostaje tyle, ile odprowadzała.
Wzięłam się za paznokcie u stóp, w końcu!