X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj stresujący wieczór. Mąż był w pracy, więc pół dnia spędziłam z mamą. Mama pod wieczór źle sie poczuła, zrobila się blada i prawie mi zemdlala. Nawet bym nie była w stanie jej podnieść. Obie się przestraszylysmy. Ale jakoś doszła do siebie.

A tak w ogóle to mam dziś wizytę i wczoraj wyskoczyła mi opryszczka :(

Skarb mam nadzieje, że szybko pogodnisz sie z mezem.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Ginger, biedna Ty ;* mam nadzieję, że noc w miarę przespana i że brzuszek odpoczął. Mój mąż też czasami przesadzi z alkoholem ze znajomymi, ale jest tak wychowany, że wie, że jeśli mi nie pomoże, to ja nie rusze palcem i to on zostanie ze wszystkim na drugi dzień, że sprzątaniem i kacem.

My wczoraj na grillu u rodziców. Było fajnie dopóki tez brzuch nie zaczął domagać się odpoczynku. Jednak 7 godzin bez możliwości położenia się to nawet dla mnie za wiele.

Dziś pobudka ponownie z mdłościami, ale daję radę. W poniedziałek w końcu wizyta, już nie mogę się doczekać.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). W środę miałam wizytę, wszystko dobrze, dzidziuś rośnie jak trzeba na tym etapie lekarz mierzył tylko główkę i kość udową, czy zgodnie z wiekiem ciąży rośnie :). Od wczoraj mam odstawioną luteinę. Jest dobrze. Tylko mam zaczątki anemii mam brać żelazo w tabletkach. Co do tarczycy mój poziom TSH 0,2 to bardzo dobry wynik, w ciąży im niższe tym lepiej lekarz mi tak powiedział. Na hemoroidy dostałam maść od lekarza. Za miesiąc połówkowe i poznamy dopiero płeć :D. Zapowiada się wizyta USG z niespodzianką ;). A i przytyłam od początku ciąży 1 kg.
    Pozdrawiam i miłego dnia życzę :).
    Miu i Kitaja odezwijcie się :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:28

Izzy, haen, Marta1986 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to przegial mężu :( Jak nocka mineła?

KasiaKraków też się chętnie kiedyś wybiore spróbować :P Póki co jadłam tylko w Moa burgera. Są obłędnie dobre...

Ona to ładnie się zestresowałaś. Zawsze się boję takiej sytuacji jak zostaje sama z mamą. A tu rodzice co raz starsi..

Moodliszka bardzo słusznie masz męża wychowanego. :D U nas jest jasny podział w domu, ja pralka, on zmywarka. I nie ma zmiłuj, ja zmywarki nie tykam. ;)

Mała Czarna, nadążasz za ekipą? Bo się martwiłaś.

A mnie całą noc bolała głowa. W życiu nie miałam takich silnych ataków jak teraz w ciąży. Nie byłam w stanie z łóżka się podnieść. Także niestety apap, zimny okład i dopiero po 2h poczułam ulgę. A jeszcze do kosmetyczki dzisiaj idę bo brwi mi zarosły jak cholera..

Aaaa i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

• Sajgonara Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 5 miesiącu HURRA!!! We wtorek wizyta, już ja pana doktora przycisnę czy to chłopczyk mi w brzuchu rośnie czy dziewuszka.

haen, Izzy lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy przegial totalnie:/ dziwi się ze z nim nie rozmawiam. Nocka kiepska prawie nie spałam bo młody strasznie kaszle. A spal ze mną. Zasnęłam nad ranem o 6 wstałam a szanowny mąż śpi dalej:/ mam ochotę go udusić!!!
    W dodatku mnie tez cos bierze:/ ale patrze na słoneczko za oknem i staram się pozytywnie nakręcić:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chlopy to glupie sa...eh

Ginger84, olcia88 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    chlopy to glupie sa...eh

Oj tak..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa są.. Ja podobne nerwy co Ty Ginger przezylam wczoraj.. Tyle ze ja sprzatac nie musialam po tym wszystkim bo grillowalismy w parku wiec wszystko w kosz poszli i do domu..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie muszę tutaj oficjalnie pochwalić mojego małżonka. Od początku ciąży jest aniołem dla mnie.. Każdą zachcianke spełni, bez jęczenia wszystko zrobi, nie narzeka, że co chwile o coś go proszę, wręcz sam na każdym kroku pyta co mi przynieść, podać. No i co jest szczególnie miłe to ciągle mi mówi, że ślicznie wyglądam, że mam ładną buźke, że nadal go pociągam. Wie, że czuje się jak orka z tym brzuchem i w ogóle z samopoczuciem.. Na medal takie wsparcie, jest prawdziwym twardzielem, że tak to wszystko dzielnie znosi. Takiego męża każdej kobiecie życzę..

moodliszka, Kasia Kraków, Marta1986, Rozmarzona, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość

• orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, a to na pewno facet jest? ;) Jakiś anioł. Dbaj o niego.

0d3b31df20.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, pozazdrościć :) Aczkolwiek ja też nie mogę zbytnio narzekać na mojego :) czasami pomarudzi, ale wydaje mi się, że jest to spowodowane raczej po prostu jego męską naturą, która podpowiada mu, że nie może się tak płaszczyć i być na każde moje zachowanie :D nie zmienia to jednak faktu, że jest milusi i daje z siebie wszystko wtedy kiedy musi :P

Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientalna wrote:
    Izzy, a to na pewno facet jest? ;) Jakiś anioł. Dbaj o niego.
    Zdecydowanie facet :D Też staram się być dobra dla niego. :) Niczego mu nie brakuje to i mnie niczego nie odmówi. :)

orientalna lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka chyba czytali z moim mężem te same rady dla tatusiów :D Na początku jak miałam mdłości i dużo jęczałam na wszystko to mi kiedyś powiedział, że on nie może się cały czas nade mną użalać bo się będę za bardzo rozklejać :D
    Ale sama przyznaj o ile lżej się znosi ciąże jak mąż tak pomaga..

moodliszka lubi tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niemoge na mojego meza nic zlego powiedziec od samego poczatku strasznie sie stara czyta ksiazki dla ojcow i caly czas szuka czegos dla malego. Ja nawet niemusze sie prosic zeby zrobil mi cos do picia czy sniadanie sam idzie i przynosi nawet czasami do lozka :) a i ma super telsty np jak na poczatku zapominalam sie i kladlam sie na brzuchu z przyzwyczajenia to przychodzil i mowil np kochanie nie zgniataj Nikosia :) strasznie to slodkie ;)

Izzy lubi tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, mój gadał dokładnie tak samo :D A już w ogóle rozbroił mnie jak walnął do mnie tekstem: TY SOBIE TO WMAWIASZ, ŻE TAK CI CIĄGLE NIEDOBRZE. Normalnie to chyba palnęłabym mu w łeb, ale wtedy mnie to rozbawiło, bo po chwili sam się zorientował co powiedział :D
    Oczywiście, że jest lżej kiedy mąż jest obok i ma się tą świadomość, że można na niego liczyć :) To taki komfort psychiczny i fizyczny :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Www.mlekoipieluszki.pl tutaj jest stronka z promocjami mleka i pieluszek w marketach :)

Izzy lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojego eM to nawet nie w ciąży narzekać nie mogłam,chodził na zakupy,sprzątał,gotował ,zawsze mi powtarza że wie o tym że siedzenie w domu z dzieckiem to bardzo ciężka praca i też mam odpoczywać.A teraz to w ogóle potrafi o 22 do sklepu iść jak mi się czegoś zachce ;)

Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby na mojego tez nie moge narzekać bo o co poproszę to zrobi.. Tyle ze mi go szkoda bo wychodzi z domu o 7 a wraca czasem grupo po polnocy taka praca.. No ale jesli chodzi o takie imprezy czy domowe czy plenerowe a nawet jakies wesela czy wyjścia do miasta na imprezę (teraz tego ostatniego juz naszczescie nie ma) no to zawsze się konczy jak sie konczy chyba ze to on kieruje..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike, ja też nie mogłam na niego narzekać przed ciążą :P Zresztą wszyscy mi mówią, że tacy mężczyźni są już na wymarciu haha :D Mój też pójdzie, pojedzie do sklepu jeśli mam na coś ochotę. Pokręci nosem, ale wróci z uśmiechem i później się dumny chwali wszystkim, że spełnił moją zachciankę :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ