X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się to robi :P ? Musicie poinstruować :)
    Natalka albo Amelka :) ale mówimy do brzucha Amelia wiec pewnie tak zostanie, chociaz mąż upieral się najpierw przed ciaza ze jak będzie córka to na pewno Natalia :)
    Dziewczyny pytalam o twardnienie brzucha bo ktoras miała tez ten problem co ja, to mój lęka mówi żeby leżeć dużo i sie oszczędzać...generalnie nie dobrze jak tak się robi...myslalam zacząć chodzić na basen ale w takiej sytuacji sobie odpuszczę...leki mam te same czyli luteina 100 2*1, asmag i femibion

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Ginger, to uwazaj mi tak Slonce na siebie zebys nie zaslabla za tym kolkiem.. I daj znac jak wrocisz,ze podroz odbyla sie spokojnie :) Mam nadzieje,ze bol tylko chwilowy i zaraz minie.

Spokojnie mąż prowadził ja nie moge ze względu na te skurcze. A jak jadę to wtedy bardziej się napina brzuch a tak mi brakuje prowadzenia samochodu:(
    w każdym razie wróciłam i leże. Patryk poszedł na urodziny do kolegi. A ja sie kłóce z moim jezuu jak on mnie dzisiaj wkur***.. napisałam na kartce co ma kupic mieso, ryby i zel pod prysznic a ja w miedzyczasie byłam na brwiach i co ryb oczywiście nie kupił://

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

ginger trochę prywaty- ile idzie z pko przelew do innego banku zakładając ze jeszcze dzis wyśle?

Jeśli jest zrobiony do godz 12 to powinien być w tym samym dniu jeśli po to na następny ale o której godz to zależy o której ma tamten bank sesje przychodzące. W każdym razie najpóźniej na następny dzień.
    Jeśli jeszcze dziś zrobisz to jutro po południu będzie u odbiorcy bo dopiero rano wyjdzie z PKO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:01

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was ma alergię na pyłki, trawy itp. ? Co robicie w takiej sytuacji? Ja kicham co chwilę a w nocy nie mogę spać...:(

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana,a to zmienia postac rzeczy jak Mezus byl z Toba :) Wiesz moj ma to samo jak mam zachcianke na pare slodkich rzeczy to pominie oczywiscie ta ktora najbardziej chce i awantura gotowa :O Albo uwielbiam jak ma wiecznie dzwieki wylaczone nigdy nie wlancza nie lubi. W ten oto sposob ile razy pojdzie do sklepu, napisze mu eska co ma dokupic to nie odczyta bo nie poczuje..ojjj na tym tle juz bylo troche klotni :)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was ma alergię na pyłki, trawy itp. ? Co robicie w takiej sytuacji? Ja kicham co chwilę a w nocy nie mogę spać...:(

Ja mam wlasnie ten problem. Tylko,ze na dniach troche mi to oslablo bo mniej wychodzilam z domu i pogoda taka jak na deszcz to tak nie odczuwam. Wczesniej to zaklinalam szczegolnie jak na wies do rodzicow jechalam. Oczy zaraz czerwone piekly,katar,kichanie masakra. Mialam isc do alergologa,ale nie moglam sie dodzwonic i stwierdzilam,ze teraz jak przechodzi to i tak do konca miesiaca mi minie ten okres. Wiesz ja mam krople do nosa prenalen katar i w aptece mowila,ze te krople do nosa mozna jak najbardziej to tak troszke odetka nos. Tabletek zadnych nie bralam, za to czesto plukalam tez twarz woda zeby zmywac te pyly. Na dwor najlepiej wychodzic pod wieczor lub po deszczu za dnia juz gorzej to znosimy :) aaa i w aptece babka mowila,ze oczy mozna tez przemywac sola fizjologiczna. Tyle tylko wiem niestety :(

Ps. w nocy koniecznie zamykaj okno bo wtedy juz calkiem zatyka nos :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:12

Ona_89' lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek kliknij na suwaczek którejś z nas i przekieruje cię na stronę. Potem ustawisz jako podpis i gotowe :)

Ginger dziękuję :) tobie musi brakować ludzi, gdy teraz cały czas w domu siedzisz co?

Ja dopiero obiad jem, takie opóźnienie mam dzisiaj ze wszystkim. A mój- jak zwykle w takiej sytuacji- w pracy od 5 rano do wieczora. No trudno, nie jego wina.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ginger dziękuję :) tobie musi brakować ludzi, gdy teraz cały czas w domu siedzisz co?

Oj nawet nie wiesz jak bardzo. Po pierwsze w pracy a po drugie czesto mielismy wypady ze znajomymi wyjazdy spotkania itd.
    W sumie znajomi teraz wpadają głównie do nas np na grilla ale ja bym z chęcią gdzieś wybyła.
    Koleżanki z którymi latam dwa razy w roku na kilka dni właśnie wróciły z gran canaria:) ale nie zazdroszcze bo ja w sobie nosze większe szczęście niż wyjazdy.
    Przyjaciółki też jak nie mogą przyjechać to dzwonią codziennie. Więc nie ma źle. Tylko jak się jest osobą która nie umie usiedzieć na 4 literach to tak ciężko przestawić się tylko na dom i łóżko..
    ale dam radę jeszcze 4,5 mc :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam sobie zdjęcia jak Patryś był malutki:) ja już zapomniałam że on taki malusi był a teraz do szkoły jak ten czas leci.. dobrze że tylko dzieci się starzeją:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger rozumiem. Też trochę brakuje mi wspólnych imprez, tańców do białego rana, żal mi wakacji, które planowaliśmy. Ale nie zamieniłabym dzieciątka, które we mnie rozkwita na to wszystko :) Kolejny raz to piszę wiem, ale mimo, że dzieciątko było całkowicie nieplanowane, to dostarcza mi mnóstwo szczęścia każdego dnia <3 a Laura to już w ogóle jest szczęśliwa :)

Przez przypadek zobaczyłam zdjęcie dzidzi, która urodziła się w 19tc i żyła kilka minut. Zrobiło na mnie wrażenie. Tacy mali ludzie żyją również w nas :)

Ginger widzę, że też się nabawiłaś "nie lubię", powoli mnie to śmieszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:42

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też broń boże nie zamieniłabym mojego skarba na to wszystko tym bardziej że tak długo wyczekiwany. A na wszystko inne jeszcze przyjdzie czas:)

No na innych wątkach też mają problem "z nie lubieniem" hehe jakoś to przeżyję chyba.. :p

Jej w 19tc.. to taki etap w którym my jesteśmy.. boże jakie to nie sprawiedliwe.. ja się właśnie panicznie boję takiego porodu przedwczesnego.. wiem że z malutkim jest wszystko w porządku i najgorsze teraz jak mój organizm by nie dał rady:( tfu muszę wyrzucić te głupie myśli!!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu poszukałam gdzie maluszek teraz jest ułożony :)

69l5qu.jpg

Ginger, damy radę, jeszcze drugie tyle ;)

"W czasie dwudziestego tygodnia ciąży dziecko rośnie do około 16-17 cm (wymiar CRL), 25 cm licząc z długością nóg (wymiar CHL), i osiąga wagę około 310 gramów." niewiarygodne, prawda? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:53

Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała musimy nie ma innej opcji:)
    Skoro tyle już przeszłam to teraz już z górki:p heh sama w to nie wierzę:) ale będzie dobrze!
    A ja się obawiałam że moja dzidzia tak niziutko siedzi ale widzę że jest ok:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb olej te zazneczenia, napewno nikt nie robi tego specjalnie. póki co nikt nie odpisał.
    U mnie też obiad pozno ale to przez wizyte o 15 która sie do 15.50 przeciągnęła.
    Z dzidzią ok. Plci dalej nie znam. Mamy 10 cm plus nózki (dłuuugie nózki i rączki po mamusi ) (okrągły brzuszek po tatusiu) i 150 g ;) na bóle brzucha jedyny lek : wiecej odpoczynku a jak boli to leżeć gdyby było nie do zniesienia to zgłosić się do doktorka badz na IP. :)
    tak ze mnie emocje zeszły że prawie płakałam jak wyszłam ;)
    Rozpłynęłam się nad ziemniaczkami młodymi z masełkiem i koperkiem i rybą w cieście jaaa pycha szkoda że już nie ma :(

Jeśli chodzi o czekanie w kolejce to ja dzisiaj jedna dziewczynę wybroniłam w przychodni. Generalnie jestesmy umawiane na godziny a jak są opoznienia to i tak wg kolejności wchodziłam zawsze. Ja na 15, dziewczyna też w ciąży tylko wyżej na 15.15 a taka starsza babka na 15.30. Babka przyszła o 15 że ona na tą godzine usiadła i czeka, za nią ta dziewczyna w ciąży przyszła ze na 15.15 usiadła i czeka a ja tak siedze i słucham.. no i ta stara się tak przesuwa w strone gabinetu.. to ja wstałam podeszłam do dziewczyny i mówie że ja teraz wchodze bo byłam na 15 a ze ona jest na 15.15 to wejdzie za mną. no i wyszłam z gabinetu i stara się pcha do drzwi to ja do niej grzecznie że za mną jest ta Pani w ciąży wg godzin i ona teraz wchodzi się ofukneła i usiadła. Tak mi ta dziewczyna dziekowała.. ciekawe czy mi się ktoś odwdzięczy kiedys..

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siedzi dokładnie na lini brzuch a spojenie łonowe na samym środku tak wywnioskowałam dzisiaj na USG ;)

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czemu, ale czytałam teraz o 20tc (bo wg usg właśnie się u mnie zaczyna) i normalnie ciary mnie przeszły. Przecież nasze kruszynki dopiero miały po kilka cm, a tu takie duże :) Zauważyłam też, że mała rusza się, gdy mnie dopadają pozytywne emocje (np teraz), mam nadzieję, że udziela się jej mój nastrój :)
    Moja starsza córka w końcu zasnęła. Leży cały dzień. Ale nawet jeść zaczęła, więc jestem dobrej myśli. W ogóle ja ostatnio mam dobre nastawienie do życia, oby tak dalej :)

Mikado, super wiadomości :) Chwała temu, kto wymyślił USG

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endorfiny są we krwi (chyba) więc córcią Twoja napewno je czuje ;)

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby płci nie znam ale właśnie w radiu powiedzieli że dzisiaj Małgorzaty a u nas włąśnie jak dziewczynka to Małgosia będzie ;P i jakos mnie tak koło serca zakłuło miło;)

Kitaja lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech śpi jak najwięcej szybciej dojdzie do siebie:)

Ja mam 22go zebranie w szkole i az się boję jak dostanę listę wyprawkową:/
    W ogóle ciekawe jak to będzie na jaką panią trafi.. jest dość wrażliwym chłopcem mam nadzieję że się nie zrazi. Na razie lubi się uczyć i ciekawe czy mu przejdzie..
    a w piątek wybywa na całą noc do przedszkola mąż się umówił z kumplem więc wolny piątkowy wieczór się zapowiada.. hmm i co ja będę robić..
    ale Marcelek wojuje w brzuchu:) wcześniej tylko rano i wieczorem a teraz dosyć często się odzywa:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 20 tygodniu :)
    Wczorajszy dzień przeleżałam po nocnych rewolucjach żołądkowych, dzisiaj jest znacznie lepiej chociaż apetytu brak.
    W sobotę usg i już się nie mogę doczekać.

Taki oto prezent przyjechał wczoraj do mnie :)
    2j2ukg5.jpg

A to kupiłam dzisiaj za całe 1,5zł ;)
    33nudfn.jpg

Ona_89' lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ