X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to świetne wiadomości, widocznie coś zrozumiał :)

Perełka polecam mollon :)

Izulka myślę tak jak ty, gdy jest miłość to i dziecko się wychowa. Oczywiście w granicach rozsądku, bo z drugiej strony wkurzają mnie patologie lub bezrobotni którzy robią sobie dzieci a kompletnie nie stać ich na zapewnienie podstawowych potrzeb dzieciom. Myślę ze każdy normalny rodzic ma taki odruch bezwarunkowy by zapewnić dziecku wszystko co najlepsze, pamiętam moja mama śmiała się zawsze ze my ciągle w tych samych ubraniach a Laura zawsze wystrojona

Shibuya, Sajgonara lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka trafne spostrzezenie o tym ojcu, no kobieta sama sobie dziecka nie plodzi.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam sobie zrobic przyjemnosc dzisiaj i poszlismy z Mezem i moja Mama do Grycana. Unikam lodow na galki, z automatow itp bo slyszalam,ze sie nie powinno.Oni wcinali wiec lody,a ja wzielam szarlotke na goraco (i tak miala galke lodow) z bita smietana i kawe mrozona,ktora okazala sie miec pol szklanki bitej smietany :O matko tak sie zaslodzilam,ze zjadlam tylko troche szarlotki, wypilam kawe,a reszte zostawilam. Moj stwierdzil,ze jak zwykle jem oczami,a reszte wcisnelam w moja Mame,ktora sie oburzyla,ze przeze mnie przytyje :D Wyszlam niezadowolona bo tak naprawde mialam na co innego ochote ;/ A Wy jadacie lody z Grycana te na galki??

Modliszka,kurcze to duzo Ci zebow naraz robila dziwne troszke,ze Kobiete w ciazy naraz na taki stres narazala :)Tez tak mam,ze cala dretwieje u dentystki :D

Micia, masz racje robcie slub po swojemu wtedy kiedy chcecie :) Nie sugerujcie sie opiniami pobocznymi bo to w koncu ma byc Wasz dzien :) Ja tak samo wspaniale wspominam nasz slub i wesele z Mezem. W sierpniu dopiero pierwsza rocznica :D O dziwo udalo nam sie wszystko tak jak chcielismy,ale przed slubem wszystko sie walilo.. Tesc z drugiego konca Polski niewiadomo bylo czy dojedzie bo mial takie problemy z kregoslupem,ze na czworaka w domu sie poruszal. Tesciowa nerwowo nie wyrabiala i dzwonila bo dwie babcie tez tam na glowie miala oprocz tego bo przy nich mieszkaja. Kot mi spadl z 7 pietra o dziwo przezyl.. Probna fryzura slubna to bylo jakies nieporozumienie..Problemy organizacyjne po drodze wyszly no masakra jakas.Balam sie jak to wszystko pojdzie,ale tak jak moja kumpela stwierdzila,ze jesli teraz sie wszystko sypie to slub bedzie idealny i tak bylo :)

Skarb, wlasnie tak to jest z lekarzami cholera jasna.. zrobia tak jak im sie podoba i jaki maja humor grrrrr

Ginger, nie dziwie Ci sie Slonce,ze nerwowo z tymi bolami nie wyrabiasz :(

Micia lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, zrobiła trzy, bo były po jednej stronie na górze, wiec za jednym zamachem, przy jednym znieczuleniu by nie obciążać juz Później organizmu :) zgodziłam się, bo też wolałam się nacierpiec raz niż znowu później się stresować :p

Aj, pierwszy raz poczułam kopniaka małego na dłoni, ale szybko uciekł i juz się wstydzi :p

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja cię rozumiem mam bardzo podobnie. Ja nauczona by oszczędzać mój uwielbia gadżety (conversy w których chodzi 2 miesiące i kupuje nowe, johny Walker, ale nie czerwony tylko droższy, okulary z vision express w których wyszedł kilka razy i stwierdził ze zrobi laserowa korekcje wzroku). kanapkami do pracy juz się nie hanbi, woli zjeść obiad na mieście. A w domu oczywiście drugi. Teraz w górach nie byłby sobą gdyby wszystkim nie postawił piwa. A ja wolałabym odłożyć na super kuchnie :) może dlatego ze startowaliśmy z najniższej krajowej za która trzeba było utrzymać nasza trójkę.
    Szczerze doceniam jego prace i wręcz głupio wydawać mi pieniądze zarobione przez niego. Z drugiej strony wkurza mnie ze on lekka ręką wydaje kilka stów na dyskotece bo to konkretne pieniądze.
    Dlatego też mam radość w oglądaniu rzeczy dla maleństwa. Ogromna przepaść dzieli mnie od tej Ani która urodziła Laurę i była wdzięczna za wszystko co dostała.
    A i mimo wszystko nie obnosimy się z tym w towarzystwie i wkurza mnie gdy niektórzy zastanawiają się jak poradzimy sobie z dwójka dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:58

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, a brałaś znieczulenie? Ja idę w przyszłym tygodniu i zastanawiam się co zrobić. Obiecali mi jakieś inne znieczulenie (ponoć specjalnie dla ciężarnych), ale może dam radę bez? Hmmm

Synuś :-)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oślepłam na starość chyba... Przeciez napisalas,ze "przy jednym znieczuleniu". To chyba znak,ze pora iść juz spać. Dobranoc Dziewczynki :-)

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu trochę odwrotnie. To ja nauczyłam się oszczędzać przy moim M. Wcześniej miałam wszystko to czego chciałam i nie znałam wartości pieniądza. Później zaczęłam pracować i sytuacja się poprawiła, bo już wiedziałam ile muszę pracować by na cokolwiek sobie pozwolić. Później Zamieszkałam z M.i znów musiałam być bardziej oszczędna, bo opłaty robiliśmy na pół. A po ślubie M. Zaufał mi na tyle, ze gospodarowanie Pieniędzmi zostawił mi. I to sprawiło, że zrobiłam się Bardziej oszczędna. Co prawda do teraz zdarzają mi się błędy, kupuję coś niepotrzebnie, Później żałuję, ale jest lepiej niż kilka lat temu. W naszym związku to ja jestem gadżeciarą czego mężuś nienawidzi :p

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro hehe, tak, miałam znieczulenie, dla ciężarnych :) podczas wizyty u gina tez o to pytałam i powiedział, że nie ma przeszkód i lepiej wziąć znieczulenie niż się męczyć, stresować, bo stres może zaszkodzić bardziej niż to znieczulenie. Ja nie dałabym rady bez. Przy Trzecim zębie jak mi robiła, znieczulenie powoli schodziło i juz miałam wrażenie, że chce mi się wwiercić w mózg :p

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam, ze wraz ze wzrostem pensji rosna wydatki. A maz to z tych co jak ma 1000 zl to wyda 1000, a 10000 tez bez problemu. Pieniadze sie go nie trzymaja, czasami sa nieporozumienia bo ja np.chcialanym pojechac na lepsze wakacje, a on lepszy telewizor, tyle ze telewizora do grobu nie wezme, a wspomnienia owszem.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, tez tak miałam sama ze soba. Pieniądze uciekały mi przez palce. Teraz wiem, że to się nie opłaca.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niestety ludzie nie lubią gdy komuś się lepiej powodzi i tak czy siak będziesz jedzą dla niektórych ;) pisałam tu kiedyś ze znajoma odradzała mi ten bujaczek z tiny love bo drogi, ona kupiła super za stówkę, po co wyrzucać pieniądze w błoto. Wiec mój pomysł to były pieniądze wyrzucone w błoto i mogła to powiedzieć a ja czułam ze nie wypada mi powiedzieć ze jej dziecko jest w nim tak powyginane ze patrzeć na to nie mogę. Bo ja byłabym ta wredna.
    Tak samo gdy pytają czemu nie wozek po Laurze tylko nowy. Bo tamten mi się nie podoba, bo chce inny. Dla nich takie argumenty są śmieszne ale czemu miałabym nie kupić dla własnej przyjemności?
    Ale mamy problemy :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, Twoja mama ma rację :) takie jest życie, jednym się powodzi, a innym niestety nie. Ja też uważam, że mam dużo szczęścia. Czasami Marudzę na swoje zarobki, które, gdybym była sama, nie dawałyby mi szans na utrzymanie, ale patrząc z perspektywy tego, że dzięki mężowi, oszczędnościom, braku kredytu mogę żyć spokojnie, jestem po prostu szczęśliwa. Wiem, że są ludzie, którzy tylko mogą pomarzyć o takim życiu jakie mam ja, dlatego też tak bardzo nauczyłam się doceniać to co mam. A i dziele się i pomagam jeśli mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 23:21

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jedynie pochwalę, że dziś mój mąż wraca i szykuję dla niego niespodziankę :)

Ja poduszki ciążowej nie potrzebuję, bo i tak zasypiam wtulona w męża, zapętlam się wręcz w niego :p Albo się łyżeczkujemy :)

• haen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy moze na oslode tej nieobecnosci maz przywiezie Ci slynne czekoladki Leonidasa:)

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 12 czerwca 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wypuscilam męża do pracy, ale żebym ja o tej porze spać nie mogła to naprawdę dziwne. Pracujące mamy- zaczyna się weekend :) a ze okno w sypialni mam otwarte to pogoda chyba będzie zacna :)
    Miłego dnia!

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mała, ja wyprawiam swojego teraz i chyba tez juz nie zasnę :p otwarlam drzwi balkonowe w sypialni i tez widzę jak pięknie :D

Czy któreś z Was zdarzyło się krwawienie z nosa w ciąży? Bo mi to właśnie się zdarzyło z 4 raz-.-

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Shibuya wszystkie znaki na niebie, daja znac, zebys wracala do meza;) a jak sie odnajdujesz na l4? Nie brakuje Ci pracy? Chociaz to jeszcze pierwsze dni, to mozna pomyslec, ze jak urlop:D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    600 macierzyński pisałam, bo z 1300 zl zawilek wynosi przez pierwsze pól roku 100%, przez kolejne pól 60% :) ewentualnie przez pól roku można miec zasilek wtedy 80% przez cale pól roku.
    Wczesniej bylo 100%, teraz uzależnione od tego ile się chce być na urlopie macierzyński i dodatk. Urlopie. Zasilek od urlopu różni sie tym, ze ten pierwszy jest dla osób które juz nie maja umowy o prace ale urodziny dziecko mając ja. Urlop ma kazda ktora ma umowa o prace w tym czasie.

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzyło, a przy wycieraniu nosa to już norma. Nie pamiętam nawet kiedy na chusteczce nie było krwi ;-)

U mnie zapowiada się dziś piękny i słoneczny dzień :-) Aż chce się żyć :-)

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ