Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kawke pije slaba jedna dziennie rozpuszczalna pól na pól z mlekiem od II trymestru bo w pierwszym mialam odrzut i mega mdlosci. Na cole tez czasem sobie pozwolę a co! Cukier mam w normie bynajmniej ten mierzony normalnie zobaczymy jak obciążenie glukoza wyjdzie. Ciśnienie jak u kury 90/60 co wizytę. Jutro przywożę ciśnieniomierz od rodziców bo bole glowy tez miewam niewiadomo skąd..zawsze mialam ciśnienie w normie a teraz tak mizernie ale fakt lepiej niższe niż zbyt wysokie.
Suwaczkow nie widzę.
Co do przytulanek to my mamy czas dla siebie tylko w niedziele bo moj caly czas w pracy a jak wraca to ja juz nie chce. Reszta ja zawsze większe libodo przez dzien mialam jak on w pracy a wieczorem bryndzą z nędzą -
Mikado a cukier mierzysz tak sobie sama z jakiejś przyczyny czy tak kontrolnie?
Na czczo to robisz czy po posiłku?
Mhh ja ostatnio na słodkie mam checi bo w 1 trym wogole...ale glukoza wyszła ok, nigdy nie miałam problemów. -
MadaLena30 wrote:Dzięki Izullka za wytłumaczenie teraz trochę jaśniej się zrobiło... o dla mnie te papierowe kadrowe zusowe sprawy to ciemna magia
Ja kawkę raz na jakiś czas wypije, przed ciążą mało piłam a jak zaszłam to smaka na kawe dostałam... mnie często głowa pobolewa ale po konsultacji u neurologa dowiedziałam ze sie to z powodu żucenia fajek z dnia na dzień i ogolnego stresu o ciążę.
Właśnie musze sobie kupić ciśnieniomierz i mierzyć ciśnienie mam kupon zniżkowy na cisnieniomierz diagnostic dm 500. Może któraś z was miała z nim kontakt- dobry?
Libido..mhh czasami sie odzywa ale jakoś ciężko mi się wyluzować i jakieś suchości mnie dopadły, też tak macie?
Dziewczyny, a czy Wy macie wymioty z parciem na wc ? Bo ja mam rano mdłości niestety powróciły i to z efektem parcia na wypróżnianiem. Piję kawę 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej nalewana do połowy szklanki i większość mleka. Bardzo lekka i dobra kawa, na co dzień piję inkę z taką samą domieszką. I muszę się pochwalić, że normalnie się wypróżniam do 2 maksymalnie razy. Wcześniej do 4/5 razy dziennie
Po słodkim mam wymioty i mdłości, szczególnie po czekoladzie dlatego jem tylko gorzkąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 18:03
MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Ja glukozę tez mam ok, mierze co miesiąc wiec nie ma zle
tez chyba zacznę pic cole albo kawę zobaczymy czy cos da
Mikado Raz na tydzień to i tak dobrzemy niby tez w weekendy jak cos bo w tygodniu mój zazwyczaj nie ma sily po robocie
ale nie raz wypada ze ja wtedy nie mam weny, albo slabo mi
teraz jeszcze taki zaduch w mieszkaniu to nawet nie chce tego wyobrazić sobie
jeszcze ciśnienie niskie wiec omdlenia gwarantowane
-
Malgo ja tak nie mam.. Wypróżniam sie raz dziennie max dwa ale dla mnie to i tak dobrze...który masz tydzzien ? Ja miałam nawroty mdlosci na poczatku 4 miesiąca.. Na przełomie nawet.. A teraz póki co spokoj.. Mam parcie na pęcherz non stop ale to może ze cieplo jest i więcej sie pije.. Urosept tez brałam na bakterie w moczu wiec dlatego tez miałam na pęcherz parcie.
-
Słyszałam ze niektórzy maja cala ciaze mdlosci
zalezy wszystko sprawa indywidualna:)
Ja tez mam parcie na takie jedziecie niezdrowe i słodkiezjadłam juz chipsy, 2drozdzowki co w zyciu tyle na raz bym nie zjadła.. W niedawno obiad
a niech je mój glodomorek maly
-
Cukier mierze co jakiś czas nie mam glukometru ale przy okazji bycia w domu mierze - moj ojciec ma cukrzyce babcia pd strony mamy tez wiec wole to miec pod kontrolą
Raz na tydzień jak jesteśmy sami w ta niedziele bo to różnie bywa ktos przyjedzie my gdzies pojedziemy i nie zawsze to jest raz na tydzień. Aczkolwiek orgazmy sa silniejsze i trzymają dluzej takie lekkie skorcze.. Dlatego leze potem jak najdłużej póki nie miną.. -
U mnie z "2" bywa różnie czasami 2x czasami 2 dni przerwy.......kiedyś zawsze miałam problemy później się unormowało.
Uważam że teraz i tak jest ok, jak bez kawki i fajeczka
Małgo z mdłościami i parciami Ci nie powiem bo mdłości nie mam.. -
izulkaa wrote:No u mnie leki na podtrzymanie ciąży plus inne które mi gin przepisuje to 100 zl + gin, dodatkowo badania i dojazdy to ja srednio wydaje w miesiącu 500 zl na sama ciaze, jak sir staraliśmy to i więcej bo zastrzyki brałam po 200 zl... Dodatkowo kredyt, życie, wydatki z samochodem itd..wczesniej jeszcze studiowalam, na szczęście ukonczylam juz mgr, wiec troche z tych minimalnych wynagrodzeń idzie..gdzie tu odłożyć kasę..
A teście tez w długach, chcieli pozyczac kasę od nas.. Haha ciekawe z czego... Nie raz się klocilismy z nimi o to, od moich braliśmy kasę bo noe raz nie starczalo a tamci chcieli żeby im dac.. Eh. Robimy wszystko żeby nie zyc jak teście...w razie śmierci trza się zrzec spadku bo i tak wszystko zadluzone maja.. Taka polska rzeczywistość polskiej młodej rodziny
Ja piję 1,5l wody dziennie + kawa, herbata i czasem sok. Suszy mnie od początku ciąży cały dzień -
Ja się też dziś uśmiałam, byłyśmy na tym pochodzie no i różne gadżety rozdawali. Podszedł facet do nas, chciał dać Laurze smycz, ona nie chciała, a on jej na to: "to weź dla siostry". Przez chwilę zastanawiałam się, skąd on wie, że urodzę dziewczynkę, aż dotarło do mnie, że miał mnie na myśli, odmłodniałam
moodliszka, olcia88, Ona_89' lubią tę wiadomość