X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wchodzę na drugie piętro, ale idę baaaaardzo powoli, więc przystanków nie robię :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taka zadyszkę jak długo przez telefon rozmawialam :-)

Mala, ale pan Ci komplement powiedział :-)

Dziewczyny, czy Wy też macie tą ciemniejszą kreskę na brzuchu? Ja mam już od jakichś 2tygodni, ale jest jasna. Myślałam,ze bedzie ciemniec,a tu nic...

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, czasami mi się wydaje, że mam taką kreskę, ale też bardzo jasną i póki co nie ciemnieje :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze :P za to brodawki mam ciemne :P i jakies dziwne sutki :P
    Czujecie tez jak wam si brzuch rozciąga? Ja bo bokach czuje lekki bol jak się rozciąga..zwlaszcza jak obracam się z boku na bok :P i mam takie zylki po bokach chociaz smaruje się balsamem i oliwka.. :/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka też tak czuję po bokach jakby się rozciągało :P Żyłki po bokach też mam bardzo widoczne :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf.. :)
    Chociaz wydaje mi się ze rozstępy mnie nie mina :P nawet na piersiach mam takie zyly ze szok :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smarujecie się jakimiś specyfikami ?
    Polecacie cos na trądzik ?( pojawił się dopiero kolo 3 miesiąca wczesniej nie miałam takiego problemu ) :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie póki co przytyłam tylko 1 kg, a przed ciążą brzuszek nie był jakoś super extra szczupły, więc póki co nie obawiam się rozstępów, ale zapobiegawczo smaruję brzusio, piersi, biodra i uda Elancylem. Nie zaszkodzi :)
    A jeśli chodzi o piersi, to też mam mega widoczne żyły :P
    Co do trądziku, to miałam krótki czas, ale teraz mam gładziutką buźkę, no może czasami jakieś przebarwienia się pojawią, ale to zawsze tak miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:04

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka mnie też troche wysypuje ostatnio. Ale co się dziwić, mamy w sobie duże dawki hormonów. Co do specyfików to nie wiem, bo jestem zbieraczką próbek i poprostu wykorzytuje jak leci :P

Co do smarowania to najlepszy, tani i naturalny jest olejek ze słodkich migdałów. Można kupić w aptece.

Ja też sapie na schodach ;)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy! Przez te przeboje żołądkowe u nas kompletnie zapomniałam o smarowaniu się.
    A ta linia podobno od 20tc się pojawia.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten wpis będzie na miare siksy co ma jeszcze kredki w głowie :D

Otóż mój A. poszedł dziś na impreze pracowniczą bo jakiś kumpel z pracy zdał uprawnienia budowlane, więc oni zawsze świętują. Mężura egzamin też świętowali. Poszli dziś do imprezowni co ma 3 piętra, zawsze mają loże. Mój A. się zapytał czy przyjadę po niego bo on nie chce długo siedzieć. A ja stwierdziłam, że czemu nie. Co więcej - wejde na tą imprezę ! W domu mi się nie chce siedzieć, odpoczełam podczas tego wirusa. Jego znajomych z pracy znam, bo już z nimi imprezowałam i nie kończyłam zbyt dobrze :P

A skąd pomysł, żeby iść ? Otóż dziś koleżanka z A. pracy zapytała się go czy ja jeszcze widzę swoje stopy. Nie zrobiła tego na pewno złośliwie,bo często o mnie pyta, ale nie przepadam za nią bo kokietuje wszystkich, zawsze ma cycki na wierzchu i mini. zawsze chleje na umór i znika z jakimiś kolesiami z pracy. A ma męża !!

No więc postanowiłam się wylaszczyć- pomalować,ładnie ubrać i tak, żeby było widać, że widzę jeszcze swoje stopy, i znaleźć bluzkę gdzie będzie lekki dekolt bo w końcu mam co pokazać ( chyba nie mam takich bluzek ;/ ) i ogólnie chcę pokazać, że zajebiście jest być w ciąży i nie trzeba być marudzącym wielorybem.

A więc idę się szykować, jak efekt będzie zadowalający to wrzucę foto ;)

agulla03, Ona_89', Micia lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia brawo :D czekam na fotkę ;)
    ps. zrobiłabym dokładnie to samo, tyle że ja bardziej przypominam wieloryba niż ty. Ale i tak bym zrobiła

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia! I bardzo dobrze :D
    Mnie mąż dzisiaj też pytał czy idę z nim na imprezę z pracy, ale zrezygnowałam z tego względu, że pracujemy razem i nie mam ochoty spotkać tych ludzi :P Zwłaszcza, że należą do tego typu ludzi, którzy w poniedziałek obrobiliby mi tyłek z tego powodu, że przyszłam z nimi posiedzieć, a mam L4 :P Więc leżę sobie w łóżku i na niego czekam z zaciekawieniem w jakim stanie wróci :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka, obiadu razem jednak nie zjadłyśmy, ale mamy podobne plany na wieczór i te same przemyślenia :D
    Tyle, że mnie mąż nie zaprosił.. Ale u nich w firmie sami panowie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:36

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, w takim razie jestem ciekawa jakimi doświadczeniami z tego wieczoru się podzielimy ze sobą :D Ja swojemu powiedziałam, że ma być o 22 w domu, bo później pewnie zasnę i mu nie otworzę jak nie będzie potrafił kluczem trafić :P

Wiesz, mnie jako tako też nie zaprosił, bo bym szła do swoich, spytał po prostu czy idę, ale to tak chyba ŻEBY NIE BYŁO zadał to pytanie :D :P U nas też 90% to faceci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:38

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam wiecej: moj tez mial dzis pracowe piwo (ale nie narzucone, tylko ze sami sobie poszli), ale jyz wrocil:P

Na rozstepy uzywam olejku ze slodkich migdalow. Ja czuje rozciaganie brzuchana gorze raczej, tak po srodku i z kazdym kolejnym dniem utwierdzam sie, ze bede rozlana raczej niz pilka, albo bede pilka lekarska hehe;)

Mam kryzys: potrzebuje pojechac na wakacje, ale na poczatku lipca ma byc remont i trudno cos zaplanowac, potem slub wyjazdowy, potem boje sie, ze fizycznie mi bedzie za ciezko i mi zle z tego powodu. Ja chce na wakacje;(

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sądzę, że przyjdzie, gdy ja będę spać, uwali się na kanapie, nad ranem pójdzie się napić i tyle z niego będzie :D

Wiecie co, dobre z nas żony :D My siedzimy z brzuchami w domu, a oni się szlajają. I jeszcze nie mamy z tym problemu! Haen szacun dla męża ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:50

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, ja raczej będę miała piłeczkę, bo idzie mi brzuchol ewidentnie w przód i takie śmieszne wycięcia mam :P

Mała, mój był taki sprytny, że już mi zapowiedział, że za tydzień też się na imprezę wybiera, ale tym razem w mniejszym gronie, kilku kumpli na ogródku :P A niech idzie i się wyluzuje, należy mu się, później tak łatwo mu nie będzie się wyrwać :P

Zadzwonił teraz skubany po mnie, żebym po niego przyjechała i że w ogóle mam tam wejść, bo wszyscy chcą mnie zobaczyć i się o mnie pytają :P I kumpelę mi dał do telefonu i ona że mam przyjechać, bo ona chce mnie widzieć i że ma dla mnie niespodziankę :P Głupole, a ja już w piżamie, bez makijażu -.- :D no ale pojadę po niego, co mam zrobić :D

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe patrze ze dzis wychodne mezusiowie maja :)
    Moj zadzwonil do mnie z zapytaniem czy moze z kolegami na piwo po pracy skoczyc i chyba naprawde bylo 1 bo szybko wrocil,ale milo ze zadzwobil i sie zapytal.
    Zorro burza do mnie dotarla-jak milo!!!

Tez uzywam olejku ze slodkich migdalow.. Ale nie codziennie,zapominam :/

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia czekamy na fotke.... Cos dlugo sie szykujesz ;)

Popieram Twoja postawe-kobieta w ciazy jest najpiekniejsza i moze byc jeszcze bardziej sexi :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ