WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi plotkami to tak jest. Ja nie mieszkam w swojej rodzinnej miejscowosci ponad 10 lat i to samo slyszalam od ludzi z ktorymi nie mam kontaktu"co sie nie chwalilas" rozbrajaja mnie takie teksty :)
    Dziewczyny a cos slyszalyscie na temat szpitala na Inflanckiej?
    Ten szpital Brodnowski i Praski jest w moim rejonie i nie chcialabym jechac daleko do szpitala... W praskim rok temu rodzila moja kolezanka i mowila ze ok!
    Galaretka a ty mniej wiecej gdzie mieszkasz? Moze jakis spacer w Brodnowskim? :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) Czyli widzę,że kazda z nas ma inaczej :-) U mnie Młody daje o sobie znać tylko jak leżę albo siedzę.

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, bardzo możliwe, że dzidzia się inaczej ułożyła :) ja do tego mam też łożysko na przedniej ścianie, wiec tez z dystansem podchodzę do ruchów :p

Mała Czarna mi też się tak wydaje, że jeszcze wszystkiego nie czujemy :)

Coś czuję, że się pokłócę z moim o imię dla Małego :p powiedział do mnie, że mogę dać małemu na imię jak chcę, bo on wybrał dla dziewczynki, ale oprócz...... I wymienił wszystkie te, które wiedział, że mi się najbardziej podobają -.- :D po czym pochylił się nad brzuchem i gada do niego: ty,młody, jak chcesz mieć na imię? xd

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekam na mojego Malucha, że się nie rusza, to się właśnie wkurzył na matkę i sprzedał mi serię upominających delikatnych ruchów :p

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Z tymi plotkami to tak jest. Ja nie mieszkam w swojej rodzinnej miejscowosci ponad 10 lat i to samo slyszalam od ludzi z ktorymi nie mam kontaktu"co sie nie chwalilas" rozbrajaja mnie takie teksty :)
    Dziewczyny a cos slyszalyscie na temat szpitala na Inflanckiej?
    Ten szpital Brodnowski i Praski jest w moim rejonie i nie chcialabym jechac daleko do szpitala... W praskim rok temu rodzila moja kolezanka i mowila ze ok!
    Galaretka a ty mniej wiecej gdzie mieszkasz? Moze jakis spacer w Brodnowskim? :)

Ja nic o Inflanckiej nie slyszalam, no oprocz tego, ze kilka lat temu (czy jakos tak) zostala wyremontowana. Kolezanka rodzila tam 5 lat temu czyli dawno i bardzo narzekala.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena ja bliżej Praskiego w sumie to powiedzmy przez droge bo przy Wileńskim mieszkamy ale w Bródnowskim mąż pracuje i taki sentyment zostaje mimo ,że z porodówką nie ma nic wspólnego :D

Moodliszka oj znęca się nad Tobą :) ogladałam kiedyś w "Porodach" ,ze maż chciał Alicję a żona Kornelię i jak zobaczył jak się kobiet męczyła to odpuścił i była Kornelka...my wybraliśmy imię w drodze kompromisu bo mężowi moje pomysły się nie podobają :) ,ze to to co ja wymyślam podoba się mojej rodzinie a to nasze wspólnie wybrane im nie podchodzi hihih

Słuchajcie wyczytałam,że należy nam się na NFZ echo serca płodu i mówiłam o tym na ostatniej wizycie gin. a ona powiedziała ,ze jak będzie trzeba to da skierowanie z czego doczytałam ,ze najlepiej 18-22 tydzień a ja na wizycie będę 23 , muszę gdzieś dopytać czy później można , z drugiej strony boje się ,ze na jednej wizycie obiecała a na drugiej powie ,ze jak serce bije to nie ma potrzeby ech...

aaaa i pytanie czy można chodzić do dwóch lekarzy na NFZ??? Bo ta moja nie chce mi zwolnienia dać bo ciąża nie choroba a facet który chce mi oczywiście za hajs dawać to lepiej żeby ciązy nie prowadził i stąd pytanie ;/

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka a ja się położyć na wznak z wyprostowanymi nogami to też echo? U mnie wtedy fika najbardziej

No i jak Laura była chora i noc miałyśmy nieprzespana to się okazało ze dzidzia też ani myśli spać w nocy :P mam nadzieje ze te upodobania się zmienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:12

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Inflanckiej rodziła moja znajoma mówiła, że jak Karowa i św. Zofii strasznie oblegane miejsce i przemiał pacjentów nie narzekała ale też nie skakała z radości .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Galaretka a ja się położyć na wznak z wyprostowanymi nogami to też echo? U mnie wtedy fika najbardziej

Właśnie nie , najbardziej jak leże ze zgiętymi nogami ale mam wrażenie ,ze mu nie wygodnie dla tego fika i odpuszczam pozycje albo jak siedzę za biurkiem, w takim prostym leżeniu czasem gdzieś się odbije.

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do echa to ja znowuż czytałam ze dają skierowanie na to jak np na polowkowym jest coś nie tak z serduszkiem

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i połówkowe robie prywatnie bo na NFZ w mojej przychodni od 26 tyg sie należy kolejne .I właśnie zapisałam się tam gdzie są specjaliści też od serduszek i robią echo :D zapłace za tą przyjemność 50 zł więcej niż cena rynkowa i będzie 3D ale może będę spać spokojnie.

A i jeszcze jedno pytanie szukam na prezent karuzelki przedział cenowy 50-70 zł wszystkie które ja bym chciała po powyżej 100zł Polecacie coś ?

Ale sie rozpisałam ostatnio chyba tęskniłam za Wami <3 A od poniedziałku pewnie znowu ogranicze sie ;(

• haen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na echo serca pojde niezaleznie od wyniku usg polowkowego, tak samadla siebie, prywatnie bo i tak ciaze prowadze prywatnie, wiec na nfz nie mam co liczyc

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka a nie mylisz usg polowkowego z echo serca plodu? Bo na polowkiwym bada sie dokladnie rozwoj, w tym serduszko, ale echo serca plodu to juz skupienie sie tylko na sercu I powinien je wykonywac specjalista w tym zakresie, a nie zwykly ginekolog.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od rana znów stres:( przy aplikacji luteiny pojawiła się na aplikatorze brązowo czerwona wydzielina:(( z czego to może być? Jezu znów się martwię. Przytulalismy się z mężem ale nie było pełnego seksu wiec co jest grane?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera wie, od czego to moze byc:/ moze po prostu cos sie podraznilo? A kiedy masz wizyte najblizsza? Ew.zostaje IP, ale to juz sama musisz uznac czy jechac (ja bym poibserwowala kilka h, dalej lezala i dopiero wtedy zdecydowala co dalej)

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger mi też się wydaje ze podraznilas aplikatorem, oczywiście jeśli ma cię to uspokoić to podjedz na ip ale na tym etapie ciąży to na pewno nic związanego z dzidzia :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O inflanckiej nic nie słyszałam. Żelazna tu są mieszane opinie,a Praski znajoma rok temu rodziła i narzekała. Za to sporo pozytywnych opinii o Bielańskim słyszałam.
    Ginger obserwuj i jak coś, to na IP

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co leżę. Oprócz aplikatora nic więcej się nie pokazało. Dzidzia kopie. Narazie obserwuje jak coś się będzie działo to pojadę na ip. Ale mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby. Ja na koniec tej ciazy będę siwa z tego stresu.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka moim zdaniem dopiero jak na polowkowym wyjdą jakies wady albo podejrzenia wad to wyślą cie na echo serca..dzisiaj nawet w ddtvn ze noworodkowi rozrusznik serca wstawiali i lekarze się wypowiadali ze można przewidzieć to właśnie robi sie prenatalne a potem odsylaja na echo jak jest cos nie tak..bo wtedy tez poród inaczej przebiega itd..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj upal i dzidzia sie ruszała non stop.. Dzisiaj chlodniej to póki co nic nie czuje :( o tej porze wczoraj juz czułam.. Wiec nie wiem czy to od pogody zalezy czy nie... Ja jak siedzę najlepiej czuje ruchy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ