Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ło bosz, ale nadrabiania. U nas dzień na słoneczku, na grilowych urodzinach mamy. Małego chrześniaka naszego uczyliśmy chodzić, drepcze za jedną rączkę i zakochany w moim Adasiu. Mnie chce "chlastać" jak się zbliżam do niego
Oczy dookoła głowy generalnie trzeba mieć. Jak sobie wyobraże 2 na raz to nie wiem co to będzie...
Ja lubię słoneczko i nie boję się opalać, poprostu smaruję się dobrą spf 50. Przydałby się już basen i tak mogę spędzić wakacje.
Lodów się nie boję, kocham świderki, gdyby tak salmonella miała się często zdarzać to byśmy chodzili potruci czy w ciąży czy nie w ciąży i małe dzieci też. Też kupiłam kilka razy czereśnie i groszek jak był jeszcze po 28 zł. Następnymi moimi ulubieńcami są bób i kukurydza
Zachcianek jak nie miałam tak nie mam. A chciałam doświadczyć ogóra z nutelląNa poczatku tylko słone- jak całe życie, teraz na słodkie też czasem najdzie ochota.
Tak jak wczoraj prawie nie miałam brzucha tak dziś jest wielki, napięty i ciągnie po bokach. I to nie w pachwinach tylko na wysokości talii- to już muszą być mięśnie brzucha.
Smak dzieciństwa jadłam wczoraj- bułka posmarowana serkiem homogenizowanym- skąd ja to wzięłam ?! A drugie to parówki ośmiorniczki - byliśmy niejadkami więc mama przed gotowaniem nakrajała parówki z 2 stron i robiła się potem ośmiorniczka a my odkrajaliśmy jej nogi itd. A tata robił konkurs- kto więcej śladów zębów zostawi na kanapce- też działałoKasia Kraków lubi tę wiadomość
-
Podziwiam wasze sily i chęci
nie wiem czy dlatego ze pierwsza ciaza czy po prostu ja tak ja zle znoszę ale na nic nie mam sily..
Byliśmy na spacerze ze znajomymi to pochodzilam troche, większość siedzialam to po 2 godzinach miałam dość.. Mój grzeczny nie wypił wiecej niż poprosiłamchoc chwial sie na nogach
Ja bol po bokach to czuje id kilku dnizylki się robią i ogólnie rozciąga wszystko
brzuszek tez mi wywala juz pomalu.. Dzisiaj przed wyjściem miałam kryzys w co się ubrać. Wszystko Male !
nawet krótkich spodenek nie mam bo nie dopne się w stare.. Bluzki i sukienki albo ba brzuchu albo w cyckach za Male.. Kupowałam ostatnio kilka bluzek,topow i sukienkę ale ile można w tm samym
nie przemyślałam sprawy i niektóre są czarne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 22:37
-
my też na urodzinowym grilu a tam dzieci- 7l, 4l, 2l i 1roczek + dwójka w brzuchu, oczy faktycznie dookoła głowy
Mogę się pożalić na mojego? Rozumiem, jest gril, sobota, ciepło i urodziny- okazja do drinka (znowu). I niby bez przesady ale zachowuje się jak.. Debil. Miał prowadzić rower Laurki to jeździł na nim co uznał za bardzo zabawne (córka zmęczona i jeszcze bala się ze zwyczajnie go zarwie). Oczywiście myśli wokół seksu ale co to za przyjemność jak śmierdzi woda? No i mowie mu ze niepotrzebnie drazni to dziecko, to stwierdził ze szukam pretekstu żeby się przyczepić i trafiam w jego czuły punkt (czyt. Laurę) bo innych argumentów nie mam. Wkurza mnie taka gadka. Wiem ze sama gadalam głupoty po %%% ale jak jestem całkiem trzezwa to jego zachowanie i komentarze mnie nie bawią, są zalosne. Jak tak ma wyglądać lato to będę wredna i powiem ze wracam z Laura wcześniej żeby sobie i jej zaoszczędzić nerwów. Amen. -
nick nieaktualnyJa mam słaby wieczór , panowie cyklinujący podłogi powiedzieli ,ze im się robota przeciągnie a mój maż na trudno...kurde nie trudno bo chce się już wprowadzić brat mnie wnerwia, dobrze,ze ja im będę płacić to wynegocjuje rabat za opóźnienie bo przecież mojemu super mężczyźnie nie w głowie było podpisanie umowy. Dodatkowo właśnie z bratem się pokłóciłam na fb bo on zawsze na weekendy wyjeżdża i pożyczył nas samochód, mieszkał z nami , jadł nie płaciła z nic a jak nam przyszło u niego 2 tyg pomieszkć to wyzywa nas od brudasów i nie robów ( bo jak wracam z pracy idę do naszego mieszkania malować albo sprzątać itp i nie zmywam i piore o 22) i ,ze specjalnie opóźniamy przeprowadzkę ...uf przepraszam ale maz ma nockę nie mam gdzie się wypłakać.
Ja milion razy bardziej lubie czereśnie niż truskawki i już w kwietniu marzyłam o czereśniach pierwsze kupiłam dopiero tydzień temu po 15 potem 14 a dziś za 10
Ja pierwszego loda w ciaży zjadłam w kwietniu tydzień po świetach WN byliśmy na ślubie na Starym Mieście i kupiłam świderka uwielbiam je ...wszyscy stali w kolejce z prezentami i życzeniami a ja na końcu z lodemale zanim była moja kolej to wciągnęłam całego
natali i haen co do szpitali Warszawskich ja byłam na Madalińskiego na początku ciaży i nie polecam, szczególnie lekarzy bo studenci i pielęgniarki spoko ale byłam na ginekologii moja koleżanka rodziął tam pierwsze dziecko i ma złe wspomnienia i ja też nigdy nie zapomnę jak na nią położna krzyczała bo mały nie ssał, ze go źle trzyma a miałyśmy po 21 lat jej i w sumie moje pirwsze dziecko obie w szoku ,ze to takie małe i jeszcze morde darła nad nami. Potem ona rodziła córkę na Bródnowskim i druga koleżanka też i może warunki sanitarne średnie to ludzie fajni i obiady niezłe chociaż ja miałam już styczność z jednym lekarzem z tego szpitala i jakbym go poznała na mieście to bym go podpaliła
Ufff ale się rozpisałam na noc...natali101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i kupiliśmy dziś z mężem body w smyku 3pak z długim rękawem za 20 zł wersja z reniferem albo gwiadkami b przecież my fachowcy od dzieci oceniliśmy ,ze na pewno w święta będzie klusek miał 74 cm...jak doczytaliśmy w domu o rozmiarach to już wiemy, ze... w wakacje jak znalazł body z długim rękawem i reniferem w czapce mikolaja na klacie.
Mala_Czarna_89, haen, Kasia Kraków, olcia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaj bo jak mnie znajoma zjechała ,ze mamy kilka ubranek 52/56 i ,ze to za małe i mam na start 62/68 kupić to wymyśliliśmy ,ze przez dwa miesiące do 74 dobije
bo to przecież ona ma dwoje dzieci nie ja...nic na pewno się przydadzą latem nie zawsze są upały
Dostaliśmy też kilka ubranek wczoraj na lato na 9 mies właśnie i kołderkę do łóżeczka.
-
Kochane przepraszam ze tak egoistycznie ze sie odezwe i Was nie nadrabiam .
Moj M jeszcze sobie spi a ja nie moge bo mam straszne mdlosci chodz padam na pysio
Wiecie co musze Wam cos opowiedziec ide sobie wczoraj pomalutku z moim do sklepu byl tam jego kolega zauwazyl brzusio i odrazu sie polapal ze jestem w ciazy , do niego cos Ty zrobil Anicie ze ona dalej w ciazy chodzi. A co go to obchodziwystarczylo wyjsc do sklepu by juz wszyscy wiedzieli
A jeszcze smieszniejsze jest to ze taka dziewczyna - jestesmy wrogami dluga historia i jej glupota . Ledwo co mojego M zauwazyli a od razu zaczela mowic ze niby jest w ciazy w 3 msc haha . Ona caly czas 'jest w ciazy' tzw . ciazy urojonej wiec teraz tez watpiepo prostu tak powiedziala aby mi dokuczyc zeby moj mi przekazal bo Roksanki nie ma z nami a o Nikolci raczej nie wie.
No i witamy sie w 20 tygodniujuz polowa
- do teraz mam mega mdlosci
Nikolcia jakas grzeczna sie zrobila jak tatus wrocil hihi -
Galaretka leżałam w pierwszej ciąży trzy razy na Madalińskiego na patologii i powiedziałam nigdy więcej.
Co do rozmiaru ubrań, na roczek moja gwiazda miała 74 cm - więc te body będziesz miała na jesień. Aż tak szybko nie rośnie dziecko,co by na pół roku mieć 74 cm.Marta1986 lubi tę wiadomość
-
Galaretka, nie rozumiem dlaczego znajoma Cię obśmiała za małe ubranka. Kazde dziecko rodzi się inne, moj siostrzeniec wazyl 2800. W kazdej 60tce wręcz tonął. Przydały mu się te maleńkie ciuszki. Owszem, szybko z nich wyrósł, ale przynajmniej wyglądał rewelacyjnie. Ja jestem zdania,ze na start parę takich ubranek powinno być- jak się nie przydadzą to trudno, nikt nie mowi żeby robic zapasy
Skarb, korzystaj z obecności męża, naciesz się nam "na zapas"Kiedy znów wyjeżdża i na ile? Współczuję Ci mdłości, moje tez byly okropne. Na szczęście odeszły juz jakiś czas temu w niepamięć
Dziewczyny, czy czujecie zależność np. między upałem,a mniejszą aktywnością Waszych maluszkow? Moj w ostatnim czasie bardzo dużo i intensywnie się ruszał jak tylko się położyłam. Wczoraj i przedwczoraj jedynie delikatne smyrnięcia. Napiłam się nawet kawy, to pofikał parę razy i znów był spokoj. Ciekawe czy dzieciaczki też czują ten upał (moje samopoczucie jest w taką pogodę znacznie gorsze).
Gdzie są Izzy i Maia?
Synuś
-
nick nieaktualnySkarb ploty są najważniejsze, do mnie odezwała się znajoma z rodzinnej miejscowości ona tam już nie mieszka ani ja i pyta "co się nie chwalisz ,ze będziesz mamą? " fak nie widziałam jej z 5 lat i na pewno do niej pierwszej powinnam napisać.
Natali czyli zgodnie odrzucamy ofertę szpitala na Madalińskiego : Ja z chęcią poczytam informacje o Bródnowskim i Praskim bo są najbliżej mnie.
Jeszcze dobrze nie wstałam z łóżka już mi gorąco i jestem spocona okna otwarte i zero wiatru ...mąż wróci po 20 , to ja chyba dziś lodówkę umyje , wiem ,ze niedziela ale wczoraj jakoś nam dzien szybko minął razem ( powiedzmy ,ze zaminiam sobote na niedziele)
Mała Czarna widziałam ostatnio te rożki co wysyłałaś link w carrefourze po 24 zł wiadomo mniej wersji kolorystycznych i tak się zastanawiam czy taki kupić czy z utwardzaną częścią pod głowę z drugiej strony nie wiem czy to potrzebne bo przecież taką kaleką ,że dziecku głowy nie potrzymam to nie jestem . -
nick nieaktualny
-
Zorro, ja też mam wrażenie, że mój Maluch tez nieco mniej aktywny był wczoraj, dzisiaj tez jeszcze go nie czułam
choć wczoraj mogłam nie czuć, bo ja więcej byłam aktywna :p choć może ma to coś wspólnego z upałem, nie mam pojęcia
Zorro lubi tę wiadomość
-
Zorro : kochana ciesze sie ile tylko moge
ten byl taki padniety ze spi i spi na sniadanie sie go obudzic nie dalo
Wyjezdza w sobotena miesiac / poltora
Co do upalow to o matko ciezko strasznie je znosze , duszno mi strasznie na dodatek
Galaretka no wlasnie , jaki my mamy obowiazek chwalic sie wszystkim po kolei ? tegk kompletnie nie rozumiem .Nawet bliskim kolezanka nie.powiedzialam co dopiero tym co nie widzialam sie latami czy miesiacami
Ten kolega znowu jak moj wyjechal , wyszczelil z tekstem do mnie zebym go pojeb*la bo po co bede na niego czekac
Nornalnie nie wytrzymam z tymi mdlosciami !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 09:38
-
nick nieaktualnyJa mam wrażenie ,ze dzidzia bardziej skacze w określonych godzinach ale na pewno nie wtedy jak się położę zrelaksuje i czekam na ruchy...rusza się jak coś robie , jak się śmieje czy jak siedze zgięta ...jak ja zastygam w bez ruchu klusek też
Mąż namiętnie czeka na kopniaki i jest załamany ,ze ja czuje ruchy a on nic:)