Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet tak nie myśl, może być przecież tak, że organizm przyzwyczaił się do ciąży i stąd to nagłe zmniejszenie objawów. Wiem, że ciężko się nie denerwować, ale nie możesz z całą pewnością stwierdzić, że to koniec. Są przypadki, że dziewczyny już były pewne, że nic z tego, a jednak ciąża dalej się poprawnie rozwijała. Musi być dobrze Trzymam kciuki.
-
Buffy koniec tych pesymistycznych myśli, przecież to wszystko wpływa na maluszka. Więcej optymizmu i spokoju.
Ja wczoraj chwaliłam się koleżance, że nie mam żadnych objawów więcej tego nie zrobię bo dzisiaj od rana mam mdłości. Mam też delikatne bóle brzucha ale jak wyliczyłam jestem w okolicach @.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie mogę pozbyć się tego uczucia, z nim się już obudziłam A objawy ja miałam, ale oe dziś ustały, tak jak w opisie pod suwaczkiem "powiększenie i bolesność piersi" - nie mam tego już choć było. A najgorzej podobno jak są a nagle nie ma.
O 15:20 dopiero.
Ale po prostu odechciało mi się dzisiaj wszystkiego. -
Alus21 ja plamie cały czas na brązowo od pierwszego dnia kiedy powinna być miesiączka. To w sumie jest taki brązowy śluz raz ciemniejszy raz jaśniejszy. Lekarka powiedziała, że na razie nic złego nie widzi (tydzień temu był widoczny pęcherzyk 5 mm), następne USG za tydzień. Cały czas biorę duphaston 2 razy dziennie i acard.
-
Buffy; Nie przejmuj się , każda ciąza jest inna ja w 1 ciązy czułam sie okropnie nie moglam stac normalnie z łóżka do 20 tyg gdzies , a teraz sie czuje prawie idealnie .
Wiec nie stresuj się wszystko bedzie dobrze myśl pozytywnie , trzymam kciuki
szczesciara25 ; no to trzymam kciuki obyś zobaczyła już maleństwo z bijącym serduszkiem .
Asiek2109; a w którym tc już jesteś ?
Bylam wczoraj u lekarza , co to był za wredny babsztyl ;/ był widoczny pecherzyk i według usg jest to 5 tydzien i 4 dzien czyli ciąża jest późniejsza o 6 dni , na to wychodzi. Według usg termin wychodzi na 14 listopada, ale powiedziała że na nastepnej wizycie lepiej bedzie wiedzieć. Kazała mi przyjść na kontrole za 2 tygodnie powiedziała ze wtedy już wszystko powinno być widać bo to bedzie 7 tydzien i 2 dzien . Od tygodnia biore duphaston teraz zapisała mi luteine . Jak myślicie można tak w ciązy zmieniac leki czy to jest bezpieczne dla dziecka?
No i ja dalej mam stresa i żyje w niepewności .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:40
-
witajcie...buffy...jestem w nizszej ciazy od ciebie....ale tez wszystkie objawy zniknely jakis tydzien temu...tez sie tego obawiam..niestety ja musze czekac pare tyg na pierwsze usg poniewaz mieszkam w irlandi i nic nie moge sprawdzic wczesniej.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Skarb15 wg belly jestem w 6 tydz 0 dni, tydzień temu na USG był tylko pęcherzyk 5mm i wpisała mi 4 tydz 0 dni co w ogóle mi nie pasowało ale jak sprawdzałam w necie to pęcherzyk 5 mm jest w 5+1 a nie 4+0 jak mi lekarka wpisała.
Kasia Kraków lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie. Słyszałam serduszko ( biło 150/min) i widziałam dzidziulka. Nasz bobas ma w tej chwili 1,5 cm i wg usg jest to 7tydz 6 dzień, dziewczyny nie martwcie się na zapas, bo piersi mnie tez już praktycznie nie bolą. A co do apapu to w aptece powiedziano mi , że lepszy dla kobiet w ciazy jest paracetammol. Kolejna wizyta 8.4:)
Mala_Czarna_89, ewulek, Izzy lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png -
Dziewczyny, jak się będziecie zamartwiać to nie pomożecie dzidzi. Cieszcie się, że nie macie objawów! Przecież to nie jest fajne trzymać się kibelka - nie każda kobieta ma mdłości więc doceniajcie to że jest dobrze i że lepiej to znosicie
Mona90 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie. Słyszałam serduszko ( biło 150/min) i widziałam dzidziulka. Nasz bobas ma w tej chwili 1,5 cm i wg usg jest to 7tydz 6 dzień, dziewczyny nie martwcie się na zapas, bo piersi mnie tez już praktycznie nie bolą. A co do apapu to w aptece powiedziano mi , że lepszy dla kobiet w ciazy jest paracetammol. Kolejna wizyta 8.4:)
Gratuluję kochana! Teraz już z górki
Apap to jest paracetamol. Zwykły paracetamol jest tańszy Kwestia wypełniaczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:01
-
staram sie nie martwic...tylko funkcjonowac normalnie...choc to trudne. no nic czekam na list ze szpitala w ktorym wyznaczony bedzie termin wizyty usg////tak tu tosie odbywa i zazwyczaj pierwsze usg jest w 12tyg...niestety[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Asiek2109 ; Widać że ciąża jest młodsza, tez czytałam że pecherzyk ktory ma wymiary 5 mm to są wymiary na 5tydz 1 dzien . Nie przejmuj sie bedzie dobrze U mnie wdłg usg w 5 tydz i 3 dniu czyli wczoraj pecherzyk ma wymiary 14,6 mm czyli jest w tych normach
Mona90; ojej gratuluje tez sie nie moge doczekac az zobacze serduszko swojego malenstwaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:19
-
Kobitki wiecie jaki jest objaw ciąży, które WSZYSTKIE tutaj mamy? Huśtawka nastrojów, od euforii, poprzez strach, radość, bezsilność itd haha więc Buffy nie mów, że nie masz objawów Swoją drogą ja zawsze przed wizytą u gina tracę wszystkie objawy (teraz, jak i przy córeczce ) I NIE STRESOWAĆ MI JUŻ KROPECZEK W BRZUSZKACH, BO NERWICY DOSTANĄ, NO!
Wczoraj nie mogłam zasnąć, więc sobie pogadałam z Fasolką, że przecież musimy już zasnąć, bo rano trzeba siostrzyczkę do szkoły odprowadzić. No i że ona starsza i już śpi a my co? Za to dziś o 7:40 gdy wróciłam, położyłam się znowu i wstałam jakieś pół godz temu. I przestaję mieć wyrzuty sumienia z tego powodu, stwierdzam, że będę sobie dogadzać, gdy nikogo nie ma
Piękna pogoda, mam mnóstwo energii do działania..
Pozdrawiam!Ona_89' lubi tę wiadomość