X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co martwię się trochę, bo mnie podbrzusze już ani nie kłuje ani nie ciągnie :/ ech, jedna z forumowiczek pisała, że przed poronieniem właśnie nie miała już żadnych odczuć w podbrzuszu, aż się boję :(

alus21 lubi tę wiadomość

• alus21 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane mamuśki dziś miałam pierwsze usg moj mały człowiek rośnie i ma serduszko troche mnie to uspokaja:-) . ale ginekolog mi się mało delikatny trafił myślałam że go kopne :O . troche plamie na brązowo ale on przyczyny nie widzi no cóz musze czekać na wizyte prywatnie za miesiąc ;-) ... Czy ktoraś z was tez plami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 22:27

ewulek lubi tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Ginger84 lubi tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus21 miesiąc to troche długo jak plamisz. Może jedź do szpitala na dyżur do innego lekarza?? Ja mialam malutkie plamienie i dostalam lek duphaston.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie boli mnie az tak ze musze cos brac przeciwbolowego, po prostu czuje cos w brzuszku, pewnie jestem troche przewrazliwiona.

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus21 a ty z plamieniem to nie ma zartow, moze lepiej zeby obejrzal cie jeszcze inny lekarz.

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus a przepisał Ci coś na te plamienia?
    I ja i wiele dziewczyn je ma:/ i niestety to one dużo nerwów psują..
    MAIA witaj w klubie :) cały dzień mnie męczą.. ma glodniaka i jak coś zjem to tym bardziej.:( jak narazie jem ciągle chlebek ciemny z serkien maturalnym i ogórkiem.. nawet jak przez chwilę jakąś nieziemska zachcianke to szybko umiem sobie ją wybić z głowy.. na te mdłości pije wodę letnią z miodem i cytryną i zjadam migdały, zamiast zwykłej herbaty pijam teraz ROOIBOS ale tu chyba nic już nie pomoże...
    jestem 3ci raz w ciązy i nigdy jeszcze tak się paskudnie nie czułam...
    bóle głowy, wymioty mdłości zaparcia zawroty głowy i dziś zgaga (po czym?) I ciągłe spanie, a pracować trzeba..:/
    Dobranoc wam kobity:) i maluchy! !

km5supjy0xczfwah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy dużo nowych mam!!!:)

Zytka mnie na początku bolał potem nie a wczoraj też raz ukucie, raz pobolewa , raz ciągnie no szykuje sobie maluszek mieszkanko :)

Dziś o 13-14 mam pierwszą wizytę u lekarza, maż mówił ( bo mnie zapisywał) ,że trochę sztywniak ale ponoć dobry w fachu.

Myślicie ,ze wypisze mi zwolnienie za jeden dzień dzisiejszej wizyty?

Ja mam wciąż zaparcia chociaż mniejsze i pełno pryszczy jakbym miała ospe, przed okresem mi zawsze jeden ,dwa takie bolące wychodziły a teraz masakra wyglądam jak rasowy nastolatek.

• kicia1985 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike wrote:
    Kicia mam znajomą która miała nieregularny kształt w dwóch ciążach,jedna niestety poroniona,a druga obecnie szczęśliwe trwa juz 30 tygodni :)
    Hej a nie wiesz jaki przyrost bety miała w tej co poroniła było ok czy też się cos działo??

kicia1985
    f2w3skjov8c1st58.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka no to dzisiaj Ty zobaczysz serduszko :)
    Ja zaparć na szczęście nie mam, ale jem zawsze na wieczór taki mix jogurt z łyżeczką oleju lnianego, jabuzko i płatki owsiane i zawsze rano spokojnie idę do kibelka :)
    A cerę mam straszną :(

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu głowa boli :( Drugi dzień z rzędu, znowu musiałam wziąć apap :( Nie zaszkodzę tym apapem?
    Dziewczyny a co do tych plamień i bólów brzucha, to mój ginekolog powiedział, że jak tylko zobaczę choćby najmniejsze plamienie albo brzuch zacznie mocniej boleć to od razu do szpitala. Więc tym co się wahają radzę żeby poszły do lekarza. Słuchajcie lepiej iść niż nie iść, wizytą sobie nie zaszkodzimy a po co ryzykować.

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi z kolei powiedział, żeby ( o ile mamy taką możliwość) wziąć dodatkową dawkę progesteronu i położyć się na trochę, poczekać. Dopiero jak to nie pomoże, wtedy jak najbardziej do szpitala. W ogóle USG miałam krótko, bo jak to stwierdził, nie będziemy męczyć malucha, niech spokojnie rośnie. Ale zdążył wszystko sprawdzić i pomierzyć.

Izzy lubi tę wiadomość

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUFFY nie martw się ja do dzisiaj nie mam żadnych objawów ciązowych wczoraj lekko mnie zemdliło po śledziu ale moją mamę też więc nie kojaze tego z oznaką ciążową.

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala ja już widziałam serduszko bo miałam usg na potwierdzenie ciaży, ale niestety moja ( a raczej już nie moja bo jej nie nawiedzę po 7 latach współpracy) gin to nie obeszło i kazała mi znaleźć innego lekarza bo ona ciąży nie prowadzi...i zapisałam się do przychodni przy szpitalu w którym chcę rodzić ( i w którym mąż pracuję ;) )

A na śniadanie zjadłam grahamkę z szynką i majonezem i ogórkiem kiszonym o fak ale było dobre!!!

Paola może po odstawieniu kawy tak głowa boli albo na zmianę pogody?

ewulek, Izzy lubią tę wiadomość

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha widzisz wyleciało mi z głowy. No to całe szczęście, że znalazłaś innego (oby normalnego) lekarza. Hehe ale tak czy siak serduszko zobaczysz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślisz ,ze będzie robił mi dziś usg? w sumie mi to nie przeszkadza :D Oglądanie biśbisia nigdy mi się nie znudzi ...pierwsze zdjęcie mam w telefonie :D

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak będziesz u niego pierwszy raz, to pewnie będzie chciał sam zobaczyć co i jak, żeby miał się potem do czego odnosić. Chociaż takie szybkie. Ja swoje co rusz oglądam :P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;-)

Jeju większość z Was już po pierwszej wizycie u gina a ja niestety muszę jeszcze poczekać :(

Marzę już o tym, żeby był piątek ;-)

Fufka30 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co u mnie chyba nic dobrego się nie dzieje... Piersi nie bolą już, są miękksze (a były znaczniej nabrzmiałe), nie mam kłucia czy ciągnięcia w podbrzuszu, dziś rano nie obudziłam się na siku (jak codziennie wcześniej), a co najgorsze jak od początku ciąży nie mogłam spać na brzuchu bo mnie pobolewało tak dziś obudziłam się na brzuchu :( W dodatku mam przeczucie, że na jutrzejszej wizycie lekarz tylko potwierdzi to co wynika z objawów :(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy - jeśli będziesz tak myśleć nic dobrego z tego nie będzie...z każdym zmartwieniem będzie dochodziło następne... Normalne jest to, że masz obawy ale odpowiedz sobie na pytanie czy to Ci w czymś pomoże ? To tylko pogorszy Twoje samopoczucie. Jutro masz wizytę u ginekologa wytrzymaj a będzie dobrze ;-) Pamiętaj, że każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna. Nie musisz mieć żadnych objawów naprawdę. Trzymam kciuki za Ciebie.

a.png
    a.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ