Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane mamuśki dziś miałam pierwsze usg moj mały człowiek rośnie i ma serduszko troche mnie to uspokaja:-) . ale ginekolog mi się mało delikatny trafił myślałam że go kopne . troche plamie na brązowo ale on przyczyny nie widzi no cóz musze czekać na wizyte prywatnie za miesiąc ... Czy ktoraś z was tez plami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 22:27
ewulek lubi tę wiadomość
-
Alus a przepisał Ci coś na te plamienia?
I ja i wiele dziewczyn je ma:/ i niestety to one dużo nerwów psują..
MAIA witaj w klubie cały dzień mnie męczą.. ma glodniaka i jak coś zjem to tym bardziej. jak narazie jem ciągle chlebek ciemny z serkien maturalnym i ogórkiem.. nawet jak przez chwilę jakąś nieziemska zachcianke to szybko umiem sobie ją wybić z głowy.. na te mdłości pije wodę letnią z miodem i cytryną i zjadam migdały, zamiast zwykłej herbaty pijam teraz ROOIBOS ale tu chyba nic już nie pomoże...
jestem 3ci raz w ciązy i nigdy jeszcze tak się paskudnie nie czułam...
bóle głowy, wymioty mdłości zaparcia zawroty głowy i dziś zgaga (po czym?) I ciągłe spanie, a pracować trzeba..
Dobranoc wam kobity:) i maluchy! ! -
nick nieaktualnyAle mamy dużo nowych mam!!!
Zytka mnie na początku bolał potem nie a wczoraj też raz ukucie, raz pobolewa , raz ciągnie no szykuje sobie maluszek mieszkanko
Dziś o 13-14 mam pierwszą wizytę u lekarza, maż mówił ( bo mnie zapisywał) ,że trochę sztywniak ale ponoć dobry w fachu.
Myślicie ,ze wypisze mi zwolnienie za jeden dzień dzisiejszej wizyty?
Ja mam wciąż zaparcia chociaż mniejsze i pełno pryszczy jakbym miała ospe, przed okresem mi zawsze jeden ,dwa takie bolące wychodziły a teraz masakra wyglądam jak rasowy nastolatek. -
Agnike wrote:Kicia mam znajomą która miała nieregularny kształt w dwóch ciążach,jedna niestety poroniona,a druga obecnie szczęśliwe trwa juz 30 tygodni
-
A mnie znowu głowa boli Drugi dzień z rzędu, znowu musiałam wziąć apap Nie zaszkodzę tym apapem?
Dziewczyny a co do tych plamień i bólów brzucha, to mój ginekolog powiedział, że jak tylko zobaczę choćby najmniejsze plamienie albo brzuch zacznie mocniej boleć to od razu do szpitala. Więc tym co się wahają radzę żeby poszły do lekarza. Słuchajcie lepiej iść niż nie iść, wizytą sobie nie zaszkodzimy a po co ryzykować. -
A mi z kolei powiedział, żeby ( o ile mamy taką możliwość) wziąć dodatkową dawkę progesteronu i położyć się na trochę, poczekać. Dopiero jak to nie pomoże, wtedy jak najbardziej do szpitala. W ogóle USG miałam krótko, bo jak to stwierdził, nie będziemy męczyć malucha, niech spokojnie rośnie. Ale zdążył wszystko sprawdzić i pomierzyć.
Izzy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNala ja już widziałam serduszko bo miałam usg na potwierdzenie ciaży, ale niestety moja ( a raczej już nie moja bo jej nie nawiedzę po 7 latach współpracy) gin to nie obeszło i kazała mi znaleźć innego lekarza bo ona ciąży nie prowadzi...i zapisałam się do przychodni przy szpitalu w którym chcę rodzić ( i w którym mąż pracuję )
A na śniadanie zjadłam grahamkę z szynką i majonezem i ogórkiem kiszonym o fak ale było dobre!!!
Paola może po odstawieniu kawy tak głowa boli albo na zmianę pogody?ewulek, Izzy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiecie co u mnie chyba nic dobrego się nie dzieje... Piersi nie bolą już, są miękksze (a były znaczniej nabrzmiałe), nie mam kłucia czy ciągnięcia w podbrzuszu, dziś rano nie obudziłam się na siku (jak codziennie wcześniej), a co najgorsze jak od początku ciąży nie mogłam spać na brzuchu bo mnie pobolewało tak dziś obudziłam się na brzuchu W dodatku mam przeczucie, że na jutrzejszej wizycie lekarz tylko potwierdzi to co wynika z objawów
-
Buffy - jeśli będziesz tak myśleć nic dobrego z tego nie będzie...z każdym zmartwieniem będzie dochodziło następne... Normalne jest to, że masz obawy ale odpowiedz sobie na pytanie czy to Ci w czymś pomoże ? To tylko pogorszy Twoje samopoczucie. Jutro masz wizytę u ginekologa wytrzymaj a będzie dobrze Pamiętaj, że każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna. Nie musisz mieć żadnych objawów naprawdę. Trzymam kciuki za Ciebie.