Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ot to ! To jeden z argumentów dlaczego często,zima nie będę chodzić na spacery..wizja wizja 15 kg boi dziecko na ręce i dwa piętra..w zimie jeszcze,naubieranym,trza być ..eh..
A zanim mąż wróci to wieczór i co za tym idzie ciemno i zimniej..
Zejść jeszcze ale wyjść z tym tobolem? Albo jai dziecko uśnie w wózku ? ...chyba tylko weekendy wchodzą w grę -
Mala_Czarna_89 wrote:Izulka to wrzuć jakiś link, chętnie obejrzę, choć pewnie cena mnie przerazi
Kurcze, pomyślałam, że mam to szczęście, że Laura jest już duża i sama pójdzie do szkoły. Ale jeśli ktoś ma dziecko w przedszkolu i teraz taki bąbel urodzi się w listopadzie, a nie ma nikogo, kto zaprowadzi starsze do przedszkola, to zamieć czy -20 i tak iść musi...
edit:
ok, przypomnę się później jakby coa cenowo?
Jak moja siostra urodzila najmlodsza, a maz musial wyjechac sluzbowo, to przez te kilka dni ja wchodzilam do przedszkola ze srodkowa, zeby takiego noworodka nie narazic na raczki i zarazki przedszkolakow (no i dojezdzalysmy samochodem, bo odleglosc duza) -
Mala_Czarna_89 wrote:Izulka to wrzuć jakiś link, chętnie obejrzę, choć pewnie cena mnie przerazi
Kurcze, pomyślałam, że mam to szczęście, że Laura jest już duża i sama pójdzie do szkoły. Ale jeśli ktoś ma dziecko w przedszkolu i teraz taki bąbel urodzi się w listopadzie, a nie ma nikogo, kto zaprowadzi starsze do przedszkola, to zamieć czy -20 i tak iść musi...
edit:
ok, przypomnę się później jakby coa cenowo?
Ceny różne. W zależności od portfela.. Ja widziałam od 600 do ponad tysiąca -
Izulka, o takie mi chodziło właśnie, czyli jednak są
To ty z telefonu to wklejasz? Jejku, dzięki
Dziewczyny, jestem w szoku. Pamiętacie, ostatnio pisałyśmy o tym świadczeniu rodzicielskim, które ma wejść w 2016 roku (dodatkowy 1000zł dla niepracującego rodzica po urodzeniu dziecka). Właśnie doczytałam, że nie można się o to starać, jeśli jeden z rodziców ma prawo do macierzyńskiego/tacierzyńskiego. Tzn że jak mama jest bezrobotna, a tata pracuje na umowie, to już się nie należy, czyli na chłopski rozum- to jest przywilej ludzi bezrobotnych. Jezuuuu ten kraj wspomaga patologię...
Jestem zniesmaczona. -
Mala czarna, z telefonu
juz się przyzwyczaiłam ze ja do kompa to na chwilkę tylko wchodzę
Niektóre,maja takie fajne wkładki dla bobaskow malych
Polska to jednak dziwny kraj.. Nic o tym nie mówili wcześniej ze jak obydwoje bezrobotnych rodziców to dopiero dostana... Porazka.. -
Mala_Czarna_89 wrote:Izulka, o takie mi chodziło właśnie, czyli jednak są
To ty z telefonu to wklejasz? Jejku, dzięki
Dziewczyny, jestem w szoku. Pamiętacie, ostatnio pisałyśmy o tym świadczeniu rodzicielskim, które ma wejść w 2016 roku (dodatkowy 1000zł dla niepracującego rodzica po urodzeniu dziecka). Właśnie doczytałam, że nie można się o to starać, jeśli jeden z rodziców ma prawo do macierzyńskiego/tacierzyńskiego. Tzn że jak mama jest bezrobotna, a tata pracuje na umowie, to już się nie należy, czyli na chłopski rozum- to jest przywilej ludzi bezrobotnych. Jezuuuu ten kraj wspomaga patologię...
Jestem zniesmaczona.
Ale głupota, czyli mąż musiałby zrezygnować z pracy ja pierdziele....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 22:29
-
Co za głupota z tym świadczeniem rodzicielskim
zamiast pomagać tym naprawdę potrzebującym, którzy dobrze wykorzystaliby te pieniądze, to kasę znowu dostaną ci, którzy uważają, że należy im się od państwa wszystko za darmo. Bez żadnego wysiłku. Paranoja.
-
no nie wierzę żeby to przeszło w takiej formie, chyba nasze władze aż tak głupie nie są co? Juz widzę ten przyrost naturalny w najuboższych rodzinach (i nie mam tu na myśli biednych ludzi, a samotne matki i patole w najczystrzej postaci) im powinni co najwyżej prezerwatywy rozdawać a nie pieniadze. Czemu to ma niby zapobiegać? Bo teraz to juz na bank do pracy nie pójdą. Do tego zapomoga na dzieci, jedzenie z kosciola (sąsiedzi cale kartony noszą) i praca za 1200zl naprawdę się nie oplaca
Shibuya wozek + kilka kg dziecko + ewentualne zakupy i nawet przy pchaniu to swoje wazy. "mój" też ma chyba 14kg. Ani super lekki, ani ciężki, damy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 22:51
Shibuya lubi tę wiadomość