WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo ile kosztuje komoda z przewijakiem? Swego czasu oglądałam te komodki ale były w takich cenach ze zrezygnowałam.
    A wanienki trochę ponad 20zl są w auchanie, nowe ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt ,Izzy rozwaliłaś mnie tą stopą nie dawno cieszyłyśmy się,że dzidzia ma "już " tyle.

Mi głowa pęka i przez tą pogodę nie funkcjonuję jak trzeba.

Do tego nie wiem gdzie ja miałam rozum przed pomidorową na obiad po drodze z pracy sobie przystawkę machnęłam dwa kiszone i mleko smakowe ( pistacjowe) no i ....

I cały dzień od rana mam fazę myślę o tym jak z synkiem ( mimo ,ze to jeszcze nie wiadome) wychodzimy ze szpitala i jak go ubiorę i w co ...

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 dziękuje, że mi powiedziałaś, ale ktoś sprzedaje wanienkę z przewijakiem. W Ikei podobno do 200 zł kupisz, jeszcze się nie rozglądałam dokładnie, bo szukam używanych rzeczy i porównuje ceny. Ceny komody z szufladami z przewijakiem widziałam za 300 zł, ale wgląda jak standardowa komoda tylko z przybitymi bokami. http://olx.pl/oferta/meble-dzieciece-komplet-lozeczkotapczanik-komodaprzewijak-szafa-CID88-IDasHsp.html#e26a65d370
    Łóżeczko będziemy mieć jeszcze po moim mężu, czyli 30 letnie sosnowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:22

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój typ na wanienkę jest z IKEI
    9bdguq.jpg

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo widziałam tez używane fajne 2w1 ale szczerze mówiąc to wydaja mi się one bardzo ciężkie.. 15 kg mniej więcej.. Nie wiem czy jest sens kupować na używane 600 gdzie fotelik i tak trzeba dokupić.. A tak kupiłabym b.dobry wózek nowy za tyle spacerówkę jak bąbel bedzie miec 5 miesięcy..zawsze można rozozyc tez oparcie..a w zimę i tak nie będę nigdzie zbytnio z wózkiem.. Tylko do fotelika i samochodu.. Jedynie gdzie gondola się przyda to do domu do usypiania i na chrzciny :p

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wanienkę juz mam :P cale 20 zl nowa zwykla wanienka :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi, bo już nie raz widzę tu opinie- ze zimą nie macie zamiaru chodzić z dziećmi na spacery. Dlaczego tak? Pytam poważnie... Dzieci(u rodziny i przyjaciół) urodzone jesienią czy zimą zawsze były zabierane na długie spacery w gondolkach.

haen lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, ja jak najbardziej mam zamiar chodzić na spacery jesienni-zimowe :)

haen lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mowie ze nie wyjde z dzieckiem ani razu..ale sadze ze zima na takie mrozy bedzie za Male dziecko.. U mnie w rodzinie nie raz zdarzylo się ze od zwykłego kataru dziecka zrobilo się zapalenie ploc i miesiąc szpitala...a matka czatujaca przy łóżku szpitalnym..
    Wole dmuchać na zimno.. Nie mowie ze okien nie otworze ani nie wyjde na zewnątrz ale na pewno częściej wiosna wyjde częściej kiedy dłuższy dzien i cieplej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:50

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie lagodna zima a nie mrozy po minus 20 to chetnie. Dlatego mowie ze wyjde alr znacznie częściej wiosna czy latem..
    Ja dziekuje jak moja chrześnica mając 2 tygodnie w szpitalu spędziła miesiac, nie to ze nie zachoruje ale nie chce zaziębić tak małego dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:55

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie wyobrażam nie chodzić na spacery zimą, poza tym w tv pokazywali, że dopiero wychodzi się po 2 tygodniach w domu. Należy zacząć od tzw balkonowania czyli postawienia dziecka przy otwartym balkonie/oknie na kilka minut powoli zwiększając do 15 minut. Tak samo z wyjściami na dwór najpierw spacery po 15 minut, a później po kolei zwiększamy czas trwania spacerów, aż się dziecko przyzwyczai. I temperatura nie może przekraczać -10 czy -5. A co do wózka na pewno nie kupię nowego, bo mnie nie stać wydawać 1500 zł i więcej. Myślałam o 2in1, ponieważ wiem, że i tak kupię używany fotelik/gondolkę w dobrej cenie z całymi standardami, bez isofix bo i tak nie mamy samochodu wyposażonego w tego typu rzecz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:58

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma inne podejście. Ja wiem ze ba pewno bardziej spacerówka niż gondola mi się przyda..
    Jai bym nie chciała w ogóle wychodzić w zimę to bym nie brala w ogóle gondoli..a ze mam okazje miec,za darmo dlatego mysle żeby skorzystać z tego a kupic,lepsza spacerówkę...2w1 nowe to faktycznie koszt 1500. Mnie tez nie stać na to.. A używane..trzeba by trafić na okazje dobra.. Najlepiej blisko żeby sprawdzić w jakim stanie faktycznie jest wózek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:01

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Malgo widziałam tez używane fajne 2w1 ale szczerze mówiąc to wydaja mi się one bardzo ciężkie.. 15 kg mniej więcej.. Nie wiem czy jest sens kupować na używane 600 gdzie fotelik i tak trzeba dokupić.. A tak kupiłabym b.dobry wózek nowy za tyle spacerówkę jak bąbel bedzie miec 5 miesięcy..zawsze można rozozyc tez oparcie..a w zimę i tak nie będę nigdzie zbytnio z wózkiem.. Tylko do fotelika i samochodu.. Jedynie gdzie gondola się przyda to do domu do usypiania i na chrzciny :p
    To ja się tu nie zgodzę- ostatnio koleżanka wzięła 7-miesięczną córcię w spacerówce, bo wygodniej i lżejsza, niż wózek. Dziecko nie potrafiło "ładnie" w niej siedzieć, cały czas zjeżdżało w jakiejś kosmicznej pozycji powyginane. Następnym razem znów było w głębokim :D Moim zdaniem lepiej mieć 2w1 i ewentualnie na chwilę posadzić malucha, spacerówki na moje oko są mniej zamortyzowane i nie przystosowane do tak małych dzieci. Oczywiście to tylko moje zdanie ;)
    I przy wyborze spacerówki warto zwrócić uwagę, jak bardzo rozkłada się oparcie- w wielu modelach do pozycji półleżącej, a nie całkiem na płasko.
    A widziała któraś z was spacerówkę 4-kołową, ale żeby te przednie kółeczka były małe, tak jak w gondolach? Szukałam ostatnio i nie znalazłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:01

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie 2w1 nawet używki to koszt 600-800 zl bez fotelika oczywiście.. A mi zalezy najbardziej chyba na foteliku żeby miał atest i byl nowy. Bo to jednak chodzi o bezpieczeństwo dzieci dlatego na tym nie chce oszczędzać...a pewnie sie nie raz przyda..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar wychodzić z Maleństwem na spacery zimą :) może nie w jakiś ekstremalnych niskich temperaturach i na nie wiadomo jak długie spacery, ale chodzić będę na pewno :)

Właśnie uświadomiłam sobie, że już niebawem będę musiała się zabrać za kompletowanie Wszystkiego :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna dlatego mowie o dobrej spacerówce..juz troche stron posprawdzalam i znlazlam kilka fajnych spacerowek gdzie właśnie rozkłada sie oparcie calkowicie,podnóżek jest regulowany, ma pasy i wkladke dla malych dzieci.. Sa wózki takie tez od 0+.. Dlatego nie mowie żeby kupic byle jaki za 200 zl , ale dolozyc do takiego jaki przyda się dla 6 miesięcznego jak i 2 letniego dziecka...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez planuje wychodzic zima, inaczej boje sie, ze zeswiruje caly dzien w domu. Wiadomo, ze jak beda sniezyce z zacinajacym sniegiem i -20 to moze nuekoniecznie, ale ostatnie kilka lat zimy byly dosc lagodne, a temp. ponizej -10 to kilka dni tylko.
    Poki co raczej martwi mnie znoszenie wozka (mam jakby pietro do zniesienia, opcja zostawienia wozka nie istnieje, wszyscy w tych blokach musza sobie radzic, to ja tez dam rade, ale boje sie, ze nie dojde do siebie a bede musiala jakos wozek lub dziecko w wozku wtarabanic).

A i ja w zime nawet spie przy uchylonym czy rozszczelnionym oknie, nie wiem jak sie przestawimy (lozeczko bedzie stac w sypialni), tzn.wiem jak - po prostu trzeba bedzie:D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka tych spacerowek bylo 4kolowe ,2 przednie mniejsze i bliżej rozstawione ..ale pisze z telefonu a wszystko na kompie mam zapisane wiec na razie nie pomogę :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka to wrzuć jakiś link, chętnie obejrzę, choć pewnie cena mnie przerazi :D

Kurcze, pomyślałam, że mam to szczęście, że Laura jest już duża i sama pójdzie do szkoły. Ale jeśli ktoś ma dziecko w przedszkolu i teraz taki bąbel urodzi się w listopadzie, a nie ma nikogo, kto zaprowadzi starsze do przedszkola, to zamieć czy -20 i tak iść musi...

edit:
    ok, przypomnę się później jakby co :D a cenowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:12

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek uzywany czemu nie, fotelik na pewno nie - od obcej osoby nie ma pewnosci czy nie jest po wypadku. A jak jest ( tfu tfu), to nadaje sie do smieci:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ