WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaki len.. Przez jakiś czas rozpierała mnie energia a teraz blada dupa.
    Cale szczęście ze mam moje maluchy, bo chyba bym się dziś posypala

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna nie piekę w domu. Dopiero dziś zrobiłam ciasteczka do kawy, a tak to grzecznie leżę.fakt jadę na 17 na zebranie. Teraz już mało pracy, więc dam radę. Wrócę na 5 dni i jeden dzień siostra pójdzie i ja na 5 i koniec.
    Czuję ruchy, nie są jeszcze mocne ale już są. Widziałam w piątek serduszko i małego. Wyglądał na spokojnego. Doktor stwierdziła, że nic sobie nie robi z mojego krwawienia. Bardzo mnie uspokoiła,była ciepła i dokładnie mnie zbadala i omówiła wszystko. Samo usg trwało z 15 min

haen lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ostatnio miałam mały odwyk od forum. Ale chciałam się zameldować po usg połówkowym.
    Będzie synek Arturek :) Zdrowy i śliczny :) 370g, stopa ma już 3,2 cm :) Ale ten czas leci Dziewczyny..

haen, Shibuya, Nymeria, natali101, orientalna, Molcia, Ona_89', Kasia Kraków lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    A ja dzisiaj mam jakiegoś takiego doła. Nie wiem czy to spowodowane jest tym, że się nie wyspałam, czy po prostu mam słabszy dzień :/ :P
    Byłam trochę zaniepokojona, że przez weekend właściwie nie czułam ruchów maleństwa, ale dzisiaj jestem już spokojna i jestem pewna, że miałam takie wrażenie dlatego, bo to ja ciągle byłam w ruchu i zwyczajnie nie czułam, bo nie są one jeszcze na tyle mocne, by czuć je w trakcie normalnego, aktywnego dnia. Dzisiaj się już byczę, więc i Mały więcej daje o sobie znać, co sprawia, że na mojej twarzy pojawia się uśmiech :)
    Od wczoraj narzekam trochę na takie ciągnięcie w brzuchu... Najczęściej pojawia się ono przy zmianie pozycji albo jak wstaję z...kibelka :| nie wiem czy mam się martwić, czy to po prostu ciąg dalszy powiększania się macicy...

Co do ruchów mam to samo :) w weekend troche sie poruszalam to nie czułam.. Dzisiaj tez posprzątałam w szafach, zrobiłam troche miejsca dla dzidzi to nie czułam nic...a teraz leze i cudownie kopie :) miałam się położyć spać ale tak sadzi ze nie usne..wole delektować się jej ruchami :)

Ja czuje ciagniecie w macicy jakby i po prawej stronie brzucha, jakby kolo jajników alr to chyba dlatego ze za dużo się ruszalam ostatnio..poleżę troche i zobaczymy :)

moodliszka lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Dzień dobry :)
    Ostatnio miałam mały odwyk od forum. Ale chciałam się zameldować po usg połówkowym.
    Będzie synek Arturek :) Zdrowy i śliczny :) 370g, stopa ma już 3,2 cm :) Ale ten czas leci Dziewczyny..
    Ale duży ! Gratuluje :)

Izzy lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Co do ruchów mam to samo :) w weekend troche sie poruszalam to nie czułam.. Dzisiaj tez posprzątałam w szafach, zrobiłam troche miejsca dla dzidzi to nie czułam nic...a teraz leze i cudownie kopie :) miałam się położyć spać ale tak sadzi ze nie usne..wole delektować się jej ruchami :)

Ja czuje ciagniecie w macicy jakby i po prawej stronie brzucha, jakby kolo jajników alr to chyba dlatego ze za dużo się ruszalam ostatnio..poleżę troche i zobaczymy :)

Ja tak samo :P Nie chcę uciąć sobie drzemki, bo ruchy Malucha są dla mnie czymś lepszym niż słodki sen :P
    Hmm, z tym ciągnięciem to może faktycznie od wysiłku... Obojętnie czy mniejszego czy większego. Poleżę, poodpoczywam i zaobserwuję, czy przejdzie :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy żartujesz taka duza :D a na długość pewnie nie mierzyli? Gratuluje dobrych wieści :)

Dziewczyny ja też leze, obie ręce na brzuchu i się zaczepiany :) dostałam kopa pod pępkiem :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ucieka zwykle jak przykładam ręce, ale teraz już się chyba zorientował, że to mamusia, bo coraz częściej jednak zostaje i się trochę pozaczepia do tego stopnia, że czuję to na dłoni :D

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka no ja juz leze,chwilkę i powiem ci ze lepiej..
    Rano tez takie cos czułam ale zachciało mi się na nogach być pól dnia i takie skutki :P
    Wydaje mi się ze nie ma co panikować, moze tez dzidzia sie wierci, zmienia ułożenie i cos przyciska :)czasem czuje takie dziwne uczucie , rozciąganie w macicy czy poniżej pępka, za chwile twardnie brzuch a potem czuje ruchy wiec chyba się wierci wtedy :P zmieni ułożenie to bol przejdzie. Albo to rozciągające sie więzadła :)
    Wydaje mi się ze nic groźnego bo bol nie jest duży,czuć go ale nie raz czytam gorsze bole :)
    Piękne uczucie , zwłaszcza ze sa coraz mocniejsze ruchy :)moja zawsze po obiedzie zaczyna się ruszać :) smieje się ze walczy o miejsce w brzuszku :) bo mniej miejsca sie robi przez obiadek to rozpycha się ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:)
    Dziecko zyje (po ostatnich przezyciach miewam schizy na tym punkcie), szyjka dluga i zamknieta (4 cm), cisnienie dalej mierzyc, luteine dalej brac, witamin nie (mam dobre wyniki i moja gin z opcji, ze jak jest ok nie ma sensu brac, bo duze dzieci soe rodza), kolejna wizyta za 3 tyg., na usg polowkowe isc w 20-21 tc, ale liczonym wg lekarza, a nie sposobem, o ktorym byla dzis tutaj nawet rozmowa:) czyli do polowy lipca.

Moodliszka mam takie same klucia przy wstawaniu, wg gin to rozciaganie wiezadel.
    No to tyle. A w nagrode, ze bylam taka dzielna kupie sobie adapter do pasow:)

Ps.pani doktor ma za slaby sprzet na plec, wiec dalej zyje w przekonaniu, ze to dziewczynka i potwierdzenie/zaprzeczenie na usg polowkowym

moodliszka, Shibuya, Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić ;) Ja powoli szykuje się do wyjazdu - już w środę będziemy sobie odpoczywać :)
    Będzie co nadrabiać po przyjeździe.

moodliszka lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no właśnie ja też pewnie po tym co tutaj na forum przeczytałam ;) w ogóle to mam w samochodzie ten system isofix, któraś z was się orientuje czy warto kupować specjalny adapter do tego?

Ja też mam w samochodzie isofox i na pewno kupię do niego bazę :-) Podobają mi się rankingi bezpieczeństwa i fakt,że jest to bardzo wygodna opcja (nie trzeba zapinać fotelika pasem,a jedynie poprawnie umieścić go na bazie zamocowanej do isofixa).

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po zebraniu. Mama dumna z córki - najlepsza średnia w klasie 5.18 :-)

Ja już leżę i odpoczywam.

Mala_Czarna_89, moodliszka, haen, izulkaa, Zorro, Aga_502 lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, gratulacje dla córeczki i dla mamy oczywiście :D :)

natali101 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, to był trudny rok dla niej. Ciężko pracowała na wynik.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, super :-) Gratulacje! Którą klasę córcia kończy?

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, czwartą. Okazuje się ze jest najlepsza w czwartych klasach.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie kupujecie wózki wielofunkcyjne 2w1 badz 3w1?
    Obecne juz mamusie podzielcie się doświadczeniem czy warto taki kupic :)

Gondole mogę od siostry wziac a spacerówkę bym chciała lekka i rozkładane oparcie do pozycji leżącej

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, ale byłam zajęta i nie miałam czasu. Obecnie szukamy jakiegoś wózka 2w1 i przeglądam oferty z używanymi wózkami. Jest parę ciekawych do ceny 500 zł. Znalazłam też używana komodę z przewijakiem http://olx.pl/oferta/komoda-kapielowa-przewijak-wanienka-CID88-ID9PByt.html#e26a65d370. Ciekawy patent, pierwszy raz coś takiego widzę. Ubranka używane z wyprawki też nie mają dużych cen. Wanienka używaną kupie też do 50 zł, Jest sporo fajnych używanych rzeczy

izulkaa lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dobrze żeby dziecko mogło też usiąść w wózku. Jest taki czas w rozwoju malucha ze czasem chce chwilkę posiedzieć, ale leżeć też dużo musi :P a jak 3w1 to tylko fotelik z adac. Z tego co się orientowalam to często w tych 3w1 mogą zastąpić fotelik np takim z maci cosi.

A u nas twarożek z rzodkiewka mmmm i jak tu się odchudzać. I jeszcze mam mleko od nas ze wsi prosto od krowy, porządnie przegotowalam, mam nadzieje ze nie zaszkodzi

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ