X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaki len.. Przez jakiś czas rozpierała mnie energia a teraz blada dupa.
    Cale szczęście ze mam moje maluchy, bo chyba bym się dziś posypala

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna nie piekę w domu. Dopiero dziś zrobiłam ciasteczka do kawy, a tak to grzecznie leżę.fakt jadę na 17 na zebranie. Teraz już mało pracy, więc dam radę. Wrócę na 5 dni i jeden dzień siostra pójdzie i ja na 5 i koniec.
    Czuję ruchy, nie są jeszcze mocne ale już są. Widziałam w piątek serduszko i małego. Wyglądał na spokojnego. Doktor stwierdziła, że nic sobie nie robi z mojego krwawienia. Bardzo mnie uspokoiła,była ciepła i dokładnie mnie zbadala i omówiła wszystko. Samo usg trwało z 15 min

haen lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ostatnio miałam mały odwyk od forum. Ale chciałam się zameldować po usg połówkowym.
    Będzie synek Arturek :) Zdrowy i śliczny :) 370g, stopa ma już 3,2 cm :) Ale ten czas leci Dziewczyny..

haen, Shibuya, Nymeria, natali101, orientalna, Molcia, Ona_89', Kasia Kraków lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    A ja dzisiaj mam jakiegoś takiego doła. Nie wiem czy to spowodowane jest tym, że się nie wyspałam, czy po prostu mam słabszy dzień :/ :P
    Byłam trochę zaniepokojona, że przez weekend właściwie nie czułam ruchów maleństwa, ale dzisiaj jestem już spokojna i jestem pewna, że miałam takie wrażenie dlatego, bo to ja ciągle byłam w ruchu i zwyczajnie nie czułam, bo nie są one jeszcze na tyle mocne, by czuć je w trakcie normalnego, aktywnego dnia. Dzisiaj się już byczę, więc i Mały więcej daje o sobie znać, co sprawia, że na mojej twarzy pojawia się uśmiech :)
    Od wczoraj narzekam trochę na takie ciągnięcie w brzuchu... Najczęściej pojawia się ono przy zmianie pozycji albo jak wstaję z...kibelka :| nie wiem czy mam się martwić, czy to po prostu ciąg dalszy powiększania się macicy...

Co do ruchów mam to samo :) w weekend troche sie poruszalam to nie czułam.. Dzisiaj tez posprzątałam w szafach, zrobiłam troche miejsca dla dzidzi to nie czułam nic...a teraz leze i cudownie kopie :) miałam się położyć spać ale tak sadzi ze nie usne..wole delektować się jej ruchami :)

Ja czuje ciagniecie w macicy jakby i po prawej stronie brzucha, jakby kolo jajników alr to chyba dlatego ze za dużo się ruszalam ostatnio..poleżę troche i zobaczymy :)

moodliszka lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Dzień dobry :)
    Ostatnio miałam mały odwyk od forum. Ale chciałam się zameldować po usg połówkowym.
    Będzie synek Arturek :) Zdrowy i śliczny :) 370g, stopa ma już 3,2 cm :) Ale ten czas leci Dziewczyny..
    Ale duży ! Gratuluje :)

Izzy lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Co do ruchów mam to samo :) w weekend troche sie poruszalam to nie czułam.. Dzisiaj tez posprzątałam w szafach, zrobiłam troche miejsca dla dzidzi to nie czułam nic...a teraz leze i cudownie kopie :) miałam się położyć spać ale tak sadzi ze nie usne..wole delektować się jej ruchami :)

Ja czuje ciagniecie w macicy jakby i po prawej stronie brzucha, jakby kolo jajników alr to chyba dlatego ze za dużo się ruszalam ostatnio..poleżę troche i zobaczymy :)

Ja tak samo :P Nie chcę uciąć sobie drzemki, bo ruchy Malucha są dla mnie czymś lepszym niż słodki sen :P
    Hmm, z tym ciągnięciem to może faktycznie od wysiłku... Obojętnie czy mniejszego czy większego. Poleżę, poodpoczywam i zaobserwuję, czy przejdzie :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy żartujesz taka duza :D a na długość pewnie nie mierzyli? Gratuluje dobrych wieści :)

Dziewczyny ja też leze, obie ręce na brzuchu i się zaczepiany :) dostałam kopa pod pępkiem :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ucieka zwykle jak przykładam ręce, ale teraz już się chyba zorientował, że to mamusia, bo coraz częściej jednak zostaje i się trochę pozaczepia do tego stopnia, że czuję to na dłoni :D

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka no ja juz leze,chwilkę i powiem ci ze lepiej..
    Rano tez takie cos czułam ale zachciało mi się na nogach być pól dnia i takie skutki :P
    Wydaje mi się ze nie ma co panikować, moze tez dzidzia sie wierci, zmienia ułożenie i cos przyciska :)czasem czuje takie dziwne uczucie , rozciąganie w macicy czy poniżej pępka, za chwile twardnie brzuch a potem czuje ruchy wiec chyba się wierci wtedy :P zmieni ułożenie to bol przejdzie. Albo to rozciągające sie więzadła :)
    Wydaje mi się ze nic groźnego bo bol nie jest duży,czuć go ale nie raz czytam gorsze bole :)
    Piękne uczucie , zwłaszcza ze sa coraz mocniejsze ruchy :)moja zawsze po obiedzie zaczyna się ruszać :) smieje się ze walczy o miejsce w brzuszku :) bo mniej miejsca sie robi przez obiadek to rozpycha się ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:)
    Dziecko zyje (po ostatnich przezyciach miewam schizy na tym punkcie), szyjka dluga i zamknieta (4 cm), cisnienie dalej mierzyc, luteine dalej brac, witamin nie (mam dobre wyniki i moja gin z opcji, ze jak jest ok nie ma sensu brac, bo duze dzieci soe rodza), kolejna wizyta za 3 tyg., na usg polowkowe isc w 20-21 tc, ale liczonym wg lekarza, a nie sposobem, o ktorym byla dzis tutaj nawet rozmowa:) czyli do polowy lipca.

Moodliszka mam takie same klucia przy wstawaniu, wg gin to rozciaganie wiezadel.
    No to tyle. A w nagrode, ze bylam taka dzielna kupie sobie adapter do pasow:)

Ps.pani doktor ma za slaby sprzet na plec, wiec dalej zyje w przekonaniu, ze to dziewczynka i potwierdzenie/zaprzeczenie na usg polowkowym

moodliszka, Shibuya, Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić ;) Ja powoli szykuje się do wyjazdu - już w środę będziemy sobie odpoczywać :)
    Będzie co nadrabiać po przyjeździe.

moodliszka lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no właśnie ja też pewnie po tym co tutaj na forum przeczytałam ;) w ogóle to mam w samochodzie ten system isofix, któraś z was się orientuje czy warto kupować specjalny adapter do tego?

Ja też mam w samochodzie isofox i na pewno kupię do niego bazę :-) Podobają mi się rankingi bezpieczeństwa i fakt,że jest to bardzo wygodna opcja (nie trzeba zapinać fotelika pasem,a jedynie poprawnie umieścić go na bazie zamocowanej do isofixa).

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po zebraniu. Mama dumna z córki - najlepsza średnia w klasie 5.18 :-)

Ja już leżę i odpoczywam.

Mala_Czarna_89, moodliszka, haen, izulkaa, Zorro, Aga_502 lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, gratulacje dla córeczki i dla mamy oczywiście :D :)

natali101 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, to był trudny rok dla niej. Ciężko pracowała na wynik.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, super :-) Gratulacje! Którą klasę córcia kończy?

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, czwartą. Okazuje się ze jest najlepsza w czwartych klasach.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie kupujecie wózki wielofunkcyjne 2w1 badz 3w1?
    Obecne juz mamusie podzielcie się doświadczeniem czy warto taki kupic :)

Gondole mogę od siostry wziac a spacerówkę bym chciała lekka i rozkładane oparcie do pozycji leżącej

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, ale byłam zajęta i nie miałam czasu. Obecnie szukamy jakiegoś wózka 2w1 i przeglądam oferty z używanymi wózkami. Jest parę ciekawych do ceny 500 zł. Znalazłam też używana komodę z przewijakiem http://olx.pl/oferta/komoda-kapielowa-przewijak-wanienka-CID88-ID9PByt.html#e26a65d370. Ciekawy patent, pierwszy raz coś takiego widzę. Ubranka używane z wyprawki też nie mają dużych cen. Wanienka używaną kupie też do 50 zł, Jest sporo fajnych używanych rzeczy

izulkaa lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dobrze żeby dziecko mogło też usiąść w wózku. Jest taki czas w rozwoju malucha ze czasem chce chwilkę posiedzieć, ale leżeć też dużo musi :P a jak 3w1 to tylko fotelik z adac. Z tego co się orientowalam to często w tych 3w1 mogą zastąpić fotelik np takim z maci cosi.

A u nas twarożek z rzodkiewka mmmm i jak tu się odchudzać. I jeszcze mam mleko od nas ze wsi prosto od krowy, porządnie przegotowalam, mam nadzieje ze nie zaszkodzi

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ