Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Czarna nie piekę w domu. Dopiero dziś zrobiłam ciasteczka do kawy, a tak to grzecznie leżę.fakt jadę na 17 na zebranie. Teraz już mało pracy, więc dam radę. Wrócę na 5 dni i jeden dzień siostra pójdzie i ja na 5 i koniec.
Czuję ruchy, nie są jeszcze mocne ale już są. Widziałam w piątek serduszko i małego. Wyglądał na spokojnego. Doktor stwierdziła, że nic sobie nie robi z mojego krwawienia. Bardzo mnie uspokoiła,była ciepła i dokładnie mnie zbadala i omówiła wszystko. Samo usg trwało z 15 min
haen lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ostatnio miałam mały odwyk od forum. Ale chciałam się zameldować po usg połówkowym.
Będzie synek ArturekZdrowy i śliczny
370g, stopa ma już 3,2 cm
Ale ten czas leci Dziewczyny..
haen, Shibuya, Nymeria, natali101, orientalna, Molcia, Ona_89', Kasia Kraków lubią tę wiadomość
-
moodliszka wrote:A ja dzisiaj mam jakiegoś takiego doła. Nie wiem czy to spowodowane jest tym, że się nie wyspałam, czy po prostu mam słabszy dzień
Byłam trochę zaniepokojona, że przez weekend właściwie nie czułam ruchów maleństwa, ale dzisiaj jestem już spokojna i jestem pewna, że miałam takie wrażenie dlatego, bo to ja ciągle byłam w ruchu i zwyczajnie nie czułam, bo nie są one jeszcze na tyle mocne, by czuć je w trakcie normalnego, aktywnego dnia. Dzisiaj się już byczę, więc i Mały więcej daje o sobie znać, co sprawia, że na mojej twarzy pojawia się uśmiech
Od wczoraj narzekam trochę na takie ciągnięcie w brzuchu... Najczęściej pojawia się ono przy zmianie pozycji albo jak wstaję z...kibelkanie wiem czy mam się martwić, czy to po prostu ciąg dalszy powiększania się macicy...
Co do ruchów mam to samow weekend troche sie poruszalam to nie czułam.. Dzisiaj tez posprzątałam w szafach, zrobiłam troche miejsca dla dzidzi to nie czułam nic...a teraz leze i cudownie kopie
miałam się położyć spać ale tak sadzi ze nie usne..wole delektować się jej ruchami
Ja czuje ciagniecie w macicy jakby i po prawej stronie brzucha, jakby kolo jajników alr to chyba dlatego ze za dużo się ruszalam ostatnio..poleżę troche i zobaczymymoodliszka lubi tę wiadomość
-
Izzy wrote:Dzień dobry
Ostatnio miałam mały odwyk od forum. Ale chciałam się zameldować po usg połówkowym.
Będzie synek ArturekZdrowy i śliczny
370g, stopa ma już 3,2 cm
Ale ten czas leci Dziewczyny..
Izzy lubi tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Co do ruchów mam to samo
w weekend troche sie poruszalam to nie czułam.. Dzisiaj tez posprzątałam w szafach, zrobiłam troche miejsca dla dzidzi to nie czułam nic...a teraz leze i cudownie kopie
miałam się położyć spać ale tak sadzi ze nie usne..wole delektować się jej ruchami
Ja czuje ciagniecie w macicy jakby i po prawej stronie brzucha, jakby kolo jajników alr to chyba dlatego ze za dużo się ruszalam ostatnio..poleżę troche i zobaczymy
Ja tak samoNie chcę uciąć sobie drzemki, bo ruchy Malucha są dla mnie czymś lepszym niż słodki sen
Hmm, z tym ciągnięciem to może faktycznie od wysiłku... Obojętnie czy mniejszego czy większego. Poleżę, poodpoczywam i zaobserwuję, czy przejdzie -
Moodliszka no ja juz leze,chwilkę i powiem ci ze lepiej..
Rano tez takie cos czułam ale zachciało mi się na nogach być pól dnia i takie skutki
Wydaje mi się ze nie ma co panikować, moze tez dzidzia sie wierci, zmienia ułożenie i cos przyciska :)czasem czuje takie dziwne uczucie , rozciąganie w macicy czy poniżej pępka, za chwile twardnie brzuch a potem czuje ruchy wiec chyba się wierci wtedyzmieni ułożenie to bol przejdzie. Albo to rozciągające sie więzadła
Wydaje mi się ze nic groźnego bo bol nie jest duży,czuć go ale nie raz czytam gorsze bole
Piękne uczucie , zwłaszcza ze sa coraz mocniejsze ruchy :)moja zawsze po obiedzie zaczyna się ruszaćsmieje się ze walczy o miejsce w brzuszku
bo mniej miejsca sie robi przez obiadek to rozpycha się
-
Jestem po wizycie:)
Dziecko zyje (po ostatnich przezyciach miewam schizy na tym punkcie), szyjka dluga i zamknieta (4 cm), cisnienie dalej mierzyc, luteine dalej brac, witamin nie (mam dobre wyniki i moja gin z opcji, ze jak jest ok nie ma sensu brac, bo duze dzieci soe rodza), kolejna wizyta za 3 tyg., na usg polowkowe isc w 20-21 tc, ale liczonym wg lekarza, a nie sposobem, o ktorym byla dzis tutaj nawet rozmowa:) czyli do polowy lipca.
Moodliszka mam takie same klucia przy wstawaniu, wg gin to rozciaganie wiezadel.
No to tyle. A w nagrode, ze bylam taka dzielna kupie sobie adapter do pasow:)
Ps.pani doktor ma za slaby sprzet na plec, wiec dalej zyje w przekonaniu, ze to dziewczynka i potwierdzenie/zaprzeczenie na usg polowkowymmoodliszka, Shibuya, Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość
-
Molcia wrote:no właśnie ja też pewnie po tym co tutaj na forum przeczytałam
w ogóle to mam w samochodzie ten system isofix, któraś z was się orientuje czy warto kupować specjalny adapter do tego?
Ja też mam w samochodzie isofox i na pewno kupię do niego bazęPodobają mi się rankingi bezpieczeństwa i fakt,że jest to bardzo wygodna opcja (nie trzeba zapinać fotelika pasem,a jedynie poprawnie umieścić go na bazie zamocowanej do isofixa).
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Synuś
-
Dawno nie pisałam, ale byłam zajęta i nie miałam czasu. Obecnie szukamy jakiegoś wózka 2w1 i przeglądam oferty z używanymi wózkami. Jest parę ciekawych do ceny 500 zł. Znalazłam też używana komodę z przewijakiem http://olx.pl/oferta/komoda-kapielowa-przewijak-wanienka-CID88-ID9PByt.html#e26a65d370. Ciekawy patent, pierwszy raz coś takiego widzę. Ubranka używane z wyprawki też nie mają dużych cen. Wanienka używaną kupie też do 50 zł, Jest sporo fajnych używanych rzeczy
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem dobrze żeby dziecko mogło też usiąść w wózku. Jest taki czas w rozwoju malucha ze czasem chce chwilkę posiedzieć, ale leżeć też dużo musi
a jak 3w1 to tylko fotelik z adac. Z tego co się orientowalam to często w tych 3w1 mogą zastąpić fotelik np takim z maci cosi.
A u nas twarożek z rzodkiewka mmmm i jak tu się odchudzać. I jeszcze mam mleko od nas ze wsi prosto od krowy, porządnie przegotowalam, mam nadzieje ze nie zaszkodzi