Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
perelka89 wrote:Czesc dziewczyny:)
Jakie wy juz obeznane w wozkach, ja zaczynam dopiero sie orientowac.
Czy sa moze dziewczyny, ktore dostaja juz kase za zwolnienie z ZUSu? Bo ja dostalam dzis przelew i przerazilam sie jak malo dostalam. Bo to kasa za maj, czesc pracodawca mi wyplacil i to sie zgadza a za pere dni wlasnie ZUS. Zastanawiam sie jak to licza, dzwonilam tam ale akurat system im padl
Milego dnia mamuski
hejja dostaje z zusu już.. tzn pracodawca przelewa i przelewać będzie cały czas, a z zusu pracodawca dostaje wyrównanie.. ile mniej dostałaś?
Po 33 dniach zus przejmuje więc moze jeszcze nie minęło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 13:37
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Agnike wrote:Połówkowe wykonuje się między 18-22tygodniem więc 22t5d może być ciut za późno,chyba że dzidzia np. kilka dni młodsza
ja pytałam mojego lekarza, to mówi że nie za późno
więc może to też od sprzętu zalezy ;P
nawet on mi ustalał termin więc myśle że się chłopek zna na rzeczy ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 13:38
-
Agnike wrote:Połówkowe wykonuje się między 18-22tygodniem więc 22t5d może być ciut za późno,chyba że dzidzia np. kilka dni młodsza
Izulkaa dziękuję. Właśnie w internecie trafiłam na informacje obie, że do 22 tc. a w innym miejscu, że do 23 tc. Jak my się wyszkolimy w tej ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 13:38
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
A propos ciekawostek to jak liczy wasz lekarz tygodnie ? Bylam pewna dotąd ze jak jest np 16 tyd.i 2 dzień to liczy się jako 17 tydzień, a mój gin liczy dopiero po pełnym tygodniu czyli liczy to dalej jako 16.. U was tez tak jest ?
-
izulkaa wrote:A propos ciekawostek to jak liczy wasz lekarz tygodnie ? Bylam pewna dotąd ze jak jest np 16 tyd.i 2 dzień to liczy się jako 17 tydzień, a mój gin liczy dopiero po pełnym tygodniu czyli liczy to dalej jako 16.. U was tez tak jest ?
-
Witam Was mamusie :*
Umowilam sie na polowkowe na czwartek na 13.20zobaczymy z moim bynajmniej idealnie Nikolcie
Milego dnia :*perelka89 lubi tę wiadomość
-
perelka89 wrote:Izulka minelo juz duzo wiecej niz 33 dni. A u mnie firma mala wiec po tych 33 dniach zus mi bezposrednio placi. Pracodawca za dni w maju dobrze mi przelal a zus okolo 400zl za malo:/ mam nadzieje ze jutro naprawia system i czegos sie dowiem.
A co do tygodni to tez liczy po pelnym tygodniu. Czyli u mnie 18tydz i 5 dni czyli 18 tydz.
Moja kolezanka byla na polowkowym w 21 tyg to lekarz powiedzial ze moglaby spokoknie tydzien pozniej przyjsc. A ile placicie za to usg? Bo u mnie 250zlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 14:15
-
perelka89 wrote:Czesc dziewczyny:)
Jakie wy juz obeznane w wozkach, ja zaczynam dopiero sie orientowac.
Czy sa moze dziewczyny, ktore dostaja juz kase za zwolnienie z ZUSu? Bo ja dostalam dzis przelew i przerazilam sie jak malo dostalam. Bo to kasa za maj, czesc pracodawca mi wyplacil i to sie zgadza a za pere dni wlasnie ZUS. Zastanawiam sie jak to licza, dzwonilam tam ale akurat system im padl
Milego dnia mamuski
Ja jestem na zwolnieniu od marca i cały czas dostaje wynagrodzenie za L4 od firmy a oni chyba potem się z Zusem rozliczają..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 14:18
-
Marta1986 wrote:Ja jestem na zwolnieniu od marca i cały czas dostaje wynagrodzenie za L4 od firmy a oni chyba potem się z Zusem rozliczają..
-
U mnie 250
moze nie u mnie a w mieście obok:)
Tez dobry lekarz, wszystko tłumaczy, pokazuje, odpowiada na pytania chociaz za pierwszym razem byliśmy w takim szoku ze nic nie mówiłam tylko patrzyłam na bobocale badanie kolo 30 min, bo nie chciała sie cora ułożyć do badania
-
U mnie 250
moze nie u mnie a w mieście obok:)
Tez dobry lekarz, wszystko tłumaczy, pokazuje, odpowiada na pytania chociaz za pierwszym razem byliśmy w takim szoku ze nic nie mówiłam tylko patrzyłam na bobocale badanie kolo 30 min, bo nie chciała sie cora ułożyć do badania
-
Molcia wrote:ale tak jest tylko u większych pracodawców - chyba powyżej 20 osób zatrudnionych, w mniejszych firmach dostaje się wypłatę z zusu
Tak właśnie myślałam że na tym to polega chociaż sama na początku nie wiedziałam jak to będzie -
Co do zusu to słyszałam ze oni przelewają nie za pelny miesiąc ale za tyle ile bylo l4 wystawione.. Nie wiem ule prawdy w tym bo nigdy z zusu bezpośrednio nie dostałam pieniędzy ani nikt mi znajomy..
Na pewno Od wynagrodzenia należy odjąć 13,71% składki społeczne leżące po stronie pracownikaperelka89 lubi tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Co do zusu to słyszałam ze oni przelewają nie za pelny miesiąc ale za tyle ile bylo l4 wystawione.. Nie wiem ule prawdy w tym bo nigdy z zusu bezpośrednio nie dostałam pieniędzy ani nikt mi znajomy..
Na pewno Od wynagrodzenia należy odjąć 13,71% składki społeczne leżące po stronie pracownikaizulkaa lubi tę wiadomość
-
Jejku stałam kolejce przy kasie w markecie, kasjerki nie była bp chyba do WC poszła, wiec stał przy mnie ochroniarz. Nagle w głowie mi się zakręciło, zrobiło gorąco, duszno, aż musiałam głowę o ta kasę oprzeć a ten stoi dalej i pilnuje chyba żebym czegoś nie ukradła. Jak do tej pory było mi żal ochroniarzy tak od dzisiaj juz nie